» »

Comshop želi v poenostavljeno prisilno poravnavo

Comshop želi v poenostavljeno prisilno poravnavo

Slo-Tech - Ljubljansko okrožno sodišče je v petek začelo postopke za uvedbo poenostavljene prisilne poravnave nad družbo Comshop, ki jo poznamo kot enega večjih prodajalcev računalniške opreme v Sloveniji. Leta 2003 ustanovljena družba je namreč minuli teden na sodišče vložila predlog za začetek postopka poenostavljene prisilne poravnave, ker je družba insolventna. Upnikom predlaga 10-odstotno poplačilo terjatev v šestih mesecih po pravnomočni potrditvi predloga prisilne poravnave.

Poenostavljena prisilna poravnava je nov instrument, ki ga je leta 2013 uvedla novela Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju. Namenjen je mikro družbam, malim družbam in samostojnim podjetnikom. Zanj se morajo izreči upniki najmanj 60 odstotkov terjatev, in več kot polovica vseh upnikov. Prijava terjatev ni potrebna. Če bo Comshop v štirih mesecih pridobil dovolj soglasij upnikov, bo poenostavljena prisilna poravnava potrjena.

Comshop, ki ima v Sloveniji 10 poslovalnic in spletno prodajo ter približno 15-odstotni tržni delež, je po navedbah direktorja Simona Škrlepa in prokurista Sebastijana Lorgerja insolventen. Na dan 30. 6. 2015 je imelo podjetje 1,5 milijona sredstev in negativni kapital v višini 56.000 evrov. V prvem letošnjem polletju je podjetje ustvarilo 3,29 milijona evrov prihodkov ter pri tem ustvarilo 217.000 evrov čiste izgube, denarni tok pa je znašal -106.000 evrov.

Comshop ima 1,5 milijona evrov navadnih obveznosti, večinoma do dobaviteljev, ter 58.000 evrov prednostnih obveznosti (plač in prispevkov, na katere prisilna poravnava nima učinka). V predlogu poenostavljene prisilne poravnave predlagajo 10-odstotno poplačilo obveznosti. Napovedujejo prestrukturiranje podjetja, in sicer bi v prihodnjem letu zmanjšali število zaposlenih s 43 na 22-24, spremenili vodenje podjetja (tri namesto sedmih poslovodnih oseb), ter zaprli poslovalnice v Postojni, Lescah, Ljubljani (Mercator Šiška), Novem mestu, Velenju in Mariboru (Europark).

Edini družbenik Comshopa je od 1. 9. 2015 družba Tabla d. o. o., ki je v stoodstotni lasti Sebastijana Lorgerja, pred tem pa je podjetje obvladovala Avtotehna.

154 komentarjev

«
1
2 3 4

Seljak ::

Ta trgovina je itak brezveze,da sploh obstaja. Menjali so se lastniki in menjale so se navade!

opeter ::

Nekdanji Comtron v zelenem celofanu.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

sgdjkdlsugi4 ::

Cena vstopa v EU.

ales85 ::

sgdjkdlsugi4 je izjavil:

Cena vstopa v EU.

Morda. Ampak po drugi strani pa dvomim, da komu ravno "diši", podpirati lokalnega prodajalca samo zato, da bo ostajal in kljub temu, da na prostem trgu ne more preživeti z (za kupce) normalnimi cenami.

Dr_M ::

Eh, slovenski menegerji v akciji.
Nic novega. Jutri je pa nov dan.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

sgdjkdlsugi4 ::

ales85 je izjavil:

sgdjkdlsugi4 je izjavil:

Cena vstopa v EU.

Morda. Ampak po drugi strani pa dvomim, da komu ravno "diši", podpirati lokalnega prodajalca samo zato, da bo ostajal in kljub temu, da na prostem trgu ne more preživeti z (za kupce) normalnimi cenami.


