» »

joojoo tablet sedaj na voljo tudi v Evropi

joojoo tablet sedaj na voljo tudi v Evropi

Končno tudi v Evropi

vir: engadget
engadget - Po tem, ko je težko pričakovani joojoo tablet prispel v Ameriške domove okoli prvega aprila, smo sedaj na vrsti tudi Evropejci. Že danes lahko naročite svojega na joojoo domači strani. Cena za razliko od nekaterih podjetji ni samo direktna pretvorba iz $ v €, ampak znaša 359€ (v originalu 499$) + 13€ za dostavo (in ja, lahko ga naročite tudi v Slovenijo).

Joojoo v kratkem prav tako napoveduje popravek za firmware, ki bo odpravil veliko težav z dosedanjo napravo. Če vas nakup zanima, le odklikajte na test in se odločite ali je to naprava za vas ali pa vas morda bolj mika konkurenca.

62 komentarjev

«
1
2

bluefish ::

Prevelik in pretežak.

HardFu ::

bom na iPad pocakal
http://codeable.io

kuglvinkl ::

HardFu je izjavil:

bom na iPad pocakal


Sem pa mislu, da je vedno drago bit early adopter. Še posebi pr Applu.
Your focus determines your reallity

HardFu ::

saj je. Ko sem kupil MPB sem prakticno en mesec po izteku garancije moral menjati plato (ok sicer zastonj, but still...) baterijo mi je skoraj razneslo pa DVDje mi je nehalo pect iz neznanega razloga. Skratka hardware v ku*cu. Operacijski sistem pa software pa je po drugi strani milina, kar je u bistvu edino kar me vlece k Applu.
http://codeable.io

PaX_MaN ::

Joojoo v kratkem prav tako napoveduje popravek za firmware, ki bo odpravil veliko težav z dosedanjo napravo.

Super. Pffffffft.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Limit-sky ::

"saj je. Ko sem kupil MPB sem prakticno en mesec po izteku garancije moral menjati plato (ok sicer zastonj, but still...) baterijo mi je skoraj razneslo pa DVDje mi je nehalo pect iz neznanega razloga. Skratka hardware v ku*cu. Operacijski sistem pa software pa je po drugi strani milina, kar je u bistvu edino kar me vlece k Applu."

Zanimivo. Moj Powerbook Ti G4 400 Mhz (prvi model nove serije) pa še danes lepo prede.

Bananovec ::

Že to, da EUR ne enačijo z $, je hvale vredno!

hojnikb ::

ma tole je pa en powerfull tablet -> Nvidia ion in Intel Atom.
#brezpodpisa

Icematxyz ::

Ta segment je to kar bi Netbook naj bil po moje. Pa takrat še niso točno vedeli kašen bo. Ko so začeli neke pomanjšane verzije prenosnikov vsiljevati kot the next big thing. Sicer se uradno reče tablični računalnik tej napravi oziroma segmentu. Ampak sam menim da ima svetlo prihodnost.

Slej ko prej bomo vsi to imeli. V takšni ali drugačni obliki in za 1001 zadevo. Bo pa v osnovi vse to spadalo v družino tabličnih računalnikov. Tako da kdaj bo Gorenje izdalo svojega?

Zgodovina sprememb…

roli ::

Super in vse - samo tale naprava je samo povečan web browser. Custom aplikacij ni, uporabniškega prostora ni... Torej v resnici plačaš preveč za nič.
http://www.r00li.com

Icematxyz ::

Mobilni splet ja. To je sedaj trend. V bistvu prostora maš koliko ga hočeš. Na spletu. Ali v poštnih predalih ali pa na kakšnem strežniku ki je temu namenjen. "Aplikacij" imaš kolikor jih hočeš. Recimo Apple ti proda aplikacijo za vreme. Tukaj pač imaš shranjeno internetno stran ki prikazuje vreme v bookmarkih. Urejanje dokumentov se seli na splet. Potrebuješ le browser. Primarni cilj pa so tako verjetno socialna omrežja, forumi, novičarske strani, multimedija na spletu... To kaj večina uporabnikov počne 90% svojega časa na računalniku. :)

Ta JooJoo ne vem zdaj konkretno kako uspešen bo. Ampak trenutno so tako ali drugače vsi tablični računalniki izrecno usmerjeni na splet. Zanimivo se mi morda zdi da se gredo nek zaprt sistem razvoja OS ki temelji na Linux. Ne vidim čisto smisla tega početja. Ampak OK. Če tako ocenjujejo da je za njih dobro. Potem že vedo zakaj. Osebno ne vidim niti smisla primerjanja tabličnih računalnikov kateri je boljši. Pa da bo eden prevladal. Preprosto menim da bo tablične računalnike izdelovalo 1001 proizvajalcev. Na večini bo pa tekel Linux?

