» »

Starševska cenzura igralnih konzol

Starševska cenzura igralnih konzol

Slo-Tech - Industrija iger je že imela probleme z mnogimi seksualnimi vsebinami, o čemer smo v preteklosti poročali in se tudi spraševali, zakaj je nasilje povsod dostopno, spolnost pa ne. Očitno nismo bili edini, pri Family Media Guide, medijskem vodiču za družine, so namreč razglasili lestvico 10 najbolj nasilnih iger skupaj s kratkim pojasnilom v obliki članka.

Ker je na trgu vse več tovrstnih iger, bi naj igralne konzole staršem omogočale nadzor nad vsebinami, ki jih njihov podmladek preigrava, so se odločili pri Microsoftu, Sonyu in tudi Nintendu. Slednji bo svojo naslednjo generacijo konzol, poimenovano Revolution, začel prodajati en dan pred Sonyjevim PS3.

Kako uspešen bo starševski nadzor bomo videli - če ne drugače, bo pa po številu crackov in modov, ki bodo zaščito obhajali. Hmm, srčno si želim, da bi lahko konzolo prepričal do zavračanja "Barbikinih dogodivščin", ki jih poganja hčerka. Globoko podpiram tovrstno cenzuro.

9 komentarjev

3p ::

Ja, na Visti se bo tudi dalo nastaviti, kaj se lahko igra. Celo posamezne kategorije lahko prepoveš (hudo nailje, seksualne vsebine, itd... ne vem pa če obstaja kategorija "hude neumnosti").

balocom ::

Lol, to pa bi se lohk prej spomenli. Aja NFS MW, bi lok gor dal, to pa zarad nerealnosti (predstavljajte si froca, ki misel da se ati odbijajo med seboj:\ ).
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

blabla ::

Zadeva deluje kar dobro tudi za iskanje "neprimernih" filmov/iger. Čeprav dvomim, da je bil to njihov cilj >:D

Jernej L ::

malo je tole vse skupaj smešno, vsi ki malo pogledate naokoli po familymediaguide.com vam bo kmalu jasno za kako pristransko stran gre, v določenih igrah so med neprimernih besedah tudi "jesus", etc.. pri tony hawk pro skater pa se jim ne dopade ker ko se akter poškoduje pač šprica kri, pa si predstavljajte da nebi špricala kri, pa bi otroci mislili da lahko delajo takšne salte, pa bi se nekdo huje poškodoval, kdo pa bi bil potem kriv? igre so poučne, tudi v GTA če zganjaš nered te slej kot prej dobijo.

B-D_ ::

Tale zadeva je sama po sebi popolno neuporaben bullshit, ker itaq vsi vemo da froci vedno nadmudrijo starce kar se modernih tehnologij tiče. A sedaj bo pa drugače? :D Itaq... pa piratstva kmalu ne bo več... pa sonce ne bo več vzšlo... da tega da bo januarja (spet) konec sveta ne omenjamo. Uglavnem, bullshit na stran >:D se pridružujem zgornji objavi kjer piše da je ta zadeva edino uporabna kot iskalnik za dobre filme in igre.

Enostavno vpišeš kakšne zadeve so najpomembnejši faktorji pri "nakupu" (npr, fuk scene, kri itd, pač zadeve, ki naredijo dober špil res dober) in potem veš kater špil je najbolj vredno downlo...erhm :8) kupit.

Anduril ::

Slednji bo svojo naslednjo generacijo konzol, poimenovano Revolution, začel prodajati en dan pred Sonyjevim PS3.

Eh? Avtor je očitno edini na svetu, ki to ve, glede na to, da še Nintendo, razen tega, da bo Rev zunaj nekje sredi leta, ni povedal nič. Definitivno pa nič glede štarta pred Sonyjem.

Stepni Volk ::

Napača: predstavil jo bo.
Nintendo naj bi Revolution predstavil 9 maja 2006, začetek prodaje za Sony PS3 je od 10-18 maja 2006 (odvisno od vira).

radems ::

V EU je stvar malo drugačna.
Atarijeva igra Indigo Prophecy je v ZDA izšla kastrirana medtem ko je
evropska verzija z imenom Fahrenheit ostala necenzurirana(malo več sexa).
Čeprav je igra dokaj nasilna in zagotovo ni za vse.
Popolnoma druga zadeva pa se je zgodila z Ninja Gaiden.
V Eu je izšel cenzuriran (manj odsekanih glav/krvi) medtek ko v ZDA necenzuriran.
Očitno je da si želijo američani spodbujati nasilje in cenzurirati sex.
Torej več nasilnih smrti in manj rojstev. Dogodki na šoli Columbine jih očitno niso prebudili.

Stepni Volk ::

radems, saj je kar nekako logično. Če se ne motim ZDA nimajo problemov z nataliteto. EU jo ima. Obe seveda obilno kompenzirata s priseljenci.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3 dogaja(nja) in Sonyjeve izgube pri tem (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Igre
16714767 (11453) Pesimist
»

Apple iPhone in zavzetje Hollywooda?

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
214247 (3273) Stepni Volk
»

HD-DVD pridobiva?

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
436074 (4306) Stepni Volk
»

Microsoft tožijo, Sony BMG uvaja nove "DRM luknje"

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
184096 (3434) 64202
»

Prihajajoči dirkačini

Oddelek: Novice / Igre
182966 (2966) undefined

Več podobnih tem