» »

Nič več reaktivacije Windows XP prek interneta

1
2
»

neo977 ::

Ta izklop reaktivacije velja samo za XPje ali tudi w2k3 server (sbs 2003)? Slednji mi sicer ze vec kot 1,5 leta dela b.p. in zaenkrat nimam namena reinstalacije ampak me zanima ce bom takrat tudi moral klicat MS (imam original)?

Poskusal sem (crack-ane verzije) za client masino, vendar to ni bilo to... predolga nalaganja, shutdown-i, doloceni programi niso delali (kao ne podpirajo server winsov) itd... Tako da sem presaltal nazaj na XPje, ki se mi zdijo cisto spodobni winsi (zaenkrat me prav nic ne moti - edino classic themes in optimize for performance si nastavim).

[edit] Aha, sem si se enkrat prebral novico... samo oem verzije. ok

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neo977 ()

neo977 ::

Sicer je malo off-topic samo se popolnoma strinjam z Microsoftom... Ogromno ljudi navija racunalnike, tweaka winse in ne vem kaj se vse, samo zaradi benchmarkov in primerjanja z drugimi... Po drugi strani pa potem potiskajo vse napake na winse, ki pac ne delajo stabilno.

64202 ::

Ok, mislil sem na t.i. workstation. Pac ne to, da se na neki narest na izi, ampak veliko. Pa da je secure. Pa da se da nastavt. Pa da lahko laufa se kak server softver pa dobr firewall/router etc.

Meni se zdi da winxp ni ravno zdizajniran s temi stvarmi v mislih.

Microsoft ::

Da se da nastavt. To je tak srok pojem.
Firewall mas. Zastonj.
ICS je neke vrste ruter. Sicer ne mores dolocat, kam bo promet iz WAN strani preusmerjen, samo XP tudi ni namenjen temu, ker obstajajo namenske napreva, tudi cenejse od samega operacijskega sistema.
Da je secure? Je, ce ga uporabljas z glavo in z nastavitvami.
Serverski softver? Hm, IIS gre. Tudi SQL baza gre. Neka 'virtualna' stvar, msilim, da Virtual PC, tudi gre. Za ostalo pa nevem, kaj ti bo? Sej racunalnik za domaco uporabo ni namenjen temu, da bi te stvari sploh mel gor? Nevem, zakaj bi potem racunalnik okraseval z nepotrebnim softverom? Da se bos naokol hvalu, kak frajer si, ker mas XPje, pa ti gor lavfa se 50 nekih server servisov? Komu na cast bi sel to delat?

Glede benchmarkov. Moj benchmarkov je produktivnos.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

64202 ::

Hm, saj nisem nikjer rekel, da je to za domaco uporabo ali pa frajerisanje. Ali zakaj to predpostavljata? Rekel sem workstation.

Pac ne da so stvari neki povsod omejene, zarad preprostosti obicajno, ali pa zaradi prodajne politike.

Recimo RDP na winxp ni multiuser, na win2k3 pa je. Na pravem workstationu bi moral biti multiuser. Firewall/ICS na winxp je navadn hec, tisti tapocen ruterji pa glih tako.

Pa kaj mi je takoj padlo v oci pri IE na win2k3, da ne pozene/zdownloada kar bilokater .exe, mors "rocno" dodat site noter, da je ok. To se mi zdi dobra poteza, ki bi jo uporabljal.

Ne vem, ali tako cudne stvari govorim ali kaj? Lepo bi blo, da bi MS imel tudi eno tako power user verzijo winsev, nekje vmes med winxp pa win2k3, winxp really pro :D.

64202 ::

> loceni programi niso delali (kao ne podpirajo server winsov)

Zdej ves keri programi so zaenqrc narjeni :)).

Microsoft ::

Lepo bi blo, da bi MS imel tudi eno tako power user verzijo winsev, nekje vmes med winxp pa win2k3, winxp really pro.

