» »

Umaknjena prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 po Evropi razen v Nemčiji

1
2
»

Keyser Soze ::

cleanac je izjavil:

Apple želi ostati v svojem razredu in ne želi nikogar spustiti zraven. Statusa in trga si niso čez noč ustvarili in ga pač branijo kolikor se da. Pa če je 1000 boljših tabov, Apple je tisti na kogar pomisliš, kadar slišiš besedo "tab".

A pa ja de. Samsung je tisti na katerega pomisliš če slišiš "tab". Apple je tisti na katerega pomisliš če slišiš "pad".

Je pa hvala bogu tele Nemce srečala pamet in so si malo "skrajšali kurce". Da ne bodo fiktivno opletali po celem EU trgu. So čisto v ene sorte frenzy zapadli zaradi čežane. Kot kopica folka na tem forumu.
OM, F, G!

tomaz- ::

Če lahko še jaz "padem vmes" :

Sam potrebujem svoj telefon ( iPhone 4 ) za ogromno basic stvari, za katere sem se moral usest za svoj laptop ali stacionarc..

Preprosto pregledam maile, domačega in službenega in seveda lahko tudi takoj odgovorim..
Če je potreba, slikam določeno zadevo, pošljem po mailu ali MMS..
Če dobim priponko v Excel-u, jo brez problema lahko pregledam, po potrebi "sfriziram" in posredujem dalje
Ko potrebujem navigiranje do kakega poslovnega partnerja, ali preprosto do kakega cilja, kjer še nisem bil, prižgem iGO na telefonu in zadevca deluje več kot dobro, celo v sloveščini te "pelje"
Ko rabim ( velikokrat) kake informacije iz neta, jih imam takoj na dosegu roke.. Ko je teba kaj plačat, klik deluje.. Ko tankam avto, v aplikacijo vpišem podatke, število prevoženih kilometrov in ceno za liter in zadeva izrisuje zgodovino,GPS si zapomni, kje in kdaj sem tankal, "pove" porabo. Noter vpišem tudi, kdaj sem avto peljal na servis, koliko sem za to dal cvenka, telefon me opomni čez 15000, da bo treba spet seči v žep..
V aplikaciji E-wallet imam spravljene kartice, davčne številke od familje,IKEA family card number, sliko virtualne tipkovnice za Klik, šifre in pin kode....
Pri vsakem kontaktu imam poleg imena in priimka še lušzno slikco, naslov, rojstni datum, mail naslov, twitter naslov,morebitne opombe.. Telefon zna potem seveda tudi opozorit, da se rojstni dan določene osebe bliža..
Ker precej uporabljam SMS, ima telefon krasno drevesno strukturo zgodovine SMS-jev za posamezen kontakt, ki ti pride zelo prav, kadar je treba kaj "ugotavljat"..
Ogromno uporabljam koledar in je fino, ko lahko s parimi kliki naštimam opozorilo, mu dioločim, če naj se ponavlja, kolikokrat naj me opozori... Hkrati imam zraven še uporabno aplikacijo Reminder, s katero si naštimam, naj me telefon opozori glede na lokacijo, kjer se nahajam. To pomeni, da me bo opozoril, naj kupim kruh, ko bom v bližini "Mercatorja" in ne "na določeno uro"...
potem se mi velikokrat zgodi, da sem nekje s tamalim in je fino na hitro poslikat in posnet kak filmček, ki celo zgleda OK na velikem TV-ju, ker je dobra kakovost za normalno vsakodnevno rabo..
potem imam gor shopping list, v katerega SPROTI z ženo ukucava tisto, kar nam začne primanjkovat. Ko pride sobota, shopping day, preprosto en od naju vzame telefon s seboj, odpre aplikacijo in nabaviva tisto, kar je notri zabeleženo. Itak se oba telefona med seboj v tej aplikaciji sinhronizirata preko iClouda.
Potem imam na telefonu 15 "bližnjic" tistih osebkov, ki jih dnevno kličem.. Je fino samo pritisnit slikco človeka in telefon te samo še vpraša: a klic, al mail, al SMS ??
Potem je gor aplikacija, ki ti takoj "pove", kater komad se vrti na radiu.. Jeb*ga, mi ja pač kak komad všeč, bi si ga "kupil", ampak ne vem naslova... No, tako vem z lahkoto v par sekundah..
potem imam Run keeperja, ki je super zadevca za tek, kolesarjenje. Krasno deluje, uploada na moj account, v google maps mi pokaže, kje sem bil, kolk kilometrov sem naredil ... Vmes pa seveda lahko poslušam celo glasbo, hehe
potem si z lahkoto preko aplikacije pogledam TV spored, si naštimam opomnik, če je zvečer kak dober film ( no, tega že doooolgooo ni bilo :-) ), pogledam v namenski aplikaciji še za kino, po potrebi rezerviram karte direktno...
No, potem pa ima tamali še nekaj igric gor, da se zamoti, če mu je res dolgčas, ko kje čakamo na hrano, ko čakamo na avion, vlak....
Skratka, hotel sem napisat tisto, za kar se meni tak telefon več kot dopade in pride več kot prav. Nikoli pa ne "prepričujem" človeka, da tudi on to rabi, če se mu pač zdi bolj prikladno, da si vzame čas, se usede za mizo za svoj laptop, stacionarc in pač to dela tam in takrat, ko je to mogoče...


