» »

T-2 spet v stečaj

1
2
3

PARTyZAN ::

To za Telemach seveda pomeni, da bo nudil 100/1 trojčka z analognim radiom za 70€.

T-2 je razlog, da se je internetni dostop sploh spet začel razvijat z neko normalno hitrostjo, nekdanji Telekomov monopol je bila ena velika svinjarija za vse uporabnike.

PrimozR ::

Ta neuravnoteženost prenosov v obeh smereh je problem, a je za splošno populacijo relativno majhen problem, obenem pa je problem tudi iz dneva v dan manjši. P2P mreže so vedno manj pomembne (piratstvo), ker se je svet prilagodil in uporabnikom ponuja legalne, ugodne pretočne vsebine. Ves prenos podatkov gre torej k uporabniku, ne v obratni smeri. Strežnikov za igre večinoma ne postavljamo več doma, temveč se to kupuje pri namenskih ponudnikih oz. kar založnik igre ponuja to v paketu s svojimi oblačnimi storitvami. Enako je s socialnimi omrežji, veliko več konzumiramo, kot ustvarjamo. Seveda so tukaj izjeme, ki veliko materiala spravijo tudi v svet, a za njih poskrbiš na druge načine, ne s ponudbo za maso, ki je prilagojena nekaterim posameznikom.

BorutK-73 ::

Upload je kar pomemben pri online igrah.

Kenpachi ::

Pri online igrah sta pomemben routing in latenca.
Zaraki Kenpachi.

PARTyZAN ::

PIPI: To je "problem", ki bo s časom vse očitnejši. Ja, je veliko streaming contenta v smeri proti uporabniku, si pa popolnoma pozabil, da se vse seli v oblak. To, da povprečen uporabnik ne rabi uploada je complete bullshit. Vedno več ga bo rabil.

zmaugy ::

Tilen je izjavil:

T-2 je dokaz, da zastonj kosila ni.

Telekom je dokaz, da za nekatere zastonj kosilo je. Vseh tistih 42000 km kablov (plus centrale), ki si jih omenjal, se je zgradilo na račun davkoplačevalcev in se jih šenkalo Telekomu.
Ki se zdaj pretvarja, da se gre korektno tržno tekmo z drugimi ponudniki, čeprav je izkoristil vse kar je lahko, da konkurenti niso dobili dostopa do te infrastrukture in ki je v začetku interneta s cenami telefonskih klicev zadušil vso začetno konkurenco.

Tilen ::

Telekom letno v omrežje vloži 100 milijonov EUR in več. Boš ti vzdrževal omrežje? Misliš, da je to za vekomaj zastonj, ko je enkrat postavljeno? V enem letu je to toliko, kot T-2 ni ustvaril v vsem svojem času obstoja.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

zmaugy ::

Veš kako pravijo? S polno ritjo je lahko srat.

Tilen ::

Situacija je malo bolj kompleksna, kot se nekomu zazdi na prvi pogled. Tudi, če je Telekom dobil omrežje zastonj, je vanj v desetih letih vložil milijardo EUR in tako tudi ne bi bilo pošteno, da se mu omrežje vzame. V takšno situacijo smo se spravili sami.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

zmaugy ::

Telekom je lahko vlagal, če je imel zagotovljeni turnover, priviligiran položaj na komplet telekomunikacijah s katerim je dolgoročno uničil večino konkurence. Ko si v takšnem položaju so mega vlaganja način za uničevanje konkurence, ki je komaj začela s poslom, nima infrastrukture in se mora ukvarjati z stvarmi, ki so za Telekom banalne - kot na primer financiranje poslovanja in izgradnje sistema.
In ker je država lastnik Telekoma, je kot takšna težko nepristranska pri različnih postopkih, ane? Zato pa so v tem mesarjenju v glavnem preživela le s tujim kapitalom podprta podjetja, ker potencial kapitala iz tujine se edini lahko meri s potencialom bivšega dolgoletnega monopolista v državni lasti, ki mu država na vseh koncih drži štango. Domača podjetja tega ne morejo zdržati.

...:TOMI:... ::

Isto lahko recemo za T2, omrezje so placale banke, se pravi, ker so to placale tudi banke v drzavni lasti, to pomeni, da je omrezje drzavno?

