» »

Britanska policija zahtevala razkritje šifrirnih ključev borcev za pravice živali

Britanska policija zahtevala razkritje šifrirnih ključev borcev za pravice živali

Schneier.com - Maja letos smo poročali, da si je britanska vlada zaželela podelitev pooblastila policiji, da od osumljencev zahteva razkritje šifrirnih ključev ali šifrirane vsebine. Tako so v Britaniji sprejeli zakonodajo, ki predvideva do dve leti zaporne kazni za osebo, ki ne bo želela razkriti svojih šifrirnih ključev oz. odkleniti šifrane vsebine.

Razlog? Boj proti "teroristom" in "pedofilom", seveda. A kdo so teroristi in pedofili v praksi?

Odgovor smo žal dobili kar kmalu. Zakon Regulation of Investigatory Powers Act je v veljavo stopil oktobra letos in že po slabih dveh mesecih je britanska policija od prvih osumljencev zahtevala šifrirne ključe.

Zanimivo pa je, da pri tem ne gre ne za teroriste, ne za pedofile, pač pa za okrog trideset aktivistov, ki se borijo za pravice živali.

Česa točno so omenjeni obtoženi sicer ni znano, žal pa vse skupaj močno spominja tako na Orwellov 1984, kot tudi na njegovo Živalsko farmo.

47 komentarjev

Kenpachi ::

They wanted safety... Now they have it. :\
Zaraki Kenpachi.

Pyr0Beast ::

Jap, varnost pedofilov in teroristiov, ki jih je moderni človek skoraj iztrebil, je vedno na prvem mestu.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

iration ::

Ko se ravno citira BBC: tam nanizajo dejstva in oceno prepustijo bralcu, na Slo-Tech pa sicer ne izpustijo dejstev, ampak potem na koncu vse lepo ovrednotijo, spustijo kakšen "zanimiv" komentar, vse zato, da se bralcu ni treba "mučiti" z lastnim mnenjem.

Toliko o spoštovanju do bralcev na Slo-Tech-u.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

iration ::

Nagradno vprašanje: zakaj je na koncu vsake novice potreben komentar avtorja?

1. Avtor je neznansko duhovit in nikoli ne izpusti priložnosti za duhovičenje ... ali
2. Avtor želi bralcu sugerirati mnenje o vsebini novice
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

CX20RE ::

Borci za pravice živali znajo bit zelo militantni. Sicer nikjer ni specificirano, za katero skupino gre, ampak dvomim, da bi za prvo tarčo izbrali neke hipije.

Animal Liberation Front
Animal Rights Militia

ALF activist Donald Currie was jailed for 12 years and placed on probation for life in December 2006 after being found guilty of planting homemade bombs on the doorsteps of businessmen with links to Huntingdon Life Sciences. When ALF activist David Blenkinsop and two others assaulted Huntingdon Life Sciences director Brian Cass with pick-axe handles in February 2001 — an attack so serious that Detective Chief Inspector Tom Hobbs of Cambridgeshire police remarked: "It's only by sheer luck that we are not beginning a murder inquiry"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CX20RE ()

kronik ::

Zelenjavarji se mi naceloma ne smilijo.
Ob tej novici mi pade na pamet, da bo potrebno tudi za email naredit podobno, kot ima program TrueCrypt. (email sporocilo bi bilo sestavljeno iz dveh delov, vsak del bi imel posebni passphase. Ce te kdo prisili da razkrijes geslo pac vpises tistega, ki bo razkril 'nekriminalno' vsebino.)

Z-lot ::

Aktivisti ALF so dobivali enormne zaporne kazni....

opeter ::

Nekateri borci živali tudi sami uživajo meso. Toliko o tem.
Hja, nekateri zelo dobro služijo na račun takšnih aktivistov. Ampak takšni so vedno seveda v ozadju, opazujejo in se v sebi hihitajo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Genetic ::

Borci za pravice zivali so ja najvecji teroristi. Ali niste gledali Twelve Monkeys?

