» »

Hekerji napovedali vojno Microsoftu

Hekerji napovedali vojno Microsoftu

The Register - Hekerji so združili moči in složno izdali programsko opremo, ki sabotira Microsoftova forenzična orodja, ki jih je redmondski gigant brezplačno ponudil organom pregona po svetu. Ker se Microsoftov program imenuje COFEE (Computer Online Forensic Evidence Extractor), so protistrup domiselno poimenoval Decaf. Ta budno pazi, kaj v računalniku teče, in ob priklopu USB-ključa s programom COFEE avtomatsko izvede nekaj protiukrepov.

COFEE je Microsoft ponujal že od leta 2007 in je omogočal avtomatsko enostavno analizo sistemov Windows (piškotki, zgodovina brskanja, začasne datoteke ...). Pretekli mesec je COFEE ušel na splet, kar je sprožilo razvoj protistrupa. Microsoft je hitel pozivati strani, da ga umaknejo, a na Wikileaks ostaja. In res, nastali Decaf pobriše vse začasne datoteke, zradira zapiske programa COFEE, onemogoči USB in si izmisli (spoof) vrsto MAC-naslovov. Za prihodnje verzije hekerji obljubljajo še nekaj izboljšav, med njimi možnost oddaljenega zaklepa računalnika. Hekerji izvorne kode Decafa niso želeli razkriti, ker se bojijo, da bi analiza načina pisanja kode lahko vodila do avtorjev.

12 komentarjev

Pyr0Beast ::

Držijo mojo podporo. (imam veliko za skrivati, hehe :D )
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

karagoth ::

Torej hekerji so naredli orodja, ki ščitijo tvoje Windows-e pred MS hekerskimi orodji... zanimivo da take stvari rabimo :D

Win 7 naj bi mel take "fičrje" že vgrajene, da lažje najdejo teroriste!!:O

Izi ::

Se strinjam, popolnoma napačna raba besede Hack v članku.
Heker je tukaj Microsoft in oni so izdelali Hekersko orodje za vlamljanje in vohunjenje. Sicer pa je tako ali tako vedno več takih orodij že vgrajeno v Windows. Kdor uporablja firewall ve, da Windows celo sama pošiljajo precej podatkov o tvojem delu vsakodnevno na Microsoftove strežnike.

Tukaj jaz vidim samo nekaj programerjev, ki so naredili eno zaščitno orodje namenjeno za pomoč uporabnikom.
Kdo je tukaj Bad in kdo je Good guy?

mjk ::

super ... naložil si bom nek program, ki mi bo laufal, a o njem ne vem nič ... razen tega, da briše cookie iz mojega računalnika ?? ... brez releasanega sourcea ga že ne naložim.

sinsinjega ::

Hekerji so združili moči in složno izdali ...


hahaha, kakšen propaganda talk, ko da bi komuniste poslušal

slawc ::

mjk, torej za OS uporabljaš Linux in ta zgodba je zate tako in tako nepomembna.
LP, Slawc

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slawc ()

Nevro^ ::

1) windows/system32/drivers/etc/hosts -> 127.0.0.1 microsoft.com
2) Nadzorna plošča -> Opravilna vrstica in meni >>Start<< -> Meni >>Start<< -> Po meri... -> Dodatno -> Odkljukaj "Prikaži dokumente, ki so bili nazadnje odprti" -> V redu
3) Firefox -> Orodja -> Možnosti -> Zasebnost -> Firefox nas: "uporablja posebne nastavitve za zgodovino" -> obljukaj "Počisti zgodovino ob izhodu iz programa Firefox" -> Nastavitve -> Obljukaj vse -> V redu -> V redu

Vsaj delno zaščitite svojo zasebnost...

sinsinjega ::

windows/system32/drivers/etc/hosts -> 127.0.0.1 microsoft.com


se ti ne bo popatchal sistem z updejti, lahko posledicno preko nekege exploita fases kaksnega trojana pa bos gledal svojo zasebnost letet po svetu s svetlobno hitrostjo

win64 ::

da smo si na jasnem, COFEE sploh ne deluje popolnoma na windows 7 :)
In vsak script kiddie bi znal narediti aplikacijo za zbiranje podatkov, v osnovi samo zažene programčke kot so (netstat,ipconfig...). Ne razumem kaj je tle tako revolucionarnega?

@NG-- : vse to so načini, ki upočasnijo delo z računalnikom

ikeman ::

haha, ja updajti so pa sploh fini ja.. Cak naj se spomnim.. 99% updajtov je itak za M$ crap zacevsi z IE, outlook-om, pa IIS itd..

Moj zadnji updajt je bil ... hmm ej sploh ga ni bilo.. uf a pol sem poln virusov in nesnage.. ne nope, ni virusov, a potem mi laufajo rootkiti.. ne ni rootkitov.. kak je pa to mozno ? pa laufam WinXp('03) in Visto('08).

Kak bi rekli "Z glavo na zabavo"..
Enostavno uporabi platformo ne njen overlay of softcrap.
Uporabne updajte lahko nastejes na prste 1 roke letno.

Z brezskrbnimi(single click) updejti reskiras veliko vec se posebaj pri M$.

Markoff ::

sinsinjega: hahaha, kakšen propaganda talk, ko da bi komuniste poslušal


Sodelovanje nima nič s komunizmom. Komunizem je ideologija kraje sposobnim in bogatim, da daš lenim in revnim. Kot vidiš, s tem oskubiš tako delovne kot izkoriščevalske in daš tako lenim kot izkoriščanim ljudem. Okoli rit v žep/varže. Kapitalizem se s temi neumnostmi ne ukvarja, ima pa druge težave (npr. privatizacija dobičkov in kolektivizacija izgub). Najmanj krut in najmanj nepošten svet je nekje vmes (a malce bližje kapitalizmu). Sodelovanje je mehanizem reševanja težav in odkrivanja rešitev, ki jih posameznik ne bi mogel. Ergo, posameznik morda ne bi mogel pripraviti brezkofeinske kave za borbo proti močno kofeinizirani Micro$oftovi kavi.

Sicer pa stay on topic. Politične vojne se bomo šli, ko bo cvet slovenskega intelekta na naslednjih volitvah spet vzcvetel.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

MrStein ::

mjk:
super ... naložil si bom nek program, ki mi bo laufal, a o njem ne vem nič ... razen tega, da briše cookie iz mojega računalnika ?? ... brez releasanega sourcea ga že ne naložim.

A kompleten OS brez source-a pa si naložil ??? ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iPad vs. Laptop

Oddelek: Kaj kupiti
233196 (2541) iAmJure
»

Pitje kave brezpredmetno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7723383 (19809) ABX
»

Decaf potegavščina

Oddelek: Novice / Zasebnost
203853 (2579) ABX
»

Hekerji napovedali vojno Microsoftu

Oddelek: Novice / NWO
123722 (2214) MrStein

Več podobnih tem