In vse aplikacije sem iz spoštovanja do avtorjev tudi kupil, pa me je skupaj z navigacijo ni prišlo niti približno 100€.. Za telefon pa sem dal 400€, z nekim fantom sva šla do Simobila, on je podalšal aneks, telefonček pa sem mu jaz odkupil.. Tako se nisem niti rabil "prodat" operaterjem za nekaj let..


Saj pravim, vsakemu svoje....

Keyser Soze ::

Hm, tule mi je pa izredno interesantno kako ti friziraš excel tabele na tem mini zaslonu? Al "friziraš" samo tabele veličine 3x4 polja?>:D

P.S.: Roko na srce, da ne bo kdo kaj narobe razumel, tole zna enako dobro še kup drugih smartphonov. Isto sranje samo drukčije pakovanje.
P.P.S.: Za ene par naštetih stvari bo treba počakat na uradno izdajo iOS5. Ker zdaj dela zadeva katastrofalno/nezanesljivo/nestabilno. Je pa šlo na bolje z zadnjo beto. Si pa vseeno olepšal situacijo glede na dejansko stanje.
OM, F, G!

win64 ::

floyd1 je izjavil:

win64 je izjavil:

@floyd, to opravlja mobitel brez težav

Verjetno nisi dobro prebral zadnjih postov, trenutno je o (smart) telefonih govora.


se posipam s pepelom

Lion29 ::

gruntfürmich je izjavil:

Lion29 je izjavil:

v bistvu tako, kot pravi Dr_M...sam imam zadosti dober telefon, da me ne zanima nakup tablice...

je pa res, da sem se pred nakupom pametnega telefona skozi spraseval ali je upraviceno dati toliko denarja... bom ga nucal? Po nekaj tednih uporabe pa sem se spraseval, kako sem sploh dos edqj zivel brez!


kaj pravzaprav počneš na telefonu in zakaj ga tolko potrebuješ?



Torej...ze samo zaradi gps-a, odpiralnih casov in drugih s tem povezanii bomboncki, mi telefon odlicno sluzi....
Njabolj pa je nakupbodtehtalo dejstvo, da imam apodoben www prakticno kjerkoli...ravno ta post pisem na troli.

Opravljam pa se cel kup stvari, ki so vedno dobrodosle....
- ura, budilka....odlocna stoparca
- glasbeni predvajalnik
vo
- video predvajalnik in igre...ko si moram krajsati cas
- spodoben fotkic in video snemalnik bedno pri roki
- vozni red busov
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

antonija ::

- ura, budilka....odlocna stoparca
- gps-a, odpiralnih casov in drugih s tem povezanii bomboncki
Uuuu, to pa tud jst nucam!!! Ja, GPS pri roki je kul (in ponavadi ne rabi vecjega monitorja za normalno uporabo, ura in alarm pa tudi (ampak to ni glih za omenjat kot prednosti "smart" telefonov).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

floyd1 ::

antonija:

- za kako manjšo stvar prečekirat na www (na terenu) je idealen. Celo doma zato več ne vžigam mašine. Včasih je laufala 24/7, zdaj imam za to NAS. Ne bi nikoli več šel vžigat laptopa za nekaj malenkosti na www prečekirat. Pač moje mnenje. Če se spravim na net za 2 uri kaj "raziskovat" pa na telefon niti pomislim ne.
- na Synology pač dodam stvari za download. Takrat ko se spomnim in od koderkoli. Ni mi ravno nujno, je pa - fajn ;).
- v kaki čakalnici (pa še v kaki drugi situaciji), ko je folk bulil v mehiške nadaljevanke na TV-ju je že super prav prišel kak dokumentarec. Tudi kaka epizoda priljubljene nadaljevanke je že padla kdaj...
- iz postle lepo pogledam aktualne tempetature - prej sem stopil na balkon, a odkar mama otroka in kup igrač v malem stanovanju je priti do balkona žal misija nemogoče :(. Da se ne menim o tem, da je jutranja temperatura včasih "zavajujoča" in ne moreš vedeti, kako bo čez dan.
- da svojih ca. 8? kilogramov (enih 6 objektivov, 2 DSLR aparata, 2 flasha, kup drobnarij,...) foto opreme nimam povsod zraven in jih nikakor ne spravim v žep sem že povedal? Imam SKORAJ vedno, ne pa vedno.
- če dolgo poslušam glasbo pa še vseeno Toucha vzamem zraven, glede baterije se popolnoma strinjam s tabo

- pozabil sem seveda še Angry birds, povsod uporabno beležnico (je bila tudi na starih telefonih, ampak z ono tipkovnico kaj natipkat...), pa seveda navigacijo.