Daedalus ::

Če si resni kriminalec, je lažje odsedeti dve leti, kot pa dati policiji ključe, s katerimi lahko pridejo do načrtov za teroristične napade/razkrinkajo mrežo pedofilov/al pa mrežo preprodajalcev orožja/drog/ljudi al pa razkrijejo lokalno postojanko Al Kajde.

Tako da tale zakon je mim. Računa na to, da se bojo osumljenci ustrašili...ma ja. Obenem pa pripelje do državnega terorizma, ko greš sedet zato, ker nisi razkril nečesa ki bi lahko bilo nelegalno. Torej, nisi več nedolžen, dokler ti nečesa ne dokažejo. Ampak si kriv, če ne "pjevaš", po domače. Krasno, ni kaj.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BigWhale ::

> Nekateri borci živali tudi sami uživajo meso. Toliko o tem.

Pravice zivali so eno, uzivanje mesa pa drugo. Ti dve stvari nista nujno povezani.

Tudi jaz meso, pa se mi zdi, da imajo tudi zivali pravico, da z njimi ravnamo 'humano'.

Recimo tisti macji rablji iz gorenjske se mi niso zdeli nic kaj zanimivi. Pa tudi testiranje na zivalih za lepotilno kozmetiko bi lahko opustili.

Matevžk ::

Sem bil še pred kratkim striktno proti tem borcem. Po ogledu tega videa (povem po pravici: povedal sem le prvih nekaj sekund, potem sem raje zaprl) jih nekoliko bolj razumem.
Nekaj debate o tem se je razvilo tudi na tem kmetijskem forumu (pod postom z napisom 'katastrofa med katastrofami', v katerem je link do tega videa).
Če se moderatorjem zdi vsebina neprimerna za na ta forum, naj izbrišejo moj post ...
(Ni pa offtopic, se mi zdi. Ljudje, ki si prizadevajo za pravice živali, niso apriori kriminalci, čeprav nekateri izmed njih kdaj storijo kaj slabega ravno v imenu pripadništva tovrstnim borcem.)
lp, Matevžk

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matevžk ()

miteq ::

Veliko raje bi kdaj videl, da se zaščiti kakšno žival, kot pa kakšnega človeka.

Človek, žival... Velikokrat se pomena teh besed ravno zamenjata.


Edit: Typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: miteq ()

Luka Percic ::

Pa tudi testiranje na zivalih za lepotilno kozmetiko bi lahko opustili.


Maš prav, meksikanoti so cenejši. Alpa bosanci.

;(

gzibret ::

> Ni pa offtopic, se mi zdi.

Offtopic je v tem, da gre za novico o izročanju šifrirnih ključev in posledicami neizročanja. Borci za živali so tukajle zgolj zato, ker niso ne teroristi, ne pedofili in ne preprodajalci drog, pa so vseeno morali izročati tele ključe. Lahko bi namesto borcev bili tudi društvo opazovalcev vlakov ali kaj podobnega. Tako, da prosim, da se tema ne prelevi v pro et contra "nošenju krzna", ker je to offtopic.

Glede krvavih filmov slačenja živih živali iz kože - ni kršenje pravil Slo-techa, niti SLO zakonodaje, zato ne bom brisal. Je pa lepo, če se na takšne zadeve prej opozori (kot si ti to pravilno in jasno tudi naredil).
Vse je za neki dobr!

Luka Percic ::

Borci za živali so tukajle zgolj zato, ker niso ne teroristi, ne pedofili in ne preprodajalci drog, pa so vseeno morali izročati tele ključe.

Nekateri borci za živali so terosristi. Jih je zgoraj nekdo naštel.

Če je pa šlo za nenasilne, pa naj avtor novice to tudi napiše. Če pa ne, se pač pripravite na kritike.

gzibret ::

Ja, no, nekateri so tudi teroristi ja. Samo je to izjema, in ne pravilo. Hmmm, nisem še nikoli slišal za kakšno podtalno skupino v stilu "Borci za pravice tjulnov in ubijanje grdih američanov".

