»

EU se spogleduje z omejitvami šifriranja

Slo-Tech - Britanski premier David Cameron ni osamljen v pobudah, da bi se v Evropi omejila raba šifriranja komunikacij ali pa omogočilo dešifriranje sporočil. Evropski notranji ministri bodo prihodnji teden razpravljali o predlogu, da bi se podjetja prisililo v omogočanje prisluškovanja šifrirani komunikaciji uporabnikov, kar bi dosegli z izročanjem zasebnih ključev ali vgradnjo ranljivosti v programe.

Belgijski odvetnik Gilles de Kerchove, ki od leta 2007 opravlja funkcijo koordinatorja za boj proti terorizmu pri EU, je za zasedanje notranjih ministrov EU, ki bo v četrtek v Rigi, pripravil priporočila za omejitev šifriranja. Dokument, ki ima oznako zaupno, je pridobil portal Statewatch.

V njem de Kerchove predlaga, da Evropska komisija...

98 komentarjev

Kakšno nadomestila naj operater povrne končnemu uporabniku ob nedelovanju ali slabši kakovosti delovanja storitev?

APEK - Z lahkoto si predstavljate vse užitke raziskovanja informacij na spletu, ko ob dveh zjutraj linija počepne, ali celo pade. Hočete poklicati soseda iz spodnjega (!) nadstropja, če je tudi pri njem kaj narobe, ali pa gre za napako na terminalski opremi. Glej ga zlomka, tudi telefon ne dela! Ob dveh zjutraj brez pipe v svet, groza brez primere. Jasno, tudi pomoč uporabnikom je nedosegljiva. Vse vam gre po glavi, razen morda ključnega (postelja much?), torej kdo je »kriv«, kdo bo...

71 komentarjev

IBM podkupoval korejske in kitajske uradnike

Sedež IBM Korea.

The Wall Street Journal - Ameriški SEC (Securities and Exchange Commission, Agencija za trg vrednostnih papirjev) je obtožil IBM podkupovanja korejskih in kitajskih uradnikov z namenom pridobiti ali obdržati posle v državah. IBM se je s SEC-om poravnal. Plačali bodo 10 milijonov dolarjev globe zaradi kršitev Foreign Corrupt Practice Acta, a niso priznali ne zanikali napačnega ravnanja.

Med leti 1998 in 2003 so južnokorejskim...

13 komentarjev

Odkrita ranljivost v Nokia Series60 mobilnih telefonih

Slo-Tech - Nemški raziskovalec Tobias Engel je novembra lansko leto odkril ranljivost v telefonih Nokia Series60, ranljivost pa je bila prikazana tudi na decembrski CCC konferenci v Berlinu. Ranljivost je poimenoval Curse Of Silence.

Engel je odkril, da sprejem posebej prirejenega SMS ali MMS sporočila pri ranljivih mobilnih telefonih sproži napako zaradi katere le-ti ne morejo več sprejemati novih SMS sporočil oziroma je pri nekaterih modelih mobilnih telefonov sprejemanje SMS sporočil moteno. Pomaga šele resetiranje telefona na tovarniške nastavitve.

Seznam prizadetih telefonov: Nokia E90 Communicator, Nokia E71, Nokia E66, Nokia E51, Nokia N95 8GB, Nokia N95, Nokia N82, Nokia N81 8GB, Nokia N81, Nokia N76, Nokia 6290, Nokia 6124 classic, Nokia 6121 classic, Nokia 6120 classic, Nokia 6110 Navigator, Nokia 5700 XpressMusic, Nokia E70, Nokia E65, Nokia E62, Nokia E61i, Nokia E61, Nokia E60, Nokia E50, Nokia N93i, Nokia N93, Nokia N92, Nokia N91 8GB, Nokia N91, Nokia N80, Nokia N77, Nokia...

43 komentarjev

APEK: Naš eter ni zastonj!

Slo-Tech - APEK je Incotelu odvzel pravico do uporabe frekvenčnega pasu 3400-3600MHz, ker podjetje zanj ni plačalo.

Škoda, predvsem za tiste, ki jih sicer širokopasovni dostop do interneta zaradi takih ali drugačnih razlogov ne doseže. Incotel pravi, da bo s testiranjem tako pričel šele enkrat v letu 2006, bolj natančnega datuma pa za zdaj ne morejo postaviti.

Tistim, ki jim okoliščine ne omogočajo drugačne povezave v internet, bo v pomoč tehnologija, opisana v RFC 1149

19 komentarjev

Forum za varno uporabo storitev elektronskih komunikacij

Slo-Tech - Na spletnih straneh Agencije za pošto in elektronske komunikacije RS (agencija) si lahko preberete zapisnik ustanovitnega sestanka Foruma za varno uporabo storitev elektronskih komunikacij (ICT Sec Forum), ki je bil 21. 6. 2005 v prostorih agencije.

Forum naj bi bil pobudnik raznih akcij od ozaveščanja potrošnikov, dajal naj bi pobude za spremembo zakonodaje, promoviral ISO17799...

Še ena briljantna ideja zapravljanja davkoplačevalskega denarja.

8 komentarjev

ADSL brez ISDN že prihodnje leto?

RTV Slovenija - Čeprav so nekateri dvomljivci trdili, da v Sloveniji pod Telekomovim monopolom nikoli ne bomo imeli možnosti ADSL brez ISDN, se, kot kaže, kani to spremeniti do zaključka tega leta. Po poročanju RTV je Agencija za pošto in elektronske komunikacije pozvala Telekom, naj preuči možnost priklopa ADSL brez priključka ISDN. Povod za takšno odločitev so verjetno ponudbe alternativnih ponudnikov ADSL, ki delujejo tudi na sistemu PSTN (klasična stacionarna telefonija). APEK tako Telekomu nalaga, da čimprej uredi odprt dostop do ADSL. Predsednik Telekomove uprave Libor Vončina je dejal, da bodo zahtevam ugodili predvidoma do konca letošnjega leta.

Na novico nas je opozoril NoBody-.

131 komentarjev