» »

Občutna podražitev klicnega dostopa do interneta?

Občutna podražitev klicnega dostopa do interneta?

Finance - Kot poročajo Finance, (celoten članek je plačljiv) se bi naj z 1. decembrom občutno podražil klicni dostop do interneta.

Minuta povezave na številkah 0888 naj bi se po navedbah Financ podražila iz sedanjih 3,24 SIT na 4,20 SIT podnevi in iz 1,80 SIT na 3,36 SIT ponoči, ni pa še znano kaj se bo zgodilo s klici na številke 0880 (Siol) in 0889 (Arnes).

Telekom bo javnost uradno obvestil o cenah jutri.

Kaj pa bo naslednja podražitev? (Trikrat lahko ugibate...)

52 komentarjev

«
1
2

NewLife ::

No comment :\

Arcueid ::

OMG LOL

urban99 ::

;(( ;(( ;(( ;(( ;(

blue ::

:( :( Sam je res čas za podraživtev... Saj so res super ugodni.. NOT

Upam, da arnes ostane enako drag (poceni) in BOLJ DOSEGLIV v večernih urah :D :D

Duke Nukem ::

ma nej dražijo vse v pizdu mater glavn da so plače že par let iste neglede na inflacijo ;(( ;(( ;(( ;((

bradek ::

Siol in Telekom nista dobrodelni ustanovi, to mislm da nekaterim tukej ni jasno, in je edino logicno da drazijo (zakaj pa lahko drazijo pa vsi vemo).

Kar mene moti je to, da Telekom diktira cene za Arnesov dialup (0889), ceprav imajo individualno pogodbo z en kup izjemami, je Arnes se zmeri prevec nebogljen.

R33D3M33R ::

AAAAA ;(( ;(( ;((
Če bodo ARNES podražili pa naj grejo v pm!
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Arcueid ::

bradek, res da nista. Vecina se vas lahko na to sam smeje, sam nimamo vsi možnosti ADSL/Kabelskega dostopa, pri meni denimo ni pokritosti. Kje pa je smisel, da že tako drag klicni dostop (mene ta stane precej dražje, kot če bi imel ADSL) še podražijo. Ne vem... v večini držav je Dial Up cenejši od širokopasovnih povezav - kar je tudi prav.

%x ::

8-O 1,80 SIT na 3,36 SIT 8-O
Najrajsi mam stacionarno... Sam slusalko vzdignem in jo trescim nekomu...
Kot razlog je navedeno - kaj? Ma kdo dostop do celotnega clanka?
?

wishmaster ::

Tak se dela.Sam da se ADSL ne podrazuje. Le kdo se pa uporablja klicni dostop.

Zheegec ::

Le kdo se pa uporablja klicni dostop.

Najbrž tisti, ki ADSL ne potrebuje in pa tisti, ki nima možnosti za kabel/adsl ali karkoli drugega.
Sem bil na istem do septembra lani, tako da čisto razumem tiste, ki ne morejo na ADSL. Beda.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

znovak ::

No ja, saj so se zadolžili v času predvolilne kampanije, pa morajo sedaj nadomestiti izgubo:D :D :D :D >:D
Z.Novak

zee ::

A ma kdo kaj C4 ali TNTja shranjenega pod posteljo? :D :D

Ma imamo mi eno fajno državo!!;((
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

hruske ::

LOL
Zdej k je SDS na oblasti pa LDS išče nove vire dohodkov :P
Rad imam tole državico. <3

Bistri007 ::

Po mojem tečnari Volja. Zanimivo bi bilo vedeti kolikšen del (morebitne) podražitve bo šel v Voljin žep in kolikšen v Telekomov.

Največja žalost pa je to, da Volja ni edini ponudnik 0888. SiOL je veliko boljši. Angležem z laptopi sem raje naredil dial-up na SiOLu, kot na Volji :))
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

mrTwelveTrees ::

ha ha ha ....

osebno sem spraševal na tem forumu 1 oz 2 leti nazaj, ali lahko Siol / Telekom podraži ADSL, če je to kaj omenjeno v pogodbi ob nakupu ADSL-ja... pa jih je večuna na forumu rekla da NE...