Malo sem še googlal na temo JooJoo. Se strinjam z komentarjem nekoga ki pravi če bi gor pisalo Apple ali Google da bi ljudje to razgrabili. Podpira pa flash. Tako da z tega vidika. Kdor hoče podporo za flash in java...

Ampak to mi pa ni všeč:

The gadget's home screen comes preloaded with a collection of icons representing popular Web pages and Web apps, including Twitter, Picasa and Netflix. Unfortunately, you can't edit the list or reorganize it, even if your favorite sites aren't included. You also can't choose one of your own photographs to use as your home-screen wallpaper; instead you have to pick one from one of the eight Fusion Garage has provided.

Another shortcoming is that the JooJoo doesn't let you zoom into a Web page. You might think that with the JooJoo's 13-inch screen you wouldn't need to zoom into a page, but Web links are typically designed to be clicked by the tip of a mouse pointer, not a fingertip. Unable to zoom on the link I wanted to click, I often found myself clicking the wrong thing and having to go back.


Bo naslednja revizija boljša.

Planned updates to the JooJoo in the coming weeks and months are supposed to address many of these problems. The first will be aimed at some of the bugs, and future ones will allow JooJoo users to edit the home page icons, change the default keyboard and play movies or music stored on an external USB drive.


Vir

Pri kom le so se to naučili. Da po nekaj revizijah daš to ven kaj bi ljudje pričakovali v prvi. Morda pa se obeta kakšen hack. Ki bi dovoljeval lokalno shranjevanje datotek in delo z USB ključem. Potem bi že lepše se slišalo z uporabniškega vidika vse skupaj. Tako da... En dober hack (ali pa uradna posodobitev) pa je zadeva solidna. Brez hacka (ali posodobitve) je za moje pojme preveč restriktivna. Bomo videli kaj bo.

Zgodovina sprememb…

roli ::

Meni osebno se zdi pa tole posiljevanje z internetom totalna bedarija. Za mene je dobra aplikacija še vedno tista, ki rabi najmanj internetno povezavo - če le te nujno ne rabi za delovanje naj je ne uporablja. Jaz hočem imeti podatke vedno dostopne in takoj - in tega mi pri internetu ne more nihče zagotovit. Poleg tega pa cenim svojo zasebnost. Podatki so moji in naj pri meni tudi ostanejo. Poleg tega lahko pri sebi te podatke uredim lepo po želji in ne rabim imeti vse skup razmetano po različnih serverjih povsod po svetu. Da ne omenjam kakih zahtevnejših programov, ki pa ne morejo teči iz browserja.
http://www.r00li.com

Icematxyz ::

Ja ampak ti so še tako "zmerni". Pri nekaterih bodočih spletnih OS ne boš niti do spleta mogel več dostopati brez da bi se z svojim uporabniškim imenom in geslom vanj vpisal. Avtentikacija pa se bo izvršila preko spleta. In ne lokalno. Brez da bi se vpisal pa bo OS najverjetneje neuporaben. Razen če bo kakšen "offline" način vendarle možen. Bomo videli.

Ta JooJoo če prav razumem pa tako daleč še ne gre. Se pravi da bi še avtentikacijo zahteval prek ospleta da ga sploh lahko uporabljaš za splet. Ampak dan danes so taki časi da Gestapo ne bi imel dela. Ker so ljudje tako sami pripravljeni na splet lansirati vse podrobnosti iz svojega življenja. In prav nič nikogar več ne moti. Pa naj si izmisli katerokoli podjetje karkoli hoče. Reakcije proti ni ki bi to preprečila. Celo nasprotno...

Pithlit ::

Icematxyz je izjavil:

Brez da bi se vpisal pa bo OS najverjetneje neuporaben. Razen če bo kakšen "offline" način vendarle možen.


Sej ta đuđu je brez internetne povezave en tak fancy brick. Lahko sicer koga lopneš po glavi z njim, drugače pa je povsem neuporaben. To posiljevanje s temi web aplikacijami je pa tudi že nagnusno.
Life is as complicated as we make it...

MasterBlaster ::

Tipičen primer, zakaj flash nima kaj iskati na mobilnih napravah z omejenimi resorsi. Isti video, ki ga predvaja direktno iz mp4 tekoče, se v flash-u zatika. Upam, da se bo html5 video čim prej uveljavil, zato še vedno navijam za iPad in iphone.

