»

Windows 10 in 11 ne pobrišeta uporabnikovih datotek

Slo-Tech - Nizozemski strokovnjak Rudy Ooms je ugotovil, zadnje verzije Windows 10 in Windows 11 vsebujejo hrošča, zaradi katerega se ob ponastavitvi računalnika osebni podatki uporabnikov ne pobrišejo. Windows vsebuje funkcijo Wipe, ki omogoča preprost izbris vseh uporabnikov podatkov in ponastavitev sistema, da je nared za novega uporabnika oziroma odprodajo. A izkazalo se je, da kljub uporabi te funkcije (Reset PC Remove Everything) v mapi Windows.old ostanejo stare uporabniške datoteke. Težava se pojavi tako pri lokalnem kakor pri oddaljenem brisanje.

Še bolj bizarno je dejstvo, da ne pomaga niti orodje za šifriranje diska Bitlocker. Četudi je imel uporabnik osebne datoteke šifrirane, po brisanju in ponovnem zagonu Bitlockerja ni več, uporabniške datoteke pa so še vedno v mapi Windows.old. Podobno velja tudi za datoteke v OneDrive, ki se sinhronizirajo iz oblaka. Ooms je sicer pripravil skripto za PowerShell, ki težavo odpravi, a hkrati Microsoft pozval, naj hrošča odpravi in zagotovi...

12 komentarjev

Nekaterim lastnikom Samsungov popravek za Windows Phone 7 ne deluje

Pod Alpami lahko težave predstavlja predvsem Omnia 7.

vir: engadget
engadget - Včeraj izdani popravek za Microsoftov Windows Phone 7, ki bo popravil sistem za nameščanje popravkov, nekaterim nesrečnim lastnikom mobilnih telefonov Samsunga ne deluje ter iz mobilnikov celo naredi med 100 in 200 grami težke obtežilnike papirja. Prva poročila so bila, da je opečnatost naprav dolgotrajna. AT&T je npr. celo začel sprejemati garancijske zahtevke, saj ni bilo enostavnega načina za povratek na prejšnjo različico sistemske slike. Microsoft je nato izdal navodila za rešitev težave. Dovolj naj bi bila že odstranitev baterije in njena ponovna vstavitev, v bistvu ponoven zagon telefona.

Če ne pomaga niti ta trik,...

16 komentarjev

Prihaja prvi popravek za Windows Phone 7

Ars Technica - Microsoft je na Mobile World Congress napovedal, da bodo težko pričakovani popravek oz. nadgradnjo za Windows Phone 7, ki bo v svež Microsoftov mobilni operacijski sistem prinesla npr. podporo kopiranju besedila, poleg znatnih pohitritev pri nalaganju aplikacij, uporabniki prejeli v marcu. To še vedno drži, a vseeno to ne bo prvi popravek za Windows Phone 7. Že v kratkem naj bi vsi uporabniki prejeli možnost namestitve manjšega popravka, ki pa ga bo žal treba namestiti z mobilnim telefonom priključenim na osebni računalnik.

To bo mogoče izvesti s programsko opremo Zune na računalnikih z operacijskim sistemom Windows oz. z...

25 komentarjev

Odprto pismo Nokii in Microsoftu: Sodelujta

Slo-Tech - Odprto pismo, ki ga je v sredo Adnaan Ahmad iz hamburške Berenberg Bank poslal Microsoftovemu in Nokiinemu izvršnemu direktorju, je sprožilo veliko špekulacij. V pismu namreč Ahmad navaja nekaj možnih rešitev, kako povečati Nokiin upadajoč tržni delež na področju pametnih telefonov. Ključna ukrepa sta Windows Phone 7 in odpuščanje na Finskem.

Nokiin novi izvršni direktor Stephen Elop je bil pred tem zaposlen pri Microsoftu,...

76 komentarjev

Yahoo Mail krivec za previsoke prenose podatkov na Windows Phone

BBC - Kmalu po izdaji Windows Phone 7 so se uporabniki začeli pritoževati, da telefoni s tem operacijskim sistemom brez potrebe prenašajo velike količine podatkov, kar kvišku žene telefonske račune. Microsoft je že sredi januarja ugotovil, kje tiči problem, in obljubil popravek, a krivca, ki naj bi bilo tretje podjetje, ni želel razkriti. Sedaj je znano, da je za napako odgovoren Yahoo.

To je Microsoft potrdil še včeraj, medtem ko se je prej branil izpostaviti krivca, pa še to zgolj zato, ker je Rafel Rivera v svojem blogu to skoraj izsilil. Problem je v neučinkovitosti sinhronizacije med odjemalcem za elektronsko pošto v Windows Phone in storitvijo Yahoo Mail. Ker se podatki ne sinhronizirajo...

0 komentarjev

Windows Phone 7 težki porabnik mobilne podatkovne povezave

Opažate slovenski uporabniki podobne težave?

vir: engadget
engadget - Kar nekaj uporabnikov Microsoftove najnovejše mobilne platforme se pritožuje, da mobilniki z Windows Phone 7 prenesejo velike količine podatkov prek mobilnega omrežja. To sicer na prvi pogled niti ni tako presenetljivo, saj dandanašnji pametni mobilniki s spleta pobirajo podatke za razne...

14 komentarjev

Znani prvi proizvajalci telefonov z Windows Phone 7

Dell Lightning

vir: engadget
engadget - Pri Microsoftu so obelodanili peterico proizvajalcev elektronskih naprav, ki bodo ob javni predstavitvi Windows Phone 7 na tržišču ponudili svoje mobilne telefone, na katerih bo tekel nov Microsoftov operacijski sistem. Peterico sestavljajo Asus, Dell, HTC, LG in Samsung, kjer ima na področju mobilnih telefonov še najmanj izkušenj Dell. Prav slednji je bil skupaj s HTC-jem kot proizvajalec potrjen šele sedaj, a se je za oba že pred časom pričakovalo, da bosta pripravila na Windows Phone 7 osnovane mobilne telefone.

Dell je namreč pred časom predstavil konec letošnjega leta in v začetku leta 2011 prihajajoče mobilnike, na katerih bo tekel ali Windows Phone 7 oz. Android. HTC je po drugi strani eno izmed...

12 komentarjev