» »

Twitter podvojil prihodke in sklestil izgubo

Twitter podvojil prihodke in sklestil izgubo

Twitter - Twitter je zadnje četrtletje končal z dvakrat višjimi prihodki kot leto poprej in občutno nižjo izgubo, čeprav je bila rast števila uporabnikov precej skromna. Število mesečno aktivnih uporabnikov se je povečalo za petino na 288 milijonov, medtem ko so prihodki eksplodirali na 469 milijonov dolarjev. Čista izguba se je zmanjšala za 76 odstotkov in je dosegala le še 125 milijonov dolarjev.

V celotnem letu 2014 je Twitter ustvaril 1,4 milijarde dolarjev prihodkov in 578 milijonov dolarjev čiste izgube (GAAP). Iz poslovanja je Twitter glede na lastno metodologijo (non-GAAP) sicer ustvarjal dobiček, in sicer 100 milijonov dolarjev, a so ga pohrustali delniške opcije za zaposlene, davčne posledice prevzemov, amortizacija neopredmetenih osnovnih sredstev in še nekaj drugih računovodskih postavk. V prihodnosti, ko se bo poslovanje ustalilo, pričakujejo dobiček tudi po splošno sprejeti metodologiji.

Kar 80 odstotkov uporabnikov Twitterja po strani brska v glavnem z mobilnih naprav, kjer je tudi glavni vir oglaševalskih prihodkov. Da bi si zagotovili nadaljnjo rast, so v zadnjem času uvedli nekaj novosti, med njimi možnost pošiljanja direktnih sporočil (zasebni čivki), Audio Card za poslušanje na napravah z Androidom in iOS, funkcijo While You Were Away za spremljanje, ki smo jih med odsotnostjo zamudili, prvo razvijalsko konferenco Flight, razširili oglaševanje na 13 novih trgov itd.

Po lanskem razočaranju investitorjev so ti letos dosti bolj zadovoljni, saj je delnica Twitterja po objavi poslovnih rezultatov pridobila dva odstotka. Očitno menijo, da se bliža trenutek, ko bo Twitter začel poslovati z dobičkom.

1 komentar

N4m31355 ::

Z cim ma twitter lahko izgubo? ce ma 2kkk$ odhodkov, kolk mora met pol stuffa pa infrastrukture?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: N4m31355 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tesla v minulem četrtletju z velikansko izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
3816675 (9916) hojnikb
»

Twitter za vsak zaslužen dolar zapravil dva

Oddelek: Novice / Rezultati
67043 (5258) antonija
»

Amazon z ogromnimi prihodki, a izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
2516308 (14434) Nummy
»

Facebook presenetil z velikim dobičkom, delnica v nebo

Oddelek: Novice / Rezultati
2810220 (7775) Lion29
»

Facebook pridelal 157 milijonov dolarjev izgube

Oddelek: Novice / Rezultati
2211282 (7377) alexz

Več podobnih tem