» »

E-Ink pokazal novosti na sejmu IFA

E-Ink pokazal novosti na sejmu IFA

Geek - Na berlinskem sejmu IFA je tudi E-Ink, ki je poznan po svojih odličnih zaslonih v Amazonovem Kindlu, predstavil trenutno tehnologijo in obete za prihodnost. Predstavili so proizvodnjo zaslonov, ki se proizvajajo v dolgih rolah - dolžine enega kilometra in širine dobrega metra. Šele nato jih razrežejo na ustrezno velikost in dodajo krmilno vezje. To je tudi razlog, da Amazon nima težav z zagotavljanjem dobavljivosti Kindla, saj lahko E-Ink izdela ogromne količine zaslonov v kratkem času.

Pojasnili so tudi, da zmore njihov zaslon prikazati precej večje ločljivosti od tistih, ki so trenutno v uporabi. Kindle namreč deluje s SVGA (800 x 600, 167 dpi), medtem ko E-Ink zmore do dvanajstkrat več. Ozko grlo je krmilna elektronika in ne sam zaslon. E-Ink zato z Epsonom že razvija čip, ki bo zmogel 300 dpi. V naslednjem Kindlu, če bo ta seveda še vedno črnobel, bo ločljivost konkretno višja.

Druga možnost je seveda barvni zaslon, ki je že nared. Imenuje se Triton in je že v masovni proizvodnji, čeprav niso povedali, kje vse bo v uporabi. V prihodnosti načrtujejo tanjši in vzdržljivejši E-Ink. Trenutno tehnologijo je treba namreč zaščititi s plastjo stekla, zaradi česar so zaslon debelejši, okornejši in dražji. Razvili so rešitev na osnovi plastike, ki bo debelino prepolovila na 100 mikronov in hkrati nudila enako zaščita kot trenutno steklo.

V letu 2010 je E-Ink prodal 10 milijonov zaslonov, kar je trikrat več kot leto pred tem. Letos želijo število še potrojiti in za zdaj so na dobri poti.

2 komentarja

CaqKa ::

jaaaaaa. komaj čakam zaslon ki ga bom lahko zrolal in razpotegnil čez celo mizo :) v navezi z občutljivo podlago, bi to lahko bila napredna elektronska tabla. :)

AgiZ ::

Tole pa gre v pravi smeri :)
Za Triton sem ze vedel, je pa res da ga se nikjer zasledil, razen tule.

Upam da pridejo naprave s podobno tehnologijo cim prej.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kindle Tablet za $250, bojda zelo kmalu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5514758 (12672) antonija
»

eknjige v sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7624921 (21979) Ales
»

Google predstavlja bralnik e-knjig

Oddelek: Novice / Android
379978 (7287) kuglvinkl
»

Barnes & Noble predstavil oskubljeni in cenejši e-bralnik

Oddelek: Novice / Android
327203 (6007) karafeka
»

Amazon osvežuje Kindle (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
13428864 (22119) trnvpeti

Več podobnih tem