Itak da ne, race to bottom vedno zmaga. Kaj sem mislil zgoraj je pa, da so nas v nasprotju s floskulami pred vstopom v EU od "odprtju novega vecjega trga, kjer bomo konkurencni" lepo prizemljili s propadom podjetij. Edini ki so profitirali, so bile vecje clanice EU. To kaj smo bili mi za jugo, smo odprli k nam in postali juga.

mihec87 ::

Realno že na S-T comshop ni bil ravno velikokrat linkan za nakup česa... Tako da vsega tudi ni eu kriva oz drugi..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

||_^_|| ::

10% poplačilo v 6 mesecih? Da jih ni sram. Fuj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ||_^_|| ()

myriad ::

Enkrat sem šel v Comshop po kartuše za printer. Za eno navadno bi dobil pri mimovrstah dve.

win64 ::

Te poslovalnice so tako brez pomena. Bi pričakoval, da imaš v računalniški trgovini nekaj izbire. Ne pa da prideš v njihovo poslovalnico in iščeš termalno pasto, pa ti ponudijo neko zanič varjanto za 13 EUR, drugega pa nimajo.
Sem pa mislim, da enih 10 let nazaj nekaj naročeval pri njih, pa se z dostavo nikakor nisem mogel zmenit, kdaj naj pridejo. Se 3x niso niti približno niso držali dogovorjene ure(5-6 ur bolj pozno), jaz pa jih nisem čakal cel dan. Dobro, to je bolj krivda dostavne službe. Vendar so oni najeli take šalabajzerje. Stran pa je totalno nepregledna in se je razen barv bolj malo spreminjala skoz leta.
1,3 miljone dolga do dobaviteljev je pa zelo dober pokazatelj, zakaj se ne morejo zmeniti za boljše cene in posledično imeti konkurenčnih cen.

Dr_M ::

Problem pri njih je, ker so lastniki glavnih dobaviteljev in lastniki comshopa prakticno isti ljudje, je jasno, da so kupovali po visjih cenah.
Enkrat sem pri njih gledal en monitor in sem videl nakupno ceno in jo primerjal s konkurenco, pa je bila nakupna cena visja, kot pri konkurenci prodajna, s tem da je bil dobavitelj isti. Pol si pa lahko mislite, zakaj je tako kot je. S tem, da so nekaj casa imeli direktorja, ki je zaprl JAE.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Markoff ::

Upnikom predlaga 10-odstotno poplačilo terjatev v šestih mesecih po pravnomočni potrditvi predloga prisilne poravnave.

Legaliziran rop torej. Koliko pa bi dobili upniki v primeru stečaja? Ne pozabimo še, da običajno upnike nategujejo še z novimi posli, ki niso nikoli, ali le delno, plačani.
Dolžniki so v Sloveniji zaščiteni bolj kot kočevski medvedi. Ubogi reveži. Zagotovo med njimi ni nobenega goljufa. Vsi so se samo zakalkulirali v poslu, povsem nehote.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Bambolo ::

Nekoč sem šel v njihovo bivšo štacuno v Mercatorju v Novi Gorici po predračun za računalnik. V trgovini sva bila le jaz in trgovec (verjetno študent). Povprašam za predračun a ta odvrne le, da nima časa. Računalnik sem seveda z veseljem kupil v drugi trgovini. Ko sem leto kasneje po sili razmer pri njih kupoval mrežno kartico sem od drugega študenta doživel podoben odnos. Zdaj jih v Novi gorici že dve leti ni več- se ne čudim...

user1618 ::

Jaz nimam slabih izkušenj, kvečjemu jih lahko le pohvalim.
"If we were supposed to talk more than listen
we would have been given two mouths and one ear"
- Mark Twain

Trololololol ::

Ne rabiš biti študent ekonomije, da ugotoviš FAIL vodenja firme
zmanjšali število zaposlenih s 43 na 22-24, spremenili vodenje podjetja (tri namesto sedmih poslovodnih oseb

hojnikb ::

