» »

AMD XP je mrtev - naj živi Sempron

AMD XP je mrtev - naj živi Sempron

The inquirer - AMD je pokopal procesorje XP 2700+ in nižje. Slava jim! Podobna je situacija z vsemi MP-procesorji, saj prodaja Opteronov stalno narašča. Serija XP kljub temu še vedno brca z eno nogo, saj bodo 2800+, 3000+ in 3200+ do prihodnjega še vedno na voljo.

Vsi, ki potegnete usta v široki raztežaj ob šaljivi besedi Sempr0n, boste očitno imeli še kakšen dodaten razlog za režanje. Po prvih testih, ki so pricurljali na forume iz daljnega Taiwana, bo Sempr0n očitno "best-buy of the year". Kljub dodatno razpolovljenemu pomnilniku L2 na 256kB in frekvenci 1,8GHz, je le malenkost počasnejši od 64-bitnega vrstnika Athlon64 2800+. Testi tudi potrjujejo, da ima Sempr0n zares izklopljen 64-bitni način, kar pa zaenkrat ni moteče, saj so operacijski sistemi in programje zanj še vedno v povojih.

Sempron je še vedno zavit v rahlo tančico skrivnosti, predvsem zato, ker ni znano kako bo delovala različica za procesorje socket A, torej ali bo memory controller integriran v procesor ali pa bo del matične plošče, kot smo vajeni pri arhitekturi K7.

Še izvirni novici: Xtremesystems in Tweakers.net

16 komentarjev

kihc ::

A pol se prav da bo tole delal v moji plati ki jo mam zej (abit nf7-s)? Kulj.
x

ferdo ::

in kdaj pridejo teleli semproni na naše megaprodajne poličke?

Dr_M ::

se dolg ne...konc leta oz zacetek drugega leta.

in tej procesorji bodo mel izkloplen memory kontroler pri socket A verziji, ker 2 na1x nekak ne morta delat...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

TribesMan ::

Jest pa mislim da bodo že prej dobavljivi... Glede na to da se namiznih Bartonov sploh ne da več naročiti... Zgleda da se AMD resno pripravlja na splavitev. Pomojem okoli oktobra v sloveniji...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Dr_M ::

mogoce bodo pa do oktobra res pr nas ze, glede na to, da je launch date avgust :)


btw...

As it is no secret, Athlon XP officially dies Q2, 2005. This time next year there will be no more Bartons or Thoroughbreds to whet your Socket A palette.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

MKrmec ::

Kva dela AMD s temi proci da majo cedalje manjso frekvenco in cedalje vecjo zmogljivost?? Drgac pa AMD rula!! Intel si lahko pa rit obrise cedalje hitrejsi proci pa cedalje bol vroci hallooo PresHOT ahah!!!

jest10 ::

MKrmec:
Ne prenagli se!
Malo pomisli na mobilne pentiumčke:D

Dr_M ::

ja, le pomisl na njihovo ceno....:\ :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Legend(SLO) ::

Pa kako brez strahu da bi ti kej dnarja ukradel boš hodu okol

NoOrdinary ::

to, se je ze zacel amd-intel fajt. nej kr majo proc s pr0n u imenu imo:P pa kaj se zmeri samo na procesorje obesate, jest bi amdja kdaj ze kupu ce bi mel en chipset, primerljiv z intlovim.... pa se ta amd-tabor fetish na prescote zdej, ne vem, jest mam na original cooler max temp. 47°C, sem vidu amdje k majo pr helikopterju v ohisju visjo temperaturo. (evo mal materiala da se bojo amdjovci mal razpisal:P)

Zheegec ::

NoOrdinary: Čipseti so že od KT333 naprej konkurenčni, nForce2 lahko primerjamo z i875P (ok, boljši price/performance), nForce3 PRO250 je pa makina brez dvoma, spljoh socket939 je daleč pred Intelom trenutno (samo cene so previsoke).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ferdo ::

enim se bo še kolcalo, zaradi nekaj neprimerno izrečenih besed.
Uporabljam AMD in INTEL mašino, Razlika v ceni sistema ne odtehta dejanske razlike, včasih je celo precenjena iz več razlogov, skratka, ko kupujem računalnik, ne kupujem IKONO ampak delovni stroj, ki mi bo služil namenu...ne bom si kupil računalnika, da se bom znjim preseravu, kupil bom kompromis funkcionalnosti cena/performans.