Največji terorizem, kot jih tile ljubitelji živalic zganjajo, je lepljenje nalepk po ulicah (vsaj kolikor jaz vem; morda pa se že urijo, oborožujejo in izdelujejo bombe, tudi to je možno).
Vse je za neki dobr!

Trdi ::

Žal se moram strinjati z dvema predhodnikoma. Določene skupine za varstvo živali so dejansko militantne in to v pravem pomenu besede. Torej imajo nelegalno orožje (avtomatsko, vojaškega izvora), eksplozivna sredstva itd.

Gzibret, res je bolj izjema kot pravilo, ampak kdo pa pravi, da ravno tile niso taki? Saj ne vemo, morda pa so in so to policisti ugotovili. Ljudje, ne zdaj kar na pamet obsojati te preiskave samo zato, ker pri nas borci za pravice živali niso teroristi. Imamo premalo podatkov.
Trdota d.o.o.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Trdi ()

Daedalus ::

Če so res militantni, bojo rajš šli sedet za dve leti, ko pa da povejo karkoli, kar bi jih spravilo na hladno za > 2 leti.

Problem je v tem, da če ne bojo izročili ključev, se jih (po najslabšem scenariju) strpa v zapor za dve leti. Brez, da bi se jim karkoli dokazalo. Kdo se naj potemtakem pripravi na kritiko?

Pa mislim, da je bila novica bolj mišljena kot vzpodbuda za debato o določeni zakonski "rešitvi", kot pa za razpravo o tem, a so hrčkobranilci res teroristi, ali ne. To je treba še ugotovit. Hudič je samo v tem, da te po novem zaprejo - brez da bi karkoli ugotovili. Ob temle se mi en velik V sprehaja po glavi - pa ne vem, zakaj...:|
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BigWhale ::

> > Pa tudi testiranje na zivalih za lepotilno kozmetiko bi lahko opustili.
> Maš prav, meksikanoti so cenejši. Alpa bosanci.

Ljudje so drazji ampak dajo bolj natancne rezultate. Se je ze dogajalo, da 'zajca' oci niso pekle ljudje so pa dobili zeljo, da si oci ven izpraskajo...

Ne gre za zdravila ali kaj vem kaj, gre za v bistvu nepotrebno lepotilno kozmetiko.

poweroff ::

Nagradno vprašanje: zakaj je na koncu vsake novice potreben komentar avtorja?
Ker za Slo-Tech zakon o državnem "uravnoteženju" medijev ne velja in smo pisci novic neodvisni od vlade.
sudo poweroff

Gregor P ::

No saj po drugi strani, tudi če odkloniš pihanje in potem pa še odvzem krvi te kaznujejo. Sam recimo ne pijem alkohola in mi je že pihanje odveč, kaj šele "odvzem vzorcev krvi, urina ali drugih telesnih tekočin oziroma tkiv zaradi ugotavljanja prisotnosti alkohola" ( ZVCP); takšen poseg se mi zdi dosti hujši od predaje šifrirnih ključev, pa smo ga očitno velika večina družbeno sprejeli zaradi večje varnosti na naših cestah.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

WarpedGone ::

>> No saj po drugi strani, tudi če odkloniš pihanje in potem pa še odvzem krvi te kaznujejo

Jah, ni isto. Če odkloniš pihanje se privzame da si kriv in fašeš kazen kot da bi napihal preveč. Tu pa si z molkom prislužiš "le" 2 leti, s predajo ključa bi pa morda fasal N-krat več aresta.

Kakšen je končen efekt? Ljudje, ki res niso nič krivi bodo iz samega strahu pred 2 leti aresta predali ključe in omogočili vpad v zasebnost.
Tisti, ki pa so kej krivi, bodo raje izbrali 2 let kot pa recimo morebitnih 20. Sam kriminal bo pa ostal neraziskan, morebitni šefi pa še vedno na svobodi.

