»

Zune raztelešen in Microsoftova nenavadna poteza

Slo-Tech - Tako kot se vsem novim napravicam ponavadi zgodi, se je sedaj še Zune-u: podvrgli so ga mehanskem povratnem inženiringu. Verjetno so ga razstavili že na vseh koncih sveta, tu vam podajamo povezavo do korejske verzije raztelešenja.



Za vse, ki vas bolj zanima samo delovanje naprave, oziroma imate kakšno vprašanje, je tu Gizmodov spisek vprašanj in odgovorov o Zune. Bolj pomembno vprašanje je: Koliko iPodov je že, oziroma še bo ubil?

Napovedi pravijo takole:


Zune-u navkljub temu kolumnisti ne napovedujejo veliko uspeha. Po drugi strani je Microsoft naredil nenavadno potezo: velikim glasbenim založbam je obljubil del denarja od prodaje Zune-a. A se pri Wired, sprašujejo: "Kako je lahko Microsoft samemu sebi izvedel Microsoft"? S poslovnim modelom, da se...

34 komentarjev

Raztelešenje Shuffle-a 2G in ostale krvavo rdeče stvari

vir: Gizmodo
Gizmodo - Lepo je biti zaposlen pri Applu, Steve se je namreč ponovno odločil, da vsem zaposlenim podari drugo reinkarnacijo malega predvajalnika iPod Shuffle. Ta je uradno privekal na svetovno tržišče ravno na moj rojstni dan - 3 novembra, a sodobni svet hiti. Že naslednji dan je bila tu stran s podrobnimi navodili kako malčka razstaviti na sestavne dele. Kot je pričakovati, največ prostora zavzema (odštevši ohišje) baterija ter takoj za njo vtičnica za slušalke. Za tiste, ki enostavno morate vedeti - srce predstavlja ARM procesor z oznako: 337S3300 844A N05WDK01 0642, vsi sestavni delčki pa so vidni na sliki spodaj.Elektronsko-kirurških navdušencev je očitno poln svet, a tega vsekakor niso zakrivili Appleovi zaposleni, ki...

4 komentarji

Test iPoda Shuffle druge generacije

Digital Trends - Pred nekaj tedni je Apple med ostalim posodobil tudi najmanjšega predstavnika linije iPodov, model Shuffle. Že tako majhna žverca je postala še manjša, izboljšan pa naj bi bil tudi čas predvajanja. Od napovedi do dejanske dobavljivosti je sicer preteklo nekaj časa, a sedaj je izdelek tu in to so s testom obeležili ustvarjalci strani Digital Trends. Zadovoljile so jih njegove dimenzije, pregovorno kakovosten zvok in relativno nizka cena, pokritizirali pa so priložene slušalke (pri vseh ostalih iPodih so bile posodobljene) in dejstvo, da je možno nov Shuffle na računalnik priključiti samo s pomočjo priloženega podnožja. Na koncu so mu prisolili oceno 8/10, o čemer se lahko prepričate tudi sami.

18 komentarjev

5 svečk iPoda in novorojenček Apple MacBook Pro Core 2 Duo

Slo-Tech - Davnega 23. oktobra 2001 je na svet privekal prvi iPod, njegovo rojstvo je naznanil večno karizmatični Steve Jobs. Od takrat se je iz prvotne napravice razvilo kar nekaj različnih rodov, ki so dobesedno zavzeli svetovno tržišče MP3 predvajalnikov. Prebolel je tudi že kakšno otroško bolezen in pred dnevi celo okenski virus.



Tu je tudi nova zakrpa za...

6 komentarjev

Apple - iPodi serijsko z virusom in proti njem

Slo-Tech - Apple Computers, Inc. je ob zadnji splavitvi iPodov, vmesne, 5.5 generacije ušlo nekaj okuženih iPodov na tržišče. Pobegli virus RavMonE.exe grize le v Windows okolju, kar zveste jabolčnike ne bo preveč motilo. Vsega skupaj naj bi bilo le 1% izdelkov in tem je namenjena Appleova stran z navodili in povezavami, ki omogočijo odstranitev nebodigatreba zalege. Glavni krivec naj bi bil v osnovi veliki tekmec: Microsoft, ker okna očitno ne tesnijo dovolj dobro....

