» »

Dvojica obtožena zaradi kraje elektronskih naslovov kupcev iPadov

Dvojica obtožena zaradi kraje elektronskih naslovov kupcev iPadov

The New York Times - Ameriške oblasti so v torek aretirale 26-letnega Daniela Spitlerja, ki je skupaj s 25-letnim Andrewom Auernheimerjem član skupine Goatse Security. Zanjo je širše občinstvo izvedelo lanskega junija, ko je izbruhnil škandal zaradi odkrite ranljivosti v spletnih straneh AT&T, ki jima je omogočila pridobiti osebne podatke 16 tisoč kupcev (elektronske naslove in telefonske številke) iPadov. Med njimi so bili tudi vojaško osebje, člani obeh domov parlamenta, uslužbenci NASE in Oddelka za domovinsko varnost, zato je bilo iluzorno pričakovati, da se bodo krivci uspeli izmuzniti roki pravice. Auernheimer se je v torek predal sam.

Oba sta obtožena zarotništva z namenom nepooblaščeno dostopiti do računalniškega sistema in prevare, zaradi česar jima grozi desetletna zaporna kazen in globa v višini 500.000 dolarjev. Čeprav je v celotni hekerski skupini več članov, tožilstvo ne načrtuje razširitve obtožnice.

Oblasti so jima na sled prišle lanskega julija, ko je ovaduh agentom predal 150 strani dnevniških zapisov o spletnih pogovorih obtožencev. Iz njih je razvidno, da sta se zavedala nelegalnosti svojega početja in ekonomske vrednosti nakradenih podatkov, čeprav jih še nista poizkušala prodati. Spitler se sicer zagovarja, da ni storil ničesar nezakonitega, saj tehnično gledano ni nikamor vdrl, ampak je le izkoristil odprto luknjo.

Spitler je bil izpuščen na prostost proti plačilu varščine 50.000 dolarjev, poleg tega pa mu je sodišče omejilo pravico do svobodnega gibanja izven države in uporabo interneta. Auernheimerjevo zaslišanje bo v petek.

1 komentar

Manu ::

Ovaduh bo kazensko preganjan, ker je v stilu Wikileaksa objavil podatke pogovorov med hekerji. Aja, ops, to se ne bo zgodilo ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V osmih državah aretirali 24 internetnih prekupčevalcev s številkami kreditnih kartic

Oddelek: Novice / Varnost
84391 (3574) Korencek
»

Novi varni pristan, prvič: Flava Works, Inc v. Gunter (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
6529997 (28122) Tear_DR0P
»

Domače branje: "Slatalla, Michele in Quittner, Joshua. 1995. Masters of Deception : T

Oddelek: Novice / Domače branje
73436 (3079) darkolord

Več podobnih tem