Enostavno to ni pravi pristop k problemu.
Zbogom in hvala za vse ribe

BluPhenix ::

Um, na strani BBC piše, da so jim računalnike zasegli že maja. Bodo torej sedaj zahtevali za vse v preteklosti zasežene računalnike?

Druga stran, ki ukrep "zagovarja". Glede na to, da ne veste za kakšen tip aktivistov gre, ne trobit, da je logično da so jim pobrali.

Sicer pa ima Dedalus prav, pravi kriminalec bo raje šel sedet za 2 leti, kot pa za n, ki bi jih moral odsedet v kolikor mu kaj dokažejo... Hud ukrep res...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Luka Percic ::

Ljudje so drazji ampak dajo bolj natancne rezultate. Se je ze dogajalo, da 'zajca' oci niso pekle ljudje so pa dobili zeljo, da si oci ven izpraskajo...


Lej, če fajn pretestiraš na živalih, je manjša možnost da bo kdo od ljudi ki te proizvode testirajo ven spraskal oči. Se pa najbrž vseeno zgodi. Kar pa ne pomeni da se nebi zgodilo večkrat, če bi ustavili ali pa omejili testiranje na živalih.

Ne gre za zdravila ali kaj vem kaj, gre za v bistvu nepotrebno lepotilno kozmetiko.

Še dobro da ni na tebi, da bi odločal kaj je potrebno in kaj ni. Na srečo imamo(baje!) prosti trg, in ljudje se sami odločajo kaj je potrebno in kaj ni. Četudi mi mislimo da se motijo.

Kar se novice tiče; jaz se tudi ne strinjam z postopkom(razem v res hudo utemljenih sumih).

Kar pa še vedno ne pomeni, da so zahtevali ključe od miroljubnih borcev za zaščito živali.

Mogoče ja, mogoče pa je šlo za navadne teroriste, zgolj z drugim ciljem(in ta cilj vklučuje nekaj kar naj bi baje živalim prineslo blagor).

In ta novica IMO govori primarno o tem, da se je metoda preselila iz teroristov in pedofilov na vse skupine. O čemer pa nimamo podatkov. A jih?

Trdi ::

Druga stran, ki ukrep "zagovarja". Glede na to, da ne veste za kakšen tip aktivistov gre, ne trobit, da je logično da so jim pobrali.

Ne, kolega, ravno obratno je! Ravno zato, ker NE vemo za kakšen tip aktivistov gre, ne moremo kar reči, da je bil točno ta ukrep nepravič(l)en. Govorim samo za točno TA primer, ne za sistem kot celoto. Brezvezno gobcanje o nečem, o čemer nimamo nobenga pojma! Zakaj bi bilo treba vedno predpostaviti, da je podoben ukrep nepotrebno poseganje v zasebnost - zakaj ne predpostaviti, da ni in da roka pravice dela to, za kar je tudi zadolžena?!

Grow up!
Trdota d.o.o.

iration ::

> /blabla/ smo pisci novic neodvisni od vlade.

V vsako novico infiltrirate (skozi humor seveda) tudi vrednostno obsodbo, da si ne bi bralec slučajno "napačnega" mnenja ustvaril. In ti kot razlago za to navajaš vašo neodvisnost od vlade. Vem da nisi, ampak delaš pa se ekstremno butastega.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

fiction ::

Plausible deniability all the way. Samo kaj ko bo naslednji korak potem, da bos, ce ne bodo nasli nobenega dokaza se zmeraj
proglasen za krivega. V stilu dokazev ni bilo mozno najti, ker nam je osumljenec sigurno povedal napacno geslo.
V najslabsem primeru to pelje do tega, da sploh ne bomo rabili vec sodisc, ampak bos sel v zapor ze samo zaradi suma kaznivega dejanja.