Ni čudno da komshopovci prikrito dilajo tule na s-tju :)
#brezpodpisa

bbbbbb2015 ::

Bambolo je izjavil:

Nekoč sem šel v njihovo bivšo štacuno v Mercatorju v Novi Gorici po predračun za računalnik. V trgovini sva bila le jaz in trgovec (verjetno študent). Povprašam za predračun a ta odvrne le, da nima časa. Računalnik sem seveda z veseljem kupil v drugi trgovini. Ko sem leto kasneje po sili razmer pri njih kupoval mrežno kartico sem od drugega študenta doživel podoben odnos. Zdaj jih v Novi gorici že dve leti ni več- se ne čudim...


Pač glej...

Koliko jaz poznam take zadeve, je odziv prodajalca (študenta, ne študenta) tak, kadar ni dobil plačila.. Mesec, dva, tri, štiri.

Drugače pa oni so čista retail informatika in vsak, ki ima 5 minut časa, kupuje preko Interneta. Če ne pri slovenskem ponudniku, pa pri tujem.

Marže so tako nizke, da so včasih 2-3%, včasih pa dejansko ne morejo dobiti dobre cene, ker so že dolžni in niti na predplačilo ne morejo dobiti nič dobrega.

Eni se iz tega rešujejo tako, da delajo servis, eni prodajajo belo tehniko, kjer pa jih tudi 'skubijo' veliki.

Dejansko s takimi maržami ni mogoče imeti trgovine odprte. Njim konkurenčen je recimo BB (da ne delam reklame), ki pa ima ekstremno navite cene. USB ključek, ki stane 3 evre, pri njih stane 12 ali pa kar 25. Enako kabli in vse ostalo.

Nekurantno robo oni še veselo prodajajo in ni vrag, da nekdo tega ne bi rabil.

Pač če lahko dan dva počakaš, greš nekam na internet. Če ti pa tisti hip zmanjka, pa greš v BB. V BB to kombinirajo še z enimi high-value produkti, igrice, pa to, pa pralni stroji in hladililniki. Ki imajo maržo nekje 25% - 30%. To sicer zgleda dosti, a ni, če moraš plačati prodajalce itd. itd.

In nekako gre. Comshop je mrtvilo in dejansko ne glede na to poravnavo ali karkoli, bolje ne bo nikoli.

Drug koncept, ki ga še furajo eni Ljubljančani je - "China-rules". To je predvsem Tec. ..... v Trzinu. Junk roba, vse direkt s Kitajske, potrebno je naročit kontejner ali pa vsaj blizu tega, ter switch, ki njih stane 1,20 € prodajat po 7 €. Seveda navodila pa to vse v pyzdi, tu in tam dajo kak cd zraven. Včasih pa izdelek sploh ne dela. Toliko so fer, da kar ne dela, v hipu vzamejo nazaj in vrnejo denar.

Tudi to še recimo laufa.

boolsheat ::

Da propadejo vse naše brick&mortar trgovine ravno dobro ni, določene izdelke si je sobro ogledati v živo. Enako, če kaj rabiš takoj si imel zdaj na voljO Comshop in BB npr. v Europarku.

black ice ::

Ja, Comshop v Europarku je bil super založen. Not.

CyberPunk ::

In naslednji bo sel po zlu Big bang?

Winfast ::

Naše trgovine enostavno ne morejo konkurirati evropskim, ker imajo pri določenih artiklih takšno NC, kot je evropska maloprodajna cena. Splet si pa sploh lahko privošči nizke cene in imajo pogosto marže okoli 5%, včasih še manj, ker pač pri njih odpade velik del stroškov. Roba gre pa velikokrat kar od dobavitelja.
Super druper akcije si pa lahko gredo trgovci, ki zraven it-ja prodajajo še belo tehniko, kjer si pridejo z maržami notri minus, ki so ga naredili na it-ju. V it-ju pa moraš imeti akcije in včasih minus cene, da si narediš reklamo.