Vse v eni lahki tanki napravi v žepu. Neprecenljivo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: floyd1 ()

3furious ::

Očitno je, da pametni telefon povsem zadostuje za večino mobilnih potreb, edini plus tabletov je večji zaslon, ki pa ni mobilen. Osebno čakam naslednji korak, ki bo omogočil večje zaslone, ampak bo šel v žep. Pa naj bo to pico projektor, fleksibilni zložljivi zaslon ali kompromis, kot so "tableti", ki so v bistvu samo večji zaslon in baterija za telefon.
In the age of information, ignorance is a choice.

floyd1 ::

3furious je izjavil:

Očitno je, da pametni telefon povsem zadostuje za večino mobilnih potreb, edini plus tabletov je večji zaslon, ki pa ni mobilen. Osebno čakam naslednji korak, ki bo omogočil večje zaslone, ampak bo šel v žep. Pa naj bo to pico projektor, fleksibilni zložljivi zaslon ali kompromis, kot so "tableti", ki so v bistvu samo večji zaslon in baterija za telefon.

Lepo povzeto.
Tak z zložljivim zaslonom pa bi bil res zakon.

energetik ::

Pa še z zložljivo tipkovnico in miško. Ne, virtualna tipkovnica ni isto. Delo s telefonom je matranje, meni se še SMS ne da več tipkat na telefon in ga raje priklopim na PC ter tam pišem. Kaj šele, da bi na telefonu urejal tabele in pisal mejle...
Telefon je koristen kdaj v hribih, ko pogledujem na radarsko sliko padavin, kadj pa kdaj bi mi prav prišel tudi GPS, ki ga trenutno nimam. To je pa tudi vse, poleg telefoniranja in SMS.
Za vse ostalo je tukaj PC + 27" ekran, s tipkovnico polne velikosti in dobro miško.

Blisk ::

eieieie1 je izjavil:

Dokler naredijo izdelek s katerim sem izjemno zadovoljen mi je res vseeno kaj delajo. Misliš da bo zdaj vsak, ki si lasti Apple produkt začel bojkotirati Apple in šel h konkurenci zaradi tega, ker Apple vlaga tožbe zoper podjetja, ki jim kradejo dizajn? :D

99% ljudi, ki sovraži Apple je pa takih, ki si še niso privoščili enega od njihovih produktov...;)


Tko razmišljajo samo ljudje, ki ne vidijo dlje od vojega prsta. In jih boli k... če za njegov ipad ali ifone pobijejo 100 ljudi, uničijo nekaj živalskih vrst in še marsikaj drugega.
Dejstvo je, da niso proizvajalci krivi ampakm potrošniki. Če ni povpraševanja ni proizvodnje in ni mrtvih zaklanih otrok za pest rude....

Isto je pri tej zadevi, boli k.. ljudi glavno, da imajo svojo igračo v rokah ne glede na ostale..... potem se pa sprašujete zakaj je svet v k....

tomaz- je izjavil:

Če lahko še jaz "padem vmes" :

Sam potrebujem svoj telefon ( iPhone 4 ) za ogromno basic stvari, za katere sem se moral usest za svoj laptop ali stacionarc..

