» »

Telemach prevzel Tušmobil

Telemach prevzel Tušmobil

Slo-Tech - V Tušmobilu so potrdili neuradne govorice o prevzemu, ki so začele krožiti dopoldne. Tuš Holding je s podjetjem Telemach sklenil pogodbo o prodaji mobilnega operaterja Tušmobil. Koliko bo največji slovenski kabelski operater odštel za Tušmobil, podjetji nista razkrili. Finance neuradno poročajo o 150 milijonih evrih, ki jih je Mirko Tuš želel že v poskusi prodaje pred leti, a jih ni iztržil.

Tušmobil ima na trgu mobilne telefonije v Sloveniji 12,5-odstotni tržni delež, kar pomeni skoraj 300.000 uporabnikov. Zanj se je že nekaj časa zanimalo več podjetij, najglasneje pa se je omenjalo prav Telemach in Simobil. Da bo Tušmobil slej ko prej prodan, ni bilo nobenega dvoma. Tuš Holdingu so banke upnice ob reprogramu dolgov julija letos kot pogoj za podaljšanje do leta 2017 naložile prodajo premoženja, ki ni povezano z osnovno dejavnostjo. Tušmobil je bil prvi na seznamu za prodajo, a niti ta prodaja ni garant, da bo Engrotuš (trgovski del Tuš Holdinga) izplaval iz rdečih številk.

Tušmobil, ki so ga ustanovili leta 2007, je v zadnjem času posloval solidno. V prvem letošnjem polletju so mu prihodki zrasli za 7,7 odstotka na 40 milijonov evrov, čisti dobiček pa je znašal poldrugi milijon evrov. Lani so ustvarili dva milijona evrov čistega dobička (EBITDA pa kar 12 milijonov evrov), predlani pa prav toliko izgube.

V obvestilu za javnost so zapisali, da bodo s tem zaokrožili ponudbo fiksnih in mobilnih komunikacijskih storitev ter si utrdili finančni položaj. To je brez dvoma res, saj je Telemachov lastnik močan ameriški sklad KKR. Hkrati načrtujejo vlaganja v infrastrukturo, tako da bi že prihodnje leto ponudili 4G.

Prevzem je slaba novica za Simobil, ki je drugi največji ponudnik mobilne telefonije v Sloveniji, a nima fiksnega omrežja. Telemach ima sedaj oboje, prav tako ima tudi Telekom od združitve s SiOL-om in Mobitelom. Simobil ima močnega lastnika Telekom Austria, ki se omenja kot najverjetnejši kupec obubožanega T-2, ki je šel pred mesecem dni v stečaj. Dogaja se torej, kar smo že dlje časa napovedovali - slovenski trg telekomunikacij se konsolidira, naslednji korak pa bo bržkone prodaja Telekoma Slovenije strateškemu partnerju.

Dodatek: Cena naj bi znašala 120 milijonov evrov.

107 komentarjev

«
1
2 3

antireal ::

2 milijona čistega dobička na leto, zanj so pa dali 150 milijonov. To pa je nakup :) Omrežje Tušmobila pa tko vsi vemo da je katastrofa.

radmannsdorf ::

Mirko Tuš, prosm kupi mi en avto za 5 jurjev da bom lahko delal, kredita ne dobim :)
Sicer pa, mogoče bo pa zdaj boljše, ko se bosta dva "crappy operaterja" združila.

kotnikd3 ::

mal heca: "bo čez par let kakšen Google / Facebook vse to pokupil" :)

...:TOMI:... ::

A sedaj bo omrežje še slabše, kot je bilo? Izkušnje, ko je telemach prevzel turnška govorijo ravno to.
Tomi

bambam20 ::

...:TOMI:... je izjavil:

A sedaj bo omrežje še slabše, kot je bilo? Izkušnje, ko je telemach prevzel turnška govorijo ravno to.


