» »

Amazonov dobiček načele intenzivne investicije

Amazonov dobiček načele intenzivne investicije

The New York Times - Amazon je po rekordnih poslovnih rezultatih v zadnjem četrtletju lanskega leta to leto začel nekoliko skromneje. Kot je razbrati iz njihove objave, so prihodki od prodaje znašali 9,86 milijarde dolarjev, kar je 36 odstotkov več kot v enakem obdobju lani in pa 24 odstotkov manj kot v prejšnjem četrtletju (ki je seveda praznično obarvano). Dobiček je upadel na 201 milijon dolarjev, kar je za tretjino manj kot v enakem obdobju lani.

Padec dobička ni posledica slabšega poslovanja, ampak investicij in širjenja podjetja. Amazon v zadnjem času intenzivno gradi nova skladišča in podatkovne centre, s čimer želi dolgoročno pomagati poslu. Samo lani so zgradili 13 novih skladišč oziroma odpremnih centrov, letos pa naj bi še devet novih, saj naročila kar dežujejo. To terja na eni strani nove fizične kapacitete in po drugi strani več podatkovnih centrov za prodaje elektronskih dobrin, kot je glasba ipd.

Prodaja knjig in glasbe je porasla za 15 odstotkov na 3,96 milijarde dolarjev, medtem ko je prodaja elektronike pridobila kar 59 odstotkov in pristala pri 5,59 milijarde dolarjev. Podjetje je tudi ocenilo posledica japonskega potresa na poslovanje; ker tam prodajo 15 odstotkov izdelkov, je izpad dobička ocenjen na 20 milijonov dolarjev.

V drugem četrtletju pričakujejo še nekoliko manjši dobiček, a povečanje prometa.

3 komentarji

Han ::

Jaz opažam ravno nasprotno. - Amazon je postal nekakšen portal, kjer lahko vse skupaj naročiš in plačaš, roba pa se večinoma ne pošilja več od njih ampak direktno od dobavitelja. In za vsako pošiljko te mastno olupijo še s pakiranjem in poštnino. Npr. za eno navadno grafično kartico zaračunajo dodatnih 16 Eur, da jo iz Nemčije pošljejo na avstrijski naslov. Podn! ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

opeter ::

Hmmm... jaz sem naročil na nemškem Amazonu skoraj 23 kg knjig in sem plačal le 6 € za pakiranje in poštnino. Pa še te so ločeno poslali, v treh paketih, ker vse niso imeli na zalogi.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

m22 ::

http://www.google.com/finance?client=ob...
net profit margin 3.26%
glede dobaviteljev pa sem slišu, pa parafreziram, da so v podjetju ugotovil, da sami ne bodo mogli imet vse proizvode pa hkrati najceneje pa so se odločil da pustijo druga podjetja(/partnerje?) zraven, drugače ti pa ta stran primerja cene http://geizhals.at/deutschland/ LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intel zaradi upočasnjevanja prodaje odpušča desetino zaposlenih

Oddelek: Novice / Rezultati
3716711 (14035) noraguta
»

Google nekoliko povečal dobiček

Oddelek: Novice / Rezultati
97237 (5871) antonija
»

Intel z nekoliko nižjim dobičkom

Oddelek: Novice / Rezultati
1711926 (10700) klinker
»

AMD zaradi izgube odpušča

Oddelek: Novice / Rezultati
145064 (4018) opeter
»

Intel sicer z rekordnim dobičkom, a slabo prodajo Atomov

Oddelek: Novice / Rezultati
154404 (3152) zavajon

Več podobnih tem