» »

Velika Britanija: IE je dovolj varen

Velika Britanija: IE je dovolj varen

Slashdot - Novice o bitkah v brskalniški vojni, ki ji ni videti konca, so vedno zanimive. Nedavno smo poročali, da je Nemčija začasno odsvetovala uporabo brskalnika Internet Explorer, ko je bilo ugotovljeno, da so zlikovci za napad iz Kitajske na Google in druga podjetja izkoristili prav pomanjkljivosti v tem programu. Microsoft je teden kasneje luknje zakrpal in načeloma je uporaba Internet Explorerja od takrat naprej varna.

Za razliko od Nemčije so v Veliki Britaniji mnenja, da Inernet Explorer ni kaj posebej luknjast. V njihovem parlamentu je namreč lord Avebury postavil vprašanje, ali britanska vlada sodeluje z nemško in francosko pri debatah o varnosti IE-ja in kakšno priporočilo bodo izdali svojim podanikom.

Iz njihovega Home Officea (vladni oddelek za varnost in red) so odgovorili, da so člani evropske skupine EGC (European Government CERTs), kakor tudi omenjeni državi. Nadalje so dejali, da jemljejo internetno varnost resno in tesno sodelujejo z Microsoftom in drugimi. Poudarili so še, da ni dokazov, da bi migracija z zadnje verzije Internet Explorerja z vsemi popravki na druge brskalnike pripomogla k boljši varnosti. Redno nameščanje popravkov naj bi zadostovalo.

7 komentarjev

Wox ::

Bi bilo zanimivo slišat naše parlamentarce debatirat o tej tematiki ;) Verjetno bi debata potekala v tem stilu: IE? A to je tisti modri e? Aha. To je internet. Kaj narobe z njim? Ja komunisti so ga naredli. Ampak zakaj je moder? Moj internet je rdeče barve. To maš opero pa ne internet. Aja? Ne, ne. Jaz pa mam Windows gor...

Nextor ::

To ni smešno, ampak žalostno! :))

filip007 ::

Je varen ali pa ni kaj je zdaj...jaz mam loh tud FF na 64bit Ubuntu pa bom varen zato.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

haiku ::

Poudarili so še, da ni dokazov, da bi migracija z zadnje verzije Internet Explorerja z vsemi popravki na druge brskalnike pripomogla k boljši varnosti. Redno nameščanje popravkov naj bi zadostovalo.

Hja, zadnji popravki... dejstvo je, da je NAJBOLJ razširjen OS trenutno Windows XP, in le-tega še ima VELIKO uporabnikov doma nameščenega na črno. In ti uporabniki najbolj pogosto zaobidejo MS zaščito tako, da preprečijo samodejno nalaganje popravkov, ki ti med drugim namestijo tudi WGA, ki lahko posledično izniči "brezplačnost" sistema. Taki uporabniki najpogosteje ne uporabljajo niti zadnje verzije popravkov operacijskega sistema, kaj šele zadnjo verzijo brskalnika oz. varnostnih popravkov za brskalnik.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: haiku ()

Looooooka ::

Isto varen kot ostali.
Zarad sandboxanja se pizdijo in bugov v flash playerju.

Bor H ::

Men se pa zdi to mnenje VB čist logično: dokler uporabljaš zadnjo verzijo katerega od modernih browserjev si relativno varen, pa naj bo to Chrome, IE, Safari ali Opera

detroit ::

Nism še imel primera na novejših IE da bi povzročal piz*arije. Prej ff. Uporablam pa sicer chrome ff in ie (in that order). Ko dobim prvi virus vm javim:)
Skero


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Danes izredni popravek za ranljivost v Internet Explorerju

Oddelek: Novice / Varnost
387939 (6332) techfreak :)
»

Nemčija: Odrecite se IE (vsaj začasno) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
10513908 (10054) bf4ed
»

Mozilla: Chrome nam zapleta življenje

Oddelek: Novice / Brskalniki
207499 (3989) mjk
»

Internet Explorer je najmanj varen brskalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
7910483 (8264) Matevžk
»

Linki ponovno dovoljeni za IE uporabnike

Oddelek: Novice / Varnost
282569 (2569) Vlady

Več podobnih tem