»

Obeta se nam občutna podražitev praznih CD-jev

Finance - Predlog uredbe o zneskih nadomestil za privatno in drugo lastno reproduciranje pravi, da bi se naj nadomestilo, ki ga bi plačevali imetnikom pravic, zvišalo za 540 odstotkov - s sedanjih pet na 32 tolarjev. (Članek v Financah) Vendar se IPF s tem nadomestilom ne strinja!

Zdi se jim OBČUTNO PRENIZKO!

Obvestilo na njihovi strani in članek v Financah.

Očitno bomo morali za vsak backup SVOJIH podatkov plačati kar nekaj tolarjev tudi našim ubogim umetnikom oz. njihovim "predstavnikom" iz IPF!

170 komentarjev

Dražji klicni dostop do interneta

Telekom Slovenije - Za takole vroče sobotno dobro jutro malce manj vesela novica za vse uporabnike klicnega dostopa do interneta. Telekom bo v ponedeljek podražil tarifo za dostop do interneta prek številk 0880, 0888 in 0889. Novost je uvedba enotne tarife, ki bo nadomestila cenejšo (ki je veljala ponoči in ob vikendih) ter dražjo.

Minuta klica na 0880 (dostop do SiOL-a) bo po novem stala 2,52 tolarja (37 % več glede na višjo oz. 147 % več glede na nižjo tarifo). Minuta klica na 0888 vas bo stala 5,26 tolarja (podražitev: 25 % oz. 57 %), ARNES-ovi uporabniki (številka 0889) pa boste plačali 3,06 tolarja na minuto (podražitev: 35 % oz. 143 %).

Cenik.

57 komentarjev

Občutna podražitev klicnega dostopa do interneta?

Finance - Kot poročajo Finance, (celoten članek je plačljiv) se bi naj z 1. decembrom občutno podražil klicni dostop do interneta.

Minuta povezave na številkah 0888 naj bi se po navedbah Financ podražila iz sedanjih 3,24 SIT na 4,20 SIT podnevi in iz 1,80 SIT na 3,36 SIT ponoči, ni pa še znano kaj se bo zgodilo s klici na številke 0880 (Siol) in 0889 (Arnes).

Telekom bo javnost uradno obvestil o cenah jutri.

Kaj pa bo naslednja podražitev? (Trikrat lahko ugibate...)

52 komentarjev

Koliko pomenijo študentje?

The Register - Spomnim se izjave šolskega ministra Bajukove vlade, Lovra Šturma, ki je na podelitvi zlatih spričeval Mature 2000 za šolajočo mladino obljubil zastonj dostop do interneta. Nato je prišla dolgo pričakovana Arnesova cenejša številka za klicni dostop, zdaj pa imamo kabelske ponudnike in skoraj monopolista, ki se zavedajo, da je treba potrošnike vzgajati kot mlade. In tu smo, kot kaže, že pred tujino.

Register tako poroča, da so se ponudniki dostopa do interneta šele zdaj začeli zavedati, kakšen potencial bodočih strank predstavljajo študenti. Večina ponudnikov je tako pocenila klicni dostop in uvedla pakete xDSL, ki so cenovno celo primerljivi s slovenskimi. Posledično so uvedli nove ugodnosti, od brezplačnih požarnih zidov do brezžičnih omrežij. Kako se ponudniki še borijo za svoj tržni delež, si oglejte tukaj.

Vseeno bi bilo zabavno pogledati BDP teh držav.

7 komentarjev

SiOL: konkurenca Volji ;-)

Finance - Od sedaj je "brezplačen" dostop do interneta mogoč tudi pri SiOLu -- po vzoru VoljaTela so se namreč odločili tudi sami ponuditi dostop uporabnikom urnega paketa preko številke 0888.

Klic je tako cenejši -- 3,24 tolarja ob svetlem in 1,8 ob zatemnjenem delu dneva (neposredno plačilo SiOLu je nično, povišana pa je klicna tarifa), klice pa bo namesto SiOLa posredno obračunal Telekom. Ta paket se ob nični naročnini tako izkaže za ugodnejšega od standardnega paketa; primerjava z neomejenim paketom pokaže tudi premik točke preloma ugodnosti, saj bo po novem obračunavanju slednji ugodnejši šele od približno 66. ure dalje. Klik!

20 komentarjev

Konec Razer Boomslang mišk

več strani - Eden najbolj priljubljenih proizvajalcev mišk za bolj profesionalne igralce je bil Razer Boomslang. Z natančno in kvalitetno izdelavo, ergonomičnostjo so miške veljale za nekaj posebnega. No temu je izgleda konec. Proizvajalec naj bi ostal na žalost brez denarja. Uradno obvestilo o tem lahko preberete na njihovi uradni strani. Prav tako ne ponujajo več tehnične podpore. Res škoda.

1 komentar

Juhu!!!!

Arnes - Danes sem dobil nadvse optimistično pismo od Arnesa:

Spoštovani uporabniki! Z veseljem vam sporočamo, da je po več kot enoletnem prizadevanju ARNES uspel pridobiti dve klicni številki, za kateri velja približno pol nižja Telekomova tarifa.

Številka A: 0889 32330
Številka B: 0889 32331

Za dostop lahko uporabljate prvo ali drugo. Številki sta enotni za vso Slovenijo (torej ne vpisujemo področne kode 01,02,...)

Številke, na katere ste klicali doslej, bodo delovale še nekaj mesecev, vendar vam svetujemo, da jih čimprej nadomestite z novimi, saj bo Telekomov račun tako precej nižji.

Podrobnejša pojasnila, primerjava cen in navodila za spremembo številk v vaših nastavitvah so na ARNES-ovi domači strani (http://www.arnes.si/). Morebitne težave nam sporočite na naslov helpdesk@arnes.si ali nas pokličite na 01 479 88 00.

ARNES


Uf, to! Končno sta Telekom in Arnes našla skupen jezik ter naredila to, kar je v interesu nas, malih krot, uporabnikov Arnesovega omrežja. Sedaj pa hitro, spremenite...

17 komentarjev