Realnost je, da v roku 10 let ne bo več fizičnih trgovin - izložb, kot so Comshop, Big Bang itd. Ostali bodo še kakšen Harvy in podobne trgovine, ker se bodo pokrivali z drugimi stvarmi.
Ostalo bo pa splet in pa dobavitelji, ki bodo še naprej dobro služili.

Poleg slabih marž je pa še tukaj en problem. Slab kader. Vendar glede na plače, kaj boljšega niti ne moreš pričakovati. Redke so trgovine, ki imajo sposobne ljudi, ki dejansko pozna artikle in ti zna svetovati.

m0LN4r ::

Saj ne da je bil komšop dražji od vseh slovenskih štacun že od nekdaj.

Sicer pa fizično, fizično grem rajši v mediamarkt ali zagreb, kjer maš dejansko kaj za videt
Parkrat na leto je sigurno usput...

All in all, nebom jih pogrešal. Nikoli nisem kupil nič pri njih....
PS:
Ja pa sem v Osnovni šoli sm kupil najbolj cheap Epson stylus printer, 19.000 SIT
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

chucki ::

Jaz sem kupil pri njih marsikaj, če sem potreboval nekaj na "hiter"
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Superboyy ::

Verjamem, da je kr težko furat računalniško trgovino.

Ni smisla met zaloge hardwera razen kšnih trdih diskov, spominskih medijev (kartice, ključki), kartuš, ruterjev, raznih kablov cheap mišk in tipkovnic (kar majo praktično vsi hipermarketi). Kar je na nivoju se itak vse kupuje/naročuje prek neta, ko mal pogledaš kaj je najbolš in kje je najboljša cena.

Cena globalizacije. Sam sem in bom verjetno v prihodnosti vse večje stvari naroču iz tujine, ker je direkt(ish) od uvoznika pač ceneje za par %.

D3m0r4l1z3d ::

Lol, Tabla d.o.o. z dnem 1.9.2015, dobro se je znajdel ... dobavitelji so pa tudi si sami krivi, saj so vedeli kaj jih čaka
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

bbbbbb2015 ::

Superboyy je izjavil:

Verjamem, da je kr težko furat računalniško trgovino.

Ni smisla met zaloge hardwera razen kšnih trdih diskov, spominskih medijev (kartice, ključki), kartuš, ruterjev, raznih kablov cheap mišk in tipkovnic (kar majo praktično vsi hipermarketi). Kar je na nivoju se itak vse kupuje/naročuje prek neta, ko mal pogledaš kaj je najbolš in kje je najboljša cena.

Cena globalizacije. Sam sem in bom verjetno v prihodnosti vse večje stvari naroču iz tujine, ker je direkt(ish) od uvoznika pač ceneje za par %.


Če hočeš prodajati v Šp.., obvezno dajo 100% maržo minimalno. Miška, ki stane v retail 15 €, Šp.. kupi za 5-7 €.

Če bi šel v Interš.. na Češko, ne boš verjel, ista roba, cene prilagojene domorodcem (malo cenejše od nas).

Oni dobijo 100% rabat izključno na količino in rok plačila drži. Ne neka čarolija.

mcknme ::

Jaz mislim, da za vse obstaja razlog. Nekdo je pač zajebal. Globalizacija gor ali dol, če bi poslovali in se prilagajali, kot je treba, bi že ostali nad gladino.

bbbbbb2015 ::

mcknme je izjavil:

Jaz mislim, da za vse obstaja razlog. Nekdo je pač zajebal. Globalizacija gor ali dol, če bi poslovali in se prilagajali, kot je treba, bi že ostali nad gladino.


Se strinjam.

Saj take klasične all-IT trgovine so zaprli vsi (večina) 6-7 let nazaj. Ostali pa so se prelevili v nek miks (pomivalni stroji rules). Edino oni trzinski indijanci furajo direkt iz Kitajske fabrke. Če človek nima prevelikih pričakovanj, pa za domačo rabo je to ekselentno.

m0LN4r ::

Tut funtech še živi.