Preprosto pregledam maile, domačega in službenega in seveda lahko tudi takoj odgovorim..
Če je potreba, slikam določeno zadevo, pošljem po mailu ali MMS..
Če dobim priponko v Excel-u, jo brez problema lahko pregledam, po potrebi "sfriziram" in posredujem dalje
Ko potrebujem navigiranje do kakega poslovnega partnerja, ali preprosto do kakega cilja, kjer še nisem bil, prižgem iGO na telefonu in zadevca deluje več kot dobro, celo v sloveščini te "pelje"
Ko rabim ( velikokrat) kake informacije iz neta, jih imam takoj na dosegu roke.. Ko je teba kaj plačat, klik deluje.. Ko tankam avto, v aplikacijo vpišem podatke, število prevoženih kilometrov in ceno za liter in zadeva izrisuje zgodovino,GPS si zapomni, kje in kdaj sem tankal, "pove" porabo. Noter vpišem tudi, kdaj sem avto peljal na servis, koliko sem za to dal cvenka, telefon me opomni čez 15000, da bo treba spet seči v žep..
V aplikaciji E-wallet imam spravljene kartice, davčne številke od familje,IKEA family card number, sliko virtualne tipkovnice za Klik, šifre in pin kode....
Pri vsakem kontaktu imam poleg imena in priimka še lušzno slikco, naslov, rojstni datum, mail naslov, twitter naslov,morebitne opombe.. Telefon zna potem seveda tudi opozorit, da se rojstni dan določene osebe bliža..
Ker precej uporabljam SMS, ima telefon krasno drevesno strukturo zgodovine SMS-jev za posamezen kontakt, ki ti pride zelo prav, kadar je treba kaj "ugotavljat"..
Ogromno uporabljam koledar in je fino, ko lahko s parimi kliki naštimam opozorilo, mu dioločim, če naj se ponavlja, kolikokrat naj me opozori... Hkrati imam zraven še uporabno aplikacijo Reminder, s katero si naštimam, naj me telefon opozori glede na lokacijo, kjer se nahajam. To pomeni, da me bo opozoril, naj kupim kruh, ko bom v bližini "Mercatorja" in ne "na določeno uro"...
potem se mi velikokrat zgodi, da sem nekje s tamalim in je fino na hitro poslikat in posnet kak filmček, ki celo zgleda OK na velikem TV-ju, ker je dobra kakovost za normalno vsakodnevno rabo..
potem imam gor shopping list, v katerega SPROTI z ženo ukucava tisto, kar nam začne primanjkovat. Ko pride sobota, shopping day, preprosto en od naju vzame telefon s seboj, odpre aplikacijo in nabaviva tisto, kar je notri zabeleženo. Itak se oba telefona med seboj v tej aplikaciji sinhronizirata preko iClouda.
Potem imam na telefonu 15 "bližnjic" tistih osebkov, ki jih dnevno kličem.. Je fino samo pritisnit slikco človeka in telefon te samo še vpraša: a klic, al mail, al SMS ??
Potem je gor aplikacija, ki ti takoj "pove", kater komad se vrti na radiu.. Jeb*ga, mi ja pač kak komad všeč, bi si ga "kupil", ampak ne vem naslova... No, tako vem z lahkoto v par sekundah..
potem imam Run keeperja, ki je super zadevca za tek, kolesarjenje. Krasno deluje, uploada na moj account, v google maps mi pokaže, kje sem bil, kolk kilometrov sem naredil ... Vmes pa seveda lahko poslušam celo glasbo, hehe
potem si z lahkoto preko aplikacije pogledam TV spored, si naštimam opomnik, če je zvečer kak dober film ( no, tega že doooolgooo ni bilo :-) ), pogledam v namenski aplikaciji še za kino, po potrebi rezerviram karte direktno...
No, potem pa ima tamali še nekaj igric gor, da se zamoti, če mu je res dolgčas, ko kje čakamo na hrano, ko čakamo na avion, vlak....
Skratka, hotel sem napisat tisto, za kar se meni tak telefon več kot dopade in pride več kot prav. Nikoli pa ne "prepričujem" človeka, da tudi on to rabi, če se mu pač zdi bolj prikladno, da si vzame čas, se usede za mizo za svoj laptop, stacionarc in pač to dela tam in takrat, ko je to mogoče...


In vse aplikacije sem iz spoštovanja do avtorjev tudi kupil, pa me je skupaj z navigacijo ni prišlo niti približno 100€.. Za telefon pa sem dal 400€, z nekim fantom sva šla do Simobila, on je podalšal aneks, telefonček pa sem mu jaz odkupil.. Tako se nisem niti rabil "prodat" operaterjem za nekaj let..


Saj pravim, vsakemu svoje....



Kaj od tega nima ANDROID - s telefonom?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blisk ()

Omen3 ::

OZZY je izjavil:

Le kako je lahko sodišče to spregledalo, da ni pristojno za te zadeve. Zgleda da je bil sodnik Apple fan.


Ali pa je to postal "naknadno"....ko je dobil kakšno kuverto v roke.:D
Nobody Is Perfect,I'm Nobody

eieieie1 ::

Tko razmišljajo samo ljudje, ki ne vidijo dlje od vojega prsta. In jih boli k... če za njegov ipad ali ifone pobijejo 100 ljudi, uničijo nekaj živalskih vrst in še marsikaj drugega.
Dejstvo je, da niso proizvajalci krivi ampakm potrošniki. Če ni povpraševanja ni proizvodnje in ni mrtvih zaklanih otrok za pest rude....

Isto je pri tej zadevi, boli k.. ljudi glavno, da imajo svojo igračo v rokah ne glede na ostale..... potem se pa sprašujete zakaj je svet v k....


Tako pa razmišljajo apple haterji :)

Eno je kupiti zadevo od podjetja, ki pobija ljudi in uničuje živalske vrste, drugo pa kupiti od podjetja, ki toži konkurenco, ki so več kot očitno kopirala njihove produkte...

floyd1 ::

Blisk je izjavil:

...
Kaj od tega nima ANDROID - s telefonom?

Mislim, da je le hotel povedati, kaj dela s svojim smartfonom. To, da gre v tem primeru za Iphone je v tej zgodbi irelevantno.


Omen3 je izjavil:

OZZY je izjavil:

Le kako je lahko sodišče to spregledalo, da ni pristojno za te zadeve. Zgleda da je bil sodnik Apple fan.