Poleg tega je problem vsega skupaj se, kot je ze nekdo povedal, da je 2 leti za kazni za varovanje neke hude skrivnosti
majhna zrtev, za povprecnega cloveka pa kar huda kazen. Normalni ljudje bodo tako hitro pozabili na svojo zasebnost in razkrili
vse kar se da razkriti, pravih kriminalcev pa vse skupaj ne bo pomagalo najti.
Nekdo bo sicer lahko rekel, da itak nima cesa skrivati, ampak v bistvu je s tem zrtvoval svojo pravico, pridobil pa ni nicesar
(niti vecje varnosti - za kar so se mnogi pripravljeni odpovedati marsicemu).

Izi ::

Kaj so ti ljudje počeli sploh ni važno.

Bolj pomembno je, da se za neki file na računalniku ne da NIKAKOR dokazati, da vsebuje kriptirane podatke, ker so podatki navidez povsem naključni in nikjer ni nobenega podpisa, ki bi kakorkoli nakazoval na kriptirane podatke.

Ali torej preiskovalci za vsak file brez končnice in za vsak AVI file, ki se ga ne da odpreti z predvajalniki, torej kar avtomatično predvidijo, da gre za kriptirane podatke in že zahtevajo geslo od tebe.
Na vsakem računalniku je kar nekaj velikih datotek, ki navidez ne služijo ničemur in so podatki v njih navidez povsem nesmiselni, recimo pagefile.sys, razne datoteke z končnico .TMP, .BAK, ali kakšne navidez brezvezne datoteke od backupov, ...
Vsaka od teh je lahko kriptirana datoteka z pomembnimi podatki in prav za nobeno ne morejo ničesar dokakzati.

Torej če si sumljiv in ti pregledajo računalnik bodo v vsakem primeru od tebe zahtevali geslo, čeprav na računalniku v resnici ni ničesar kriptiranega. In ker gesla ne boš povedal, ker ga ne veš, boš šel v vsakem primeru za 2 leti v zapor.

Vsak, ki pa se vsaj malo spozna na kriptiranje pa bo naredil skriti kontejner znotraj določenega kriptiranega kontejnerja in dal preiskovalcem samo geslo zunanjega kontejnerja, kjer se bodo pokazale samo kakšne nepomembne zadeve, na primer kakšen porno filmček in se bo tako elegantno rešil.

Z iskanjem kriptiranih podatkov ne bodo nikoli našli ničesar.
V zapor za 2 leti bodo šli samo popolnima nedolžni, krivi pa ne bodo šli v zapor, ker bodo lepo pokazali geslo in na računalniku ne bodo našli ničesar.

Rešitev za nedolžne se ponuja sama od sebe. Prav vsak računalničar si mora NUJNO narediti na svojem računalniku neko kriptirano datoteko, v kateri seveda ne bo nič pomembnega, da bo lahko preiskovalcem dal geslo.
Geslo je dandanes nujno imeti, ker drugače greš v zapor za 2 leti :D

To se zgodi, ko se začno v računalništvo vtikati politiki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

poweroff ::

iration: oba veva, da trg deluje, kar pomeni, da ti novic na ST ni treba brati. Še več - ustanoviš lahko slo-desni-tech.com in si tam pišeš lastne novice. Je pa res, da večini bralcev očitno novice na ST ugajajo, saj je ST dobro bran.

Kot rečeno ST ni državni medij in lahko piše tudi komentarje, ki niso všeč vladi in desničarjem. Nasilno "uravnoteženje" torej ne pride v poštev.
sudo poweroff

iration ::

You got it all wrong.
Jaz pravim samo, da bi se o novicah brez sugerirajočih mnenj bralci lažje ustvarili lastno mnenje, ne pa da se jim servira mnenje kot čredi ovac. S tem bi nekaj malega pripomogli k osebnostnem razvoju večinoma mlajših bralcev v individuum ne pa še eno ovco, ki gre "with the flow".
Tukaj gre bolj za kulturo kot za leve, desne in vlado, kot želiž znova sugerirati ti.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Gregor P ::

Torej če te prav razumem Matthai je ta forum levičarski?!?>:D ... sam sem pa vedno mislil, da je nad politiko ... znanstveno-tehnični, v dobrobit vsega prebivalstva:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Izi ::

iration, ti se raje vrni na forume 24ur, Delo, Dnevnik in podobne, ker tja sodijo tvoje pripombe :D

Gregor P, levičarski pomeni v dobrobit človeštva >:D , desničarji so vedno tisti, ki vedno zavirajo razvoj in tehnologijo in so proti vsem spremembam.