Sicer je pa v primerjavi z iPadom bistveno predrag, za to kaj ponuja. Če bi stal 200$ bi še mogoče bil v dilemi, če bi ga vzel. Kje je sploh sedež podjetja? Čeje v ameriki, potem je tistim 360EUR treba prišteti še 20% DDV, s poštnino smo pa že na 450EUR. Če bo iPad v evropi za 500EUR je odločitev katerega vzeti no brainer.
Tk je pa pika .

Oxford ::

MasterBlaster je izjavil:

...Če bo iPad v evropi za 500EUR je odločitev katerega vzeti no brainer.


Bo kar malo dražji:

Cena 16GB verzije

LuiIII ::

Ma res ne vem zakaj bi rabil tele pade kot za foteljno branje (web, ebook) in remote kontrol za HTPC in dodatno levoročno kontrolno enoto za PC. Slednje se mi zdi še najbolj zanimiva uporaba. BTW a kdo ve za kakšen poceni USB 10-15" touch screen monitor, ki bi ga uporabil za slednje.

frikec() ::

A ni tega v USA kupilo celih 64 ljudi? :)

P4ajo ::

MasterBlaster je izjavil:

Sicer je pa v primerjavi z iPadom bistveno predrag, za to kaj ponuja. Če bi stal 200$ bi še mogoče bil v dilemi, če bi ga vzel. Kje je sploh sedež podjetja? Čeje v ameriki, potem je tistim 360EUR treba prišteti še 20% DDV, s poštnino smo pa že na 450EUR. Če bo iPad v evropi za 500EUR je odločitev katerega vzeti no brainer.


Hm? Khm?

Kako je lahko predrag za to, kar ponuja, proti iPadu, če je precej cenejši in ponuja še precej dodatnih stvari?
Četudi računaš, da je dodana vrednost iPadu, to, da je od Appla, še vedno nevem, kako priti do ugotovitve, da je joojoo predrag zato, kar ponuja proti iPadu.

techfreak :) ::

Baterija? Aplikacije?

nekikr ::

Teža, kvaliteta izdelave, dizajn?

techfreak :) ::

The JooJoo's integrated three-cell battery repeatedly lasted 2.5 hours (just as we predicted!) during our moderate use, which included surfing the Web and playing short videos.

Še prenosnik mi zdrži dlje, pa lahko delam bistveno več.

iPad ima vedno več aplikacij in veliko jih niti ne potrebuje internetne povezave, baterija pa drži 10 ur in to je že bolj podobno tabletu.

MasterBlaster ::

P4ajo je izjavil:

kako priti do ugotovitve, da je joojoo predrag zato, kar ponuja proti iPadu.


Preprosto. JooJoo je prenosni web browser. That's it! Ni knjig, ni offline glasbe, ni offline videa, ni iger, ni native aplikacij, ... Predvsem slednje so največji razlog za uspeh iphone-a in največja prednost iPada.
Tk je pa pika .

Spock83 ::

Bolj pričakujem nekaj v obliki mešanice med ipadom in wacom grafične tablice. Da lahko kvalitetno kracaš :)

butl4d ::

Tale rec bi znala biti zanimiva, ob predpostavki da se obstojece programje lahko odstrani in nanj nalozi "full blown OS".

Avtonomija baterije pa je porazna. S cenovno etiketo 250-300EUR pa bi se ta rec mogoce le prodajala.

In se naprej se caka HP Slate :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: butl4d ()

Spock83 ::

iPad je toliko enostaven, da ga še mačka zna uporabljat :D JooJoo to omogoča? ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spock83 ()

mtosev ::

a lahko gor namestis windows?

ce lahko je to super zadeva.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Limit-sky ::

mtosev, a misliš windows 7?
Win 7 gor daš s posebnim kablom, ki je sicer malo drag in težko dobavljiv. Potem pa driverje potegneš iz uradne strani in stvar deluje perfektno. Fajle lahko s prsti premikaš! V novi verziji pa bo že i7 proc, 8 Gb RAMA, 500 Gb SSD, tam pa tako ni problema.

Win XP pa tako nihče ne uporablja več in so podporo skenslali.

PS: Pa če daš win 7 gor, ti vsi šumniki kar naenkrat začnejo delati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Limit-sky ()

Keyser Soze ::

Spock83 je izjavil:

iPad je toliko enostaven, da ga še mačka zna uporabljat :D JooJoo to omogoča? ;)

No, sej mora bit tako enostaven. Ne pozabimo ciljne publike tega artikla. >:D
OM, F, G!