Vsi vidite samo do nosu, naprej pa ne.
Tomi

zmaugy ::

Saj, za razliko od Telekomovih/PTT jevih kiksov, ki smo jih tako ali drugače solidarno pokrivali vsi, bo zdaj vsa T2 lastnina postala lastnina njegovih upnikov.

Tilen ::

Tudi T-2 kikse pokrivamo vsi. Vprašanje le kako dolgo. Očitno je čas, da se to neha in s tem se strinjajo tudi upniki. Upniki sprožajo stečaj, ker jim je T-2 dolžan goro denarja, ki ga tudi po mnenju sodišča ne bo mogel vrniti in ne zaradi lepega.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

gus5 ::

Zgodba o T2, nekdaj v lasti sklada Zvon 1, je še ena izmed zgodb o »domačijski« logiki NLB, ki je leta 2007 (v času 1. Janševe vlade) lastniku omenjenega sklada, slovenski RKC, ne brez političnih 'namigov' naredila uslugo z izdajo kredita v višini 120 milijonov € brez pokritja. (S tem kreditom je oz. naj bi T2 gradil/širil svojo telekomunikacijsko infrastrukturo.) Rečeno drugače: NLB zastavne pravice na položene optične kable ni nikoli vpisala v register, banka je – verjeli ali ne – enostavno 'pozabila' vpisati hipoteke. Kredit, ki ga je dobil T2, se torej ni izkazal za slabo terjatev šele po začetku finančne krize 2008, pač pa je bil problematičen že od vsega začetka, že v času izdaje. S sanacijo bank po začetku krize je bila terjatev do T2 v celoti prenesena na slabo banko, 'luknjo' NLB pa smo/bomo zakrpali davkoplačevalci oz. država (z zadolžitvijo).

Drugo dejanje tragedije se nadaljuje na slabi banki. Naloga slednje naj bi bila, da bi za slabe terjatve iztržila največ ter državi vsaj delno povrnila 'sanacijska' sredstva. Problem je, da vodstvo slabe banke obvladujejo pokvarjenci. Slednji ne poskušajo T2 spraviti v stečaj zato, ker bi država s stečajem podjetja največ profitirala, pač pa zato, da bi se okoristili sami. Na kratko: z začetkom stečaja se ekipa slabe banke s potencialnim kupcem (Telekomom Avstrija) na 'uradnih' pogovorih ni uspela dogovoriti glede cene prodaje, je pa na 'neuradnih' pogovorih ponudila prodajo z diskontom, če kupec pred nakupom pošlje zahtevano količino denarja na račune nekaterih, v Londonu registriranih svetovalnih podjetji. Slednje transakcije bi 'zavarovali' s svetovalnimi pogodbami (svetovalne pogodbe so le krinka za izplačilo podkupnin). En izmed glavnih pogajalcev slabe banke pri prodaji premoženja T2 je (bil) Janez Škrubej, ki je že pred zaposlitvijo na slabi banki (kot zaposlen pri revizijski hiši Deloitte) 'pripravljal teren' za prevzem T2 s strani avstrijskega Telekoma. O njegovih lažeh in sprenevedanjih veliko pove tale posnetek…



Jasno, primer izplačevanja podkupnin pod krinko svetovalnih pogodb v vezi z diskontno prodajo T2 ni edini na slabi banki, verjetno je še bolj medijsko razvpit primer prvega vodje slabe banke, poslanca SDS Širclja, ki je s fantomskimi svetovalnimi pogodbami oškodoval slabo banko za 2,7 milijonov €. Verjetno ne le za svoj račun, pač pa tudi za račun stranke, ki ga je nastavila na čelo slabe banke (kljub temu, da zakon o preprečevanju korupcije in zakon o poslancih poslancem prepovedujeta opravljanje pridobitnih dejavnosti).