ADSL se bo podražil... in to v kratkem, brez skrbi... ;(( ;(

urban99 ::

wishmaster, daj pojdi ti malo k zdravniku... sploh se mi ne da več razlagat, kdo rabi klicni dostop in tako dalje, rekel bom samo, da je to že drugi tvoj post ta teden, kjer podpiraš imho weird podražitve. Domnevam, da si še smrkavec brez lastnih prihodkov in ne veš kaj govoriš. V nasprotnem primeru rabiš psihiatra... :|

BlazB ::

Podrazitve so lahko tudi odraz tega da se stevilo uporabnikov klicnega dostopa pospeseno zmansuje prav tako kot se zmansuje stevilo uporbnikov zicne telefonije. Stroski vzrzevanja omrezja pa ostajajo konstantni posledicno boste obstojeci uporabniki placevali vec.

ahac ::

Pač.. nova vlada.. in ta bo veliko manj naklonjena Telekomovemu, SiOLovemu in Mobitelovemu izkoriščanju monopola, zato je treba dodatne ADSL uporabnike dobit čim prej, preden bodo moral notr spustit konkurenco.
Poleg tega je pa nekako treba odplačat 22 miljard za koncesijo za UMTS monopol (seveda edini v EU).
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

ahac ::

BlazB: zakaj torej NMT niso podražil? ;)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

CCfly ::

Čas za projekt tipa SeattleWireless.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Matri[X] ::

Wireless Slovenia bo bolse z 802.11n standardom, ko pride (2006).

CCfly ::

Ne kombinacija WiMax in WiFi omrežja.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

wishmaster ::

Urban99,zato ko si ne morš privoščit dialup linje pa druge žališ.Preber si pravila slo-techa.Bom najbrž ze vedo kulk jih uporablja klicni dostop,ce vzdrzujem streznike in delam kot svetovalec za omrezja. Če te zanima poklic na telekom pa ti bodo povedal. Veliko malih podjetij pa privatniki , ki rabijo internet sam zarad e-mailov grejo raje na adsl ali na brezžične povezave..Sem delo 5 mesecev v nemciji ,pa sem mel na voljo sam dialup povezavo ,ki je pri njih dosti drazja kot pr nas. Sam placam za internet na mesec 35.000 SIT,ker imam dostop do adsla in najete linje (znesek si delimo).

No urban99 ,ko si tak pameten mi pa razloz zakaj bi se uporabljo dialup ? Ker očitno nimam pojma o telefoniji:D
Zdaj si prisiljen it na kaj hitrejšega,se microsoftovih popravkov si ne morš potegnat z dialup linjo,pa se marsikaj vec. Vem iz prakse da se ze telekomvcom ponavad j*** ce ti isdn dela bolj pocas kot analogna linja.Takrat ti svetujejo ADSL

urban99 ::

@wishmaster

Da si ne morem privoscit dialup linije?! Sem ti ze 1x razlozil, da imam dialup, ISDN in ADSL. Ko sem imel samo dialup (ADSL se ni bil v nasem "selu") sem imel racune cez 20 cukov, z ADSLom je ta strosek seveda odpadel... tolk o tem.

Ko sem tok pameten, ti bom razsvetlil tvoje obzorje, bolje receno pogled - ce mislis, da ker imas ti adsl, da ga ima lahko vsak, potem ti povem, da obstaja veliko ljudi, ki ADSLa se ne more imet (ali pa si ga ne more privoscit) in so prisiljeni imet dialup. Ti bodo zdaj tenko piskali, ampak vazno, da si ti na suhem in te boli k****.

Na telekom pa rajsi ne klicem vec, ponavadi naletim na debile... no in ko sem spet pri žaljenju - raje sem benan, kot pa da bi podpiral tvojo logiko. ;((

mare87 ::

Tak je kot je reko urban99. Eni smo celo zbirali podpise, da bi še do konca letošnjega leta potegnili optiko in se nič ni zgodilo. Sprva so rekli (preden smo začeli zbirat podpise), da bodo naredli do konca leta (zbirali smo pred dvema mesecema), a božčki nimajo "dovolj denarnih sredstev" za izgradnjo v letošnjem letu. Zdaj pa še s tem morijo. Samo naj probajo podražit cene pri Arnesu ;((.

wishmaster ::

Se vse strinjam s tabo. Tisti ki nimajo na voljo adsla ,kabla imajo pa na voljo gprs.Če še pa tega ne morš imet si pa ne morš pomagat.Jaz sem nekaj časa uporabljo dial up ,potem pa internet prek "CB-postaje".Za take ko imajo na voljo sam dialup se pa splaca imet satelitski internet.Iz ene strani res ni pošteno da ker ne more imet adsla. Take podrazitve bi se lahk šli če bi 100% folka lahko imelo ADSL. Ce obsojaš folk na telekomu ,obsojaj tiste ki so na vrhu (in ravno tisti nimajo pojma). Oni so kriv za tako politiko. Sam drugo leto tak pride VDSL in ADSL2+.Slednji naj bi imel boljši doseg.Za tebe in se marsikoga je moja logika debilna.Sej je res debilna.Sam zacetniki te logike so na telekomu in v vladi.Sam spomnite se pogovora enkra na dnevniku ,ko je en telekomovc trdil ....... .Zdaj se pa to uresničuje.