Ali pa je to postal "naknadno"....ko je dobil kakšno kuverto v roke.:D

Tudi če je bilo tako, je ena mala "napaka" sedaj postavila zadevo v čisto drugačno luč. Tudi če je imel Apple v vsem prav, so sedaj oni tisti, ki so se z nedovoljenimi metodami (prirejanje dokazov) spravili na nekoga. In to zdaj po mojem ni več mogoče kar tako pomesti pod preprogo.

antonija ::

od podjetja, ki toži konkurenco
plasnice FTW!! ;(
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

eieieie1 ::

antonija je izjavil:

od podjetja, ki toži konkurenco
plasnice FTW!! ;(


I don't get it...

antonija ::

I don't get it...
Plasnice. a piece of horse tack that prevent the horse seeing to the rear and, in some cases, to the side.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Omen3 ::

FishFreak je izjavil:

glede na to da so pri Applu fejkal sliko od Galaxya bi jim za kazen odvzel vse tožbe zoper samsung ter dal položnco za sodne stroške



To pa tudi slučajno ne bi bilo dovolj.
Kaj pa škoda pri prepovedi prodaje,ko je nastala,ker Samsung ni smel prodajati svojega produkta?
In to zaradi zavajajoče tožbe Appla (ki je priredil realno stanje)....kazen bi morala biti mnogo višja.Ker drugače bi si to lahko še marsikateri proizvajalec privoščil,če ne bo posledic ob dajanju lažnih podatkov pri tožbah.
Nobody Is Perfect,I'm Nobody

Lonsarg ::

eieieie1 je izjavil:


99% ljudi, ki sovraži Apple je pa takih, ki si še niso privoščili enega od njihovih produktov...;)


Kira izjava:) To je isto kot bi rekel, da 99% takih ki sovražjo matematiko ne študira matematike haha! Je pa res, da kak procent je takih, ki jih mnenje o firmi ne ovira pri nakupu izdelka od nje(mene ne recimo)

Tak da nehi debato speljevat drugam(delno ti je že ratalo), NE govorimo o izdelkih, kateri je bolši, itd. Govorimo o firmah, kaj katera počne, kako politiko ima.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

MasterBlaster ::

V bistvu mi je full smešno, kako naivno je napisanih večino prispevkov v tej temi. Apple je veliko vložil v razvoj iPada tako HW, SW in seveda v marketing in splošno prepoznavnost izdelka. Na TV na veliko sučejo reklame za iPade, potem gre pa povprečni potrošnik v trgovino in je na polici cel kup izdelkov, ki izgledajo zelo podobno.

Sicer pa tisti, ki pravite, da Apple ni naredil nič novega:

ipad

Tk je pa pika .

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

tomaz- ::

Blisk je izjavil:

eieieie1 je izjavil:

Dokler naredijo izdelek s katerim sem izjemno zadovoljen mi je res vseeno kaj delajo. Misliš da bo zdaj vsak, ki si lasti Apple produkt začel bojkotirati Apple in šel h konkurenci zaradi tega, ker Apple vlaga tožbe zoper podjetja, ki jim kradejo dizajn? :D

99% ljudi, ki sovraži Apple je pa takih, ki si še niso privoščili enega od njihovih produktov...;)


Tko razmišljajo samo ljudje, ki ne vidijo dlje od vojega prsta. In jih boli k... če za njegov ipad ali ifone pobijejo 100 ljudi, uničijo nekaj živalskih vrst in še marsikaj drugega.
Dejstvo je, da niso proizvajalci krivi ampakm potrošniki. Če ni povpraševanja ni proizvodnje in ni mrtvih zaklanih otrok za pest rude....

Isto je pri tej zadevi, boli k.. ljudi glavno, da imajo svojo igračo v rokah ne glede na ostale..... potem se pa sprašujete zakaj je svet v k....

tomaz- je izjavil:

Če lahko še jaz "padem vmes" :

Sam potrebujem svoj telefon ( iPhone 4 ) za ogromno basic stvari, za katere sem se moral usest za svoj laptop ali stacionarc..