Lahko bi naši pred leti začeli prodajati navzven v kako srbijo, madžarsko (tle je recimo dražja IT roba že od nekdaj)
Too much hassle i guess
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Key Quest ::

m0LN4r je izjavil:

Tut funtech še živi.

Lahko bi naši pred leti začeli prodajati navzven v kako srbijo, madžarsko (tle je recimo dražja IT roba že od nekdaj)
Too much hassle i guess


Drugace je nedavno pri nas zazivela madzarska spletna trgovina Extreme Digital, ki ima sicer malo slabo ponudba v dolocenih segmentih, ampak cene so vecinoma malenkost pod Hardverversand, s tem da je postnina tudi cenejsa, torej celokupno precej pod nasimi tipicnimi cenami.

pijavka ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Edino oni trzinski indijanci furajo direkt iz Kitajske fabrke. Če človek nima prevelikih pričakovanj, pa za domačo rabo je to ekselentno.

Katera je ta že tolikokrat omenjena trgovina v Trzinu?

Dr_M ::

Te slo (malo vecje) stacune vecinoma zivijo od drobnarij in potrosnega materiala.
Od racunalnikov, komponent in prenosnikov je bolj malo zasluzka.
Kabli, kartuse, razni adapterji in podobna drobnarija, ce tega kaj prodajo, lahko prezivijo, drugace ne.
Funtech ima eno stacuno, malo zaposlenih, najemnina pomoje ni pretirano huda, ker je lokacija bolj taka, ne prevec dobra. Se pravi, so si uspel nekako optimizirat stroske.
Ubistvu zivijo samo se podjetja z eno stacuno, pri ostalih je pa prevec balasta, ki ga je treba prezivljat in se bodo pocasi zaprla ali pa bo racunalnistvo samo malo za povrhu, kot je BB npr.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

MuadDib ::

Saj je ze cas, da se spravijo s trzisca!

Bilo je lepo, soncno nedeljsko jutro, ko mi je crknil ventilator na napajalnuku. V naglici iskanja odprte trgovine v Mariboru je bil to le comshop (europark)! Z veseljem sem zakorakal v trgovino, kjer je bila 1 (ENA!) stranka pred mano. S police vzamem ventilator in se postavim na blagajno. Po ca 30 min cakanja, da se prodajalec zmeni s stranko, sem obupal in zapustil trgovino. Sel sem nadstropje nizje nekaj pojest in sem se cez ca pol ure vrnil, da bi vseeno kupil tisti ventilator. Seveda se je prodajalec ukvarjal z ISTO stranko! Sem si kar hitro rekel, da lahko ta ventilator kupim raje v Avstriji (med tednom zivim pac tukaj), ker bom menda prej smrt docakal, kot pa da mi prodajalec zakasira en ubogi ventilator.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MuadDib ()

hojnikb ::

Nazadnje ko sem kupoval v komšopu, sn dobu eno bogo tubico termalne paste za 9.99€! In to niti ni bla kej prida.

Še ena izkušnja izpred nekaj let; nabavim microsd kartico in šele doma opazim, da je bla previdno odprta in že z nekaj fotkami trgovine gor :)):))
#brezpodpisa

sandmat ::

pijavka je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

Edino oni trzinski indijanci furajo direkt iz Kitajske fabrke. Če človek nima prevelikih pričakovanj, pa za domačo rabo je to ekselentno.

Katera je ta že tolikokrat omenjena trgovina v Trzinu?


techtradecenter.