Gandalfar ::

mare87: .. in kaj bos potem, ce bodo podrazili?

mare87 ::

Sem vedo, da se bo nekdo ob tem "spotakno" :D. Jaz itak ne morem nič:), samo ni prav kaj delajo.

MasterMind ::

Skandinavija ma najcenejši internet (tko sem slišal). Mi smo pa za njimi. Druge Evropske države pa ni, ki bi imela tako poceni internet. (V Nemčji in na Hrvaškem ti računajo na MB!)
Gentoo, KDE uporabnik.

Coinbird ::

Ne se hecat. Jaz nimam možnosti dostopa, do kabla/ADSLA pa sem že 5 let uporabnik ISDNa. Zdaj bom še bolj plačeval že tako preplačan priključek, valda je vam, ki ste na broadband povezavah vse eno. Dajte se malo zamislit, 7.2kb/s za 15k na mesec, to je skregano z logiko.:(

Ne mi ven prihajat z imaginarnimi idejami ala satelitski internet, pri katerem rabiš začetni kapital, kot tudi dial-up linijo.
Drži, da Telekom/Siol nista dobrodelni instituciji in prav je da nas nategujejo od spredaj in od zadal... ker ni konkurence.
Čist prav, da VEGA toži državo, ki je nesposobna ustvarit enake pogoje na trgu za vse.:|

Tito ::

Sam sicer dvomim da bodo širokopasovno povezavo podražili. Mi je pa iz dokaj internih virov bilo rečeno da se bo na siolu delalo malo drugače ... :\. Malo so prevetrili vodstvo siola z letošnjim odstopom nekaterih vodilnih ljudi v Telekomu in v SiOLu se mi dozdeva, da se bo še kar nekaj reči spremenilo. Sam to vem po lastnih iskušnjah (imamo server na siolu). Malce se je spremenil ton in komercialisti so dobili krila. Tako da nič hudo dobrega se nam ne obeta. Vam pa povem da si ADSLja ne upajo podražiti ... Vsaj mislim, da si želijo čim več ADSL priklopov, ker se s tem pripravljajo na VoIP in ipTV ... Pa seveda to je za njih stalni zaslužek in rajši imajo čisti zaslužek kot ohrne uporabnike ki po 3 impulze na dan naredijo. No kakorkoli sem skor prepričan da se ADSL ne bo podražil! JE pa bilo rečeno, da VDSL in vse podobne XDSL tehnologije ne bodo na enakem cenovnem razredu kot ADSL, tako da se lahko kar pod nosem obrišete. Te ki so zagovarjali poceni hitr adsl so odšli ... Ostali so mrhovinarji ;). Pa brez zamere vsem siolovcem in fenom lnjhovim za ostre besede ;) ...

Sprememba oblasti se odraža na vseh nivojih družbe ... :D

Za socialno slovenijo bi treba voliti nekoga drugega.>:D Vsekakor pa ne more biti ves čas kriva le ena stran ...

pviran3 ::

že tko je predrago...

Arcueid ::

> Tisti ki nimajo na voljo adsla ,kabla imajo pa na voljo gprs.Če še pa tega ne morš imet si pa ne morš pomagat.Jaz sem nekaj časa uporabljo dial up ,potem pa internet prek "CB-postaje".Za take ko imajo na voljo sam dialup se pa splaca imet satelitski internet.

GPRS unlimited je pri Simobilu 15k na mesec za 64kbit, pa se dostopni časi so zelo visoki. Za satelitsko rabiš tudi upload povezavo, razen ce noceš plačat milijona za oddajno anteno. Tisto o CB postaji pa ne vem, sam verjetno moraš biti radioamater.

Arcueid ::

Mal sm se zmotu, GPRS je mislim da 43kbit(v optimalnih pogojih).

Myth ::

Enim se ocitno tukaj gor ze mal blede. >:D
Ce bi bili vsi bogati, ce bi bilo vsepovsod mogoce dobit adsl/kabelski internet, dial-upa ze kako leto vec ne bi bilo.
Zdaj pa vprasanje za vas. Kaj mislite,da je SLOVENIJA 100% pokrita z telefonomo in kabelsko? >:D
Preden kaj tumastega napisete, se malo zamislite.

en LP in BZ

p.s.: Pa naj še en butl napiše kako tako izjavo, jaz vem o čem govorim. kidsss :\
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

ToniT ::

Kot kaže, se cene klicev na 0889 in 0880 zaenkrat ne bodo spremenile. Tako vsaj trdijo pri Telekomu. Bodo pa v prvih mesecih prihodnjega leta "nadaljevali prilagajanje cen v skladu s stroškovnim principom" - karkoli že to pomeni. Glede na to da bodo znižali cene za mednarodne klice (konkurenca dela svoje), bodo verjetno povišali cene pri dostopu do interneta.