Limit-sky ::

Seveda, povsem neprimerna primerjava.
JooJoo ima čisto drugačno ciljno skupino. JooJoo je za profesinalce, ki imajo radi, da zadeve delujejo in da ni zaprta platforma, da imaš lahko dostop do ogromno aplikacij, kvaliteten zaslon, itd. Aja, pa profesionalci imajo vedno v žepu napajalni kabel. iPad je pa za "muce" in oboževalce apple oltarčkov. Verjetno bodo zato prodajne številke JooJooja sky-high.

Kdo si le ne želi tega izdelka?

Key Quest ::

Limit-sky je izjavil:

mtosev, a misliš windows 7?
Win 7 gor daš s posebnim kablom, ki je sicer malo drag in težko dobavljiv. Potem pa driverje potegneš iz uradne strani in stvar deluje perfektno. Fajle lahko s prsti premikaš! V novi verziji pa bo že i7 proc, 8 Gb RAMA, 500 Gb SSD, tam pa tako ni problema.

Win XP pa tako nihče ne uporablja več in so podporo skenslali.

PS: Pa če daš win 7 gor, ti vsi šumniki kar naenkrat začnejo delati.



Ce bi dejansko cekiral, je zadeva zgrajena na Ion platformi, kar je dejansko povsem dovolj za poganjat Win 7. 4GB SSDje sicer malce premahjne kapacitete, vendar performancno gledano, je tale napravca cisto dovolj spodobnoa za poganjanje sodobnega operacijskega sistema.

Limit-sky ::

Sej pravim. Rabiš pravi kabel in driverje. Za prostor imaš pa USB. Komaj čakam prve teste in reviewe.
Win7 on JooJoo.

Spock83 ::

ION platforma. Doma imaš en NAS sistemček za shramo podatkov. HD gledaš na WC-ju, bereš novice.... :D

Pithlit ::

Limit-sky je izjavil:

Sej pravim. Rabiš pravi kabel in driverje. Za prostor imaš pa USB. Komaj čakam prve teste in reviewe.
Win7 on JooJoo.


Enagadget se ne strinja s tabo: "USB port je namenjen izključno polnjenju baterije".
Life is as complicated as we make it...

techfreak :) ::

Limit-sky je izjavil:

Sej pravim. Rabiš pravi kabel in driverje. Za prostor imaš pa USB. Komaj čakam prve teste in reviewe.
Win7 on JooJoo.

Kaj pa Ubuntu Netbook?

823483 ::

Čakajte, zdaj pa ne nečesa ne razumem.
Za enako ceno dobiš Apple iPad, ki omogoča še precej več, kot samo brskanje po spletu. Poleg tega ima že začetni model 16gb spomina, ki jih dejansko lahko uporabiš, za razliko od kozmetičnih 4 pri joojoo.
Upam si trditi, da je izkušnja pri brskanju spleta z iPadom boljša kot pri joojoo, kljub manjku flasha. Vse malo večje spletnih imajo namreč posebne verzije, ki so prilagojene iPhonu/iPadu. Nekatere imajo celo aplikacije, preko katerih dostopaš do njih.
Z iPadom lahko poleg brskanja po internetu(ki je pri joojoo dokaj neintuitivno, manjka multitouch, oz. sploh možnost zumiranja), še marsikaj storiš, poleg tega pa mu baterija drži vsaj še enkrat dlje.
iPad je torej trenutno za to, kar uporabniku ponuja, očitno poceni. Tako kaže konkurenca. In me sploh ne zanima, če ima joojoo močnejši hardware in večji ekran, z njim lahko počneš manj stvari kot z iPadom, tiste, ki pa jih lahko, pa večinoma na iPadu, kot kaže, počneš bolje/lepše/hitreje.

Da ne omenjam tega, da je že proizvajalec sam priznal, da je software nedodelan, in da ga bodo počasi popravljali . Dodela se ga pred prodajo!

Pa kot vidim se nihče ne pritožuje nad še bolj okrnjenim USB portom, ki sedaj ne podpira več niti prenosa podatkov, ampak je namenjen samo polnjenju z elektriko. Kaj pa ideje o tem, kako bi bilo lepo v napravo vtakniti USB ključ in kar z njega pogledati film. Aja, joojoo nima niti predvajalnika filmov.

Samo, da ima flash.

Limit-sky ::

"Enagadget se ne strinja s tabo: "USB port je namenjen izključno polnjenju baterije"."
Damn.
A pol ne morem dat USB ključka not in iz njega inštalirat win 7?

Keyser Soze ::

823483 je izjavil:

Čakajte, zdaj pa ne nečesa ne razumem...

Se pravi, mi prodaš iPada za 360EUR?

Toliko bi MORDA še odcolal za omejeno izkušnjo za drugače enormno ceno.

