» »

Trump podpisal zakon, ki ameriškim ISP-jem dovoljuje prodajo prometnih podatkov

1
2
»

Horejšio ::

oxyuranus je izjavil:

Scaramouche je izjavil:

Kot da obveščevalne to že prej niso delale, Obama je to delal skrito, Trump je odkrit in snowflakes so takoj padli v triggered mode...


Seveda so, ampak, kot bodo rade volje potrdili google/fb apologeti, nekaj drugega je, ce to pocnejo tajne sluzbe, kot, ce je "servis" do tvojih osebnih podatkov odprt vsakemu, ki si lahko privosci placat. Sicer je oboje enako bolano in apologeti niso zaradi tega nic manj "za luno" ampak samo, da je izgovor. Ker potem se lahko pocutimo bolje, ker je edina zadeva, ki jo res obvladamo googlov ali facebookov ekosistem in je edino znanje, ki ga imamo napram ostali neuki mnozici samo to, da znamo uporabljati njune "posebnosti". Ker potem smo vecvredni. In imamo prijatelje. Na facebooku. In dobimo veliko +1. In ker se mnozice ne morejo motiti, imamo neko vrednost. Ne realno. Virtualno. V bistvu je cela druzba divergirala v tak primitivizem, da se lahko vsi, ki si upamo to kritizirati samo kislo nasmehnemo. Najvecja tragikomedija pa je, da tudi na takem portalu kot je slotech, kjer bi teoreticno morali biti "znalci", ki jim je jasna vrednost podatkov, se vedno najde velika vecina, ki si tlaci koprive v oci in se tolazi, da je pa uploadanje vseh svojih osebnih slik (cetudi golih) v googlov cloud, nekaj cisto drugega kot, ce jim CIA štefna po njih. Ker seveda google pa tega ne dela. Pa fb tudi ne. Šalabajzerji.


Bravo, težko bi bolje povedal. Mogoče zamenjava brez sledenja za google je https://duckduckgo.com/

AndrejO ::

globoko grlo je izjavil:

Sam v čem je problem?
Googl, winsi, FB delajo to že od pamtiveka. Providerji so samo skočili na voz, nič drugega.

Kot je nekdo nekje drugje rekel ... FB, Google in njim podobni ti to delajo v zameno za to, da ti ničesar ne zaračunajo v denarju. Sploh pa obstaja tudi konkurenca.

Ko ti pa nekdo zaračuna kar visoko ceno, potem pa dela še to, je pa zabave konec.

Kar se tiče konkurence, pa tako: koliko časa bi FB preživel, če bi imel npr. $10 mesečne naročnine? Koliko časa bi Google preživel, če bi za vsako iskanje zaračunal npr. $0.01? Nekaj mesecev?

Mentalni eksperiment, ampak ali je kdorkoli resnično prepričan, da ne bi mogel najti alternative, če se bi na teh storitvah nenadoma pojavili denarni zneski za uporabo?

Kaj pa pri ISP-jih? Kako je pa kaj tam z alternativami v ZDA?

Scaramouche ::

oxyuranus je izjavil:

Scaramouche je izjavil:

Kot da obveščevalne to že prej niso delale, Obama je to delal skrito, Trump je odkrit in snowflakes so takoj padli v triggered mode...


Seveda so, ampak, kot bodo rade volje potrdili google/fb apologeti, nekaj drugega je, ce to pocnejo tajne sluzbe, kot, ce je "servis" do tvojih osebnih podatkov odprt vsakemu, ki si lahko privosci placat. Sicer je oboje enako bolano in apologeti niso zaradi tega nic manj "za luno" ampak samo, da je izgovor. Ker potem se lahko pocutimo bolje, ker je edina zadeva, ki jo res obvladamo googlov ali facebookov ekosistem in je edino znanje, ki ga imamo napram ostali neuki mnozici samo to, da znamo uporabljati njune "posebnosti". Ker potem smo vecvredni. In imamo prijatelje. Na facebooku. In dobimo veliko +1. In ker se mnozice ne morejo motiti, imamo neko vrednost. Ne realno. Virtualno. V bistvu je cela druzba divergirala v tak primitivizem, da se lahko vsi, ki si upamo to kritizirati samo kislo nasmehnemo. Najvecja tragikomedija pa je, da tudi na takem portalu kot je slotech, kjer bi teoreticno morali biti "znalci", ki jim je jasna vrednost podatkov, se vedno najde velika vecina, ki si tlaci koprive v oci in se tolazi, da je pa uploadanje vseh svojih osebnih slik (cetudi golih) v googlov cloud, nekaj cisto drugega kot, ce jim CIA štefna po njih. Ker seveda google pa tega ne dela. Pa fb tudi ne. Šalabajzerji.Ti resnično misliš da FB ni imel vmesnika ki daje FBI in CIA podatke, medtem pa oni lahko obratno keširajo tvoje podatke?
Oni so že prej prodajali podatke v zameno za privilegije.
To so že prej delali, zdaj pač hočejo legalno ker vedo da bo prej ali slej prišlo na plan in da take skrivnosti ne moreš držati v lasti ko imaš zaposlenih 100000 ljudi..

Naučili so se iz wikileaks in zdaj pač delajo to na odprtem pod pretvezo nacionalne sigurnosti!

Jupito ::

Orangutan je končno naredil nekaj, kar mi gre zares na jetra. Oh glorious day, oh happy day. Jip-jip je imel prav. Človek je velik fašist. In grd tudi.
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!

vostok_1 ::

Trump did drain the swamp...and replaced it with concentrated toxic waste.
Kot rečeno, republikanci praktično vedno do konca zajebejo reči. I'll enjoy ko bodo njihove volilce fuck over.

Sicer plačevat ISPju za linjo, plus še da služi s tvojimi podatki...
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

petrus ::

Joj še enkrat, predlogi katere je Trump zavrnil, niso nikoli bili veljaven zakon, situacija ostaja kot je, lahko prodajajo, oziroma ne prodajajo, isto kot prej!
Podpisana Senate Joint Resolution 34 samo ne potrdi Federal Register 87274 predloga (Dec 2. 2016) in prepreči FCCju podobne poizkuse v prihodnosti:

S.J.Res.34 - A joint resolution providing for congressional disapproval under chapter 8 of title 5, United States Code, of the rule submitted by the FCC

Kaj res nihče teh stvari ne bere ali kaj? Nič se ne bo dodatno dovolilo kot tudi noben obstoječ zakon o varstvu podatkov ne bo nehal veljat, ne bo pa novih.
stati inu obstati
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V ZDA bodo ponudniki dostopa do interneta lahko prodajali prometne podatke

Oddelek: Novice / Zasebnost
205967 (4626) gruntfürmich
»

Sledenje uporabnika preko IP (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
656852 (5876) kunigunda
»

Hud udarec za nevtralnost interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5321256 (18710) Matthai
»

Nov članek: Mnenje: Konec interneta kot ga poznamo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
10013030 (8749) PaX_MaN

Več podobnih tem