» »

HDTV se širi po Evropi

1
2
»

leinad ::

Glede one matrix tehnologije pri fuzbalu, je stvar že v uporabi, konkretno so jo prvič uporabili letos še na starem Bayernovem Olympiastadionu, zdaj pa jo zasledim že na več tekmah v Bundesligi.

CaqKa jaz ne vem igrat rugbyja, pa vendar ne razlagam kako je to neumen šport. Šport ni znanost nima evolucijske funkcije za človeštvo kot le ta. Tako ga tudi obravnaj in mogoče boš razsvetljen.

error7891 ::

Citiram iz oktoberskega Monitorja:
"Na sejmu je bilo mogoče videti veliko televizorjev z logotipom HD Ready, a oznaka je rahlo zavajajoča. Če zanemarimo to, da so z njo označeni tako televizorji s 720 kakor oni s 1080 vrsticami, z večino televizije visoke ločljivosti brez dodatne opreme sploh ni mogoče gledati. Za visoko ločljivost je namreč pripravljen samo njihov zaslon, ne pa tudi sprejemnik, zato bo treba dokupiti še ustrezen digitalni satelitski ali zemeljski kabelski sprejemnik.
Sprejemniki za televizijo visoke ločljivosti in televizorji, ki bodo imeli tak sprejemnik že vgrajen, bodo označeni z logotipom HDTV, ki ga na sejmu, vsaj uradno, še ni bilo videti, kajti združenje EICTA (European Industry Association for Information Systems, COmmunication Technologies and Consumer Electronics) je pogoje, ki jih mora naprava izpolnjevati, da jo lahko označijo za HDTV, dokončno potrdila šele dva dni pred začetkom sejma."

Jakoslav preveri še enkrat, kaj piše na tvojem TV-ju.

Jaka83 ::

error7891: V televizijo peljem signal iz računalnika s custom resolucijo 1280×720p in TV se počuti povsem udobno, DVDji izgledajo fantastično, DiVX/XViD pravtako. HDTV Prezentacije (Step into liquid, Flight, Water, Rollercoaster, ...) so pa sapojemajoče.
Ne pravim, da TV predvaja polno ločljivost teh posnetkov (no ja DVD in DiVX že), pravim, da je ta TV zmožna pretvorit HDTV signal v sebi koristen signal in ga predvajat na zaslonu ali z 1125i, 625p ali 525p vrsticami.

V trgovini smo tudi probal DVD najprej priklopljen na navaden SCART in potem še na Component Video priključek (slednji podpira sprejem HDTV signala) in razlika je bila očitna (sploh pri podnapisih se je opazila občutna razlika).

Ginginova ::

Ja, ta "HD ready" je štala. Večina teh TVjev nima DVB sprejemnika ampak le starinski analogni. Za ga nafutrat z HDTV signalom potem rabiš zunanji sprejemnik DVB signalov. Recimo tale škatla, za razliko od ostalih, že ima DVB sprejemnik vgrajen:
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

Drugi problem je, kdaj se bo na DVBju začelo tudi resno delat v Sloveniji. Nič ne slišim, da se je kak Rtv Slo dal v stalno eksperimentalno oddajanje ali kaj podobnega. Na hrvaškem se DVB testira z par oddajnikov in na par programih že kako leto ali dve.

Tretje problem je, da glede na to, da se DVB še resno ni prijel, da bodo razni lobiji pritisnili še k dodatnim spremembam DVB standarda. Recimo adaptacijo H.264 kodeka tudi za DVB-T in DVB-C. Pokurit 30% manj pasovne širine z H.264 pri enaki kakovosti slike napram prastaremu MPEG-2, namreč ni od muh.

Ogo

joeblack ::

Jakoslav,

a maš računalo pa TV povezano s Component kabli ? Katero maš pa grafično in kje si nabavil kable
Talking on flat is easy!

Duke_Nuke ::

Tale Panasonic 23LX50 naj po specifikacijah ne bi bil HD ready (gledam njihov katalog). Nikjer ni omenjen ne DVB tuner ne podpiranje 720p/1080i.:(

0:) Pa če se odmisli vse to, ali je potem pametneje glede na razliko v ceni med napravami, ki jih oglašujejo za HD ready in tistimi, ki niso (zlasti pri plazmah med 852 in 1026 ločljivostjo) ter časovno odmaknjenostjo praktičnega vpeljevanja tega pri nas, nabavit cenejši tip TV-ja kupi, ki je HD kompatibilen, ima DVB tuner in ustrezne inpute(DVI podprt z HDCP-jem)? Ne vem ali sem med tem naštevanjem še na kaj potrebnega pozabil.
Experto Credite

Jaka83 ::

1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Netflix prihaja k našim sosedom

Oddelek: Novice / Ostale najave
3810292 (8057) hojnikb
»

GRAN PRIX STR760HDMI

Oddelek: Strojna oprema
61169 (1093) Hooligan#1
»

SIOL TV VS. T-2 TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
559323 (8135) antireal
»

HDTV v Sloveniji ponudnik? T-2

Oddelek: Zvok in slika
101876 (1262) ZLOky
»

HDTV se širi po Evropi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
568089 (6487) Jaka83

Več podobnih tem