» »

iRiver Clix, druga generacija

iRiver Clix, druga generacija

Gizmodo - Eden od trenutno najboljših MP3 predvajalnikov v svojem razredu in po mnenju mnogih najbolj nevaren konkurent iPod-a je bil nedavno posodobljen. Podpora številnim manj popularnim formatom datotek (npr. ogg) in predvajanje videoposnetkov sta že stalnica, novosti so predvsem prenovljen dizajn, izboljšan zaslon (2,2 palčen AMOLED) in pa najbrž najpomembnejša posodobitev -- boljša baterija, s katero lahko glasbo poslušate do 25 ur. Več o Clix-u v izvorni novici ali na uradni strani.

12 komentarjev

sverde21 ::

I <3 iRiver :D
<?php echo `w`; ?>

apclone ::

Mam tastarega clixa ša morem rect da sn res zadovoln baterija zdrzi ce muziko poslusaas ene 18 ur ce pa filme gledas pa ene 3-4 ure, zvok pa je pa tut ful dober.

Tk da se lahk iPod nano skrije proti njemo

Sba ::

Zgleda kr vredu zadevca. Cena je nekoliko iPodovska. tako da bomo videli kako bo s tem.
Pa iPod je kopatibilen z Macom in PCjem, kaj pa tole? Piše "Windows requirement".

No, če neb že nana imel, bi razmislil, tako pa ...
(in ja, vem da moj iPod ne zmore predvajati videa in je po default brez radia)
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

bzp ::

Če bi imel kaj več kot samo 4G ...

Nerdor ::

Ok, zdej pa vprašanje, ali bo to čudo na policah slovenskih trgovin? Rad bi ga kupil. :\
... for lifetime!

Roadkill ::

Nedor: ko sem jaz kupoval iRiverja so bili pri Eventusu glavni za te zadeve. Najboljš, da jih pokličeš in vprašaš. Se da vse zment in lahko smao zate naročijo kak komad od svojega dobavitelja. Tako sem jaz dobil svoj remote za H320.

Moje mnjenje je, da naj čim več ljudi kupuje iPoda, da se bo iRiver toliko bolj trudil, da bo obdržal svoje stranke.
Da recimo pokomentiram "Cena je nekoliko iPodovska." - Ko sem jaz kupil svojega iRiver h320, je bila cena enaka 20gb iPodu. Za to ceno si dobil boljšo klaviteto zvoka, boljše slušalke (sennheiser), torbico, vgrajen mikrofon, priložen stereo mikrofon, FM tuner, možnost snemanja preko mikrofona ali input jacka do 320kbps, z firmware upgradom še predvajanje videa, pregled fotografij in podobno.

Tko da je treba gledat malo naprej od iPodove razmeroma nizke cene. Treba je gledat na to, da vsak dodatek za ipoda stane minimalno 50€.

BTW: bi me presenečalo, če bi clix zahteval winse, ker je pri iRiverjih navada, da se obnašajo kot USB ključi, kar pomeni, da so platform independant.

Glede na en kratek google search, je treba samo zadn firmware snet, pa ni več odvisen od winsev. Precej bedno.
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

iso2000 ::

Sicer je iRiver na splošno zelo dober,sploh napram iPod-om, ampak Meizu je pa zakon! :D Imam miniplayer in se lahko ipod nano skrije pred njim. Sploh ne razumem zakaj je tak hype okrog ipod-ov. ČE pogledam nano-ta, ki je podoben temu iRiverju ali pa miniplayerju, zvok je zelo "flat" in tudi z eq-ji ga ne moreš bistveno izboljšat, nima radija, nima snemanja, ne predvaja filmčkov, ne predvaja ogg, wma,... Zahteva iTunes za nalaganje glasbe. Priložene slušalke so sramota za Apple. Pa še dražji je od konkurence?! ;((

Upam, da bo iRiver in drugi še bolj agresivni in bodo ljudje končno doumeli, da ipod ni absolutni sinonim za kvaliteto (zvoka). Sploh glede na ceno.

LP

Spock83 ::

Kakor vem se Clix ne prodaja v evropi, ampak pod drugačnim imenom. Sem sprobal "australskega Clixa" in sem bil zelo zadovoljen. Čudno jaz sem lahko glasbo poslušal več kot 20 ur. Definitivno dobra alternativa precenjenem applu. Meizu sem tudi videl v Cebitu na hitro :) Kar luštno izgleda. Ima pa tudi ena češka firma kar zanimiv multimedijski predvajalnik. Moram se samo spomniti naziv...

iso2000 ::

Dejan83: A je tisti češki plejer slučajno emgeton? To je nič drugega kot rebrandan meizu M6. Pa svoj firmware rihtajo, ki se malček razlikuje od originalnega - podpora jezikom...

LP

igooor ::

Jaz dobim naslednji teden Cowon iAudio D2, ki je tudi kar dobra alternativa. Nazalost ga ne prodajajo pri nas. Jaz ga narocam iz Nizozemste. Je mal drazji ampak predvaja glazbo 52 ur ali 10 ur videa pa se 16mil. barv ima. Pa touch screen in podporo za flac format (kar sem zelo iskal). Ima pa tudi prostor za kartice (zdaj tudi SDHC). Imel sem ze en njihov player x5l (rip) in moram reci da sem bil zelo zadovoljen. Kavaliteta zvoka mi je bila se predvsem usec, ker je sposoben zelo mocno zaigrati. Nujno je pa zraven imeti kvalitetne slusalnke in dobro posneto glasbo.

bzp ::

A kdo pozna archos predvajalnike?

Oven-2k ::

Joj, tale stvar pa tko lepo zgleda, da bi jo kr pojedu :) Škoda ker trenutno ne rabim česa takega... :)
Rok


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri Mp3 player???

Oddelek: Kaj kupiti
223957 (2998) zuzek
»

iRiver Clix, druga generacija

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
124121 (3136) Oven-2k
»

iRiver vrača udarec

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
63069 (2686) TribesMan
»

Iriver clix

Oddelek: Kaj kupiti
91146 (1038) igor0203

Več podobnih tem