In katere funkcije bi dodal/spremenil v primerjavi z Pro verzijo?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Myth ::

Microsoft, daj ohladi se malo. ;)
Meni je prav smešna tale MS - LinuX - Mac Os vojna... zravn se tak nasmejem da jooj. Komentiral pa ne bom, kr nimam ne volje, ne moči. Pa še drugih OS ne poznam tako kot M$.

viva La Micr0s0ft ;)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Myth ()

64202 ::

Ene par sem jih ze nastel :)

Drugace pa se boljse network toole, ker se s tem bavim. Mislim un telnet pa ftp sta navadna katastrofa. Ce ne drucga, naj vzamejo iz tazadnga freebsdja pa je :).

Pa gdi bi prestavil iz kernela v userspace nazaj, tako kot je to imel nt pred verzijo 4. Naj ze porihtajo zadevo, tako kot se sika, ne da preprosto ruknejo stvar v kernel space, cim en zajavka da mu nekineki pocas dela.

Pa explorer.exe je tut bolj bogi. En spodoben network layer mu manjka. Pa shortcuti so bedni. Naj dajo v ntfs prave soft linke.

Ma kaj jaz vem no, lahko bi se zmisljeval nonstop. Pac ko uporabljam winxp, se mi nonstop zdi da topato bi pa lah boljs resl (isto je sicer na linuxu:). Prit enkrat k meni, pa ti bom za sprot govoril :). Je pa res, da to kar sem zdaj nastel, velja tudi za win2k3.

64202 ::

mr|ce: No, jaz nisem vzel zadeve kot win vs linux. Ceprav se mi pa zdi, da MS nekam sumljivo vrta vame :D

Myth ::

Amm... no, bom se jaz preimenoval v MS2, pa boma dva v boju proti Linuxašem... :D
Šalim se, ne me resno jemat...

btw, dokler mi bodo windowsi delali čudežno par let (kakor na P 1 200Mhz 3 leta) se neom premakno na drug OS. Če pa že , pa bom šel na prelepega "tigra". ;)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

64202 ::

Mogoce bi bil pa happy microsoft user, ce bi nadaljeval s xenixom, namesto da so zavozl :D z winsi.
Xenix - Wikipedia

Aja, pa mene tut ne prevec resno jemat, ok? :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 64202 ()

Jeebs ::

Sicer mal off-topic, ampak neki mi nikol ne bo jasno. Zgoraj je en napisal, da mora Windowse na novo inštalirat na 6 mesecev. Men ni jasno, kaj to delate.8-O Pr men so že WinME, k vem, da so jajca od windoz držal cca. 2 leti, tko da mi res ni jasno, kako morte WinXP na 6 mesecev nalagat.8-O
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

neo977 ::

Jeebs: Ker racunalnik aktivno uporabljam 12-16h na dan, tu pa tam pa instaliram kake dodatne programcke... npr. Ravno kaki mesec nazaj sem downloadal Colasoft Capso, da bi poskeniral kateri IP ima moja SiOL TV skatlica, nato pa se je racunalnik resetno in ... hm... v bistvu samo resetno in ni vec prizgal... Aja, med instalacijo je javil neko napako, vendar je okno prehitro zginilo zaradi reboota. In so sli winsi papa, noben repair ni pomagal, tudi v safe mode ni slo... Tu pa tam pac nekaj crkne. I can live with that...

64202:
ne vem sicer kaj so za tebe softlinki, ampak si ze slisal za linkd.exe, ki je v windows resource kit-u (mislim da).
telnet in ftp cisto dovolj dobro delata, ce hoces ves, si instaliras kakega drugega clienta... jih je polno free na netu. Aja, koliko % uporabnikov sploh ve da obstajajo take "dos" variante programckov v XPjih? Koliko % od teh jih uporablja? Bi rekel, da bore malo. Najvecji delez imajo tako tisti, ki so zaceli z DOSom, ti ki pa ze od zacetka dalje uporabljajo graficno okolje, pa jih tak vec kot pol sploh ne ve da command prompt obstaja. Primerjava Linux - XP ni prevec posrecena, ker so XPji zasnovani kot graficno okolje, pri linuxu pa so Xsi samo nadgradnja.

