» »

Microsoft navzdol, dlančniki navzgor

Microsoft navzdol, dlančniki navzgor

več strani - Paket Office XP bo Microsoft sodeč po pocenitvi v ZDA in Kanadi kmalu pod ugodnejšimi pogoji (z za okoli 15 odstotkov nižjo ceno) ponudil še v Evropi. V prihodnjih mesecih je sicer napovedan izid nove inačice -- 2003.

Medtem pa uporaba dlančnikov v zahodni Evropi, kjer ima vodilni tržni delež Palm, narašča in je poskočila za slabih 35 odstotkov pri prodaji končnim uporabnikom. Pri prodaji podjetjem je zaznati rahlo nazadovanje.

Za večjo obveščenost pa še dve novosti pri Microsoftu: s strežnikom Windows Server 2003 so že križi in težave. Varnostne kopije, izdelane s priloženim programom NTBackup.exe so neuporabne (nezdružljive) v okolju Windows 2000. Microsoft tako kot ponavadi, obljublja popravek. In še, pred dnevi so izdali novo preizkusno različico orodja za izdelavo diagramov -- Visio 2003. Novo orodje naj bi zaznamovala poslovna inteligenca (BI), usklajenost s tehnologijo .NET in jezikom XML za učinkovitejše proučevanje poslovnih procesov in prenos podatkov. Ali bo podjetnik z Microsoftovo inteligenco in novim Serverjem res boljši, pa bodo pokazali (ne)zadovoljni uporabniki.

Prvič, drugič, tretjič, četrtič.

2 komentarja

Arthur ::

se sprašujem, kako sploh lahko dajo v promet izdelek s tako očitno napako. to, da backupi ne primejo v win2000 je pa huda.

mrTwelveTrees ::

pač... microsoft je bog in batina...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

spletna stran

Oddelek: Izdelava spletišč
5830 (734) Scorpia
»

Slo-Tech Linux @ Monitor

Oddelek: Slo-Tech
5750 (643) Gandalfar
»

Nemčija za Linux, Slovenija za Microsoft

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
203186 (3186) CaqKa
»

DVD plošča za 400 ur videa

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
111357 (1357) Izi
»

Nenaročena e-pošta bo izničila njeno uporabnost

Oddelek: Novice / Zasebnost
101469 (1469) Jeebs

Več podobnih tem