Tukaj se gre za tehnične tematike, ki so bralcem bolj ali manj neznane in o njih svojega mnenja sploh nimajo.
Tukaj je treba pokazati na bistvo problema, drugače komentarjev verjetno sploh ne bi bilo.

Je pa res, da se je Matthai tukaj dotaknil samo političnega dela problematike, tehničnega pa povsem zanemaril.
Tako se vsi kometarji nanašajo samo na politiko.

Zato sem jaz obdelal še tehnični del, ki je bistven če si hočeš sploh ustvariti kakršnokoli mnenje.
Dejstvo je, da politiki, ki so sprejeli ta zakon nimajo o kriptiranju kaj dosti pojma.
V tem zakonu je cel kup lukenj. Meni bistven je, da se obstoja kriptirane datoteke na disku ne da dokazat, če ravno ne dodeliš datoteki končnice, ki kaže na program za šifriranje in če skrbiš, da se ti logi "zgodovine" ne zapisujejo na disk in da se cache sproti briše.

Kriptirana datoteka je skupek na videz povsem naključnih podatkov, ki se šele z pomočjo programa za dekripcijo in seveda z pravilnim geslom spremenijo v karkoli smiselnega.
Tudi sam program za dekripcijo ne more ugotoviti ali gre za kriptirano datoteko ali ne.
Program poskuša gleda na vneseno geslo preoblikovati čisto vsako datoteko ki mu jo ponudiš, šele če se geslo in datoteka skladata bo program ugotovil, da gre za kriptirano datoteko, drugače pa je odgovor, da datoteka ni kriptirana ali pa je vneseno geslo napačno.

Ga ni hackerja na svetu in ga tudi ne bo, ki bi lahko zatrdno rekel, da ta datoteka pa vsebuje kriptirane podatke.
Torej, kako bi šli na sodišču lahko preko tega mi ni jasno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Jst ::

>Ga ni hackerja na svetu in ga tudi ne bo, ki bi lahko zatrdno
>rekel, da ta datoteka pa vsebuje kriptirane podatke.

Če bi bilo tole 100% pravilno, potem bi bilo nemogoče uporabljati kriptiranje, ker nobeno ni 100% asimetrično (vsak naključen bit ni v nobeni korelaciji z drugim) in ne more biti. Vsaj dokler ne začnemo s kakšnimi quantum biti. Pure my opinion only.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

_Tom_ ::

Kaj pa zagovor: Ups, i don`t remember....????

PaX_MaN ::

Oviranje postopka? Laganje pod prisego?

Ziga Dolhar ::

Tom:

> Kaj pa zagovor: Ups, i don`t remember....????

Mnogi bi se ustavili že prej. "Kaj pa Right to Remain Silent? Pravica zoper samoobtožbo?"

Ta argument ob novicah v zvezi s temle zakonom sicer tulim večkrat (in nisem edini), vendar zaenkrat še nisem dobil nekega odgovora. Sem kaj zgrešil? Matthai, Barakuda?
https://dolhar.si/

Ziga Dolhar ::

PaxMan:

> Oviranje postopka? Laganje pod prisego?

Osumljenec sme ovirati postopek, sme lagati.

(Priča pa naprimer ne.)

