» »

Mozilla in Firefox brez privzete podpore IDN

Mozilla in Firefox brez privzete podpore IDN

NetCraft - O možnosti prikrivaja spletnih naslovov in s tem povezani kraji zaupnih podatkov zaradi možnosti IDN, ki v naslovih omogoča praktično katerikoli znak iz nabora Unicode, smo že poročali. Pri projektu Mozilla so se odločili, da bodo zaradi tega v prihodnjih izdajah svojih paradnih konjev (brskalnika Mozilla in Firefox) podporo IDN privzeto izklopili. Uporabnik, ki jo bo želel, pa si jo bo lahko ročno vklopil, pri čemer bo opozorjen, v kakšno tveganje se spušča. Do izida novih različic pa lahko v naslovno polje vpišete "about:config" in "network.enableIDN" nastavite na "false". Razvijalci omenjenih brskalnikov še upajo, da bo ta "rešitev" le začasna in da bodo registratorji domen začeli upoštevati napotke ICANN.

3 komentarji

kronik ::

Edino pametno, naj tak tudi ostane.

B-D_ ::

Itaq morjo gledat mainstream in velika večina uporabnikov, ki uporablja INTERnet (tisti, ta-globalni) in ne LOCALnet uporablja tudi že odkar internet obstaja znake, ki so normalni & dovoljeni. Ostale 3% userjev pa pač skozi en simple tutorial popeljejo, pa je blem rešen. :)

btw: Zgornjih 3% uporabnikov IE ne podpira, torej... opcija uporabe v naslovih česarkoli drugega kot ascii limited tabele realno sploh ne obstaja? ;)

[BISI] ::

No ja, stvari se hitro spreminjajo v nasem svetu, zato je ta novica zal ze zastarela... Za vse ljubitelje idn prihaja vesela novica: idn domene se bodo do trajnejse resitve prikazovale kot "punycode" - torej se domena ne pretvori nazaj v unicode, ampak ostane taksna kot je. IDN je torej privzeto omogocen. Delo s cookieji ne bo otezeno zaradi tega...
And then I saw her face... Mozilla Firefox


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Založniki grozijo ICANN-u zaradi domene .music

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
3314158 (12254) BlueRunner
»

Iran dobil vrhnjo domeno v perzijščini

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
103435 (2880) MrStein
»

Nelatinski znaki prihajajo v vrhnje domene (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6911963 (9461) motorc
»

Varnostna luknja v večini brskalnikov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
10113045 (10252) Trinitron

Več podobnih tem