Tilen ::

T-2 je v stečaju, ker posluje na način, ki ni vzdržen in zaradi neodgovornih lastnikov. T-2 ni pristal na DUTB zaradi gospoda Škrubeja, ampak zaradi lastnih neumnosti. Leporečenje gospoda Krča je pa vsaj neokusno, če že ne kaj drugega. Znižal je kapital T-2 in ga dokapitaliziral - ta manever je za 300.000 EUR vložka Gratelu prinesel 87% delež lastništva T-2. Do tega specialnega manevra je bil 95% lastnik Zvon Ena Holding, kateri ni sodeloval v dokapitalizaciji in je tako bil razlaščen ter pristal v stečaju. Gratel, kot 87% lastnik T-2, ga seveda ni mogel kapitalsko ustrezno podpirati skozi obdobje rasti in tako so dolgovi rasli in rasli. Poslovanje ni dohitevalo višine obrokov kredita in tako je T-2 pristal v stečaju, ker upniki, katerim je T-2 dolžan ogromno denarja, niso bili poplačani in ker na vidiku ni visokega izboljšanja poslovanja, ki bi bilo potrebno za redno poplačilo kreditov.

To je zelo na kratko. Moral sem narediti povzetek, ker sem dobil občutek, da bi nekateri tukaj radi zvalili krivdo za stečaj na upnike, ki bi bili radi le maksimalno poplačani za posojila, ki jih nikoli ne bodo v celoti dobili nazaj. Niti blizu 30% ne bodo dobili nazaj. Želijo le rešiti, kar se rešiti da. Tukaj se strinjam, da bo dolgoročno to v škodo T-2 uporabnikov, ker bodo za njih storitve najverjetneje dražje. Že samo zaradi tega, ker je trenutni T-2 model nevzdržen in dokazano vodi v bankrot.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

fosil ::

Kakor pridobljeno, tako izgubljeno.
Malo si poglejte kako je trenutni lastnik prišel do lastništva T2 in ne boste več jokali kako je bogi.
Nekaj je že Tilen povedal.
Preprosto povedano, z raznim manevriranjem je dolgove prenesel na eno firmo, premoženje pa na drugo.
Tako je!

LeQuack ::

Rabimo Google Fiber, da bi pokazal domačim prisklednikom, da naj se odstranijo.
Quack !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LeQuack ()

PrimozR ::

PARTyZAN je izjavil:

PIPI: To je "problem", ki bo s časom vse očitnejši. Ja, je veliko streaming contenta v smeri proti uporabniku, si pa popolnoma pozabil, da se vse seli v oblak. To, da povprečen uporabnik ne rabi uploada je complete bullshit. Vedno več ga bo rabil.

V bistvu sem ti povedal, zakaj ga ne potrebuje. Ravno ZATO, ker se vse seli v oblak.

Kaj takšnega ustvarjaš, česar, po tvoji logiki, da se vse seli v oblak, ne boš ustvarjal neposredno v oblaku in boš moral nalagati tja? En lep primer tega so slike in videoposnetki, potem se pa hitro neha. Upoštevaj, da se VSE seli v oblak, tudi ustvarjanje.

BorutK-73 je izjavil:

Upload je kar pomemben pri online igrah.

Za tistih par cifer o podatkih igralca? Res?

Kot je rekel kenpachi, važen je ping, da podatki na drugo stran pridejo čim bolj realtime.

LeQuack je izjavil:

Rabimo Google Fiber, da bi pokazal domačim prisklednikom, da naj se odstranijo.

Najbližje projektu Fibra je v Sloveniji Telekom, ki ima največjo malho, da se gre lahko gradnjo novega omrežja in dumpinške cene storitev. Catch je, da ima Google zadaj svoje namene, prek te storitve ponujanje drugih svojih storitev in prikazovanje reklam, kar mu vse prinese več denarja, kot dumpinške cene interneta.

Obenem je jasno, da tak projekt na ravni ZDA ne bi funkcioniral.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

AC_DC ::

Tilen je izjavil:

Telekom letno v omrežje vloži 100 milijonov EUR in več. Boš ti vzdrževal omrežje? Misliš, da je to za vekomaj zastonj, ko je enkrat postavljeno? V enem letu je to toliko, kot T-2 ni ustvaril v vsem svojem času obstoja.

Koliko je danes tržna cena za polaganje 42000 km kablov ?

Včasih so to ljudje počeli (izven mest) udarniško, na svojo roko, ter za priklop plačali takratnemu PTT 3-4 tisoč dem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

PrimozR ::

A to bo zdaj ena na temo 'vse je naše'? :)

Kakšna je kvaliteta teh udarniško položenih kablov? Koliko jih je sploh še v zemlji?