--

Ob tem sem se spomnil. Saj res - privilegij zoper samoobtožbo pride v poštev le pri osumljencu/obtožencu, ne pa tudi pri pričah. :8)
https://dolhar.si/

linuxmommy ::

Gregor P, levičarski pomeni v dobrobit človeštva >:D , desničarji so vedno tisti, ki vedno zavirajo razvoj in tehnologijo in so proti vsem spremembam.
Najboljši dokaz tej pametni trditvi v prid je tehnološko napredna Sovjetska Zveza, ki je danes naprednejša od desničarskih ZDA. :D

gzibret ::

Sedaj pa je dost debate o desničarstvu in levičarstvu, če ne bom vzel metlo v roke.

PS - za kritike novic imamo posebno temo v oddelku Slo-tech.
Vse je za neki dobr!

poweroff ::

Zdaj bomo s temi nesmiselnimi debatami zaključili: pri ST novicah je v navdi, da avtor poda svoje mnenje. Poda ga pa v italicu na koncu novice.

Sicer pa, če se prav spomnim, me je ravno iration pred letiobtožil, da zganjam protiameriško propagando, ker sem napisal novico, ki se je nanašala na ZDA. Njegov argument je bil v stilu, zakaj sem napisal ravno to novico, zakaj ne katere druge.

Za take ljudi žal res ni druge pomoči, kot da si novice pišejo sami. Le takrat se bodo namreč z vsem napisanim strinjali in se ne bodo razburjali. No, pa še v tem primeru nisem čisto prepričan...

Drugače pa, nazaj na temo... sodobni "crypto containerji" imajo nek znan header, na podlagi katerega je mogoče ugotoviti ali gre za kriptirano vsebino ali ne.

ZigaDolhar: najbolj elegantno je, da rečeš, da se ne spomniš gesla. Druga možnost je tudi privilegij zoper samoobtožbo. Ampak treba je vedeti,da govorimo o Britaniji, ki ima to področje nekoliko specifično rešeno.
sudo poweroff

Primoz ::

Žiga ... Velika Britanija ima to področje urejeno rahlo specifično. In ECHR jim jo je blagoslovil.

BBC ON THIS DAY | 20 | 1988: New law could erode right to silence
There can be no real freedom without the freedom to fail.

BigWhale ::

> Na vsakem računalniku je kar nekaj velikih datotek, ki navidez ne služijo ničemur
> in so podatki v njih navidez povsem nesmiselni, recimo pagefile.sys, razne
> datoteke z končnico .TMP, .BAK, ali kakšne navidez brezvezne datoteke od backupov,
> ...

Tale ideja z pagefile.sys sploh ni slaba. Encrypted disk v pagefile.sys, nihce sploh ne pogrunta, da imas kaj gor, ker pozabijo pogledati. ;)

poweroff ::

Samo... a ni malo čudno, da imaš pagefile.sys v /etc ? >:D :D
sudo poweroff

BigWhale ::

Ma ne, to bi imel kar na rootu potem vmlinux-2.6.22-23, sicer dolg nekaj GB... ;)

Drugace sem pa preprican, da bi na disku lahko 'rezerviral' doloceno kolicino blokov, ki bi spadali k recimo /etc/crontab, ukaz ls pa bi se vedno sporocal, da je datoteka dolga le nekaj sto bytov.

Samo fsck ne bi smel zaganjati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

kriko1 ::

Dobre ideje imate. Pa bi se recimo to dejansko prijelo med postopkom raziskave?
Recimo da eno kripto datoteko razdeliš na več manjših in jih recimo premakneš v /boot kot initrd-2.6.XX? Kako sploh ugotavljajo katere datoteke so šifrirane (in lahko kaj takega spregledajo)?

MrStein ::

Pogledajo, ali je na desktopu ikona "My Encrypted Data" ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uspešno razbitje biometričnega potnega lista!

Oddelek: Novice / Zasebnost
467143 (5285) Stratus
»

Bodo Britanci prisiljeni policiji izročiti svoje šifrirne ključe?

Oddelek: Novice / Zasebnost
94360 (3818) tecumseh

Več podobnih tem