» »

Zalman 6000cu OEM

Zalman 6000cu OEM

Roadkill ::

Torej... zanima me samo, če je kaj panike, če nabavim OEM varjanto. Kaka "nevarnost"?
Namreč OEM varjanta je počeni ko hudič -> 4.950sit (z ddvjem) - pri maitimu (sicer ta štarcuna kr neki).

Biu sm u petek že tm, pa ga niso mel, tko da grem ta tedn, ko dobijo..
Me je pa mal zaskrbel, ko je prodajalc reku, da je razlika med "obično" in OEM varjanto samo v tem, da je to kopija originala in da to pomeni malce slabše delovanje, a to itak ni važn, ker hladilnik pa že ni tolk zapletena zadeva, da bi blo to kej važn. ?!

OK. Vem, da OEM pomen, da je izdelek namenjen novim računalnikom in je zato brez določenih candyjev, kot je lepa škatlja in knjižica... sam se mi pa vsen zdi, da je cenovna razlika kar malo huda.... sploh ker majo drugače v maitimu precej zasoljene cene.

boštjan ::

če je OEM ga dobiš brez šraufekov.je pa zelo važno kako zmontiraš cooler na socket.

Roadkill ::

Brez šraufov? U sure?
Uh.. to mi pa ni všeč... to pol verjetn tut pomen brez termalne paste, orodja za montažo...?
Hmm... :/
Sam še usen je 3k cenejš, pa še bliz stanujem, drugač je pa treba jit u LJ, kar pa tut ni zastonj...

OK, naj mi kdo pove, če je kupil to varjanto in kako je zadevo urihtu... al pa recimo kakšne šraufe rabm itd..

boštjan ::

ziher nisem ,se mi pa zdi.najbolje da ti pokažejo.če pa bi jaz bil na tvojem mestu bi si volcano7+ kupo in dal 1200sit poleg

Roadkill ::

Zakaj pa misliš, da kupujem zalmana?
Ne rabim kosilnice...rabim tišino. :)

boštjan ::

čudno,ker moja "kosilnica" pri 3300 obr. sploh ni glasna

MI_KO ::

Kak ste eni čudni s temi volcanoti.

Kaj si ti tud športne avte kupujete za po mestu. ( Seveda. Kr babe palijo na to.:D )

Boštjan za informacijo, tvoj volcano je pri 3300 rpm glasnejši kot zallman pri ca. 1500, pa kot moj Titan pri 2800, hladi pa isti k... (Za tiste dve do tri stopinje se ne bom sekiral)

Tisti ki pač ne navijamo, ker ne rabimo, še8-) , nam je dovolj da normalno hladi in je tiho. Kaj mi pomaga proc. pri -10 ko pa jaz nimam nič od tega.

Razlika je ta da si ti dal ogromnih 10k za ropotalo, zalman pride par prešernov manj, jaz sem pa dal udobnih 2jurja!

boštjan ::

Blup ::

Jst sm kupu 6000 AlCu OEM... je bla pasta zravn, fanmate in šraufi... ni pa blo unga "šraufncigrja" za prtrdit pahlačo na socket.. kar pa sploh ni panike...

Blup
:\

freejack ::

boštjan: pa ti volcano7+ pri 3000 obratih sploh kaj hladi?
Jst mam zdej še Dragon Orba, pa ga mam na 7V, ker na 12V je pa glasen kot avion (37dBa).
47dBa (6000rpm) in 35dBa (4800rpm) je vseen preglasno, tej rajš mojga Orba obdržim, pa me zanima, kk se na 3000rpm (24dBa) obnese? Bi se ga splačalo kupit? Al je tko, bolj tk, za nenavijanje? :D

btw. sej volcano 7+ je boljš kot volcano 9, right?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: freejack ()

boštjan ::

Pri 3300 obratih mam 1,3GHz durona na 39 stopinj (mam odprto ohišje),če samo surfam in wordam.ko pa grem igre furat pa pri istih vrtljajih doseže MAX45 stopinj.
volcano 7+ pa je bolji od 9,ker je cooler ves iz bakra,pri V9 pa je samo jedro,spodnji del iz bakra

freejack ::

Hmm, verjetn bom kr pri tem ostal. Z 1700+ na 1900+ mam pri max obremenitvi 38°C (odprto ohišje), pri default 1700+ pa sistem 22°C, cpu pa 30°C (idle).
Bom še mal počakal, na volcano 11. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: freejack ()

Jochaan ::

ja jst mam 1600XP+ pa Zalmana 6000Cu pa mam v windowsih 42 stopinj.:))

Kolega ku ma pa 1800XP+ in Vulkana 7+(stopnja 1) ma pa v windowsih 54 stopinj.8-O

Pa je za moje pojme 2krat glasnejši od mojga zalmana:D

Fury ::

kolega ma slabo namonteran vent

AtaStrumf ::