AC_DC ::

Če nočeš da slika na iptv kocka na xdsl ob vsakem slabem vremenu, morajo biti kabli v zemlji.
Ljudje so skopali na predpisani globini, PTT je položil kabel, ljudje so zasuli jarek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

Tilen ::

AC_DC je izjavil:

Če nočeš da slika na iptv kocka na xdsl ob vsakem slabem vremenu, morajo biti kabli v zemlji.
Ljudje so skopali na predpisani globini, PTT je položil kabel, ljudje so zasuli jarek.



Ljudje so za to delo dobili denar. ZVVJTO anyone?

ZAKON O VRAČANJU VLAGANJ V JAVNO TELEKOMUNIKACIJSKO OMREŽJE (ZVVJTO)

Upravičenci do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje Telekoma Slovenije, d.d. so fizične osebe, organizacije fizičnih oseb, lokalne skupnosti in njihovi pravni nasledniki, ki so z namenom pridobitve telefonskega priključka za sebe ali za druge sklepale pravne posle s pravnimi predniki Telekoma Slovenije, d.d. (v nadaljnjem besedilu: PTT organizacije) in Samoupravnimi interesnimi skupnostmi za poštni, telegrafski in telefonski promet (v nadaljnjem besedilu: SIS).


Telekom tega omrežja ni dobil zastonj in mu tudi ne more biti kar tako odvzeto, kot bi si nekateri tukaj želeli. Ljudje so pomagali pri izgradnji primarnega telekomunikacijskega omrežja in za to tudi prejeli plačilo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

PARTyZAN ::

@PIPI: lol. Slike, videoposnetki, praviš. Koliko je velik 1 minuto dolg posnetek s telefona, recimo Nexus 6P, v 4k resoluciji?

Uživi ob syncanju tega v cloud. Al pa streamanju na kak svoj device, ki ni v istem omrežju s temi debilnimi upload hitrostmi, ki jih ponuja Telemach.

AC_DC ::

Tilen je izjavil:

AC_DC je izjavil:

Če nočeš da slika na iptv kocka na xdsl ob vsakem slabem vremenu, morajo biti kabli v zemlji.
Ljudje so skopali na predpisani globini, PTT je položil kabel, ljudje so zasuli jarek.



Ljudje so za to delo dobili denar. ZVVJTO anyone?

ZAKON O VRAČANJU VLAGANJ V JAVNO TELEKOMUNIKACIJSKO OMREŽJE (ZVVJTO)

Upravičenci do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje Telekoma Slovenije, d.d. so fizične osebe, organizacije fizičnih oseb, lokalne skupnosti in njihovi pravni nasledniki, ki so z namenom pridobitve telefonskega priključka za sebe ali za druge sklepale pravne posle s pravnimi predniki Telekoma Slovenije, d.d. (v nadaljnjem besedilu: PTT organizacije) in Samoupravnimi interesnimi skupnostmi za poštni, telegrafski in telefonski promet (v nadaljnjem besedilu: SIS).


Telekom tega omrežja ni dobil zastonj in mu tudi ne more biti kar tako odvzeto, kot bi si nekateri tukaj želeli. Ljudje so pomagali pri izgradnji primarnega telekomunikacijskega omrežja in za to tudi prejeli plačilo.

Teorija se super, vendar te v Slo pusti s prstom v zadnjici.
Nazaj so dobili bagatelo
http://ijuye.ednevnik.si/fiderseksds/11...


http://www.24ur.com/novice/slovenija/sp...
Državni zbor je sprejel dopolnilo vlade in s tem izničil sklep, po katerem bi naročniki telefonov, ki so vlagali denar v Telekomovo telefonsko omrežje, dobili v celoti povrnjen znesek svojih vlaganj.

Hvala šesti vladi RS
6. vlada Republike Slovenije @ Wikipedia



Koliko je danes tržna cena za polaganje 42000 km kablov (in da daš služnost na svojem zemljišču TS) ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

Tilen ::

Nikoli ne bodo vsi zadovoljni, vendar dejstvo je, da omrežje Telekomu ni bilo podarjeno. Povprečno vračilo je bilo cca 1000 DEM.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

AC_DC ::

Če dobiš novega mb c 180 d za 6568-13177 (20-40% polne cene) eur namesto 32943 je to kaj http://tinyurl.com/jk6b498 3/21 ?
I t2 bi, sine.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

cegu ::

koyotee je izjavil:

Lani sem gledal pakete t2, porazne kombinacije tv programov, ogled nazaj za doplacilo, hd signal za doplacilo,...


