» »

Izid Windows 7 potrjen za sredino jeseni

1
2
»

filip007 ::

Z driverji še vedno zavlačujejo pod Windows Update nevem, če si sploh kaj zaslužijo....zakaj ta update ne pokaže vsega, kar je novega to je tisti problem in zakaj sploh imeti vklopljeno da pregleda za popravke ob 3:00 zjutraj res nevem s koga se delajo norca...programi ne znajo slediti napredku in je treba čakati 10let in še tisto flikati non stop. Res nevem, če je to sploh smiselno kaj sploh nalagati vse verzije podpirajo vse XP,VISTA,7 in najmanj dela je z XP.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

xyxyxyxy ::

Včeraj sem ga sprobal win7, ker ga vsi tok hvalijo. Totalni krš, UI je čiz podebiljen, se pa nisem spuščal v sam sistem. Mislim kar se vmesnika tiče bi se lahko kaj naučili od Appla, ker tole je kriza. Upam da se hecajo s tem ko piše da je ta verzija zdaj "release candidate"..ker če bo to to, potem sigurno ostanem na Visti.


Daj ne trollaj.

zee ::

Vidim, da sem sprozil precejsnji val negodovanja z mojim sporocilom, zato sledi se dodatno pojasnilo, zakaj ne vidim smisla v igrackanju ali namescanju Windows 7 za primarni sistem.

Racunalnik je meni orodje, s katerim nekaj koristnega pocnem.Ce hocem to poceti, potrebujem stabilen operacijski sistem in se nekaj programske opreme. Ker je meni racunalnik zgolj orodje (npr. kar je kramp delavcu, ki koplje kanal), se mi zdi neumno namescat neko polovicno verzijo operacijskega sistema, ki se sploh ni izsel in katerega koncna razlicica se lahko bolj ali manj razlikuje od prej omenjene polovicne verzije. Zdaj, ko smo to razcistili, naj se dotaknem se druge povsem principielne odlocitve in problema. Za operacijski sistem sicer nisem loceno placal, ker sem ga dobil zraven prenosnega racunalnika, ce bi ga pa slucajno kupil posebej, bi vedel, da je sistem stestiran in da mi proizvajalec zagotavlja, da bo sistem stabilno deloval. Z Windows 7 je kakopak drugac, kandidat za izid (RC) je javno na voljo, kar pomeni, da je vsak, ki si ga namesti "v sluzbi" Microsofta, saj testira njegov nov operacijski sistem; posledicno tako menim, da se spodobi in je prav, da sem za testiranje placan.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

l0g1t3ch ::

RC je namenjen nekomu ki ga veseli preizkušanje novosti ne pa vsem povprek.

Bistri007 ::

l0g1t3ch:
RC je namenjen nekomu ki ga veseli preizkušanje novosti ne pa vsem povprek.

Če si Windows SW razvijalec, potem je dobro preveriti, ali tvoj SW deluje lepo na Windows 7 RC. In seveda po potrebi prilagoditi svojo ponudbo.

Če ponujaš HW rešitve, moraš zagotoviti pravilno delovanje driverjev.

Večinoma zadaj ni neko "veselje", pač pa nujno potrebno delo, da si zaslužiš cekine.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Wox ::

Za operacijski sistem sicer nisem loceno placal, ker sem ga dobil zraven prenosnega racunalnika, ce bi ga pa slucajno kupil posebej, bi vedel, da je sistem stestiran in da mi proizvajalec zagotavlja, da bo sistem stabilno deloval.


Ja? Kje pa to piše? Proizvajalec strojne opreme ti to zagotavlja ali proizvajalec programske opreme?
Commodore 64

Ziga Dolhar ::

Saj ne pričakujem, da bo zastonj. Samo jao, prej naložiti Visto, da potem še čez rukneš 7-ko.


Ni treba. 'upgrade' je prvenstveno licencna operacija. Program namestis 'na cisto', po potrebi pa izkazes upravicenost do nadgradnje z vnosom kljuca nadgrajevane verzije ali vstavitvijo njenega namestitvenega medija.
https://dolhar.si/

bluefish ::

Domnevno pakiranje: http://www.neowin.net/news/main/09/05/1...

