» »

Avtor Rickroll črva dobil službo

Avtor Rickroll črva dobil službo

bit-tech.net - Ob novici, da je zaposlitev pri razvijalcu aplikacij (avstralski Mogeneration) za iPhone dobil Ashley Towns, avtor prvega črva za iPhone, so se zgrozile nekatere družbe, ki se ukvarjajo z elektronsko varnostjo. Ashley Towns je črva spisal bolj kot dokaz koncepta, nato pa je prerasel v Rickrollanje jailbreakanih iPhonov z nameščenim SSH klientom, ki je imel privzeto geslo. To je nato preraslo celo v zahtevanje odkupnine za odklep naprave ter krajo bančnih podatkov.

Čeprav je v elektronsko-varnostnem svetu običajno, da pisci virusov in črvov ter hekerji dobijo legalno službo prav pri družbah, ki se proti njim borijo (pisci antivirusnih programov in požarnih zidov), so tokrat prav ti hinavci. Pravijo, da je narobe, da je nekdo nagrajen za napačno početje, še posebej glasen pa je bil Graham Cluley, eden izmed članov razvijalske ekipe pri Sophosu, ki se ukvarja z razvojem antivirusnih programov. Povedal je, da je narobe, da Ashley svojih dejanj ne obžaluje (in je zanje celo nagrajen) ter da je tam zunaj še mnogo, verjetno boljših programerjev, ki ne bi spisali črva, da bi bili opaženi. Meni, da si prav ti programerji bolj zaslužijo delo, kot Ashley Towns, ki naj bi v kodo svojega črva napisal kar nekaj zanimivosti, ki niso znak dobrega programerja.

Predstavniki studia Mogeneration zaenkrat še niso komentirali poteze, v kateri so dobili novega člana razvijalske ekipe, niti niso povedali, na katerih projektih bo le-ta delal.

7 komentarjev

DOOM_er ::

kdor prej pride prej melje jst pravm, zakaj se pol ostali ne dokazujejo s tem ko bi pisali črve. Nej pa napišejo programčik ki bo pač exploital neko napako in naj to potem predstavijo podjetju.
Robots will steal your job. But that's OK

Eupatrides ::

Res vzgledno ravno ni, tam zunaj je tud tolk in tolk ljudi, ki sedaj misli, da bodo slavni če bodo kakega dobrega trojanca napisali...

Furbo ::

In seveda če takih ne bi bilo, bi bile AV firme brez dela..
Lp,f

Tr0n ::

Kje pa pise, da AV firme same ne pisejo crwov? :)

Personanonim ::

..conspiracy theory ftw:D
..me ne bi presenetilo če bi se prva umetna inteligenca "zaredila" pri črvih in virusih..

eee ::

u mad?

Personanonim ::

..nope..sam nimam pojma o čem govorim:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Luknja v iOS omogoča oddaljen dostop do podatkov v iPhonu

Oddelek: Novice / Varnost
269296 (6083) Jupito
»

Microsoft 'podkupuje' razvijalce

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
4018191 (16797) lurker
»

Se Applu nemara obeta protimonopolni postopek? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
10517155 (14742) CoolBits
»

Opera za iPhone (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
6019897 (18579) sirotka
»

Apple odobril politično aplikacijo, izgublja razvijalce

Oddelek: Novice / Android
173823 (2712) Matek

Več podobnih tem