Se oglašam z Bruslja, kjer je DSL hitrost 10/1 nadstandard, kjer je download omejen (cca 300GB na mesec), kjer ni nevtralnosti interneta in kjer ima en operater monopol. HD je za doplačilo, neomejen internet je za doplačilo, ogled nazaj je nekaj kar še ne poznajo.

Vesel sem da se Telekom ni prodal pod pogoji ki so jih zahtevali (da se AKOS umakne), upam da se konkurenca izvleče.

PrimozR ::

PARTyZAN je izjavil:

@PIPI: lol. Slike, videoposnetki, praviš. Koliko je velik 1 minuto dolg posnetek s telefona, recimo Nexus 6P, v 4k resoluciji?

Uživi ob syncanju tega v cloud. Al pa streamanju na kak svoj device, ki ni v istem omrežju s temi debilnimi upload hitrostmi, ki jih ponuja Telemach.

Ne vem kako veliki so fajli, a v Dropboxu, ki s telefona najprej synca v oblak, nato pa iz oblaka nazaj na računalnik, se slike pojavijo hitro (v max pol minute). 4k traja dlje, jasno, ampak večinoma ne potrebuješ zadev v oblaku takoj zdaj oz. že včeraj, čeprav si jih komaj posnel. Torej te stvari (backupi pa to) lahko tečejo nekoliko počasneje.

Sicer pa, kot sem rekel, koliko 4k posnetkov pa narediš, da je upload tako velik problem? Content creatorje sem pa itak že omenil kot robni primer, za njih poskrbiš drugače. Za FB grade filmčke in slike pa ni problem, tudi če se uploadajo kako minuto dlje.

Streamanje pa itak ni problem, ker, kot smo ugotovili, DL hitrosti niso problem. Streamaš pa itak iz oblaka.

AndrejO ::

koyotee je izjavil:

Lani sem gledal pakete t2, porazne kombinacije tv programov, ogled nazaj za doplacilo, hd signal za doplacilo,...

Letos sem pogledal hitrosti interneta na FTTH: 10/10, 100/10 20/20, 50/50, 100/100, 200/200.

Sem pogledal še pri TS: 10/2, 50/20.

Ne, to ni napaka. TS ti kot "solo paket" brez navlake, ki tebi meni tako veliko, ponuja samo dve hitrosti: "driska" in "malo manj driska". Kot, da bi se TS spremenil v nekega zablodenega kablaša, ne pa da ima FTTH.

LeQuack ::

Tilen je izjavil:

Nikoli ne bodo vsi zadovoljni, vendar dejstvo je, da omrežje Telekomu ni bilo podarjeno. Povprečno vračilo je bilo cca 1000 DEM.


Kje pa je Telekom dobil ta denar za vračilo? Ker če je lastnik država potem so ga dali državljani, se pravi so osebe dobile povrnjeno tako da so sami sebi vzele?
Quack !

PandaFlow2 ::

Največji fail vsega je tako ali tako to, da ima 5% prebivalstva izbiro tako med Telekom in T-2 optiko, po možnosti še z relativno hitro VDSL2 linijo in Telemachovim coax, ostalih 95% je pa še v kameni dobi.

Da ne omenjam da 99% uporabnikov nima nobene potrebe po FTTH in bi FTTB povsem zadoščal, sploh ko vidiš da večina ljudi tako ali tako nima niti 100 Mbit paketa. Mogoče bi se z razliko v ceni dalo priklopiti še kakšnega uporabnika več.

Zgodovina sprememb…

...:TOMI:... ::

Lequark, seveda je to pravilna ugotovitev. Isto je tudi, ko drzava jamci za vloge v bankah do 100 k€. Se pravi, ce zaserjejo, mi sami sebi jamcimo... Nategi stoletja, kaj hoces.

Je pa res, da je vsaj kaj zgrajeno in te kabli, ki so noter so se vedno v uporabi.