Verjetno niso nadgradili ničesar...

hojnikb ::

upam, da bojo še naprej fural tak dobre pakete (tale revolucija za 7€ je nadzmaga za predplačnike) in da bo šel še kak € v infrastrukturo. Upam da niso tolk neumni in bodo šli stvar rebrandat v telemach mobil ali kej podobno debilnega in pripadajoče pakete..
#brezpodpisa

Onlyx ::

Zaradi mene lahko spremenijo blagovno znamko v karkoli, če bodo zraven vložili tudi kaj sredstev v nadgradnjo infrastrukture, saj je kar mučno gledati, kako zostajajo že za Simobilom, da o Telekomu niti ne govorim. Sicer opažam, da je v zadnjem letu prišlo do manjšega napredka, vendar daleč od zadovoljivega, saj je pokritost izven urbanega območja slaba. Sicer sem njihov naročnik pri njih že vrsto let, vendar le na račun ugodnih paketov ter dejstva, da se večino časa gibljem na območju, kjer je pokritost boljša. Velik plus je tudi možnost uporabe Telekomovega omrežja, vendar tukaj prenos podatkov ni zajet. Upam, da najprej izboljšajo pokritost 3G signala in se šele potem osredotočijo tudi na 4G.

FlyingBee ::

na žalost ima Telekom zaradi tega precej manj ugodne pakete in ponudbe kot jih je imel pred propadanjem T-2 in Tušmobila, tako da je eno sranje za nas končne uporabnike tale novica, če Telemach obdrži ime Tušmobil in fura naprej eno in isto, nujno mora postati grožnja Telekomu, da se bosta tako ta in SiMobil premaknila iz mrtve točke, še vedno me pa zanima, kako da Simobil ne propade, saj ima od 2011 ene same bedne pakete in je občutno dražji bil takrat dokler Telekom ni poslabšal za končne kupce svoje ponudbe

hojnikb ::

mah, če že 2g omrežje pofixajo, da bodo vsaj klicne storitve čimmanj odvisne od telekoma, bo že kr bomba. LTE in podobno je pa itk bomba, če zrihtajo.

Karkoli že, upam da bo tut telemach furu naprej te hude pakete. 7€ za praktično neomejeno opcijo za predplačnike je čista zmaga in nihče ne pride bliz.
#brezpodpisa

bluefish ::

Onlyx je izjavil:

Upam, da najprej izboljšajo pokritost 3G signala in se šele potem osredotočijo tudi na 4G.
Beri novico o dražbi frekvenc.

roli ::

Pri nas imata starša oba tušmobil in sta zelo zadovoljna. Če ne drugega jima vsaj 3G dela doma OK medtem, ko meni na telekomu še edge komaj potegne. V LJ je sicer LTE super. Ampak plačevati 19€ za oderuški paket kjer imam zakupljenih celih 100MB podatkov (oderuški Itak Džabest) je prav smotano. Oče ima pa za podoben denar pri tušmobilu veliko več podatkovnega prenosa.
http://www.r00li.com

BlueBerry ::

@Onlyx svaka čast, da ti uspe ves life preživet v mestu.

Ma pokritost ni slaba, SPLOH je NI. Živimo 8km stran od Brnika pa ne v smeri rovt ali česa podobnega ampak tu 2km zračne od avtoceste. Pa nima smisla o tem, vem v mestih (nekaterih) deluje bp, ampak to jasno ni dovolj.


Sploh pa te njihove pogodbe, ki verjetno drugje niso kaj drugačne. Ti pošljejo pogodbo za podaljšanje paketa, ki je potekel in, ko si podpisal DPD-ju, da si paket prejel si obenem že podpisal tudi podaljšanje paketa. Čemu potem sploh pogodba v paketu, fer in pošteno bi bilo, da bi potem na listu znotraj pisalo ČESTITAMO PRAVKAR STE BILI OBSOJENI NA ŠE DVE LETI BREZ OMREŽJA, da se človek vsaj pripravi na prestajanje kazni.


Pa spet je zanimivo nima veza kvaliteta, vaga samo cena, oglasi in potem se, da nagrabit 300k ovac kar pa tudi nekaj šteje, čestitke Mirko, srečno v vesolju, pa upam z boljšim signalom.

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

Kaj a smo še vedno na tem, da tušmobil nima tudi m@ roaminga ?
Last time i checked, ga ima še vedno, kar pomeni efektivno pokritost vsaj tako dobro kot m@. In če se velikokrat nahajaš izven tuš omrežja, pač daš tistih 2.9€ zram in maš m@ roaming brez, da bi ti zaračunaval posebi pogovore.

