» »

Nekaterim lastnikom Samsungov popravek za Windows Phone 7 ne deluje

Nekaterim lastnikom Samsungov popravek za Windows Phone 7 ne deluje

Pod Alpami lahko težave predstavlja predvsem Omnia 7.

vir: engadget
engadget - Včeraj izdani popravek za Microsoftov Windows Phone 7, ki bo popravil sistem za nameščanje popravkov, nekaterim nesrečnim lastnikom mobilnih telefonov Samsunga ne deluje ter iz mobilnikov celo naredi med 100 in 200 grami težke obtežilnike papirja. Prva poročila so bila, da je opečnatost naprav dolgotrajna. AT&T je npr. celo začel sprejemati garancijske zahtevke, saj ni bilo enostavnega načina za povratek na prejšnjo različico sistemske slike. Microsoft je nato izdal navodila za rešitev težave. Dovolj naj bi bila že odstranitev baterije in njena ponovna vstavitev, v bistvu ponoven zagon telefona.

Če ne pomaga niti ta trik, Microsoft priporoča ponastavitev tovarniških nastavitev, kar pobriše vse uporabniške datoteke. V vsakem primeru iz Redmonda sporočajo, da naj po rešitvi aparata uporabniki ne poskusijo s ponovnim nalaganjem popravka, saj je možnost za ponovitev situacije velika. Namesto tega naj počakajo na novo opozorilo o popravku, ki naj bi sledilo v prihajajočih treh dneh.

16 komentarjev

MrBrdo ::

Samsung je drek. V smeti z njim.
MrBrdo

subby ::

Kar se telefonov tiče, se popolnoma strinjam s tabo.

osiris12345 ::

jaz imam htc hd2 z windows phone 7 in mi deluje čisto vredu, še aktivirane imam tako da mi marketplace deluje normalno :)

RazzorX ::

MrBrdo in podobni, govorite bullshit. Omnia 7 celo hitreje deluje zaradi NAND pomnilniškega čipa, medtem ko HTC-jevi wp7 telefoni uporabljajo standardne pomnilniške enote, zaradi katerih je nalaganje počasnejše. Zaslon super AMOLED premaga S-LCD na celi črti, delno aluminjasto ohišje, kamera in še bi lahko naštevali. Eni imate pripombe čez nekaj kar sploh ne poznate. Meni je inštalacija potekala brez problemov.

SLO_Matej ::

RazzorX je izjavil:

MrBrdo in podobni, govorite bullshit. Omnia 7 celo hitreje deluje zaradi NAND pomnilniškega čipa, medtem ko HTC-jevi wp7 telefoni uporabljajo standardne pomnilniške enote, zaradi katerih je nalaganje počasnejše. Zaslon super AMOLED premaga S-LCD na celi črti, delno aluminjasto ohišje, kamera in še bi lahko naštevali. Eni imate pripombe čez nekaj kar sploh ne poznate. Meni je inštalacija potekala brez problemov.

Se strinjam. Na Engadgetu so na testu Omnie 7 imeli poleg še HD7 in Mozarta. Ugotovili so, da se njuna zaslona niti slučajno ne moreta primerjati, Samsung je pri kameri pustil več možnosti, da lahko le-to bolj nadzoruješ. Včeraj sem svojo Omnio popolnoma brez težav posodobil. Odkleneš telefon, javi posodobitev, priključiš na računalnik, se zažene Zune, sporoči, da lahko posodobiš telefon in to je to. Telefon se nato kakšnih 10 min posodoablja, še najdlje traja backup. S svojo Omnio sem trenutno neizmerno zadovoljen. Je hitra, odzivna, vse deluje, poleg tega, pa je sistem še enostaven za uporabo.

Dejan99 ::

Meni je omnio7 čist normalno updatal. Nobenih težav.

Mavrik ::

Izkaže se, da je Samsung v svoji navadi zaštrikal in so na trgu Omnie z različnimi verzijami operacijskega sistema (izgleda da je odvisno od operaterja in regije). Tiste, ki uporabljajo določene stare verzije pri posodobitvi ali zmrznejo ali pa se celo bricknejo.
The truth is rarely pure and never simple.

Migelo ::

Samsung in posodobitve nikakor ne gresta skupaj. Imam občutek, da ko oni enkrat relesajo telefon jih boli k**** za uporabnike, usaj pri Androidu je tako, saj jim google nemore stopiti na prste in ni HW omejitev za telefone. Edini Android, če se nemotim, ki je dobil update od samsunga je Galaxy S. (lahko da tudi Spica, nevem no.)

JackOdpirac ::

Hah Samsung je očitno prenesel vse svoje izkušnje z Androidnega trga še na trg WP7 telefonov:|

Moja Omnia 7 štekne pri 100% pri 7. koraku, nato sem izštekal kabl, jo prižgal in deluje normalno naprej. Bom počakal fix, ki naj bi bil še ta teden :)

techfreak :) ::

Kaj jim niso dali nekaj časa, da pretestirajo delovanje njihovih telefonov med in po posodobitvi?

JackOdpirac ::

Sej to že počnejo od začetka leta :S :S OMG kere bruke bodo šele ko pride vn NoDo, za Mango si pa niti ne morem predstavljati :S :D

r0ker ::

tudi moja omnia 7 ni imela problemov. zanimivo, da ti pri 100% vstavi.. si pogledal verzijo?da se ni kje tebi v glavi kaj vstavlo in je dejansko že do konca prišlo - govorim, ker se v sloveniji ne dogaja napaka pri posodabljanju. je telefon kupljen pri Mobitelu?

k0lar ::

tudi meni WP7 Update na Omnia7 ni uspel (SiMobil) in čakam na popravek popravka :D
Če je kdo neučakan, naj bi po Factory Reset telefona update deloval normalno...
Pametni razpravljajo o idejah, povprečneži o dogodkih, omejeni pa o ljudeh.

RazzorX ::

In a statement to Winrumors Microsoft has confirmed that it has stopped the roll-out of its pre-NoDo update, but only for Samsung's Windows phone 7 handsets.

"We have identified a technical issue with the Windows Phone update process that impacts a small number of phones. In response to this emerging issue, we have temporarily taken down the latest software update for Samsung phones in order to correct the issue and as soon as possible will redistribute the update." they said.

The fiasco somewhat undermines the idea that all Windows phone 7 handsets are created equally, at least internally, and it difficult to allocate blame, but I think most readers would agree the responsibility for testing the update lies with Microsoft in the end.

A fix for the issue is expected in the next few days.


Da ne boste živcev zgubli tisti, katerim ne dela update...

Elysium ::

Kdaj ste pa kupili svojo Omnio, ki se vam ni posodobila? Jaz sem jo Novembra, takoj ko so jih dobili pri Mobitelu. Problemov ni bilo.

JackOdpirac ::

Moja je Mobitelova, kupljena takoj ko se je naslikala v Sloveniji8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spectre in Meltdown zakrpana na ravni operacijskih sistemov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
8217679 (12730) jype
»

Windows 10 ne more namestiti posodobitve (KB3194496) in jo vsak dan namešča znova

Oddelek: Operacijski sistemi
455255 (1904) dunda
»

Prvi kandidat za izid Windows 10 je tu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7327999 (21196) MrStein
»

Potrjene spremembe v prvi nadgradnji Windows Phone 7

Oddelek: Novice / Windows Mobile
447285 (6018) Bor H
»

Skrajna brezobraznost in nesposobnost M$ja in njihove tehnične pomoči...

Oddelek: Programska oprema
371887 (1212) Wox

Več podobnih tem