» »

Mango oz. Windows Phone 7.5 morda prihaja šele prihodnje leto

Mango oz. Windows Phone 7.5 morda prihaja šele prihodnje leto

engadget - Po besedah Engadgeta je Paul Thurrott izredno zaupljiv človek, ko je govora o napovedih izidov in lastnosti prihajajočih Microsoftovih izdelkov, na spletni strani Windows IT Pro pa se je oglasil s kar dvema novicama. Prva je, da bo težko pričakovani prvi (resnejši) popravek za Windows Phone 7 izšel že ta teden, s seboj pa bo kot pričakovano prinesel pohitritve v nalaganju aplikacij ter možnost kopiranja in lepljenja teksta. To nadgradnjo je sicer tudi Steve Ballmer napovedal za zgodnje-marčevski izid, torej prihod v tem tednu niti ni takšno presenečenje.

Pomembnejši je podatek, da bi izdaja s kodnim imenom Mango, neuradno poimenovana tudi Windows Phone 7.5, lahko zamudila letošnji izid in izšla v januarju leta 2012, če ne bi prišlo do dodatnih zamud. Mango bo relativno obsežna nadgradnja, saj bo omogočil večopravilnost v Microsoftovemu konkurentu med mobilnimi operacijskimi sistemi, lastnost, ki je npr. poleg kopiranja teksta ena izmed največjih pomanjkljivosti trenutne izdaje Windows Phone 7. Poleg večopravilnosti bo Mango prišel opremljen še s prenovljenim brskalnikom, ki bo osnovan na Internet Explorer 9 (za namizja bo izšel že v kratkem), in z v operacijski sistem vgrajenim povezovanjem s Twitterjem, kar je razkril prav Thurrott. Po njegovih virih bo nadgradnja končana šele konec leta 2011, torej je letošnji izid za končne uporabnike praktično nemogoč.

Po drugi strani prav tako dobro povezana Mary Jo Foley z ZDNet širi drugačne napovedi, saj njeni viri trdijo, da bo Mango dokončan najkasneje zgodaj jeseni, ko bodo nadgradnjo pri Microsoftu poslali svojim partnerjem (izdelovalcem mobilnih telefonov). Tako bi izid zlahka izvedli še pred prazničnim obdobjem letošnjega leta. Za vse ljubitelje Nokie, ki nestrpno pričakujejo izid z Windows Phone 7 opremljenih Nokiinih mobilnikov, bo verjetno pomembna še napoved, da pri Nokii baje čakajo prav na izid Manga, če jim bo že uspelo pripraviti mobilnike za letošnji izid.

6 komentarjev

Urkee ::

Dobro da SMSe podpira...

matejdro ::

Kdaj pa pride obljubljena podpora za ne-market aplikacije, zaradi katere so ustavili razvoj chevron WP7?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matejdro ()

Looooooka ::

Who cares...naj rajs market odprejo za vse drzave(like Slovenijo recimo).

Jst ::

Misliš "Slovakia?" Aja, že vem, ZAE! TO ja! To hočemo. Bo piratstvo takoj manjše.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Marko9 ::

Zelo enostvno si lahko urediti dostop do Marketplejsa in nakupa aplikacij. Začasno si nastavitve vašega računalnika nastavite na UK (jezik, lokacija, itd.) pojdite na Zune Store, se prijavite z vašim Live ID in dodajte vašo Master Card kartico. Z anaslov obvezno navedite naključni veljavni naslov v UK (P.O. box je pomemben). Od takrat naprej vam bo nakup aplikacij preko Market Place aplikacije na WP7 deloval prez težav, na svojem računalniku se seveda tudi lahko vse nastavi na SLO.

Še nekaj sem videl v drugi temi, v katero se zaradi neutemeljenih komentarjev ne bom vmešaval. Meni na moji Omnii 7 lepo deluje Eduroam, je pa res, da mora imeti organizacija pametno implementiran eduroam (namesto PAP raje PEAP, tako niti ne rabiš SecureW2 clienta...)

Drugače pa sistema ne zamenjam. Res še manjkajo zadeve, ampak že sedaj mi omogoča vse kar potrebujem (integracija z Exchange, Office, Facebook integracija). Multitaskinga ne pogrešam, oz. niti ne opazim, da manjka.

LP

filip007 ::

Če ne po po podpirajo mp3 in malaganja muske, je brezveze, pa Frostwire je že za Android, čauv Nokia dobro smo se imeli.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia z Windows Phone 7 navsezadnje že v nekaj tednih?

Oddelek: Novice / Windows Mobile
239136 (7898) klinker
»

Windows Phone Mango dokončan, dosegel stadij RTM

Oddelek: Novice / Windows Mobile
2810246 (8867) alesrosina
»

Premiera nokij z Windows Phone v Evropi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
5418295 (16080) Gandalfar
»

Mango bo debitiral na Nokiah (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
6417464 (15411) BlueRunner
»

Pekel je zamrznil, Windows Phone 7 prihaja na Nokie (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
17449523 (43585) Bor H

Več podobnih tem