Ma pokritost ni slaba, SPLOH je NI.

če živiš sred rovt, pol mogoče res :))
Men osebno se še ni zgodil, da bi ostal brez signala. Se tu pa tam zgodi, da preklop na m@, to je pa tudi to.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

Glugy ::

Kaj se bo pa z Tuš trgovino zgodil? bo splavala?

neon21 ::

Glugy je izjavil:

Kaj se bo pa z Tuš trgovino zgodil? bo splavala?


Če bo tuš dobil močnega stratežkega partnerja bo vsekakor splavala. Misim , da sam brez pomoči nebo zmogel spraviti trgovino na zeleno vejo.

DeeJay ::

roli je izjavil:

Pri nas imata starša oba tušmobil in sta zelo zadovoljna. Če ne drugega jima vsaj 3G dela doma OK medtem, ko meni na telekomu še edge komaj potegne. V LJ je sicer LTE super. Ampak plačevati 19€ za oderuški paket kjer imam zakupljenih celih 100MB podatkov (oderuški Itak Džabest) je prav smotano. Oče ima pa za podoben denar pri tušmobilu veliko več podatkovnega prenosa.


No no.
Najd mi pri Simobilu ali Tušmobilu tak paket kokr ga ma trenutno Telekom. Neomejeni C za dva. Pride 19,5€ (ali 16,5€ če maš SIOL) na osebo za vse klice neomejeno + 3GB podatkov + max 2,9€/dan podatki v EU.
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...
Edin še eno osebo morš najdt, kar pa mislm, da pri taki ugodnosti ne bo težko.

...:TOMI:... ::

Ne vem, zakaj banke ne zahtevajo prodaje tistih zadev, ki ne prinašajo denarja. V tem primeru so trgovine bistveno bolj kritične, kot mobilna telefonija. Tuš mobil trenutno prinaša denar in nič ni videti, da ga v prihodnosti ne bo še več.

Mogoče je pa to zato, ker tudi banke ne prinašajo denarja, samo zgubo delajo in vedno znova vanje mečemo davkoplačevalski denar, brez potrebe.
Tomi

FireSnake ::

hojnikb je izjavil:

Kaj a smo še vedno na tem, da tušmobil nima tudi m@ roaminga ?
Last time i checked, ga ima še vedno, kar pomeni efektivno pokritost vsaj tako dobro kot m@. In če se velikokrat nahajaš izven tuš omrežja, pač daš tistih 2.9EUR zram in maš m@ roaming brez, da bi ti zaračunaval posebi pogovore.

Ma pokritost ni slaba, SPLOH je NI.

če živiš sred rovt, pol mogoče res :))
Men osebno se še ni zgodil, da bi ostal brez signala. Se tu pa tam zgodi, da preklop na m@, to je pa tudi to.


Kaj ti pomaga roaming, če potem ni prenosa podatkov?
To je polovičarska rešitev, ki je primerna samo za tiste, ki ne uporabljajo prenosa podatkov.
A, da bom skos preklapljal?
Meni ni do tega ....

Jaz sem bil prej kakih 15 let na M@ ... potem sem zaradi ugodne cene šel na Mingl drzen.
Mislil sem, da je pokritost dobra. Take katastrofe (v primerjavi z M@) nisem pričakoval. 2km stran od MB brez signala.
Zdaj sem se vezal za 2 leti (prvič v življenju) in tudi zadnjič. Ko tale zadeva poteče grem nazaj na M@.
Tisti, ki hvali tole skropucalo od omrežja:
- ali laže
- ali ni preizkusil kaj boljšega.

Res pa je, da je naročnina smešno nizka: neomejeno SMSov in neomejeno v TUŠ omrežju. 300 mega prenosa in 300 min v ostala omrežja za 8,90EUR.
Ti dve leti bom že potrpel, potem pa adijo TUŠ.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

hojnikb ::

v 2 letih bojo tak naspidiral omrežje telemachovci, da sploh neboš več pomislu na mobitel :)

Je pa res, da mobilni podatki so problem, ko si izven njihovega omrežja. To je pa tudi vse. Pa sej tudi mobitel velikokrat ni nč boljši, kot ti potem prklapla na uber počasn edge.
In nehimo se pretvarjat, da vsi uporabljajo mobilne podatke. Ker jih ne. Za mnoge so dovolj govorne storitve pa mogoče kak sms.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

mihec87 ::