Jeebs ::

Neo977: Tud jst dost uporablam komp, prižgan je pa tko al tko 24/7. Pa sm tud že marsikaj gor vrgu. Res mi ni jasno.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

neo977 ::

Jeebs: Glej, jaz NE instaliram VSAKIH 6 mesecev.
Najprej sem imel probleme z diskoma. Winsi so zmrznili in sem moral resetirat (disk se je ugasnil, nic vec ni delalo...). Ker se je to prepogosto dogajalo, sem pac na novo gor dal in je spet delalo ene 3 mesece... po 1 letu sem pogruntal (ne se smejat, ampak nisem mogel verjet da lahko disk po pol leta crkne...) da je en disk hin... Potem sem samo ta drugega uporabljal in po 1 tednu je se ta crkno.
No, enkrat sem jih na novo gor dal, ker sem menjal proc., graficno, plato.
Enkrat pa zaradi tega programa.
No in to je v 2 letih cca 4-5 instalacij kar je povprecno recimo na vsakih 6 mesecev... Od tega bi "krivec" za instalacijo lahko bili winsi le v zadnjem primeru, ostalo je bil hw.

p.s.: fejst je off-topic, samo ne bom nove teme odpiral za to.

Ziga Dolhar ::

Zanimivo -- jaz pri namestitvi Windowsev XP na svoj notebuk še nikoli nisem vpisal ne serijske, niti ni bilo potrebno aktivirat.

Imam Dell OEM verzijo.
https://dolhar.si/

Jst ::

Dell skrbi za nas.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

MrStein ::

Kot drugo, ce tistega ne disejblas, nimas nic krajsega. Le izbrat mores iz dropdown lista, kaj bos naredil.
Konc koncev, server ni namenjen, da bo vsako noc pocival. Ampak verejtno je problem v ljudeh, ki vidijo smisel serverja prav v tem: da ga vsak dan ugasnes.


Večji problem so reboot-i :D
Ju mast restart in order for this to work ...

Glede tistih "pet minut", to vključuje tudi vklop zvoka in 3D grafike.

Lepo bi blo, da bi MS imel tudi eno tako power user verzijo winsev, nekje vmes med winxp pa win2k3, winxp really pro

Po moje to obstaja, imenuje pa se Windows 2003 Server. Še enkrat: kaj mu manjka, da bi bil to kar želiš ?

Meni je prav smešna tale MS - LinuX - Mac Os vojna...

Ne slediš, to je že MS - MS vojna ! :D
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

roscha ::

No, enkrat sem jih na novo gor dal, ker sem menjal proc., graficno, plato.

Zanimivo. Sam sem menjal enake stvari, pa se je sistem še vedno postavil.. Aja seveda ne govorim o M$ polproduktu >:D

64202 ::

> ne vem sicer kaj so za tebe softlinki, ampak si ze slisal za linkd.exe, ki je v windows resource kit-u (mislim da).

Tole pise iz win2k3 dokumentacije:

LinkD is a command-line tool that links an NTFS file system folder to a target object. If the source and destination folders are targeted to a mapped drive (to a remote computer share), LinkD reports that a successful link is created but the reparse does not work. LinkD grafts the target name directly into the name space at the specified source directory. The source directory subsequently acts as a name-surrogate or junction point, standing in for the target object in the directory tree.


To je mount (point) v unix terminologiji, ne soft link. Soft link je od file systema podprt shortcut. Drugace NTFS ima hard linke (VMS dokumentacija rece temu alias), samo to ni isto.

> telnet in ftp cisto dovolj dobro delata, ce hoces ves, si instaliras kakega drugega clienta...

Ne, tista dva sta drek, resno :D. Vse kar je treba, da potegnejo iz kaksnega BSDja trenuten klient. Sicer od kje mislis, da pridejo tisti utilitiji - odpri v notepadu ftp.exe recimo in notri pise "University of California".

> jih je polno free na netu.