4 komentarji

Apple in Blackberry? 8Gb Nano?... U2 (iPod) ponovno tu

The Globe and Mail - Pojavila se je špekulacija, da sta Apple Computer Inc. in Research In Motion Ltd. predvsem znan po BlackBerry-jih, staknila glavi. Sodelovanje Motorole in Appla se na tem področju ni obneslo, ker sta obe strani hoteli imeti nadzor nad strojnim delom opreme. RIM ima seveda enake želje, zato zna biti to potencialno sodelovanje težavno.
Apple tudi na veliko kupuje NAND Flash pri korejskih proizvajalcih, kar daje vtis, da bo na tržišče prišel 8Gb Nano.

Medtem je Apple najavil ponovni prihod U2 iPoda. Gre za 30GB iPoda pete reinkarnacije. U2 iPod se je že pojavil v podobno črno rdeči obleki v prejšnji generaciji (G4).

Lepo je biti ameriški študent (ne v smislu višine šolnin) v primeru nameravanega nakupa iPoda in novega Maca z Intelovim procesorjem. Pod temi pogoji Apple namreč študentom povrne 179 $, kar je ameriška prodajna cena 2GB Nana.

Morda bo na ta način Apple le povečal tržni delež Macov. In še utopično vprašanje: Kdaj bo takšna akcija pri nas?

12 komentarjev

Apple do večjega deleža na računalniškem trgu?

AppleInsider - Apple Computers Inc. sicer šteje med 5 uspešnih proizvajalcev strojne opreme, toda njegov delež na računalniškem tržišču ne raste, temveč se celo malenkostno zmanjšuje. V osnovi so analitiki predvidevali porast Applovega deleža zaradi t.i. "halo efekta", ko nek popularen proizvod, v tem primeru serija iPod predvajalnikov, poveča zanimanje kupcev tudi za druge proizvode. To se za sedaj še ni zgodilo.

Prehod na Intelove procesorje ponekod ni bil najbolj uspešen v termičnem smislu. Preveč segrevajoči MacBooki Pro so pritegnili veliko medijske pozornosti. Med njimi se je našel celo model, ki je zagorel. Po drugi strani je tu Apple Boot Camp, ki omogoča namestitev XP-jev, kar bi moralo pomeniti tudi kakšen pristop vernikov iz PC tabora. Tu so še mamljivi, vedno ljubki različni dodatki, ki okoli Applov ponavadi kar mrgolijo. A ne pritegnejo različne modding obsedence, ter ljudi, ki naravnost morajo brkljati po napravah.

Morda je razlog v tem, da iPoda pač vsak vidi (kult belih...

38 komentarjev

Boginja zmage se je odločila za jabolko

vir: Reuters
Reuters - Tako se bodo iPod Nani od sedaj naprej lahko sporazumevali s športnimi copati omenjenega* proizvajalca. V določene modele športnih copat je namreč že vgrajen senzor. Z nakupom športnega paketa za 29 zelenecev se Nanu doda sprejemnik.



V kombinaciji obeh je tako možno nadzorovati več stvari: razdaljo, čas, hitrost in porabljene kalorije. Seveda so nadaljnje možnosti zelo široke: prenos podatkov na splet, primerjave, analize, tekmovanja...

Zraven si lahko omislite še ključavnico za fizično preprečitev odtujitve vašega iPoda.

* Nike je v grški mitologiji boginja zmage.

12 komentarjev

Apple tožen

AppleInsider - Kot poroča AppleInsider, je podjetje Contois Music Technology vložilo tožbo proti Applu zaradi kršenja šest let starega patenta ( številka 5.864.868). Podjetje zahteva prepoved trženja servisa iTunes v trenutni obliki in finančno povračilo za škodo, ki naj bi jo povzročil Apple z namernim kršenjem patenta. Contois še trdi, da so Apple na patent opozorili že lanskega septembra, čeprav je po njihovem mnenju Apple zanj vedel vse od januarja 2003. Uradnih izjav obe strani ne dajeta, vas pa seveda bomo o dogodkih obveščali.

Novico je prvi opazil Road Runner.

30 komentarjev