Preprosto pregledam maile, domačega in službenega in seveda lahko tudi takoj odgovorim..
Če je potreba, slikam določeno zadevo, pošljem po mailu ali MMS..
Če dobim priponko v Excel-u, jo brez problema lahko pregledam, po potrebi "sfriziram" in posredujem dalje
Ko potrebujem navigiranje do kakega poslovnega partnerja, ali preprosto do kakega cilja, kjer še nisem bil, prižgem iGO na telefonu in zadevca deluje več kot dobro, celo v sloveščini te "pelje"
Ko rabim ( velikokrat) kake informacije iz neta, jih imam takoj na dosegu roke.. Ko je teba kaj plačat, klik deluje.. Ko tankam avto, v aplikacijo vpišem podatke, število prevoženih kilometrov in ceno za liter in zadeva izrisuje zgodovino,GPS si zapomni, kje in kdaj sem tankal, "pove" porabo. Noter vpišem tudi, kdaj sem avto peljal na servis, koliko sem za to dal cvenka, telefon me opomni čez 15000, da bo treba spet seči v žep..
V aplikaciji E-wallet imam spravljene kartice, davčne številke od familje,IKEA family card number, sliko virtualne tipkovnice za Klik, šifre in pin kode....
Pri vsakem kontaktu imam poleg imena in priimka še lušzno slikco, naslov, rojstni datum, mail naslov, twitter naslov,morebitne opombe.. Telefon zna potem seveda tudi opozorit, da se rojstni dan določene osebe bliža..
Ker precej uporabljam SMS, ima telefon krasno drevesno strukturo zgodovine SMS-jev za posamezen kontakt, ki ti pride zelo prav, kadar je treba kaj "ugotavljat"..
Ogromno uporabljam koledar in je fino, ko lahko s parimi kliki naštimam opozorilo, mu dioločim, če naj se ponavlja, kolikokrat naj me opozori... Hkrati imam zraven še uporabno aplikacijo Reminder, s katero si naštimam, naj me telefon opozori glede na lokacijo, kjer se nahajam. To pomeni, da me bo opozoril, naj kupim kruh, ko bom v bližini "Mercatorja" in ne "na določeno uro"...
potem se mi velikokrat zgodi, da sem nekje s tamalim in je fino na hitro poslikat in posnet kak filmček, ki celo zgleda OK na velikem TV-ju, ker je dobra kakovost za normalno vsakodnevno rabo..
potem imam gor shopping list, v katerega SPROTI z ženo ukucava tisto, kar nam začne primanjkovat. Ko pride sobota, shopping day, preprosto en od naju vzame telefon s seboj, odpre aplikacijo in nabaviva tisto, kar je notri zabeleženo. Itak se oba telefona med seboj v tej aplikaciji sinhronizirata preko iClouda.
Potem imam na telefonu 15 "bližnjic" tistih osebkov, ki jih dnevno kličem.. Je fino samo pritisnit slikco človeka in telefon te samo še vpraša: a klic, al mail, al SMS ??
Potem je gor aplikacija, ki ti takoj "pove", kater komad se vrti na radiu.. Jeb*ga, mi ja pač kak komad všeč, bi si ga "kupil", ampak ne vem naslova... No, tako vem z lahkoto v par sekundah..
potem imam Run keeperja, ki je super zadevca za tek, kolesarjenje. Krasno deluje, uploada na moj account, v google maps mi pokaže, kje sem bil, kolk kilometrov sem naredil ... Vmes pa seveda lahko poslušam celo glasbo, hehe
potem si z lahkoto preko aplikacije pogledam TV spored, si naštimam opomnik, če je zvečer kak dober film ( no, tega že doooolgooo ni bilo :-) ), pogledam v namenski aplikaciji še za kino, po potrebi rezerviram karte direktno...
No, potem pa ima tamali še nekaj igric gor, da se zamoti, če mu je res dolgčas, ko kje čakamo na hrano, ko čakamo na avion, vlak....
Skratka, hotel sem napisat tisto, za kar se meni tak telefon več kot dopade in pride več kot prav. Nikoli pa ne "prepričujem" človeka, da tudi on to rabi, če se mu pač zdi bolj prikladno, da si vzame čas, se usede za mizo za svoj laptop, stacionarc in pač to dela tam in takrat, ko je to mogoče...


In vse aplikacije sem iz spoštovanja do avtorjev tudi kupil, pa me je skupaj z navigacijo ni prišlo niti približno 100€.. Za telefon pa sem dal 400€, z nekim fantom sva šla do Simobila, on je podalšal aneks, telefonček pa sem mu jaz odkupil.. Tako se nisem niti rabil "prodat" operaterjem za nekaj let..


Saj pravim, vsakemu svoje....



Kaj od tega nima ANDROID - s telefonom?


Kje v mojem postu pa BEREŠ dejstvo, da bi rekel, da Android tega nima????????
Čisto mirno in lepo sem poskusil argumentirat, kaj delam s svojim telefonom, kateri je pač ajfon in ne androjd.. Verjetno se da čisto lepo to delat tudi z androjdom. Sam se s tem ne obremenjujem, imate pa nekateri blazne probleme s tem.. Se hitro počutite ogrožene, hkratio pa to dejstvo pripisujete drugim..

Skratka, nisem neki fan Appla,uporabljam, ker mi je ok, moj post ni bil mišljen kot "provokacija" in se resnično iskreno opravičujem določenim "androjašem", če so se ob postu zdrznili in se kakorkoli počutili ogroženo vrsto..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomaz- ()

Jst ::

Meni je hecno, kako nekateri ku*cate tabletke, v USA pa kupci pravijo, da "si ne predstavljajo več življenja brez."
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Keyser Soze ::

MasterBlaster je izjavil:

Sicer pa tisti, ki pravite, da Apple ni naredil nič novega:

ipad


Wau, če že praviš da je "tk in pika", se lahko prej malo pozanimaš preden limaš takšnele bedarije tle gor. Ampak od ČežanarjevTM ne pričakujem drugega kot poneverjanje dejstev. Mal pogooglaj, pa ne prek iPad, rajši preko kakšnega pravega PCja, ker zgleda da ne dobiš vseh informacij v takšni obliki kot je treba.
OM, F, G!

floyd1 ::

Jst je izjavil:

Meni je hecno, kako nekateri ku*cate tabletke, v USA pa kupci pravijo, da "si ne predstavljajo več življenja brez."