Stavt se grem, da ma tvoj kolega drugo osnovno ploščo (torej drug senzor kar pomeni totalno neprimerljive rezultate; jaz jih še med istimi ploščami jih nebi šel primerjat), ker Volcano 7+ 100% bolje hladi od Zalmana 6000Cu. Jaz sem imel Zalmana 6000Cu pa sem ga zamenjal za Volcanota 7+ ko sem kupil 2100+ (Tbreda B) Athlona in ga navil na 2700+ in mi sedaj dela na 3000 RPM enako glasno kot Zalman pri 3000 RPM (karkoli manj je mučenje za tak procesor), hladi pa vsaj 5 C bolje. Če pa hočem navijat pa imam na voljo še 4800 in 6000 RPM preko regulatorja obratov, ki pride zraven, česar pri Zalmanu nimaš. Problem Zalmana je, da če imaš kišto zaprto sam meša vroč zrak (ne smeš ga imeti, če nimaš nobenih ventilatorjev za v in iz ohišja pa kakega malo bolj vročega Athlona), Volcano 7+ pa piha malo bolj usmerjeno, je pravtako cel iz bakra in hladi zelo dobro pa še skor 2 jurja je cenejši.

Mene samo zanima če lahko tega V7+ priklopim na tri pinski priklopnik na osnovni plošči, ker v osnovi naj bi ga priklopil na molex, meni pa jih hudo primanjkuje in tole pa jim zamerim, njihov molex za razliko praktično vseh ostalih ni narejen tako da se razveja in ti potem omogoča na isti molex priklopit še druge naprave. Sedaj sem kar uno drugo linijo za floppy, ki je bila še edina prosta, razdru in na njo priklopil Volcanota, ker drugače ni šlo. Se bojim, da če imam priklopljen še ta regulator vrtljajev, da potem ne smem več direkt na plato priklopit venta, ker lahko vleče preveč toka. Vsaj tako izgleda, glede na to kako so zadevo naredili. No a kdo kaj ve o tem, kako jih imate vi priklopljene?

Thanatos ::

Imam Tbirda 1000 @ 1230Mhz in Volcana 7+ @ 3800 obr = sweet spot glede zvoka :D + Arctic silver 3. Za štelanje uporabljam Fan mate 1. Prime95 torture test ga nazene na max 43°C. Bi rad videl zalman pri tej temperaturi. Aja nekdo je rekel da je titan pri 2800 tišji od V7+ pri 3300. Ahm, ja, uh, seveda, bo zihr držal, NOT. Si kdaj sploh slišal oba :\

||_^_|| ::

jst mam tut zalmana ampak 3100-plus. pa mam od 43 do 51 stopinj (TB 1,4).

AtaStrumf ::

Thanatos, če maš fanmate1 to pomeni, da imaš potem vse skupaj priklopljeno na tri pinski priključek na osnovni plošči ane?

Tale TT-jev regulator je precej okoren in še samo na Molex paše, tako, da tudi sam razmišljam o fanmate-u pa direkt na plato. Čeprav imam pa tud od enga Intelovga venta odsekan tri pinski priključek in bom pomoje kar predelal un molex na tega pa na plato pa bo.

Thanatos ::

ne nimam. Imam ga priklopljenega na Zalmanov devider (iz molexa štrlijo štirje 3 pinski) tako da je na molexu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thanatos ()

AtaStrumf ::

Aha zastopim. Zakaj pa ne bi raje priklopil direkt na plato, če imaš Fanmate1? A vleče preveč toka? Jaz nikjer nisem našel, da bi pisalo, da ne smeš proklopit na plato. Saj če ne uporabljaš tega TT regulatorja vrtljajev lahko itak direkt na plato priklopiš, samo pol te pa ušesa začnejo boleti :D. Če pa dodaš reguator pol pa ne vem kaj se spremeni v električnem smislu, da ne bi smel priklopit direkt na plato. Pri Zalmano 6000Cu in fanmate-u1 sem imel priklopljeno direkt na plato brez problema. Samo tam je max 3000 obratov tukaj pa 6000. Se ne zastopim preveč v elektriko in kaj pomeni če dodaš upor za zmanjšanje obratov pred tako močan ventilator. A kdo ve zakaj se recimo Zalmanov vent vrti max 3k TT-jev pa max 6k? Kaj je v ventu drugače? Po moji logiki sicer ne bi smel biti noben problem samo je problem ker nisem siguren.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TT Silent Tower ali Zalman CNP6000-Cu (cilj je tišina)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241903 (1362) js
»

Vas nasvet hlajenja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
412078 (1455) delfinus

Kateri CPU cooler

Oddelek: Kaj kupiti
373449 (2867) boštjan
»

TIH hladilnik za Athlon1200 - kateri?

Oddelek: Kaj kupiti
222200 (1868) matter
»

Za vse lastnike Volcano 7+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
402151 (1424) Coinbird

Več podobnih tem