Med FTTH in FTTB ni neke razlike v ceni. Je ze prav, da ce se dela, da se dela dobro. FTTH je zakon. Vecja svinjarija je, ker se dela FTTN in potem bitni tok preko telekoma. To je pa fail, ceprav vsi vpijejo, kako je to dobro.
Tomi

Pithlit ::

Tko je... lahko lapamo čez TS in T2 in razne amise pa telemahe... ampak takoj ko mi en pripelje optiko do bajte, podpišem (ne glede na to kakšen logo bo na položnici). Verjetnost da se bo to zgodilo preden dušo spustim? Blizu 0.

Malo smešno je da se prek mobilnih omrežij dosega večje hitrosti kot prek kablovja ki je na voljo. Še bolj smešno je to ob upoštevanju dejstva da mi optika 'teče' praktično pod bajto (pa je VDSL treba do konca izmolzt).
Life is as complicated as we make it...

AC_DC ::

cegu je izjavil:

koyotee je izjavil:

Lani sem gledal pakete t2, porazne kombinacije tv programov, ogled nazaj za doplacilo, hd signal za doplacilo,...


Se oglašam z Bruslja, kjer je DSL hitrost 10/1 nadstandard, kjer je download omejen (cca 300GB na mesec), kjer ni nevtralnosti interneta in kjer ima en operater monopol. HD je za doplačilo, neomejen internet je za doplačilo, ogled nazaj je nekaj kar še ne poznajo.

Vesel sem da se Telekom ni prodal pod pogoji ki so jih zahtevali (da se AKOS umakne), upam da se konkurenca izvleče.

Internet in Belgium @ Wikipedia

prvi štirje
http://www.proximus.be/en/id_cr_int/per...
prva dva paketa imata 100 oz 150 GB prometa

https://www.billi.be/nl/prive/internet/...
http://www.dommel.be/section/netconnect...
http://www.edpnet.be/en/home/internet.h...
//vsi flatrate

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

AndrejO ::

LeQuack je izjavil:

Tilen je izjavil:

Nikoli ne bodo vsi zadovoljni, vendar dejstvo je, da omrežje Telekomu ni bilo podarjeno. Povprečno vračilo je bilo cca 1000 DEM.


Kje pa je Telekom dobil ta denar za vračilo? Ker če je lastnik država potem so ga dali državljani, se pravi so osebe dobile povrnjeno tako da so sami sebi vzele?

To ni bil denar Telekoma Slovenije, temveč denar iz t.i. "družbene lastnine". V procesu ukinitve družbene lastnine, je lastniške pravice prevzela država (izdaja delnic, kjer je postala lastnica država). S tem je država postala zavezanec za plačilo vlagateljem v to družbeno lastnino. Za ta namen je bil ustanovljen SOD, ki je to izplačeval upravičencem.

Da pa bi država ta izplačila nato povrnila in tako uravnotežila bilanco, pa je bila načrtovana prodaja delnic.

PrimozR ::

PandaFlow2 je izjavil:

Največji fail vsega je tako ali tako to, da ima 5% prebivalstva izbiro tako med Telekom in T-2 optiko, po možnosti še z relativno hitro VDSL2 linijo in Telemachovim coax, ostalih 95% je pa še v kameni dobi.

Da ne omenjam da 99% uporabnikov nima nobene potrebe po FTTH in bi FTTB povsem zadoščal, sploh ko vidiš da večina ljudi tako ali tako nima niti 100 Mbit paketa. Mogoče bi se z razliko v ceni dalo priklopiti še kakšnega uporabnika več.

Kaj pa je razlika FTTH vs. FTTB, če gledaš enodružinske hiše, ki jih je v Sloveniji še vedno precej?

Ghost7 ::

Ne razumem, zakaj je vse potihnilo glede Telekoma, ki nas je nategoval dolga leta s prisilno uporabo ISDN, zaradi njihovega slabega nakupa. Takrat so naročili ogromno ISDN krame, odgovoarjal ni nihče in treba jo je bilo poturiti uporabnikom, drugače bi lahko par ton elektronike za ISDN dali na razgradnjo, kar je bilo že takrat roko na srce kristalno jasno. Neki debil, ki je to naročil še danes ni odgovorajal, odkškodnine še vedno nismo dobili, navkljub pisarjenju zahtevkov, ker je sodišče ugotovilo, da so nas nategnili. Pa se še do danes ni zgodilo nič. Tehnologija ADSL in VDSL je stara precej let in nič drugačna ni sedaj, ko ne potrebujemo več ISDN.