"v 2 letih bojo tak naspidiral omrežje telemachovci, da sploh neboš več pomislu na mobitel :)":))

"Za mnoge so dovolj govorne storitve pa mogoče kak sms. "-za take je bob..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

hojnikb ::

"Za mnoge so dovolj govorne storitve pa mogoče kak sms. "-za take je bob..

pri tušmobilu dobiš več (neomejeno) za manj (9.9€).
#brezpodpisa

GTX970 ::

Tisti, ki hvali tole skropucalo od omrežja:
- ali laže
- ali ni preizkusil kaj boljšega.

Lokacija, lokacija, lokacija.


+že 100x povedano, preden karkoli podpišeš za 2 leti s prepričaj kako deluje.
Ravno pri tušu omogočajo brezplačni 7 dnevni preizkus http://www.tusmobil.si/dodatne-ugodnost... .
Pri ostalih pač kupiš predplačniško simko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

Master_Yoda ::

hojnikb je izjavil:

"Za mnoge so dovolj govorne storitve pa mogoče kak sms. "-za take je bob..

pri tušmobilu dobiš več (neomejeno) za manj (9.9€).


Ce ne porabis vec kot cca. 200 minut/SMS/MB combined je bob se vedno cenejsi pri 0.04 na enoto. Zakaj bi imel "neomejen" paket za vec, ce toliko ne porabis.

a k u l ::

Vsekakor je Tušmobilovo omrežje zanič. Ti dajo možnost paketa, da imaš vključene enote ko gostuješ pri Mobitelu, seveda ni vključen prenos. Ampak kaj ti bo to da potem vsak dan po 3x ali večkrat ročno menjaš omrežje? Ali pa da pozabiš zamenjat ormežje in te nekdo kliče... Sami problemi. Bolje dat kakšen evro več za dobro pokritost, npr. bob ima pa še cenovno zelo primerljive pakete. Iz lastnih izkušenj Tušmobila NE priporočam.

DeeJay ::

Pri Telemachu je že sedaj prenos podatkov na Mobitelovem omrežju vključen v ceno paketa. Sam trenutno si mobilni paket lahko sklenil samo, če si imel pri Telemachu že kako drugo storitev.

FlyingBee ::

Telemach bo, upajmo, izboljšal Tušmobil do te mere, da se izničijo take bedarije, ki jih delajo sedaj

hojnikb ::

a k u l je izjavil:

Vsekakor je Tušmobilovo omrežje zanič. Ti dajo možnost paketa, da imaš vključene enote ko gostuješ pri Mobitelu, seveda ni vključen prenos. Ampak kaj ti bo to da potem vsak dan po 3x ali večkrat ročno menjaš omrežje? Ali pa da pozabiš zamenjat ormežje in te nekdo kliče... Sami problemi. Bolje dat kakšen evro več za dobro pokritost, npr. bob ima pa še cenovno zelo primerljive pakete. Iz lastnih izkušenj Tušmobila NE priporočam.

potem imaš pa res smotan telefon, da moreš to ročno delat. Še vsak spodoben telefon se zna priklopit sam na razpoložljivo omrežje brez posredovanja uporabnika.
#brezpodpisa

mihec87 ::

Še bolj je smotano omrežje da je to sploh treba počet, tolikokrat da se o tem že govori... Tušmobil pesti pokritost in velikogdo si tega ne zmore priznat in so pol razni zgovori.... Sedaj če je telemach naredil domačo nalogo bo poskrbel za to..

hojnikb ::

Meni je še vedno preklopu na m@ roaming, brez da bi kdajkoli blo treba ročno posredovat.
#brezpodpisa

FlyingBee ::

hojnikb je izjavil:

Meni je še vedno preklopu na m@ roaming, brez da bi kdajkoli blo treba ročno posredovat.

