» »

Asus Eee Keyboard končno, dejansko pripravljen

Asus Eee Keyboard končno, dejansko pripravljen

engadget - Po dveh dneh manj kot 11 mesecih od prve novice o Eee Keyboard lahko končno poročamo, da bo mali računalnik prišel na prodajne police. Zgodovinski trenutek se bo zgodil konec aprila (torej po približno dveh tednih manj od enega leta) v ZDA, kjer bo tipkovnica stala nekje med 500 in 600 dolarji. Če se spomnimo, je le-ta doživela nekaj sprememb, saj so npr. rezistiven zaslon poleg tipkovnice zamenjali s kapacitivnim, kar bo omogočalo zaznavanje več hkratnih dotikov zaslona. Ni še popolnoma jasno, kateri operacijski sistem bodo pri Asusu uporabili, saj je bilo že govora o Windows 7, čeprav je videoposnetku jasno vidno namizje iz Windows XP. V videoposnetku (za katerega si Asus ni privoščil niti dovolj dolge skladbe oz. kakovostnega lepljenja prekratke različice) tudi vidimo (oz. lahko špekuliramo), da bo za pomikanje po spletnih straneh mogoče izkoristiti t.i. multitouch zmožnosti zaslona, poleg gesla, da z Eee Keyboard lahko v računalnik spremenite katerikoli zaslon v hiši, pa naj bo to televizor oz. za računalnik namenjen monitor. Več o sagi očitno že v manj kot mesecu dni.

14 komentarjev

zcetrt ::

Ta muzika je res lame :) Pa kako jim to uspeva? A je to uradna predstavitev?
4.

bf4ed ::

Te male piz.arije niso vredne več kot 300 EUR. Vse drugo je pretiravanje...

Dragi ::

Smeh na audio loopback.

Pocerji eni.

smash ::

build in speakers for REMARKABLE sound :)

Bananovec ::

Zadeva ima neizkoriščeni potencial.

Smeagol ::

Sam dizajn in ideja sta super. Zaslon nekaj visje locljivosti bi prisel prav. Tudi kak giga rama dodatno.
Pa loviti mora wireless skozi 2 steni minimalno. Ne pride v postev, da bi stal ob anteni, kot to predvidevajo nekatere druge novodobne naprave.

Cena je pa res previsoka. Se z dodatnim giga rama bi morala biti do 300e.

mtosev ::

uporaben gadget.cena bi lahko bila nizja
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

uros_m ::

Mene sam skrbi kaj bi se zgodilo, če tole v roke dobi en živček, ki ob vsaki malenkosti mlati po tikovnici. Ah ja - bo vsaj zadel bistvo problema.

Keyser Soze ::

uros_m je izjavil:

Mene sam skrbi kaj bi se zgodilo, če tole v roke dobi en živček, ki ob vsaki malenkosti mlati po tikovnici. Ah ja - bo vsaj zadel bistvo problema.

Kako? Če se s tipkovnico po glavi?
OM, F, G!

profii ::

vsaj 2gb rama, N300, Win 7 in 300-400EUR pa bi blo fer :)

nekikr ::

Ja, ker na taki napravi res nujno rabiš 2GB rama...dzizs no...

PrimozR ::

Na taki ne, ker je za vsakršno spodobno uporabo prešvoh. Dejstvo.

nekikr ::

Kaj pa Win 7, to je tudi najbrž obvezno ane? :)

823483 ::

Tole ma potencial, ko se razvije en spodoben vmesnik za brezžični prenos slike ala W HDMI in se ga vtakne v vsako napravo z ekranom ali brez.
Prihodnost je, da boš imel to tipkovnico v sobi vštekano v monitor, potem pa ti bo zapasala televizija, pa si boš vseeno želel zraven malo pobrskati po FBju, slo-tech, ipd. Preprosto boš pograbil tipkovnico, izpulil kable, se vrgel na kavč in se brezžično povezal s TVjem. Kabel za elektriko je še nekako sprejemljiv, ker bo lahko stalno ležal poleg kavča, ampak DVI oz. VGA, ki bo ležal preko cele dnevne sobe pa ni.
Poleg tega ne vidim neke strašne uporabnosti, nalogo švoh prenosljivega računalnika bolje opravljajo netbooki oz. laptopi, ki imajo celo vgrajen spodoben ekran. Pa ne samo ti, že iPhone oz. katerikoli malo boljši smartphone je soliden web browser, poleg tega pa omogoča še precej več. Pa iPad isto, če smo že pri tem.

Pa če bi bila vsaj poceni, 200-300 dolarjev. Ampak stane toliko kot iPad, omogoča pa precej manj(razen če ti full sized tipkovnica za pisanje iz kavča ogromno pomeni). Druge prednosti pa ne vidim. Na poti je neuporabna zaradi majhnega ekrana in že same postavitve telesa med tipkanjem(boš slepo tipkal in se stegoval proti ekrančku?). Tam, kjer pa najdeš monitor, na katerega boš ta monstrum lahko priklopil(doma, v pisarni,...), pa načeloma lahko dobiš tudi običajno tipkovnico.

Koncept torej izgleda kar precej zgrešen in če ga združimo z poraznim marketingom(vsaka povprečna 15letnica je sposobna izdelati youtube video z glasbo, ki ne "preskakuje" ampak se lepo ponavlja), dobimo produkt, ki se bo slabo prodajal.
Seveda, nekaj tisoč geekov bodo že zavedli, ker oni pa že ne bodo kupovali iPada, ki niti windowsov ne laufa.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Druga, moderna inkarnacija Commodoreja 64 razkrita (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
5614199 (11611) driver_x
»

Commodore se vrača

Oddelek: Novice / Ostale najave
3111746 (9770) Matako
»

Kopije Eee Keyboard še pred njenim izidom

Oddelek: Novice / Diski
124458 (3744) LordPero
»

Asus Eee keyboard

Oddelek: Novice / Ostale najave
294491 (2945) G-man

Več podobnih tem