Glede T-2, mi gre pa že pošteno na živce tole spodkopavanje. Ko govorim s sodelavci, ki imajo Telekom in kakšne hitrosti, jih povprašam po ceni in se zgrozim.

Kot je že nekdo višje rekel, da je vse za doplačat. JA! Še dobro, tako de jaz odločim kaj bom imel, kaj rabim, ne pa da mi prodajo vse v kompletu, manj pa ne moreš vzet in plačuješ.

Imam paket T4, plačujem 39,98€ (mislim, da je točen znesek), vključuje:
TV:
Slovenski paket programov + RTVjevi so HD. Več kot dovolj programov, glede na čas, ki ga imam za TV, za filme, dokumentarce i.t.d je tu še netflix s precej dobrimi vsebinami ali pa partis če hočete.
Časovni zamik.
Net:
20dol/2gor

Če odbiješ HD je to 1€, če odbiješ časovni zamik pa še 4€, torej bi plačeval okoli 35€.

T-2 (in ostali) upam, da še dolgo ostaneš, imamo vsaj konkurenco in možnost izbire. Če bi bil samo telekom bi plačeval za tak internet 100€.

lp

cekr ::

T4 paket se mi zdi drag proti Telekomovim paketom. Če imaš več tv-jev pa sploh.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

AndrejO ::

Ghost7 je izjavil:

Glede T-2, mi gre pa že pošteno na živce tole spodkopavanje. Ko govorim s sodelavci, ki imajo Telekom in kakšne hitrosti, jih povprašam po ceni in se zgrozim.

Kot je že nekdo višje rekel, da je vse za doplačat. JA! Še dobro, tako de jaz odločim kaj bom imel, kaj rabim, ne pa da mi prodajo vse v kompletu, manj pa ne moreš vzet in plačuješ.

No, v bistvu pri Telekomu ne dobiš več vsega, tudi če bi želel kaj doplačati. Dobesedno nočejo več tvojega (ali pa mojega) denarja.

Ghost7 ::

cekr je izjavil:

T4 paket se mi zdi drag proti Telekomovim paketom. Če imaš več tv-jev pa sploh.

Taprav cekr :D

A si kaj preveril?
Večina nas ima eno TV.

lp

gus5 ::

Vračanje 'preplačil', povezanih s sklenitvijo naročniškega razmerja s PTT, je bilo politično-populistični manever 'demokratične' oblasti in še en primer oškodovanja družbene oz. državne lastnine. Nihče nikogar nikoli ni silil, tudi v prejšnjem sistemu ne, da si 'privošči' telefon. Sklenitev naročniškega razmerja s TS (takrat s PTT) je bila prostovoljna. Komur so se takratne cene zdele previsoke, pač ni imel telefona.

Invictus ::

cekr je izjavil:

T4 paket se mi zdi drag proti Telekomovim paketom. Če imaš več tv-jev pa sploh.

T4 Giga paket ima notri dva HD TVja ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

zmaugy ::

Tilen je izjavil:

Nikoli ne bodo vsi zadovoljni, vendar dejstvo je, da omrežje Telekomu ni bilo podarjeno. Povprečno vračilo je bilo cca 1000 DEM.

Aha. Kakšen je bil pa rok plačila? 15-20 let? Stroški financiranja? Aja, sem pozabil, " vi nid tajm, not manej".
Če parafraziram en legendarni film: "I T2 bi to radio, sine," ampak ne gre. Quod licet Iovi, non licet bovi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

jinzo ::

Tilen je izjavil:

Telekom letno v omrežje vloži 100 milijonov EUR in več. Boš ti vzdrževal omrežje? Misliš, da je to za vekomaj zastonj, ko je enkrat postavljeno? V enem letu je to toliko, kot T-2 ni ustvaril v vsem svojem času obstoja.