če imaš FREE paket, potem je prenos podatkov po ceniku, pogovori pa kot po paketu, pri vseh ostalih paketih ti v roamingu zaračuna pogovore po ceniku ... s tem, da večkrat je slabši signal ... enostavno je slabše od Telekoma

hojnikb ::

imam free2go, tako da je ista cena za m@ roaming ali tuš :)
#brezpodpisa

theBill ::

Hojnik, daj si ze enkrat dopovedat, da ce si ti "kmet" pri uporabi telefona, niso tudi vsi ostali, sploh pa ne uporabniki tega foruma (kmet ni misljeno slabsalno, ampak bolj kot osnovni uporabnik mobilne telefonije, torej klici in kak SMS, zelo malo oziroma nic prenosa podatkov).

Ravno zaradi tega so danes paketi vecinoma omejeni s kolicino prenosa podatkov, medtem ko jih ima precej vkljucene neke absurdno velike kolicine minut in SMS, ce ne celo neomejeno - ker ti dve postavki pac nista vec odlocujoci faktor. In Tus data omrezje je obupno, kaj ti bo vkljucenih 5 GB prenosa podakov, ce imas hitrost prenosa EDGE.

Zate je zato Tusmobil zaradi zgoraj navedenih razlogov dovolj dober, za marsikoga drugega pac ne.

roli ::

FireSnake je izjavil:


Kaj ti pomaga roaming, če potem ni prenosa podatkov?
To je polovičarska rešitev, ki je primerna samo za tiste, ki ne uporabljajo prenosa podatkov.
A, da bom skos preklapljal?
Meni ni do tega ....

Jaz sem bil prej kakih 15 let na M@ ... potem sem zaradi ugodne cene šel na Mingl drzen.
Mislil sem, da je pokritost dobra. Take katastrofe (v primerjavi z M@) nisem pričakoval. 2km stran od MB brez signala.
Zdaj sem se vezal za 2 leti (prvič v življenju) in tudi zadnjič. Ko tale zadeva poteče grem nazaj na M@.
Tisti, ki hvali tole skropucalo od omrežja:
- ali laže
- ali ni preizkusil kaj boljšega.

Res pa je, da je naročnina smešno nizka: neomejeno SMSov in neomejeno v TUŠ omrežju. 300 mega prenosa in 300 min v ostala omrežja za 8,90EUR.
Ti dve leti bom že potrpel, potem pa adijo TUŠ.

Jaz bi pogledal malo v menjavo telefona na tvojem mestu. Jaz sem imel v sobi tudi blazne probleme dobit Mobitelov signal z enim od prejšnjih telefonov. Če nisem stal pri oknu nisem mogel telefonirati, včasih pa je preprosto zmanjkalo omrežja. Z zdanjšnjim nimam nobenih takih problemov več. Lahko telefoniram kjerkoli v hiši, omrežja pa tudi ne zmanjka. Res pa je, da ima mobitel tukaj že tako blazno grozen signal. Ne pravim, da je to težava ampak nezanemarljivo pa ni.

Moja mati in oče nimata nobenih problemov s Tušmobilom. Pa se tudi kdaj v kakih rovtah znajdemo. Poleg tega pa ne živimo v mestu. Jaz primera ko Tuševega omrežja nebi bilo še nisem videl.

DeeJay je izjavil:

roli je izjavil:

Pri nas imata starša oba tušmobil in sta zelo zadovoljna. Če ne drugega jima vsaj 3G dela doma OK medtem, ko meni na telekomu še edge komaj potegne. V LJ je sicer LTE super. Ampak plačevati 19€ za oderuški paket kjer imam zakupljenih celih 100MB podatkov (oderuški Itak Džabest) je prav smotano. Oče ima pa za podoben denar pri tušmobilu veliko več podatkovnega prenosa.


No no.
Najd mi pri Simobilu ali Tušmobilu tak paket kokr ga ma trenutno Telekom. Neomejeni C za dva. Pride 19,5€ (ali 16,5€ če maš SIOL) na osebo za vse klice neomejeno + 3GB podatkov + max 2,9€/dan podatki v EU.
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...
Edin še eno osebo morš najdt, kar pa mislm, da pri taki ugodnosti ne bo težko.