D3m0r4l1z3d ::

saj so še v centru Lj., samo zalogo imajo bolj slabo?
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

pijavka ::

A, Tech Trade. Poznam, sem že nekajkrat kupil kaj pri njih v Lj v centru (ker je bila edina trgovina tam blizu). Nisem pa vedel, da tako prodajajo robo iz Kitajske.

sandmat ::

pijavka je izjavil:

A, Tech Trade. Poznam, sem že nekajkrat kupil kaj pri njih v Lj v centru (ker je bila edina trgovina tam blizu). Nisem pa vedel, da tako prodajajo robo iz Kitajske.


bolj kitajski ne bi mogl bit :) se spomnim, kako sem enkrat uspel primerjat cene pri dobavitelju vs njihove in je bil faktor okoli 10 (neke kamere, ki so se prodajale za 480€ na kos).

Looooooka ::

Saj nimajo samo kitajske robe. Važno, da za razliko od genijalcev zgoraj nimajo preveč trgovin. Comshop je mel(če nima še zmeraj) celo 2 štacuni v BTC-ju. Mislim halo? A nekdo tko iz dolgčasa pride v računalniško trgovino pa kupi PC, ker šel mimo...tko kot rože?
Ajde kupi miško al pa kakšen kabel, ki mu manjka ne pa robo, ki bi opravičila obstoj še ene štacune na tako majhni lokaciji. V bistvu je bil to pri nas kar trend vseh propadlih. Takoj, ko je zalaufal biznis so odpirali nove štacune, potem so pa ignorirali dejstvo, da se bo nakup preko interneta prijel in jih je sesulo par študentov, ki so lepo odprli e-trgovino in ves biznis laufali iz skladišča. Prav jim je. Vsem po spisku.

poweroff ::

Markoff je izjavil:

Upnikom predlaga 10-odstotno poplačilo terjatev v šestih mesecih po pravnomočni potrditvi predloga prisilne poravnave.

Legaliziran rop torej. Koliko pa bi dobili upniki v primeru stečaja? Ne pozabimo še, da običajno upnike nategujejo še z novimi posli, ki niso nikoli, ali le delno, plačani.
Dolžniki so v Sloveniji zaščiteni bolj kot kočevski medvedi. Ubogi reveži. Zagotovo med njimi ni nobenega goljufa. Vsi so se samo zakalkulirali v poslu, povsem nehote.

ZFPPIPP je pač zakon. Omenjena sprememba, ki omogoča tak nateg, pa je bila predlagana s strani Mednarodnega denarnega sklada in Evropske banke za razvoj.
sudo poweroff

Dr_M ::

Comshop je mel(če nima še zmeraj) celo 2 štacuni v BTC-ju.


Ze dolgo nimajo vec trgovine v cityparku (mislim da ene 2 leti)
Ta trgovina je bila bolj skoncentrirana na potrosni material in drobnarijo.
Osvezi malo svoje podatke. Zemlja tudi ni vec flat.


Drugace pa kar zaposlenih tice, vecinoma so res bolj levaki, imajo pa nekaj zelo dobrih. Morate pa razumet tudi njihovo plat, vecinoma imajo opravka z butalci.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

solatko ::

A ni trgovec v trgovini nastavljen ravno zato, da pomaga butalcem, pri izboru najboljše komponente, izdelka - p/p?
Pametni kupujejo po netu.

Včasih je bil rek - dober komercialist proda hladilnik Eskimom in peč na trda goriva Arabcem.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Dr_M ::

Za dobrega minimalca, dvomim, da se bo kdo pretrgal. Ni to vec cenjen poklic. Ce bi mel dejansko kaj od prodaje, bi se sigurno bolj trudili.

Drugace pa sam sebe kontradiktiras. Zjasni se najprej kaj je zate dober trgovec.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

m0LN4r ::

Looooooka je izjavil:

Saj nimajo samo kitajske robe. Važno, da za razliko od genijalcev zgoraj nimajo preveč trgovin. Comshop je mel(če nima še zmeraj) celo 2 štacuni v BTC-ju. Mislim halo? A nekdo tko iz dolgčasa pride v računalniško trgovino pa kupi PC, ker šel mimo...tko kot rože?
Ajde kupi miško al pa kakšen kabel, ki mu manjka ne pa robo, ki bi opravičila obstoj še ene štacune na tako majhni lokaciji. V bistvu je bil to pri nas kar trend vseh propadlih. Takoj, ko je zalaufal biznis so odpirali nove štacune, potem so pa ignorirali dejstvo, da se bo nakup preko interneta prijel in jih je sesulo par študentov, ki so lepo odprli e-trgovino in ves biznis laufali iz skladišča. Prav jim je. Vsem po spisku.