Dobro, malo to treba vzet tudi z rezervo. Tu v naši bližini so pred kratkim postavljali novo lokalno zanko/DSLAM/whatever. Gre se za manjšo vas, sicer res ne vem koliko je gor priklopljenih uporabnikov, ampak so za ta preklop porabili par mescov. Je eno drugo podjetje v isti vasi popolnoma na novo položilo in prikloplo optiko (pa še razstavilo obstoječo kabelsko), kot pa je onim uspel ta podvig. Tud ni blo videt da bi se delavcom kam silno mudilo in so zadeve kar trajale in trajale. To je moglo koštat res ogromno dnara.

MrStein ::

M-XXXX je izjavil:


Aham, no pri nas na telekomu pa imamo za 20EUR več na mesec:

100down 20 up internet
Jap, zelo ugoden paket imaš in potem se še hvališ s tem :)):))

60 EUR ? Prejšnji mesec (in vsa prejšnja) sem imel račun 35,99 EUR.
To ni bolj ugodno, ampak le (skoraj) dvakrat dražje.
(ja, 100 mega zveni lepo, a 60 EUR za internet ne dam, pa če jutri zadenem sedmico - OK, mogoče pa res dam, če teh 100 mega spravijo skozi baker - ali pa optiko potegnejo, potem pa res, se ti še zahvalim)

PS: Za mobitel porabim 2,50 EUR na mesec, tako da me tisti bonus ne gane.

Tilen je izjavil:

Glavno, da se ti ta cena zdi ugodna.

Kot rečeno: kdor pozna bolj ugodno ponudbo, naj pove in že jutri prvi delovni dan menjam. Pa zasebno, da vsaj teme ne smetite s "predlogi" in "debato".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

M-XXXX ::

60 EUR ? Prejšnji mesec (in vsa prejšnja) sem imel račun 35,99 EUR.
To ni bolj ugodno, ampak le (skoraj) dvakrat dražje.
(ja, 100 mega zveni lepo, a 60 EUR za internet ne dam, pa če jutri zadenem sedmico - OK, mogoče pa res dam, če teh 100 mega spravijo skozi baker - ali pa optiko potegnejo, potem pa res, se ti še zahvalim)

PS: Za mobitel porabim 2,50 EUR na mesec, tako da me tisti bonus ne gane.

Pojdi na T2, izberi omenjene (ali podobne hitrosti) ter podoben televizijski paket, ob enem prištej primerljiv paket (katerega koli ponudnika) in poglej koliko več plačaš kot za omenjeni paket pri Telekomu.

PS: za 36€/mesec imaš pri telekomu 50/20 paket.

Aka: 250% višji prenos dol, 100% višji prenos gor, za 15% manj denarja.

Da ne boš jokcal, uu primerljaš različne stvari med sabo? Ja seveda, da jih, če T2 praktično nikjer nima optike.

Pithlit ::

Heh. Sej TS tud ne. Z mojega vidika. Lepo, ane?
Life is as complicated as we make it...

MrStein ::

Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

PandaFlow2 ::

PrimozR je izjavil:

PandaFlow2 je izjavil:

Največji fail vsega je tako ali tako to, da ima 5% prebivalstva izbiro tako med Telekom in T-2 optiko, po možnosti še z relativno hitro VDSL2 linijo in Telemachovim coax, ostalih 95% je pa še v kameni dobi.

Da ne omenjam da 99% uporabnikov nima nobene potrebe po FTTH in bi FTTB povsem zadoščal, sploh ko vidiš da večina ljudi tako ali tako nima niti 100 Mbit paketa. Mogoče bi se z razliko v ceni dalo priklopiti še kakšnega uporabnika več.

Kaj pa je razlika FTTH vs. FTTB, če gledaš enodružinske hiše, ki jih je v Sloveniji še vedno precej?


Koliko enodružinskih hiš ima v Sloveniji optiko v primerjavi z bloki?

roCkY ::

Koliko blokov v SLO ima 2* optiko in kabelsko?
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T-2 spet ni več v stečaju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
11029575 (25757) St235
»

T-2 se je še četrtič začasno izognil stečaju

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
279126 (6412) Lonsarg
»

Ustavno sodišče razveljavilo sklep o uvedbi stečajnega postopka T-2

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
2512815 (1086) bbbbbb2015
»

T-2 še ne gre v stečaj

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
3315097 (12029) MrStein

Več podobnih tem