Še odgovor na vprašanje zgoraj:
Telekom dobi 75%, internetni ponudnik pa 25% denarja pri klicih na 0888.

pino ::

Ma mi se lahko razburjamo do onemoglosti. Telekom al pa Siol bosta podrazila ko se bo njima zahotelo. Bi blo treba kaj drugega ukrent. Ceprav mislim, da mi uporabniki nimamo ne vem kaksnih moznosti, da jim preprecimo podrazitve. Mogoce, ce bi se nasel nekdo, ki ima veliiiiiik denarja in bi sel v tozbo, beri sanje prasica ok koruzi.

Kakorkoli, lahko tle na forumu piz*** kuker hocmo se ne bo nic spremenilo. Malo nam je lazje ko kako krepko spustimo na podrazitev naprej pa gre v stilu tresla se gora rodila se mis.
LP Pino

Earnhardt ::

še s tisto malo uporabniki, ki uporabljajo voljo želijo pomesti.

Četudi že skoraj 5 let ne dajem Telekomu dobička, na to novico nimam nikakršnih komentarjev. Enkrat bi se morali že navaditi, da je čas 100% podražitev že zdaaavnaj mimo. ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;((

johan4 ::

Budale so ti telekomovci, pol ce so ze pa taki frajerji naj pa se manjse vasi z adsl-lom pokrijejo ce hocjo tak.

Bistri007 ::

Kaj sem napisal v prejšnjem postu??? Podražitev je prišla na zahtevo Volje, kar si lahko preberete v današnjem Delu. Piše da drugače ne bodo mogli obdržati kvalitete svojih storitev in dodajati novih storitev (karkoli to že pomeni)!!!!!!!!!!!!

Prihodek od cene klica na 0888 si ponudnik dostopa do interneta in telekom razdelita v razmerju 1:3.

Butasti Voljatel!!! Namesto, da bi propali in bi Siolu pustili da deluje tudi na 0888 in da bi mi lahko pocen klicali net, hočjo met višje cene. Isto kot Vega. Pa ja, dajmo jim cene jurja na minuto, pa se bomo po srobotu pogovarjali ;(
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

ahac ::

Arcueid: Mislm, da EDGE stane enako kot GPRS pa je hitrejši. Ampak je verjento povsod kjer je pokrito z EDGE, tudi ADSL možen.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Arcueid ::

Ah, sm opazu, da ima volja tudi 0880 dostop(najcenejsi izmed 088x) z narocnino 1400(enak paket je pr siolu 4000), tko da bom to uporabljal, ce ne bojo tudi 0880 podrazali :).

Jeebs ::

Sam drugo leto tak pride VDSL in ADSL2+


A nimajo te nove xDSL tehnologije kvečjemu večje hitrosti pri KRAJŠEM kablu, torej manjši oddaljenosti od centrale? Torej, bojo še vedno kvečjemu ADSL lahko ponudili množici, VDSL in ADSL2+ pa bosta spet ''big city only'', kot je bilo z ADSL na začetku? Heh, spominjam se začetkov, ko sm spraševal za ADSL z statičnim IP, pa je bila cena taka, da se je človek lahko samo za glavo prijel.:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Mavrik ::

ADSL 2+ bi naj imel nekoliko večji doseg kot zdajšnji, medtem ko pa ima VDSL takšen doseg, da ga verjetno nihče izven mest s centralami ne bo videl.
The truth is rarely pure and never simple.

MrStein ::

MasterMind :

Skandinavija ma najcenejši internet (tko sem slišal). Mi smo pa za njimi. Druge Evropske države pa ni, ki bi imela tako poceni internet. (V Nemčji in na Hrvaškem ti računajo na MB!)


Narobe, glej Mobisux : ADSL v Nemčiji nesporno cenejši !
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

wishmaster ::

Jeebs,pri adslu bodo nadgradnje potekale hitreje.Ker je ADSL2+ sam nadgradnja ADSLa.Prednost ADSLA2 je tud poceni nadgradnja ADSLA.

Blaž ::

prasciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, pa naj kdo rece da niso,
zGLEDA DA BO TREBA RAZMINIRAT TA monopolisticni telekom

pirx ::

Gremo metat gnila jajca na njihove zgradbe? :) Jaz sem takoj za! :D
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dolar

Oddelek: Problemi človeštva
403239 (1463) Thomas
»

Poceni ADSL potem pa...

Oddelek: Omrežja in internet
262480 (1344) Mavrik
»

S 1.6. obcutna podrazitev dial-up dostopa!

Oddelek: Omrežja in internet
111853 (1447) MadMax
»

Cenejši dial-up dostop od 1. marca

Oddelek: Novice / Ostale najave
273188 (3188) GaPe
»

TELEKOM !!!

Oddelek: Omrežja in internet
442461 (1801) tejo

Več podobnih tem