Zakaj bi bilo hecno? Nekateri v ZDA si tudi življenja brez Jerry Springer show-a ne morejo predstavljati, pa ga jaz vseeno (lahko) ku**am.

gruntfürmich ::

tomaz- je izjavil:

Če lahko še jaz "padem vmes" :

Sam potrebujem svoj telefon ( iPhone 4 ) za ogromno basic stvari, za katere sem se moral usest za svoj laptop ali stacionarc..

Preprosto pregledam maile, domačega in službenega in seveda lahko tudi takoj odgovorim..
Če je potreba, slikam določeno zadevo, pošljem po mailu ali MMS..
Če dobim priponko v Excel-u, jo brez problema lahko pregledam, po potrebi "sfriziram" in posredujem dalje
Ko potrebujem navigiranje do kakega poslovnega partnerja, ali preprosto do kakega cilja, kjer še nisem bil, prižgem iGO na telefonu in zadevca deluje več kot dobro, celo v sloveščini te "pelje"
Ko rabim ( velikokrat) kake informacije iz neta, jih imam takoj na dosegu roke.. Ko je teba kaj plačat, klik deluje.. Ko tankam avto, v aplikacijo vpišem podatke, število prevoženih kilometrov in ceno za liter in zadeva izrisuje zgodovino,GPS si zapomni, kje in kdaj sem tankal, "pove" porabo. Noter vpišem tudi, kdaj sem avto peljal na servis, koliko sem za to dal cvenka, telefon me opomni čez 15000, da bo treba spet seči v žep..
V aplikaciji E-wallet imam spravljene kartice, davčne številke od familje,IKEA family card number, sliko virtualne tipkovnice za Klik, šifre in pin kode....
Pri vsakem kontaktu imam poleg imena in priimka še lušzno slikco, naslov, rojstni datum, mail naslov, twitter naslov,morebitne opombe.. Telefon zna potem seveda tudi opozorit, da se rojstni dan določene osebe bliža..
Ker precej uporabljam SMS, ima telefon krasno drevesno strukturo zgodovine SMS-jev za posamezen kontakt, ki ti pride zelo prav, kadar je treba kaj "ugotavljat"..
Ogromno uporabljam koledar in je fino, ko lahko s parimi kliki naštimam opozorilo, mu dioločim, če naj se ponavlja, kolikokrat naj me opozori... Hkrati imam zraven še uporabno aplikacijo Reminder, s katero si naštimam, naj me telefon opozori glede na lokacijo, kjer se nahajam. To pomeni, da me bo opozoril, naj kupim kruh, ko bom v bližini "Mercatorja" in ne "na določeno uro"...
potem se mi velikokrat zgodi, da sem nekje s tamalim in je fino na hitro poslikat in posnet kak filmček, ki celo zgleda OK na velikem TV-ju, ker je dobra kakovost za normalno vsakodnevno rabo..
potem imam gor shopping list, v katerega SPROTI z ženo ukucava tisto, kar nam začne primanjkovat. Ko pride sobota, shopping day, preprosto en od naju vzame telefon s seboj, odpre aplikacijo in nabaviva tisto, kar je notri zabeleženo. Itak se oba telefona med seboj v tej aplikaciji sinhronizirata preko iClouda.
Potem imam na telefonu 15 "bližnjic" tistih osebkov, ki jih dnevno kličem.. Je fino samo pritisnit slikco človeka in telefon te samo še vpraša: a klic, al mail, al SMS ??
Potem je gor aplikacija, ki ti takoj "pove", kater komad se vrti na radiu.. Jeb*ga, mi ja pač kak komad všeč, bi si ga "kupil", ampak ne vem naslova... No, tako vem z lahkoto v par sekundah..
potem imam Run keeperja, ki je super zadevca za tek, kolesarjenje. Krasno deluje, uploada na moj account, v google maps mi pokaže, kje sem bil, kolk kilometrov sem naredil ... Vmes pa seveda lahko poslušam celo glasbo, hehe
potem si z lahkoto preko aplikacije pogledam TV spored, si naštimam opomnik, če je zvečer kak dober film ( no, tega že doooolgooo ni bilo :-) ), pogledam v namenski aplikaciji še za kino, po potrebi rezerviram karte direktno...
No, potem pa ima tamali še nekaj igric gor, da se zamoti, če mu je res dolgčas, ko kje čakamo na hrano, ko čakamo na avion, vlak....
Skratka, hotel sem napisat tisto, za kar se meni tak telefon več kot dopade in pride več kot prav. Nikoli pa ne "prepričujem" človeka, da tudi on to rabi, če se mu pač zdi bolj prikladno, da si vzame čas, se usede za mizo za svoj laptop, stacionarc in pač to dela tam in takrat, ko je to mogoče...