Take osnovne stvari naj ima OS postimane, sploh workstation. Ves hec je v tem, da naj bo sistem out of the box "mocan". Naj ma poslihtane stvari. To je to kar ze skoz hocem povedat.

> Aja, koliko % uporabnikov sploh ve da obstajajo take "dos" variante programckov v XPjih? Koliko % od teh jih uporablja? Bi rekel, da bore malo. Najvecji delez imajo tako tisti, ki so zaceli z DOSom, ti ki pa ze od zacetka dalje uporabljajo graficno okolje, pa jih tak vec kot pol sploh ne ve da command prompt obstaja.

Sem rekel WORKSTATION in POWER USERJI. Jasno da to ni vecina.

> Primerjava Linux - XP ni prevec posrecena, ker so XPji zasnovani kot graficno okolje, pri linuxu pa so Xsi samo nadgradnja.

In kje sem to omenil? :D

64202 ::

> Po moje to obstaja, imenuje pa se Windows 2003 Server. Še enkrat: kaj mu manjka, da bi bil to kar želiš ?

Ne saj sem rekel, da se mi zdi win2k3 kul. Problem ni tehnicen ampak trzni:
- MS trzi to kot server, kar pomeni da je svinjsko drag, ne mores to ravno dat na 50 workstationov v firmi
- vsi pisejo desktop programe za XP, noben ne testira na win2k3

neo977 ::

Ok. Jaz pac uporabljam linkd, kako pa softlinki delujejo v unixu pa nimam pojma (ze enih 8 let odkar sem nazadnje na linux-u delal, pa se takrat ne ravno v detaile). Sem mislil da je to to.

Ftp, telnet v winsih... Hm, cisto dovolj za pogledat maile, malo prehodit gor in dol po ftpju. Je pa res da so bolj ali manj iz "kamene dobe".

Po moje so XPji bolj usmerjeni za splosno uporabo. Na Microsoftu se bolj ali manj pozvizgajo na tistih 5% power userjev in workstationov... Od tega nimajo dovolj profita.

Primerjavo Linux - XP pa vsi uporabljajo, ko simfajo winse... ker ma linux tolko vec.

64202 ::

Mislim da si zgresil poanto pogovora, ce vidis v tem win vs lin. Kaj cem se rect.

Meni se zdi popolnoma normalno, da se kak feature pokrije tudi z linuxom, glede na to, da je bil unix do zdaj v glavnem server/workstation OS. Sicer pa prestej koliko argumentov, ki sem jih nastel so unix-ja/win-ne. Cist grozn. Linux se omenit vec ne smes, pa je ze nekdo uzaljen. wtf.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 64202 ()

Myth ::

Jojoj. Kak ste se piknili v to izjavo. Če bi bolje prebrali, bi mogoče sprevideli, da je mišljeno splošno.

BZ in LP
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Jeebs ::

Neo977: Ok, ni panike, se opravičujem.;) BTW, ampak poznam pa dejansko eno deklino, k ji je uspel WinXP spravit na kolena 2 dni zatem, ko sm ji ga res v nulo zrihtal.>:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

DominusSLO ::

Jeebs
Ti se kr tolaži, da je deklina kriva>:D

PS:Po moje je kernel moškega spola :D

Jeebs ::

DominusSLO: Takrat sem prvič videl dva antivirusa inštalirana na eno instalacijo Windoz.>:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

neo977 ::

ne vem kje vidis da sem uzaljen, je pa res boljse nehat s tem... nekaterim ustreza nekaj, drugim pa drugo.

Jaka83 ::

... vsakemu svoje ...

Če povemo malo lepše. :D
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 je tu! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
262101032 (79815) MrStein
»

Ubisoftove igre vsebujejo rootkit! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
5313558 (11420) BlueRunner
»

Bioshock 2 bo uporabljal SecuROM

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
294032 (2916) ss1234
»

Protipiratski Vistin SP1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
535822 (5820) Jst
»

WinXP Home Edition Aktivacija

Oddelek: Operacijski sistemi
61260 (1216) Skoky

Več podobnih tem