Kaj manjka pa Tušmobilovemu premium L paketu? Neomejeno klicev + sporočil in 5GB prenosa? Cena - 19,90€
http://www.r00li.com

BorutK-73 ::

Jaz in moja familija ima pa samo dobre izkušnje z Tušmobil. Brat ima 2 naročnine 1 poslovna,1 osebna, jaz free5+6EUR za telefon in mama isto free5. Za tisto kar mi rabimo so najcenejši. Plus je tudi da so vsaj 3 antene v bližini (AC)
Mogoče bodo pa zdaj poslali samo eno položnico, namesto sedanjih 5>:D

Zgodovina sprememb…

DeeJay ::

roli je izjavil:


Kaj manjka pa Tušmobilovemu premium L paketu? Neomejeno klicev + sporočil in 5GB prenosa? Cena - 19,90€


LTE? Pokritost?

FireSnake ::

roli je izjavil:

FireSnake je izjavil:


Kaj ti pomaga roaming, če potem ni prenosa podatkov?
To je polovičarska rešitev, ki je primerna samo za tiste, ki ne uporabljajo prenosa podatkov.
A, da bom skos preklapljal?
Meni ni do tega ....

Jaz sem bil prej kakih 15 let na M@ ... potem sem zaradi ugodne cene šel na Mingl drzen.
Mislil sem, da je pokritost dobra. Take katastrofe (v primerjavi z M@) nisem pričakoval. 2km stran od MB brez signala.
Zdaj sem se vezal za 2 leti (prvič v življenju) in tudi zadnjič. Ko tale zadeva poteče grem nazaj na M@.
Tisti, ki hvali tole skropucalo od omrežja:
- ali laže
- ali ni preizkusil kaj boljšega.

Res pa je, da je naročnina smešno nizka: neomejeno SMSov in neomejeno v TUŠ omrežju. 300 mega prenosa in 300 min v ostala omrežja za 8,90EUR.
Ti dve leti bom že potrpel, potem pa adijo TUŠ.

Jaz bi pogledal malo v menjavo telefona na tvojem mestu. Jaz sem imel v sobi tudi blazne probleme dobit Mobitelov signal z enim od prejšnjih telefonov. Če nisem stal pri oknu nisem mogel telefonirati, včasih pa je preprosto zmanjkalo omrežja. Z zdanjšnjim nimam nobenih takih problemov več. Lahko telefoniram kjerkoli v hiši, omrežja pa tudi ne zmanjka. Res pa je, da ima mobitel tukaj že tako blazno grozen signal. Ne pravim, da je to težava ampak nezanemarljivo pa ni.

Moja mati in oče nimata nobenih problemov s Tušmobilom. Pa se tudi kdaj v kakih rovtah znajdemo. Poleg tega pa ne živimo v mestu. Jaz primera ko Tuševega omrežja nebi bilo še nisem videl.

DeeJay je izjavil:

roli je izjavil:

Pri nas imata starša oba tušmobil in sta zelo zadovoljna. Če ne drugega jima vsaj 3G dela doma OK medtem, ko meni na telekomu še edge komaj potegne. V LJ je sicer LTE super. Ampak plačevati 19€ za oderuški paket kjer imam zakupljenih celih 100MB podatkov (oderuški Itak Džabest) je prav smotano. Oče ima pa za podoben denar pri tušmobilu veliko več podatkovnega prenosa.


No no.
Najd mi pri Simobilu ali Tušmobilu tak paket kokr ga ma trenutno Telekom. Neomejeni C za dva. Pride 19,5€ (ali 16,5€ če maš SIOL) na osebo za vse klice neomejeno + 3GB podatkov + max 2,9€/dan podatki v EU.
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...
Edin še eno osebo morš najdt, kar pa mislm, da pri taki ugodnosti ne bo težko.

Kaj manjka pa Tušmobilovemu premium L paketu? Neomejeno klicev + sporočil in 5GB prenosa? Cena - 19,90€



Doma nimam problemov, problemi se začnejo, ko okoli skačem :)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

hojnikb ::

theBill je izjavil:

Hojnik, daj si ze enkrat dopovedat, da ce si ti "kmet" pri uporabi telefona, niso tudi vsi ostali, sploh pa ne uporabniki tega foruma (kmet ni misljeno slabsalno, ampak bolj kot osnovni uporabnik mobilne telefonije, torej klici in kak SMS, zelo malo oziroma nic prenosa podatkov).