V mb sta vsaj dve, najemnine verjamem gromozanske in sicer v EP in Centru mesta na grajskem trgu :) Go figure.
Žive duše še nisem videl it not ali ven.

Dr_M je izjavil:

Comshop je mel(če nima še zmeraj) celo 2 štacuni v BTC-ju.


Ze dolgo nimajo vec trgovine v cityparku (mislim da ene 2 leti)
Ta trgovina je bila bolj skoncentrirana na potrosni material in drobnarijo.
Osvezi malo svoje podatke. Zemlja tudi ni vec flat.


Drugace pa kar zaposlenih tice, vecinoma so res bolj levaki, imajo pa nekaj zelo dobrih. Morate pa razumet tudi njihovo plat, vecinoma imajo opravka z butalci.

Nima veze kakšna je ponudba, če je najemnina 100x več kot promet.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

jlpktnst ::

Nevem, nisem imel dobrih izkušenj s Comshop-om. Pa tudi ni izgledalo da se karkoli premika. Stanje je moralo biti slabo že precej časa in glede na to, da se ni kaj prida reševalo (vsaj videti ni), se lahko samo sprašujemo kdo je koga ropal prek te firme....

nikolahodin ::

D3m0r4l1z3d je izjavil:

saj so še v centru Lj., samo zalogo imajo bolj slabo?


TTC v centru Lj. se nekaj prenavlja. Iskal sem en kabel pri njih pa so bili slabi z zalogami. Kaj pa tista trgovina v Trzinu ?

solatko ::

nikolahodin - To sta dve različni trgovini, ki sta nastali iz ene. Še ena je pa na Viču, malo od Dolgega mostu na levi strani.
Delo krepa človeka

Stikalo ::

Bolj kot ne vse take trgovine počasi zapirajo vrata. Dober posel je samo še prodaja računalniške opreme podjetjem ter njihovo vzdrževanje. Večinoma vsi preko spleta poiščemo najbolj ugodno ponudbo in naročimo računalnik na dom. Sploh me čudi, da je taka trgovina še toliko časa zdržala. Od tega potrošnega materiala - termalne paste in kakšen ventilator pa na žalost ne bodo preživeli.

Problem pri fizičnih trgovinah je, ker imajo premalo rabata. Najbolj neumno za prodajalca je, da bo tam strokovno vse razložil, kupec pa kasneje kupi izdelek cenje preko spleta. Distributerji bi morali spletni trgovinam ponuditi veliko manjše rabate kot trgovinam. Tako, da bi bila cena v fizični trgovini primerljiva ali boljša + strokovni nasvet. Tako pa na spletu tekmuje 20 trgovcev, kdo bo prodal izdelek ceneje - včasih tudi v minus.

Dr_M ::

Nima veze kakšna je ponudba, če je najemnina 100x več kot promet.


Kaj tebi ni jasno, itak da ima ponudba veze. To je razlika med dobickom in izgubo. Vcasih so imeli dober promet, potem je sel pa dol, zato so stacuno zaprli.
Navzdol jim je slo, ko so zacel ponujat apple izdelke.:))
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T-2 spet ni več v stečaju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
11029573 (25755) St235
»

T-2 gre v stečaj (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
8838473 (29511) MrStein
»

T-2 ne gre v stečaj, potrjena prisilna poravnava (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
8330559 (26868) mikic007
»

Potrjena prisilna poravnava T-2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
7529614 (24166) Ziga Dolhar
»

T-2 vložil predlog za začetek prisilne poravnave (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
8826245 (20836) Macketina

Več podobnih tem