» »

HTC-jevega Sense UI ne bo na Googlovih telefonih

HTC-jevega Sense UI ne bo na Googlovih telefonih

HTC Hero s Sense UI

vir: engadget
engadget - Google ponuja dve različici Androida oz. pogodbe zanj s proizvajalci mobilnih telefonov. V prvi proizvajalci dobijo le operacijski sistem, medtem ko Google dvigne roke, kar pomeni, da na aparatu ni Googlovih logotipov. Vseeno je prisotna vsa programska oprema, Gmail, Calendar, itd., sistem pa se popolnoma normalno poveže v Googlov račun. Prvič je bila takšna različica predstavljena zaradi dodatka podpore Microsoftovemu Exchange protokolu, ki bi sicer kršil Googlove pogoje uporabe. Druga opcija, pri kateri se mora operacijski sistem popolnoma skladati z Googlovimi določili, proizvajalcem omogoči le uporabo Googlovih logotipov na aparatu.

Jasno je torej, da HTCjev Hero ne bo imel Googlovih logotipov, a HTC vmesnik pelje še korak naprej. Žal lastniki čistokrvnih mobilnikov vmesnika ne bodo dobili (vsaj ne uradno), a vseeno HTC že pripravlja popravljen ROM s Sense UIjem, ki ga bo mogoče namestiti na ostale aparate brez googlovih logotipov, kot sta recimo Dream in Magic, ki ju ponuja kanadski mobilni operater Rogers. Tudi pri slednjih je v operacijski sistem že posegel HTC in dodal podporo Exchange ActiveSync ter vključil še zmogljivejšo aplikacijo za fotoaparat, sicer pa je, kot že rečeno, operacijski sistem popolnoma enak uradnemu.

15 komentarjev

Jux ::

Naj jih že začnejo prodajat pri nas - zdej je pa že res veliko telefonov: HTC Magic, Hero, G1 in Samsung i7500. Se vedno upam da enega s skrito tipkovnico ala Palm Pre.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

PrimozR ::

Mimogrde bi lahko omenil še, da O2 v nemčiji že prodaja Samsung I7500 (oz. po novem galaxy), za 70 € z naročnino. G1 pa tukaj ne bomo videli ker je, kot že rečeno, to dev telefon in na pol prototip.

pimzek ::

pa kaksen je sploh google phone?? hm .. ker v googlu :) :) mi najde zmer neki druzga

noraguta ::

huh a po defaultu android ne sme podpirat exchangeta?
al sem kaj narobe razumu.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Ales ::

Ne sekiraj se... Je čisto nerazumljivo napisano. Če samo začnem na začetku:

V prvi proizvajalci dobijo le operacijski sistem, medtem ko Google dvigne roke, kar pomeni, da na aparatu ni Googlovih logotipov.


Se pravi, če medtem ko proizvajalci od nekod po zraku dobivajo operacijski sistem, Google dvigne roke, potem to pomeni, da na aparatu ne bo Googlovih logotipov. Ni mi jasno, za kako dvigovanje rok gre, niti kdo jih dejansko dviguje... Vsi Googlovi zaposleni? Bajta? In kaj se preostanku sveta zgodi, če Google dvigne roke? Nastane črna luknja? Se nalima oz. ne nalima nek logotip na travnik pred blokom v centru Ljubljane?

In kakšno zvezo imajo "logotipi" z licenčnimi pogoji? Ker očitno je poanta novice v nekih licenčnih pogojih oz. pogojih za distribucijo, ki se razlikujejo od primera do primera.

Hm.... The plot thickens...

Druga opcija, pri kateri se mora operacijski sistem popolnoma skladati z Googlovimi določili, proizvajalcem omogoči le uporabo Googlovih logotipov na aparatu.


Se pravi, da v tem primeru ne bo smel gor nihče nalimat nalepke za BigMac Menu?? Samo Googlov logotip? Hm. Kaj pa če hočm jst met gor logotip od Harley Davidsona?? >:D

Ma dobro, sej sem poštekal, kaj je avtor v osnovi hotel povedat (upam?), ampak tale novica res nima veliko zveze z nekim normalnim sporočanjem. Bralcu ne pove kopice ključnih informacij, preostanek pa zavije v nek čuden besedni in stavčni red. Brez zamere... vsaka čast avtorjem novic tukaj... ampak tole konkretno novico bi urednik moral še kar nekaj časa pilit, preden bi bila za objavo, ker nima ne repa ne glave.

Jux ::

Mimogrde bi lahko omenil še, da O2 v nemčiji že prodaja Samsung I7500 (oz. po novem galaxy), za 70 € z naročnino. G1 pa tukaj ne bomo videli ker je, kot že rečeno, to dev telefon in na pol prototip.


Men se zdi da je G1 prodajal T Mobile kar kot reden telefon, čisto nič ni bil prototipen (vsaj glede na review-je). Je pa enak telefon prodajal tudi google developerjem, samo da je imel drugačen dizajn (nek potisk na zadnji strani).
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Testman42 ::

A lahko naredimo wishlist pa ga pošlejmo kakemu od naših mobilnih ponudnikov, da nam zrihtajo ene par tehle G# telefonov :P

HeMan ::

Po kok pa mislte da se bo tale neodklenjen prodajal? Zgleda kr zanimiv.

borchi ::

na nemškem ebay-u se htc magic-i (g2) prodajajo za okrog 300 EUR, mogoče malo več. so pa odklenjeni iz vodafonove ponudbe za naročnike...
l'jga

Infinity ::

nov črn G1 v Sloveniji!
nov bel G1 again v Sloveniji!

lahko pa za podoben denar dobiš nove v tujini.

noraguta ::

ma to ne velja , za mulce more bit prek naročnine ,da ga pol fotr obročno odplačuje.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

PrimozR ::

Jux je ja, ampak vseeno ta telefon ni namenjen širši publiki. Pač bil je na voljo, nekdo ga je moral dati na trg, itd. Ni to N95/96/97, ki ga ima zdaj vsak mulc, ampak je malo bolj nišen. mainstream telefoni so Magic, Hero in Galaxy.

Jux ::

Fak, HTCjev Sense UI me je navdušil. Kdaj in kje do HTC hero? Če ga že bodo mel v prodaji naši bosanski operaterji bo ziher 400€ z pogodbo.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Infinity ::

nabaviš G1 in si čez dober mesec naložiš rom :) če si tako neučakan :)

I'll buy mi self a magic and rom it :))

Edit: typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Infinity ()

Seto ::

No ja, kdor vse te mesece ni kupil G1, se mu potem bolj splača počakat še kak mesec na nakup pravega Herota, ki ima tudi nekaj prednosti, ki so strojne narave. Drugače pa res izgleda zanimiv tale novi vmesnik, samo treba je počakat, da stvar sprobamo v živo. Tudi TouchFLO 3D je pred izidom enako navduševal, v praksi pa potem ni vse izgledalo tako vrhunsko (predvsem zaradi nekoliko počasnejšega delovanja), res pa je, da so ga kasneje močno optimizirali.
Slovenski Android portal http://slo-android.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC je predstavil One Max (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6322459 (18900) PrimozR
»

Android praznuje 5. rojstni dan

Oddelek: Novice / Android
218116 (5778) c00L3r
»

Googlova konferenca I/O bi bila lahko kar Android konferenca

Oddelek: Novice / Android
217110 (6141) matejdro
»

Googlov nov telefon za razvijalce

Oddelek: Novice / Android
144255 (2875) lurker
»

HTC-jevega Sense UI ne bo na Googlovih telefonih

Oddelek: Novice / Android
153339 (2631) Seto

Več podobnih tem