Verjetno fake.

peachkovit ::

V primeru ko gre za public beto, mislm da je neumnost pričakovat, da ti bo nekdo plačeval, da zadevo testiraš.

DLjaš si lahko, je testno, lahko da bo kaj na bad, lahko da ne, take it or leave it, your call.
Tuki itak računajo predvsem na razne navdušence, ki v tem pač uživajo, ker majo neki novga, ker lahko testirajo itd itd. Itak pa kjerkol prebereš, odsvetujejo namestitev na produkcijsko mašino, tko da če bo kdo dal, bo dal na svojo odgovornost.

Sam sicer uporabljam Win7 že od bete, na lastni in edini mašini doma, na kateri tud koudam in kdaj kaj za službo postorim, pa moram rečt da zaenkrat kakšnih hujših problemov nisem imel (knock on wood). OK, včasih se mi je sesul control panel al pa kaj podobnega, samo glede na to, da jo odprem 1x na mesec, me to ni motilo. Pri RC tud teh težav ni več.

Kar se pa tiče Win7... po moje je en prej kar zadel, vsaj kar se tiče UI-ja. Če ti Vista ni bila všeč, ti najbrž tud Win7 ne bo. Ali pač, najbolj da probate, saj je zastonj :P

Novega taskbar-ja, kot je že en napisal, se moraš navaditi, meni osebno je zelo všeč. Zdaj sem ga tudi začel uporabljati na levi strani zaslona, nič več spodaj.

Quick Launcha po defaultu ni več, lahko pa si programe zelo hitro pinnaš oziroma unpinnaš na taskbar oziroma jih draggaš in tako spremeniš vrstni red.

Grupiranje programov (če imaš odprtih več oken enega programa) mi v XPjih in Visti ni bilo všeč, tukaj mi je super. Takoj lahko vidiš ali imaš odprto eno okno, dva, ali več. Če greš z miško čez, se pokažejo previewi vseh oken, v kombinaciji z Aero peek, pa takoj vidš okno čez cel zaslon. Pri ALT-TABu se pokaže preview okna, če se ustaviš na njemu.

Aero Peek (tist pravokotniček zraven ure) mi je kul. Če klikneš, je enaka funkcija kot Show desktop, če miško samo pridržiš, vsa okna postanejo transparentna, da lahko vidiš namizje (in obrise oken). Pride prav, če imaš kakšne gadgete, ki jih hočeš samo na hitro pogledat.

Potem imaš še izboljšanje in dodane keyboard shortcute (klik), hitrejši search, podpora večim napravam (poleg tega mi vse USB naprave zazna velik hitrejš kokr vista), "prenovljeni" paint, word, calculator, sidebara ni več, gadgete maš lahko kr na namizju itd itd.

Kdor je reku, da zarad nekompatibilnega softwarea ne more iz XPjev, je zdej tuki še Virtual XP mode, ki s pomočjo VirtualPCja omogoča poganjanje aplikacij kot da bi bile v WinXP (seveda ne pride to v poštev za igre in razne stare naprave ala TV tunerji). Če je kdo uporablju VMWare, je to podobno kot Unity.

Izboljšana je tud podpora netbookom (oz. naj bi bla, nisem mogel preveriti, ker nimam nobenega). Kolega jih je naložil na enega z 1gb RAMa in baje zadeva dela dobr.

In še bi lahko naštevu. Mnogi pravjo da so Win7 samo Vista 2, kar je do neke mere res. Težko rečem, men je bila všeč že Vista (za razliko od ogromno ljudi, ki so jo sovražili).

To je to, mal sm se razpisu, sam en je reku, naj kdo napiše en objektiven post. Evo ti ga, na! :)

Drgač pa par linkov...
Top 10 reasons why you should upgrade to Windows 7
Windows 7, what has changed from Beta to Release Candidate?