In vse aplikacije sem iz spoštovanja do avtorjev tudi kupil, pa me je skupaj z navigacijo ni prišlo niti približno 100€.. Za telefon pa sem dal 400€, z nekim fantom sva šla do Simobila, on je podalšal aneks, telefonček pa sem mu jaz odkupil.. Tako se nisem niti rabil "prodat" operaterjem za nekaj let..


Saj pravim, vsakemu svoje....


zanimivo kaj vse je možno integrirat s telefonom. praktično vsak tvoj korak in aktivnost zabeležena.
vendar pa ne biti presenečen, da bo te podatke še kdo drug bral;)
potem pa matthai v jok pa na drevo:D:))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Lion29 ::

paranoid much?
I guess whole world evolves around you, right?

verjetno zeli SOVA vedet kater film bos gledal danes zvecer in kateri sladoled si z druzino kupil v merkatorju...verjetno pa jih tudi zanima, ce pridno laufas vsaki vecer, da skuris kalorije zauzite s slastnim sladoljedom
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

antonija ::

Lion29 je izjavil:

verjetno zeli SOVA vedet kater film bos gledal danes zvecer in kateri sladoled si z druzino kupil v merkatorju...verjetno pa jih tudi zanima, ce pridno laufas vsaki vecer, da skuris kalorije zauzite s slastnim sladoljedom

STASI je zanimalo vse to in se vec. Samo da takrat ljudje niso prostovoljno razglasali vse kar mislijo in kar pocnejo, ampak je morala vzhodna nemcija zapravit velike dnarje da je prisla do teh podatkov. In preko njih do politicnih nasprotnikov. Ki jih je pobila. Mnogo le-teh.
In to sploh ne tolk dolgo nazaj... se v letih, ki jih digitalcek opeva v svojem podpisu je bila STASI prekleto aktivna.

Ampak kot kaze v soli pri uri zgodovine ne ucijo kaj veliko, ker vecina mularije se obnasa kot da 30 lat nazaj svet sploh ni obstajal (in prekleto lahko je dolocit ali je doticni forum warrior se moker za usesi ali pa ne vec).

Za to, da je pravica do zasebnosti uvrscena med osnovne clovekove pravice, je moral obstajat prekleto dober razlog. Ce ze pri zgodovini spite potem bi bilo fino vsaj mal zdravo pamet zakurblat in razmislit zakaj je pravica do zasebnosti zapisana tako visoko.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

floyd1 ::

Za splošno izobrazbo, pa za admina, ki je brisal moj post:
"Fijakerski konj" je prispodoba, uporablja pa se za nekoga, ki gleda zelo ozko, in/ali je zelo vodljiv. Povrhu vsega je moj post bil samo dodatno pojasnilo nekomu, ki več kot očitno ni razumel, o čem teče beseda.
Torej še enkrat, nikomur nisem rekel konj.

Da pa še argumentiram (razlog za brisanje) to, kar sem izjavil - vse se je nanašalo na trditev:
"Eno je kupiti zadevo od podjetja, ki pobija ljudi in uničuje živalske vrste, drugo pa kupiti od podjetja, ki toži konkurenco, ki so več kot očitno kopirala njihove produkte..."

In tu ni kaj dodati - lahko rečem le, če nočeš videti pač ne vidiš. Simple as that. Zakaj ne bi tako delali oboževalci in častilci, če pa njihovo božanstvo dela isto:
http://gizmodo.com/180763/apple-respond...
(Pa dvomim, da tega še kdo ni videl.)

celebro ::

MasterBlaster je izjavil:


Sicer pa tisti, ki pravite, da Apple ni naredil nič novega:

ipad



Apple z iPadom ni naredil nič posebno novega.
 JooJoo

JooJoo


JooJoo (Crunchpad) je bil zunaj pred iPadom.

Slika pol leta pred predstavitvijo iPada:
 Chrunchpad

Chrunchpad

gruntfürmich ::

antonija je izjavil:

Za to, da je pravica do zasebnosti uvrscena med osnovne clovekove pravice, je moral obstajat prekleto dober razlog. Ce ze pri zgodovini spite potem bi bilo fino vsaj mal zdravo pamet zakurblat in razmislit zakaj je pravica do zasebnosti zapisana tako visoko.

hja, morda pa bi bilo treba ponovno razmislit če si ljudje to sploh želijo:D:))
ker dobivam občutek da je za večino to prej cokla kot vrednota...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Düsseldorfsko sodišče prepovedalo prodajo Galaxy Taba 7.7 v EU (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
7420203 (15959) BlueRunner
»

Dokončna prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 v Nemčiji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
13338614 (34229) bojsi
»

Sodišče ohranilo prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 v Nemčiji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Tožbe
14639998 (36967) klinker
»

Apple terja prepoved prodaje vseh galaxyjev na Nizozemskem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
11837981 (33973) antonija
»

Malomarnost ali spodletela zvijača pomeni težave za Apple v Evropi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
5417885 (12862) globoko grlo

Več podobnih tem