Stroj, ki odda več dela ob manjšem vložku energije je bolj učinkovit je za moje pojme sodoben, če se tega držimo, potem gre pot razvoja naprej. AMD ima take smernice, INTEL šele sedaj ugotavlja, da z glavo v zid ni dobro, če je zid trši kot glava.
Se pustim presenetit Intelovemu marketinškemu lobiju, zanimivo je to, da amrsikdo, sam sebi nameče peska v oči, da ima občutek ali zadovoljstvo "tiste slabosti, ki jih ima njihov ljubeč procesor odmislijo in se napumpajo z njegovimi najboljšimi laqstnosti GHz-ci" in sklepajo, da je to tisto, ki pomeni najboljši nakup ali lastnost..
To je samo psihološki učinek.

Sklepam, da mora INTEL še veliko postorit, če se vrača na P3 je to res, intel se vrača nazaj, AMD gre naprej...
To pravim za to, ker, če se INTEL vrača na P3 oz. jo je začel ponovno oživljat, to pomeni da išče neko rašilno bilko ali vrv, da ga bo rešila, vlaga v razvon nečesa, kar je pred leti opustil in prešel na P4... to pomeni, da so imeli takrat zgrešeno politiko razvoja, če so šele sedaj ugotovili, da so ga posrali z P4, po drugi strani, so pa tisti, ki so kupili P4 nekako po tiho zavedeni, kar na 1x P4 arhitektura ni več dobra, bomo se vrnili na P3.. če bi bil jaz pristaš INTLA bi jim malo zameru, tako pa te sreče nimajo..:P ..ni fer, lagat sam sebi pa ni treba.

NoOrdinary ::

alien povej to vsmu folku k mi amdja na servis nosjo (poletno delo). Pa te z intli da z glavo u zid siljo so super:) AMDje kupuje folk k tocno ve za kaj kisto nuca (najveckrat za igrce pa precej jih poznam k se mi zdi da nucajo kisto samo zato da 3dmark gor laufajo...) pa to, u trgovinah gre 90% procov celeronov, k so dejansko najslabsi proci kr lahko na 486 arhitekturi kups. Pa jebi ga, Intlu se kes siplje od tega. Po drug stran pa ne vem zakaj bi bla p4 arhitektura zanc, sem pa ke preberem monitor in v prejsni stevilki so bli najhitrejsi proci vsi intli razen ene dveh amd64. Ne vem, a se poj intl vraca al kako.... (sicer sem pa tko al tko napisal post samo zato da sem provociral:P)

CCfly ::

AMDje kupuje folk k tocno ve za kaj kisto nuca (najveckrat za igrce pa precej jih poznam k se mi zdi da nucajo kisto samo zato da 3dmark gor laufajo...)

Jaz sem ga kupil zato ker je dober in poceni.

pa to, u trgovinah gre 90% procov celeronov, k so dejansko najslabsi proci kr lahko na 486 arhitekturi kups.

Arhitektura je 80x86.

NoOrdinary ::

Arhitektura je 80x86.

noben ni vedu kva sem mislu.....

CCfly ::

Zdaj vem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoc pri nakupu

Oddelek: Kaj kupiti
9937 (750) Muzo
»

AMD Sempron 3100+

Oddelek: Navijanje
51563 (1108) Spajky
»

AMD Sempron 3100+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
946554 (3883) Dr_M
»

AMD Sempron 2800+

Oddelek: Pomoč in nasveti
101610 (1389) Jaffa
»

AMD Sempron je tu

Oddelek: Novice / Procesorji
292901 (2901) Sgt. Lipnikar

Več podobnih tem