» »

Skupinska tožba zoper Sony zaradi malomarnosti pri vdoru v PSN

Skupinska tožba zoper Sony zaradi malomarnosti pri vdoru v PSN

Reuters - Velike napake so prikladne priložnosti za različne tožbe in tako je tudi v primeru napada na Sonyjev PSN, ki se je zgodil aprila letos in še vedno ni v celoti saniran (na Japonskem še vedno ni vzpostavljen nazaj). Proti Sonyju so sedaj jezni uporabniki, katerih osebni podatki so bili med napadom odtujeni, vložili skupinsko tožbo.

Eden izmed očitkov Sonyju je, da so le 14 dni pred napadom odpustili večjo skupino zaposlenih iz divizije Sony Online Entertainment, izmed katerih jih je bilo mnogo iz Network Operations Centra. Tam skrbijo za varnost omrežja in se spopadajo z napadi, je dejala anonimna priča iz Sonyja. Zato naj bi bil Sony nepripravljen na vdor in hitro odpravo posledic.

Drugi glavni očitek Sonyju pa je, da so imeli dvojna merila pri skrbi za varnost. Medtem ko so za lastne podatke zgledno skrbeli in za zaščito zapravili veliko denarja, naj bi bili pri varovanju podatkov svojih strank zelo površni. Strežnik z razvojnimi podatki o prihajajočih izdelkih iz Sonyja je bil neprimerno bolje zavarovan od strežnikov za PSN, kjer so bili občutljivi osebni in bančni podatki uporabnikov PSN, je potrdila druga anonimna priča iz Sonyja.

Tožniki zahtevajo finančno povračilo za škodo, brezplačne storitve nadzora kreditnih kartic in bančnih računov, če bi se zgodila zloraba, in visoko odškodnino, če se bo izkazalo, da je bil vdor posledica Sonyjeve malomarnosti.

10 komentarjev

AnWar ::

Ouch...
[Asus ROG Strix SCAR III]

71GA ::

Jaz mislim, da Sony lahko kar zapre štacuno.

Ganon ::

Očitno še dolgo ne bodo imeli miru. :)

zmaugy ::

Pravilno.>:D
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

swar ::

Jst mislm da jim je čist prav in upam tožniki dobijo tožbo.Velikim korporacijam v kapitalizmu se gre samo za denar...Raja pa najebe...

HardFu ::

Kje se lahko pridruzim tozbi?
http://codeable.io

bluefish ::

No, to je pravilen način, ne pa napadanje omrežij in kraja osebnih podatkov ljudi v imenu kvazi pravičnosti.

amigo_no1 ::

V Sloveniji, če se ne motim ni mogoča skupinska tožba.
V članku tudi ne piše iz katere države so tožniki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

EEDEEOT ::

kazen naj bo vzgojna.

RuskiSnajper ::

SEVEDA JE BIL POSLEDICA MALOMARNOSTI - tega ni več na netu ker so vsi spizdli, jas sem to videl, vse se je začelo z custom FRIMWAROM za PS3, fora je bla, ker je ta custom frimware seveda odklenil PS3 in tudi vse ostale servisne stvari, so se lahko konektali do Sonyevega PSN developer networka, ampak je bila zvijača preko proxijev, tako ko so vstopili v ta PSNdeveloper sistem , tam ni bilo nobene druge VARNOSTI, nula! Ko so bli not je bilo res enostavno injectat in dobit nadzor nad vsem ostalim ... definitivno ni bil planiran attakc, to so bili ziher malce bol radovedni linux/OtherOS hackeri ki niso ravno kriminalni, razen tega da hočejo več z hardwera ki so ga kupli, in so hoteli linux nazaj.

Sony je pred kakim letom z frimware updejtom totalno zaklenil OtherOS s katerega se je lahko naložil linux in ostali.

Hackali so, za foro še pokradli, in seveda niso relisali nič. Tisto kaj je resnično nikoli ne poročajo ...etc; sploh neveš kdo se kaj hacka in kaj pride na black market ... sam ko začnejo nekaj poročat te folk panika zgrabi pa začnejo razglablat

Ni melo veze z ANONYMOUS , to je LAŽ Sonya (ker so Anonymous tudi DDOSjali sony en teden prej) ali pa sabotaža ki je nekdo nepridiprav samo podtaknil "we are legion".

To je ze anonymous prej dokazal da je sony ranljiv, in da imajo za kurac sisteme. Namen DDOSa je protest, in anonymous ima dobre razloge in ideologijo, ki je najbol ne-nevarna oblika "hackanja" ... ne , sploh ni hackanje.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spet hekerski vdor v Sony Pictures

Oddelek: Novice / Varnost
76325 (4526) vostok_1
»

Sony še vedno na udaru (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
13126848 (24488) ABX
»

Napadi na Sonyjeve storitve se nadaljujejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6615744 (13628) zdravcc
»

Sony PlayStation Network nazaj prihodnji teden, številke kreditnih kartic so bile šif

Oddelek: Novice / Zasebnost
4914470 (13130) opeter

Več podobnih tem