» »

Linux, rešitelj Microsofta ?

Linux, rešitelj Microsofta ?

CNBC - Ta naslov pa zveni hudo podobno tistim, ki jih najdemo v vsakodnevnem rumenem tisku. Toda, Hal Plotkin iz CNBC razmišlja v to smer ... če se bo Linux v prihodnjih letih razvil in postal konkurenčen Microsoftovim sistemom (s tem mislim na podporo, preprostost uporabe in razširjenost, da me Linuxovci ne začnete napadat), lahko to pomeni zaton Windows-a, ter s tem Microsoftove prevlade. Ker pa je Linux "open source" sistem, ni nobene ovire, da ga Microsoft ne vzame za svojega in začne distribuirat na sebi lasten način, ter tako ostane v igri za prevlado ali celo na prestolu (njihove izkušnje in moč govorijo njim v prid).Tule je en zanimiv citat iz tega članka: In 20 years of covering the company, I can't recall a single instance when Microsoft ever voluntarily ceded market share to a competitor. That is why I am betting on a toe-to-toe battle over Linux, with Microsoft having by far the biggest toes. If you don't believe me, ask Jim Barksdale. Zanimivo razmišljanje, ni kaj. Celoten članek se nahaja na tem naslovu. Vredno ogleda.

11 komentarjev

Thomas ::

Članek lahko beremo tudi kot "preventivni" - da ne bi res! Samo vseeno zna MS narediti prav to.

DoBri ::

potem pravijo, da bo svet ponovno lep, brez vojn, nasilja in rožice bodo cvetele vsepovsod...ja, kok bo to fajn....qurac! navsezadnje se gre vsem tko al tko sam za dnar in bodo že tko naredl da bomo v vsakem primeru plačval k budale, za ta keš dobival povprečno ali podpovprečno robo (z vseh strani!) oni pa bodo bogatel in bogatel pa bogatel...tak je svet...jebesh...mislm, da bi blo najbolš, če bi utopil ene par glavnih iz obeh strani...zakaj pa ne?! - čistejša zemeljska obla..:)

undefined ::

Hmm, kdo današnje dni sploh še kupuje OS-e in ostali software? Zame je vse brezplačno. No ja, 130 SIT za Win2k Pro ni ravno preveč. :D :P

DoBri ::

kupuje? nobedn...
največja bedarija v svetu računalništva? za ssoftver dt 2x več kt za harver...pa če to ni najbl bulši kar ga poznam...nikoli!!!!!!!!!
pa ne plačam nikol niti stotina oderuhom - prasicam!
NIKOLI!

jugonostalgik ::

Živeli pirati!!!

andrej ::

E fantje, ko boste enkrat ziveli od pisanje programov bi vas rad videl tako govorit...:D

Predator ::

se strinjam z Andrejem; tako govoriš dokler tega ne počeš poklicno; sicer je res da je software predrag sam da pa nelegalen software uporabljajo podjetja je pa nesprejemljivo saj služijo denar; poleg tega pa poglejmo to z vašega stališča oz tud z mojega ker mam tud sam nekaj piratov; če nebi noben več kupoval software-a bi vsa podjetja propadla, s tem ne bi bilo nobenih novih programov ne igric, če pa mislite da bo kakšen zmešanec vam zastonj delal igrice ali programe v taki kakovosti kot so danes pa DOBRODOŠLI V REALITETI; saj če vas pa visoke cene ala microsoft motijo pojdite na linuxa tam mate pa skoraj vse zastonj; komur je program / igrica všeč in ne kupi originala naj se gre solit, predvsem pa naj ne pričakuje nadeljevanja ker razen pirata ni podprl nikogar in eni v svetu od tega živijo.

Predator ::

Aja da ne pozabim; vsi tok govorite kolk so windowsi zanič/sux/da so v kuracu.... kolk od vas jih pa ne uporablja oz ima original? Kako pa to da jih imate če so tok zanič?

andrej ::

trebe je se dodat, da je softver res drag za nase razmere... americanom pa tistih 300 usd ne pomeni kaj dosti...

kuntek ::

Če bi imel samo OS na računalniku, bi ga tudi jaz legalno kupil. Ker pa imamo na destine programov in igerc pa se to vse skupaj nabere na zelo velike številke v $$$$.
Pa še to o ideji Microsoft+Linux. Če bodo združili vse dobre lastnosti iz Microsoft OS-ov in Linuxa bomo dobili ubijalski OS.

andrej ::

hja, kdo pa je reko, da moras kupit tolko spilov in drugih programov?:D
Problem pri nas je, da razmisljamo, da moramo met PhotoShop za obdelavo domacih slik in ostale drage programe...
Res pa je, da je softver za nase razmere zelo drag. Poleg tega pri nakupu ne dobimo tolko softvera kot recimo v usa, kjer dobijo zraven praktivno vse kar povprecen uporabnik rabi...
Linux+MS os bi znala bit dobra kombinacija, ker ima linux veliko stvari, ki bi jih radi vidli pri MS os-ih in obratno...



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google bo proizvajalcem pametnih telefonov začel zaračunavati Google Play v EU (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Android
16243406 (33314) Ales
»

Motorola precej blizu prepovedi prodaje Oken in XBoxa v Nemčiji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
10229243 (25329) SkipEU
»

Microsoft opozarja azijske države.

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
436054 (6054) Matev
»

Windows za AMD x86-64 procesorje

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
162168 (2168) mrTwelveTrees
»

Linux kot desktop OS

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
92066 (2066) Paramedic

Več podobnih tem