» »

Naslednja generacija PSVR prispe prihodnje leto

Naslednja generacija PSVR prispe prihodnje leto

Playstation - Iz Sonyja so prišle sploh prve novice glede naslednika VR naočnikov za Playstation 4, PSVR. Podrobnosti velikan še ni razkril, naj pa bi bila naprava druge generacije že globoko v razvoju in se je lahko nadejamo prihodnje leto.

Naočnike za navidezno resničnost PSVR, ki so bili prvotno namenjeni Playstationu 4, je sicer mogoče uporabljati tudi z aktualno konzolo pete generacije, toda naprava kaže svojo starost in tudi sprega s PS5 ni najbolj posrečena - preko adapterja je treba priklopiti kamerico za PS4, saj PSVR novejše kamere ne podpira. Tudi VR igre na PS5 ne pridobijo kaj dosti in nasploh ob lansiranju petice pri Sonyju okoli navidezne resničnosti niso želeli črhniti nobene. Zato je najnovejša objava, pa čeprav precej kratka in skopa, za ljubitelje navidezne resničnosti kar pomembna. Ob robu je sicer Jim Ryan, CEO Sonyjevega igričarskega oddelka Sony Interactive Entertainment (SIE) podal še nekaj intervjujev z dodatnimi podrobnostmi, zato je dogajanje očitno vendarle prešlo v višjo prestavo.

Naočnikov PSVR druge generacije - trenutno uradnega imena še nimajo - letos še ne moremo pričakovati, zelo verjetno pa izidejo v letu 2022. Šlo bo za precej naprednejši kos elektronike od originala, z višjo ločljivostjo, odzivnostjo in zornim kotom ter priročnejšim enotnim kablom. Poleg bomo dobili tudi namenske kontrolerje, ki bodo naposled zamenjali ostarele paličice Move in naj bi vsebovali tehnologijo najnovejše generacije joypadov DualShock. Ryan je med drugim povedal, da bodo razvojne komplete kmalu razposlali v studije, zato je format v bistvu končan. Mimogrede; za tiste, ki se sprašujete, ali bo konzol PS5 sploh dovolj, je Ryan obljubil, da naj bi se dobava sprostila v drugi polovici letošnjega leta.

3 komentarji

Lucio ::

Ravno včeraj sem po pošti dobil adapter za VR čerpav PS5 še nimam :)

yayo ::

upam, da bodo podprte igre prve genracije...

PARTyZAN ::

Igre prve generacije so načeloma že zdaj podprte z obstoječim headsetom. Nekih velikih preprek ne bi smelo bit, razen mogoče neprilagojenih kontrol, če se bodo končno znebili Move wandov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oktobra prispejo VR naočniki Oculus Quest 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
5910805 (1795) karafeka
»

Za rabo Oculusovih naočnikov bo obvezen Facebookov račun

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
135297 (4027) roli
»

Facebook bo upokojil VR naočnike Oculus Go

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
286378 (4574) marS
»

Znani prvi podatki o prihodnjem Playstationu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
5114595 (10805) Invictus
»

Oculusovega Rifta bo zamenjal Rift S

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
85197 (4278) Invictus

Več podobnih tem