Dost dobr majo pa razne nove funkcionalnosti pokrite na neowinu: search.

PrimozR ::

not true. sezona nakupov bozicnih se pricne po thanks giving. Nakupi v NOV so za thanks giving in ne za Xmas.

The American winter holiday season (generally the Christmas shopping season in the U.S.) traditionally begins the day after Thanksgiving, known as "Black Friday", although most stores actually start to stock for and promote the December holidays immediately after Halloween, and sometimes even before.

Have fun PIPI.


Zakaj pol engadgetovci pravjo da bo zunaj jeseni?

mtosev ::

tisto je napovedal ACER in NE M$ Corp.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev ::

In a conversation with Pocket-lint, Acer's UK MD Bobby Watkins, has said that Windows 7 will be available pre-loaded on their upcoming All-In-One Z5600 PC from the 23 October 2009. Any of these models which come pre-loaded with Vista which are purchased up to 30 days before this date are also eligible for a free upgrade to Windows 7.

"23rd October is the date the Windows 7 will be available. There is a 30 day upgrade time so that customers don't wait to buy a new computer, so if you buy during that 30 day period, you'll get a free upgrade to Windows 7", Bobby Watkins, Acer's UK MD told Pocket-lint.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

ebatis ::

peachkovit popolnoma se strinjam s tabo! V čisto vseh razlagah. Tudi sam uporabljam W7 že dolgo časa in vsaka izdaja je bila boljša.
Dokler ne poskusim leva je prašič zame kralj živali! :D

bluefish ::

krneki0001 ::

Na isti mašini imam oba sistema, vsak od sistemov je na svojem disku (vsak ima 1Tb placa). Mašina pa je E8400(navit 4GHz), 8Gb rama, 4X 1Tb sataII HDD, nvidia 8800GT z 1Gb rama.

In prva ugotovitev;
V win7 se procesor mnogo bolj segreva kot v visti - ventilator se sedaj sliši orenk v visti je pa tiho. V win7 deluje na 57 stopinj v visti pa na 43.

Visto imam drugače že več kot 2 leti na mašini in sem jo tudi že porihtal tako da je že opazno hitrejša od win7, celo boot v sistem je hitrejši (vista 16 , Win7 23 sekund do vpisa passworda - naprej pa je enako, obe prideta v delovno pozicijo enako hitro 2 do 3 sekunde).

Se bom malo v nastavitve in servise vrgel pa porihtal in kasneje poročal kako bo šlo naprej. Pomoje da se bo win 7 dalo poštimat, da bo še hitrejši boot. Mi je bilo pa par drobnarij v visti bolj všeč (tukaj še nisem našel, kje se vklopi classic control panel).

Bistri007 ::

>Mi je bilo pa par drobnarij v visti bolj všeč (tukaj še nisem našel, kje se vklopi classic control panel).

Jaz si nastavim, da mi pokaže Control Panel v Start meniju kot meni ("Display as menu"). Tako imaš vse elemente urejene po abecedi.

Glede gretja: 1. ali imaš isto CPU obremenitev?
2. Imaš ACPI driverje?
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

PrimozR ::

Indeed, it was Acer who spilled the beans on a potential October 23rd launch date earlier this month - that's still quite a likely timeframe given Veghte's comments since Microsoft would want to have the OS on the shelves in time for Black Friday - the busiest shopping day of the year in the US - at the end of November.


http://www.bit-tech.net/news/2009/05/12...

Ah ja... (okej, sredina jeseni je optimistična napoved, ampak jesen je itak od 23. septembra do 23. decembra :D tkod a je spot on).

krneki0001 ::

>Mi je bilo pa par drobnarij v visti bolj všeč (tukaj še nisem našel, kje se vklopi classic control panel).

Jaz si nastavim, da mi pokaže Control Panel v Start meniju kot meni ("Display as menu"). Tako imaš vse elemente urejene po abecedi.

Glede gretja: 1. ali imaš isto CPU obremenitev?
2. Imaš ACPI driverje?


