» »

Oculus Quest bo dobil povezavo s PCjem in zaznavo rok

Oculus Quest bo dobil povezavo s PCjem in zaznavo rok

vir: Oculus

vir: Oculus
Oculus - Šesto konferenco Oculus Connect so pri Facebooku prvenstveno osrediščili okrog naočnikov Quest, ki bodo dobili možnost povezave s PCjem, gibalni nadzor z rokami in še nekaj drugih bonbončkov.

Ko je Mark Zuckerberg prišel na oder konference Oculus Connect 6 v San Joseju, se je pohvalil, da so uporabniki na tržnici Oculus Store doslej zapravili že prek sto milijonov ameriških dolarjev. Malce presenetljivo pa je, da naj bi kar petina tega zneska odpadla na vsebine za Quest, kar je ogromno ob dejstvu, da je na trgu šele štiri mesece. Zato je podjetje tem brezžičnim naočnikom namenilo precej pozornosti. Najprej z nenadejano najavo, da že novembra dobi programsko posodobitev, s katero bo moč napravo preko kabla USB-C povezati s PCjem in jo tako spremeniti iz samostojnih VR očal v klasične ožičene! Pozneje je John Carmack pojasnil še, da je njihov končni cilj takšno povezavo s PCjem spremeniti v brezžično. Zanimivo bo videti, koliko bo to vplivalo na prodajo Rifta S. Naslednje leto obenem na Quest pride zmožnost zaznave uporabnikovih rok in prstov, kar naj bi jim uspelo z izdatno rabo strojnega učenja, s katerim so pogruntali način, kako brez globinske zaznave raztolmačiti mahanje rok. Že prihodnji teden pa tudi na Questu lahko pričakujemo Passthrough+, naprednejši prenos podobe okolice skozi kamere, kakršnega sicer že pozna Rift S.

Facebook si že dolgo želi svoje navideznoresničnostne naprave poriniti bližje socialnemu omrežju, zato bomo skoznje "kmalu" lahko spamali po Facebooku in neposredno klepetali z drugimi uporabniki Oculusovih naočnikov. Podjetje je obenem razkrilo risankasto virtualno socialno okolje Facebook Horizon, ki prispe prihodnje leto in naj bi med drugim premoglo zmogljiva orodja za izgradnjo lastne vsebine. Pri igrah je največ obrvi dvignila najava, da studio Respawn dela VR inačico streljanke Medal of Honor, s podnaslovom Above and Beyond, ki dospe poleti 2020.

Na Oculus Connectu seveda ne gre brez omembe eksperimentalnih projektov VR oddelka. Michael Abrash je pokazal nove prototipe linije Half Dome s tehnologijo avtomatskega spreminjanja goriščne razdalje, ki so jo uspeli tako pomanjšati, da so naočniki Half Dome 3 skoraj za polovico manjši od prvotnih. Največ razburjenja pa je povzročila najava, da Facebook za potrebe razvoja AR očal (o katerih govorijo že leto ali dve) izdeluje posnetek resničnega sveta, ki so ga poimenovali LiveMaps. Seveda ne gre za nov koncept, saj velja med strokovnjaki prepričanje, da je takšno ogrodje nujno potrebno za učinkovito delovanje zmogljivejših AR naočnikov. Toda ker to v praktičnem smislu pomeni podrobno snemanje vse naše okolice - z notranjimi prostori vred - v Facebookovi režiji, to sproža mnoge pomisleke glede vdora v zasebnost ... o čemer Zuckerberg in druščina niso črhnili nobene.

8 komentarjev

bf4ed ::

Naj si samo snemajo svojo USA...sem naj ne hodijo.

war-dog ::

Ko le nebi facebook bil za vsem tem...
Carmack je pa car.

Sem uporabljal Oculus Quest in je res premik naprej, ker si brez kablovja.
Tea for God igra pa velik prostor = fun.
Object reference not set to an instance of an object.

mulc007 ::

... o čemer Zuckerberg in druščina niso črhnili nobene.

Njemu ni treba prav nič črhnit, ker je le figura.

kuvanasarma ::

mulc007 je izjavil:

... o čemer Zuckerberg in druščina niso črhnili nobene.

Njemu ni treba prav nič črhnit, ker je le figura.


care to elaborate, al si damo samo tin-foil klobuček na glavo in se skrivamo pred kuščarji?

mitja_i ::

Tale FB Horizon je kr neki. Zakaj niso raje kupili SecondLife? :D

mulc007 ::

care to elaborate

Ali ni bil FB tisti ki je vplival na volitve, prihodnost države?
Iz tega vidika FB zaradi izkrivljanja resnice nosi celo večje breme kot neki žvižgač ki je le pokazal resnico. Se ti ne zdi?
Pa je še vedno tam, FB in njena figura. Karkoli bo narobe bodo pokazali na figuro, da se skrije ozadje.

raje umaknem

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mulc007 ()

mulc007 ::

test

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mulc007 ()

roli ::

Nice! Vsaj enkrat, da nisem zadel v prazno, ko sem nekaj nabavil ob launchu. Me veseli, da delajo nekaj na podpori obstoječega produkta.

Kar mi je zelo všeč je, da nameravajo dodati tudi Passtrough on demand. Ker velikokrat bi zelo prav prišlo, da bi samo ven pokukal kje trenutno sem v prostoru brez, da snamem headset.
http://www.r00li.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HDMI VR?

Oddelek: Igre
5750 (590) PARTyZAN
»

HTCjevi VR naočniki Vive Cosmos prispejo v začetku oktobra

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
124031 (3019) Cico
»

Oculusovega Rifta bo zamenjal Rift S

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
85211 (4292) Invictus
»

Oculus stavi na brezžične VR naočnike Quest

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
186942 (5744) Netrunner

Več podobnih tem