Ravno zaradi tega so danes paketi vecinoma omejeni s kolicino prenosa podatkov, medtem ko jih ima precej vkljucene neke absurdno velike kolicine minut in SMS, ce ne celo neomejeno - ker ti dve postavki pac nista vec odlocujoci faktor. In Tus data omrezje je obupno, kaj ti bo vkljucenih 5 GB prenosa podakov, ce imas hitrost prenosa EDGE.

Zate je zato Tusmobil zaradi zgoraj navedenih razlogov dovolj dober, za marsikoga drugega pac ne.

Daleč od tega, da bi bil "kmet" pri uporabi. Imam čisto spodoben flagship smart telefon. Ampak če se da, sploh ne izkoriščam mobilnih omrežji, ampak izkoristim nearby wifije oz. kak eduroam (teh je tudi dosti).
Ko zmanjka in če že rabim tist internet, je pa ponavad tušmobil omrežje na voljo in pač koristim tiste podatke, ki jih imam zakupljene vnaprej (uporabljam predplačnika, ker je zame daleč nacenejša opcija in tudi razlog zakaj sem sploh na tušmobilu -- nenormalno cenejši podatki).
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

PrihajaNodi ::

Kaj boba se vedno nihce ne dohiti? Za 12 eur dobim 1000 vsega, ori tusu pa polnim za 20 in ti dajo 200 min v druga omrezja. Bob bo pocasi vse pojedel.

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

PrihajaNodi je izjavil:

Kaj boba se vedno nihce nre dohiti? Za 12 eur dobim 109 vsega, ori tusu pa polnim za 20 in ti dajo 200 min v druga omrezja. Bob bo pocasi vse pojedel.

Pri tušu dobiš 1000 minut ostala omrežja/MB (ter seveda neomejeno sms/tuš klice) za 7EUR. Pri predplačniku :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

PrihajaNodi ::

Ce sem gledal, da ce polnis za 20 ti dajo 200min v drugo omrezje.

hojnikb ::

PrihajaNodi je izjavil:

Ce sem gledal, da ce polnis za 20 ti dajo 200min v drugo omrezje.

To je čist po običajni tarifi 10c na minuto.Za 20€ ti pa še zastonj dajo "neomejen" prenos podatkov in smse.



Mislim, da tole zmaga po celi črti pri paketih pod 10EUR :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

PrihajaNodi ::

Samo kaj ko je tus...ponudba se zdi sicer ok.

hojnikb ::

Boljša ponudba je kot bob, sam to hočem izpostavit :)

In bob ne bo pofural vseh, ker za njim stoji simobil (oz AT) :)
#brezpodpisa

PrihajaNodi ::

Pa grem kam pa zmanjka signala...ce bodo se naprej taksne ponudbe bosta sla simobil pa mobitel hmal v maloro. Razen podjetij ki imajo vec ali manj telekom.

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

Še enkrat, za bobom stoji simobil :)

http://bob.si/osebna-izkaznica
osebna izkaznica
Si.mobil d.d.
Šmartinska 134b
SI-1000 Ljubljana
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

PrihajaNodi ::

Pa ja to vem. Ampak kanabilizira sam sebe.

hojnikb ::

Nič ne kanabilizira sam sebe. bob je dovolj oskubljen (afterall je budget ponudba), da bo simobil še vedno laufal. Če bi pa simobilu slabo šlo, pa še vedno lahko telekom austria lepo ugasne boba :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

PrihajaNodi ::

Zakaj oskubljen? Ga imamo vsi doma in lufa brez problemov. Saj ima ze bob 30 al 40k narocnikov. Kar ni zanemarljivo.

hojnikb ::

Za začetek manjka en kup storitev, ki jih imajo taveliki (sms zgrešeni klic recimo). Potem ni LTEja. Pa ponudba telefonov je bolj neobstoječa(že to je velik turnoff za večino, saj vsi grejo na subvecionirano varjanto).
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach prevzel Tušmobil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
10733787 (24228) MKC00
»

Za mobilne frekvence 150 milijonov evrov za 15 let

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
208229 (6052) poweroff
»

Telekom in Mobitel združena (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
7418553 (13482) Lonsarg
»

Tuš dolžan 670mio Eur

Oddelek: Loža
112232 (1735) Blazz
»

Tretji operater mobilne telefonije: Tuš mobil

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
4710503 (5142) neres

Več podobnih tem