»

Applov spisek napak, Foxconn priznal kršenje delovne zakonodaje

vir: Gizmodo
Gizmodo - Pred meseci je imel nek uporabnik problem z Apple Computers Inc. napajalnim kablom magsafe. Pritožbo je na prošnjo proizvajalca umaknil. Sedaj se je pojavil enak problem pri drugem uporabniku: kabel se je vnel. V obeh primerih je šlo za MacBook Pro.


Če nadaljujemo, eden bolj banalnih problemov je nastal, ker so v tovarni, kjer MacBooki nastajajo, pozabili odstraniti zaščitno folijo, ki je preprečevala prost pretok zraka. Zaradi takšnih in podobnih primerov, so kupci Applovih napravic skupaj spravili stran appledefects.com, na kateri objavljajo do sedaj znane okvare. Spisek napak je seveda nekoliko daljši in zajema tako zatekle baterije, razbarvanje prenosnikov, prevroče...

28 komentarjev

iPodomati

Gizmodo - Podjetje Zoom Systems, ki je znano po prodaji raznih izdelkov iz avtomatov, se je pred kratkim odločilo za nov poslovni korak. V svojo ponudbo so med pločevinke z osvežilnimi pijačami in čokoladice dodali Applove izdelke in tako ustvarili iPodmat. Tako lahko sedaj najpopularnejši predvajalnik glasbe kupimo kar brez posredovanja prodajalca - skozi dobro zavarovan postopek nas vodi na dotik občutljiv ekran, na katerem označimo izdelek, plačilo pa opravimo s kreditno kartico. Avtomati bodo zaenkrat na voljo v nekaterih letališčih v ZDA, cene pa bodo podobne, kot v Applovih trgovinah.

16 komentarjev

Apple tožen zaradi prask na Nanotih

CNet - Apple ima s popularnim MP3 predvajalnikom, ki sliši na ime iPod Nano, očitno nemalo težav.

Po poročanju CNETa so namreč odvetniki v imenu vseh uporabnikov tega predvajalnika ta teden v ZDA proti Applu vložili tožbo zaradi prask, ki naj bi se ob normalni uporabi dokaj hitro pojavile. Predvajalnik se poškoduje do te mere, da zaslon postane praktično neberljiv. Odvetniki tako zahtevajo povrnitev vseh stroškov, ki so ob tem nastale, saj naj bi Apple za to težavo vedel in s tem kršil zakon o varstvu potrošnikov.

Čeprav Nanota izdelujejo iz enakega materiala (polikarbonata) kot ostale predvajalnike družine iPod, naj bi ta imel tanjšo plast zaščite in se zaradi tega tudi hitreje poškodoval.

32 komentarjev

Podcast v Linuxu nekoliko drugače

Slo-Tech - Kot verjetno veste, ima Slo-Tech na strežniku irc.sioff.net neuradni IRC kanal. Da zna biti komunikacija na njem včasih prav koristna, dokazuje tudi spodnji (zaradi lažjega razumevanja rahlo slovnično in slogovno popravljen) zapis pogovora:

mathjazz: Kako v Linuxu prisluhneš podcastom?
idioterna: Z ukazom mplayer http://your/favorite/podcast.m4a
mathjazz: feed://bitenc.si/egotrip/egotrip.xml
mathjazz: Kako tega poslušam?
TribesMan: Dodaš ga v iTunes.
mathjazz: In če nimas iTunes v Linuxu?
idioterna: Če si ZELO len, ti zdajle v 2 minutah napišem skripto, ki ti to naredi.
mathjazz: Prosim :)
idioterna: A imaš python? Poženi ga in sporoči različico.
mathjazz: Python 2.4.2 (#2, Sep 30 2005, 21:19:01)
idioterna: Odlično.
idioterna: http://aufbix.org/~jure/podlisten.pys
idioterna: Poženeš takole "python podlisten.pys feed://url/neki.xml"
idioterna: In poslušaš.

10 komentarjev

Apple Video iPod razkrit?

Slo-Tech - Že leto in pol se na različnih internetnih straneh domneva in razpreda o iPodu, zmožnem predvajanju videa. Najhuje je bilo ravno nedavno, preden je Apple predstavil iPod Nano, vseeno pa je uradno vsakršen razvoj in obstoj iPoda Video zanikan.

Spet imamo nove vzroke, da tem izjavam ne verjamemo, saj je predvčerajšnjim, po poročanju iLounge in Endgadget, BBC med oddajanjem po nesreči predčasno razkril informacije o novem gizmu. Pobegla slika še najbolj spominja na predviden izgled napravice na Om Malik's Blog, zanimivo pa je, da so pred letom dni še domnevali, da bo izgledal takole. Seveda so izvirno internetno stran že umaknili, a prepozno. *avtor se spomni Severine*

Rečeno naj bi bilo, da bo Apple čez nekaj dni tudi uradno razkril novi neobstoječi Video iPod. Zmeda na tem področju je velika, saj ThinkSecret in ostale strani poročajo ravno obratno, da bo prišlo samo do predstavitve novih PowerBookov in PowerMacov, kot v Cupertinu tudi uradno trdijo. Tehničnih podatkov...

11 komentarjev

iPod Nano dovzeten za praske

Slashdot - Slashdot poroča, da se mnogo uporabnikov iPod Nano MP3 predvajalnika pritožuje, da se površina zlahka opraska. Nekaterih sicer ne motjo praske na ohišju, problem pa se pojavi, ko se opraska območje zaslona, saj se kaj kmalu opraska do te mere, da je skorajda neberljiv.

O tej neprijetni novici za vse uproabnike piše tudi the Register, kjer je omenjeno tudi, da je Jon Rubenstein, vodja Applovega iPod oddelka (v preteklosti je nadzoroval izdelavo PowerBooka s titanijevim ohišjem, ki pa je bil zelo neprijazen za brezžične mrežne signale) dejal, da je to skoraj nemogoče, saj naj bi bila površina narejena iz najtršega polikarbonata, mimogrede pa je vprašal še, če ga uporabniki v žepu nosijo skupaj s ključi.

Ogledate si lahko tudi precej obsežno temo na Applovih forumih. Zaenkrat se priporoča uporaba raznoraznih torbic, prozornih in obarvanih nalepk, lahko uporabite tudi prozorno samolepilno folijo, vsekakor pa ne odstranjujte zaščitne folije na novem Nanu.

34 komentarjev

Nov iPod, nove tange

Slo-Tech - Ste že postali ponosni lastnik novega iPoda in vam k le-temu manjka še tista ena stvar, ki bo vašega iPoda popolnoma ločila od množice ostalih? No, vam na željo so pri iPodStreet pripravili ohišje v obliki tangic. Za 34.95$ boste tako dobili ohišje, ki vašega iPod Nanota varuje (kot je sicer v navadi s tangami, bore malo) pred poželjivimi pogledi drugih lastnikov in poškodami. Ampak boste vsaj edinstveni. [:)]

Vaša boljša polovica pa bo še posebej vesela, če poleg takšnega ohišja dobi tudi sam predvajalnik.

14 komentarjev