»

iRiver Clix, druga generacija

vir: Gizmodo
Gizmodo - Eden od trenutno najboljših MP3 predvajalnikov v svojem razredu in po mnenju mnogih najbolj nevaren konkurent iPod-a je bil nedavno posodobljen. Podpora številnim manj popularnim formatom datotek (npr. ogg) in predvajanje videoposnetkov sta že stalnica, novosti so predvsem prenovljen dizajn, izboljšan zaslon (2,2 palčen AMOLED) in pa najbrž najpomembnejša posodobitev -- boljša baterija, s katero lahko glasbo poslušate do 25 ur. Več o Clix-u v izvorni novici ali na uradni strani.

12 komentarjev

Podatki o novem modelu Zune

Neowin - Različne spletne strani poročajo o podatkih, ki so se začeli pojavljati na spletu, dotikajo pa se naslednika ne preveč uspešnega Microsoftovega glasbenega predvajalnika, ki je bil ustvarjen kot direktna konkurenca zloglasnemu iPod-u. Še v letošnjem letu naj bi bila splavljena kar dva nova modela, eden bo imel isto poslanstvo kot obstoječi, drugi pa bo manjši, opremljen s flash pomnilnikom ter mišljen kot konkurenca iPod-u nano, iRiver-jevemu Clix-u in podobnim. Vir informacij naj bi bil eden od zaposlenih pri Microsoftu, ki dela na projektu Zune 2.0, več informacij lahko najdete v izvorni novici.

1 komentar

Vsi tekaški copati Nike bodo podpirali iPod-a

Gizmodo - Nike in Apple sta konec maja lani predstavila Nike+iPod, komplet, ki je omogočal souporabo tekaških copat in prenosnega glasbenega predvajalnika prej omenjenih podjetij v namene spremljanja lastnih športnih dosežkov (štetje korakov, pretečena razdalja, porabljene kalorije, itd.). Omejitev pri celi zadevi je bilo dejstvo, da je omenjeno napravo podpiralo le manjše število Nike-ovih copat (vanje je bilo treba vstaviti majhen brezžični akcelerometer, ki je zaznaval premike uporabnika), pa še ti so bili precej dražji od običajnih modelov.

Po novem pa naj bi se stvari premaknile v drugo smer, vietnamski otroci bodo namreč do konca leta morali vrtati luknjice v prav vse tekaške superge, ki jih bo Nike poslal na police trgovin. Vzpodbudna novica za vse, ki se še niso znašli in akcelerometra kako drugače pritrdili na obstoječe copate.

7 komentarjev

iRiver vrača udarec

engadget - Na trgu prenosnih MP3 predvajalnikov, posebno v ZDA, Apple dominira s svojo linijo iPod-ov, konkurenca pa mu je vseeno vedno za petami, če ne celo korak pred njim. Eno od najbolj prizadevnih podjetij je vsekakor iriver, njihov Clix je odlična konkurenca iPod-u Nano, sedaj pa so poslali iz svojih tovarn še odgovor na Applov novi, minimalizirani Shuffle.

Predstavljamo vam iriver S10 -- z vidika dimenzij praktično identičen kot konkurenčni proizvod iz Cupertina, ki ima malce slabši predviden čas trajanja baterij, a skrbi se tukaj končajo. Razveselile vas bodo predvsem tri bistvene razlike, iriver-jev proizvod ima namreč pravi...

6 komentarjev

Microsoft Zune je na poti

Digital Trends - Microsoft je razkril nekaj dodatnih podrobnosti v zvezi z njegovim prihajajočim multimedijskim predvajalnikom, ki naj bi bil konkurenca iPod-u. Gizmo z všečnim dizajnom bo v sebi skrival 30-gigabajten disk, bohotil se bo tudi s tripalčnim barvnim zaslonom (320x240), poslastica pa bo podpora za brezžično omrežje, s pomočjo katere bodo lahko uporabniki izmenjevali glasbene datoteke. Zune, ki bo na voljo v črni, beli in rjavi (?) barvi, bo po besedah njegovih ustvarjalcev izšel dovolj hitro, da bo na voljo med božično nakupovalno mrzlico, zagotavljajo na Digital Trends.



DODATEK: [ MYTiX] se je ponovno izkazal in nam posredoval posnetek Zune-ovega vmesnika v akciji. Še enkrat hvala!

31 komentarjev