» »

Wolfram Alpha s plačljivimi API-ji

Wolfram Alpha s plačljivimi API-ji

Ars Technica - Wolfram je ponudil knjižice API, ki bodo programerjem omogočile vključitev zadetkov iskanja z iskalnikom WolframAlpha v lastne aplikacije. To ni neka sveža iznajdba, saj podobne API-jeve nudi veliko ponudnikov spletnih servisov. Večinoma v zameno zahtevajo prikaz kakšnih oglasov, načeloma pa je uporaba brezplačna. Wolfram se je odločil, da to ne zadostuje, tako da je uporaba njihovega API-ja plačljiva. Rezultate vrnejo v formatu XML v več individualnih podih, ki ustrezajo različnim gručam podatkov, ki jih prikazuje WolframAlpha. Poleg tega v posameznih poljih iskalnik vrača informacije o privzetkih in atributih odziva, potencialno zanimive informacije iz tretjih virov in povezave nanje. Skratka, rezultat je precej bolj uporaben kot golo iskanje po WolframAlpha.

Žal to stane kar precej. Vsak zahtevek mora biti opremljen z identifikacijsko številko, po katerih Wolfram preveri, ali je uporabnik res plačnik. Eno iskanje nato stane od 6 centov do 2,2 centa, odvisno od količine. Ni še povsem jasno, kako se bo ID pošiljal na varen način - trenutno kaže, da se pošlje kar s parametrom HTTP GET, ki ga je potencialno mogoče prestreči. Spet pa spoznavamo, da je Wolfram obljublja nekoliko preveč, saj njegov iskalnik še vedno pestijo iste težave kot ob rojstvo, vse skupaj pa želijo še mastno zaračunati.

1 komentar

terryww ::

verjetno poskušajo zaslužit na račun podatkovnih baz, ki so jih dobili. računarije se hitreje in ceneje drugače rešuje s http://www.sagemath.org/ oz. online verzijo - http://www.sagenb.org/
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wolfram Alpha parametriziral več kot sto portretov

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
125820 (2708) Fave
»

Bing in WolframAlpha bosta sodelovala

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
204681 (3404) Jst
»

Bo WolframAlpha spremenil način iskanja informacij po svetovnem spletu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
528988 (5773) wooted
»

WolframAlpha prihaja maja

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
144502 (2728) Jst

Več podobnih tem