Plus, pomnimo prve verzije ifon OSa in hardwarea... Joojoo ima sigurno boljše izhodišče zaenkrat. Če ne drugega, že zaradi HWja, ki ga ju skupaj zmetal.
OM, F, G!

Limit-sky ::

Glede na HW primerjavo med iPadom in JooJoojem, je iPad vreden približno 127 $. Ne vem, zakaj bi dajal isto ali celo več denarja za slabšo zadevo. Če je ista cena za JooJoo in iPad, bi bil bedak, če bi sploh pomislil na Apple. Pa tudi gestapovsko obnašanje ti lahko da vedeti, da to ni prava firma.

JooJoo je pa to, kar bi iPad moral biti.

Bananovec ::

Zdaj pa cepci Vas prosim, da nehate spamat z Applom v tej temi. Da je Apple boljši vemo vsi. Da je namenjem mačkam tudi vemo vsi. Da pa se prodaja preveč za mačjo hrano pa očitno ne.
Novica je o Joojoo in ne o Ipadu. Verjemite mi, sem šel 3 krat skozi search z besedama: Apple, Ipad

zee ::

zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Keyser Soze ::

zee je izjavil:

HP Slate-a ne bo.

Hm, ne verjamem, da ga ne bo. IMO morda ne bo Slatea na Win7. Zna pa bit Slate na PalmOS.
OM, F, G!

nekikr ::

Super. Kateri iPad killer bo naslednji? JooJoo je smeh, Slate ne pride...katera bo naslednja stvar, ki bo totalno potolkla iPad?

Limit-sky ::

iPad killer commited suicide.

bluefish ::

Jao. iPad je bil pa Kindle killer (po mnenju nekaterih fanatikov na ST) - not. Dajte, ne že spet s temi.

kopernik ::

zee je izjavil:

HP Slate-a ne bo.


Mene bolj moti povezana novica in sicer to, da je microsoft baje ukinil tisto obetavno dvozaslonsko tablico.

823483 ::

Limit-sky je izjavil:

Glede na HW primerjavo med iPadom in JooJoojem, je iPad vreden približno 127 $. Ne vem, zakaj bi dajal isto ali celo več denarja za slabšo zadevo. Če je ista cena za JooJoo in iPad, bi bil bedak, če bi sploh pomislil na Apple. Pa tudi gestapovsko obnašanje ti lahko da vedeti, da to ni prava firma.

JooJoo je pa to, kar bi iPad moral biti.

Na področju tabletov trenutno še velja, da se plača simbiozo hardwara in softwara, ne pa to, kakšne komponente so zmetane vanj.
Koga briga da ima boljši procesor, če je pa edina posledica tega to, da naprava hitreje porabi baterijo?
Joojoo sploh tablet PC ni. Je samo terminal za dostop do interneta, ki se po nekaj urah spremeni v drago opeko.

Pa dovolj govora o Applu, to sploh ni isti rang kot iPad, to je nekakšen pol funkcionalen touchscreen netbook. Poleg tega je cena v ameriki za obe napravi popolnoma enaka.

JooJoo je pa to, kar bi iPad moral biti.

Se nikakor ne strinjam.
Bodo pa ljudje pokazali če se strinjajo s tabo. Očitno se bo joojoo prodal v nekajkrat večjih številkah kot iPad...

Invictus ::

Trenutno sploh ni pravih tablet računalnikov.

Skoraj nobeden ne podpira "handwriting recognitiom". Kaj je pol fora tabletke? Zamenjava miške z ekranom in to je to?

Ko bodo te tabletke podpirale prepoznavo pisave, jo bom nabavil tudi jaz. ker potem bo celo uporabna.

Žal rabim to še za kaj drugega kot za srfanje in gledanje filmov.

LP I.

Etwa ::

tale joojoo ni vreden svojga dnara. Ker mu baterija ne drži več ko 4 ure. Nekje sem bral opis, da je po 20 min uporabe, imel imel samo še za 1h 50min baterije. kolk ti more bit "bad", da pržgeš pa ti že utripa prazna baterija.
da ne omenjam da je težak ko svina za prenosno napravo, tako da ga ne moreš držat z eno roko ...

uporaben je samo če doma v postli surfaš po netu z kablom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Etwa ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

joojoo tablet sedaj na voljo tudi v Evropi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6215228 (12866) MasterBlaster
»

Sony začel prodajati Dash

Oddelek: Novice / Ostale najave
154265 (3173) hojnikb
»

Apple priznal težave iPada z internetom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6010726 (8795) zee
»

Prvi dan prodanih 300.000 iPadov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6320500 (18486) opeter
»

iPad prihaja 3. aprila

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3011054 (9364) ql000

Več podobnih tem