Ja cpu je približno isto obremenjen (tam okoli 1 do 2 %), acpi driverji so, ostali driverji so pa isti kot za visto, očitno ima vista nekaj vseeno bolje poštimano glede cpu-ja.
Sem pa nastavil še par drobnarij in sedaj se je zadeva malo umirila, še vedno je okoli 50 stopinj, kar je za par stopinj več kot v visti. Še par servisov za izklopit, pa bomo videli, kako bo potem naprej delovalo. Boot sem poštimal, sedaj se večina servisov štarta kasneje, nekaj pa sem jih izklopil in boot je enako hiter kot v visti. Za štart aplikacij pa še vedno rabi malo več kot vista. To se bo pa poštimalo samo, vsaj pri visti se poštima v kakem tednu in porine aplikacije v ram že med bootom, tako da se res hitro štartajo (vsaj pri 8gb rama in 4gb usb ključku, ki je kot readyboost že od viste) se to res pozna.

Looooooka ::

mene bl skrbi...da folk na slo-techu...ocenjuje spremembe v windows 7 s primirjanjem taskbara in start menija...ko je to najbl NEPOMEMBNA sprememba.Ti lahko klincev desktop zamenjas s kksnim placljivim eye candyjem.Vazn je da nima bedarija 200 verzij nekih dlljev, ki jih pol pocasno loada ko jih rabi(ala Vista).Virtual XP mode more delovat bistveno boljse kot tele kompatibilnosti do zdej.En start meni bomo ze prezvecil.Men osebno je tale v visti 10x boljsi kot tisti prej.Ok....najlazji je sam v start search kliknt pa enter...

SmeskoSnezak ::

Daj, stepte se zaj zarad objave, na keri datum bo prišla Vista :P Mislim, kaj človek vse ne prebere. :D
@ Pusti soncu v srce... @

nekikr ::

Ja pa če je to ful pomembno. Skoraj tako kot....mmm, recimo....no.... Ok, sploh ni pomembno, mesec gor ali dol :)

Looo...oooka: Poznam kar nekaj uporabnikov Macov, ki so jih pred mnogimi leti začeli uporabljati striktno zaradi tega, ker so izgledali dobro - v nasprotju z Win98 ali WinXP. Posledično mi je jasno, da bo nekdo migriral na W7 samo zaradi lepšega taskbara...po eni strani žalostno, po drugi pa povsem realno in pričakovano.

Bistri007 ::

SmeskoSnezak:
Daj, stepte se zaj zarad objave, na keri datum bo prišla Vista :P Mislim, kaj človek vse ne prebere. :D

Vista??? :D
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

bf4ed ::

Jaz samo hočem stari start meni (win95,98,2000) ki se je dal v XP in visti tudi spremenit, v W7 pa ne gre.
Pa hočem stari stil RAZISKOVALCA, to se pa že pri visti ni dalo nastavit kot je treba....

darkolord ::

"Samo" to hočeš? Samo?!

techfreak :) ::

Looo...oooka: Poznam kar nekaj uporabnikov Macov, ki so jih pred mnogimi leti začeli uporabljati striktno zaradi tega, ker so izgledali dobro - v nasprotju z Win98 ali WinXP. Posledično mi je jasno, da bo nekdo migriral na W7 samo zaradi lepšega taskbara...po eni strani žalostno, po drugi pa povsem realno in pričakovano.

Jaz sem šel na Mac zaradi drugih razlogov in ne zaradi lepote. Vendar ker potrebujem Windowse, si bom verjetno moral kupiti še Windows laptop. (Boot Camp je bolj joke kot pa kaj drugega - se PC tako zagreje, da ga na vrhu (pri ekranu) sploh ne moreš prijeti)

Sem mislil da bo pri Win 7 kaj drugače, vendar je pa še procesorsko bolj zahtevna od Viste in s tem je tudi višja temperatura.

Torej če pride Win 7 v ZDA okoli jeseni, kdaj bo potem pri nas čas za nakup prenosnikov za ta Windows? December ali pozneje?

BALAST ::

Sem imel možnost preizkusit Win7 na prenosniku, pa je presenetljivo hitro odpiral programe napram Visti.
A z prvo DX10 igro in Nvida gonilniki me je vse minilo.
Zdaj imam še vedno licenčno Visto in čakam na SP2 popravek, če bo pa kaka možnost poceni nadgradnje iz Viste bom pa tudi to vzel.

Linux mi je prezahteven za nastavljat, sploh pa ker na univerzi potrebujemo vse Microsoftove programe, Office, Visio, Groove..., ki zagotovo delajo najbolje na Windowsih.

PrimozR ::

Dejan mislim da bi bilo logično,d a bi bili tudi pri nas na trgu pred novim letom, vsaj angleški. Če ne drugega pa možnost upgrejda.

techfreak :) ::

No ampak mene zanima predvsem glede prenosnikov, da bodo brez težav poganjali Windows 7 brez preglasnega vrtenja ventilatorjev (kakor sem imel probleme pri Windows Visti in laptopu kupljenemu mesec pred izidom).

Matek ::

(Boot Camp je bolj joke kot pa kaj drugega - se PC tako zagreje, da ga na vrhu (pri ekranu) sploh ne moreš prijeti)

Sem mislil da bo pri Win 7 kaj drugače, vendar je pa še procesorsko bolj zahtevna od Viste in s tem je tudi višja temperatura.
To ni problem Boot Campa, to je problem hardvera. "BootCamp" je samo skupek orodij, ki ti pomaga ustvariti windows-compatible particijo in ti servira skupek potrebnih driverjev. Sicer pa Windowsi tečejo na tvojem laptopu povsem identično kot na drugem laptopu s Core 2 Duo in ostalim generičnim hardverom. Že od prehoda na Intel se Appleovi računalniki hardversko ne razlikujejo od računalnikov drugih podjetij.

No ampak mene zanima predvsem glede prenosnikov, da bodo brez težav poganjali Windows 7 brez preglasnega vrtenja ventilatorjev (kakor sem imel probleme pri Windows Visti in laptopu kupljenemu mesec pred izidom).

Heh, to dvoje ne gre skupaj. Če se laptop pretirano greje med mirovanjem, bi morda lahko bili krivi gonilniki za power management, ampak ventilatorji očitno delujejo, saj se jih sliši. Problem je tako žal hladilni sistem. Apple je znan po tem, da pogosto žrtvuje dobro odvajanje toplote v zameno za manjše dimenzije in lepši dizajn, z nakupom njihovih izdelkov se žal pač sprijazniš s tem. Določeno strojno opremo (predvsem grafične kartice) še zdaj znotraj OS X namerno omejujejo, da ne deluje pri polni zmogljivosti, v Windows pa se uporabljajo generični proizvajalčevi gonilniki, zato tega ni in posledica je segrevanje. Poskusi grafično kartico sam downclockati s specifičnimi programčki za te namene.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

techfreak :) ::

Vem da ni problem Boot Campa, ampak hardwara, ker Windows zna pri navadnih PCjih do nastavitev ohlajevanja dostopati, do teh od Maca pa ne. In zaenkrat tudi ni kakšnega uporabnega programčka.
In za to, ter zaradi drugih "malenkosti" (neprimerna tipkovnica za Win, slaba avtonomija baterije) imam namen kupiti Windows laptop.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prodaja Windows 8 slabša od Sedmice

Oddelek: Novice / Rezultati
198675 (7144) Lonsarg
»

Uradno: naslednji Windows bo 8.1, za uporabnike Osmice zastonj

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
3112379 (9105) KTr1sk
»

Razvoj Windows za 64-bitni ARM v teku

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
114585 (3474) Invictus
»

CES 2012: Kaj smo izvedeli o Windows 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9730559 (24272) Bistri007
»

Prodaja Office in Windows odlično, Windows Phone niti ne

Oddelek: Novice / Ostale najave
3612585 (10742) LuGi

Več podobnih tem