Forum » Pomoč in nasveti » Prenosnik
Prenosnik
Spaarkie ::
Pozdravljeni! Potrebujem prenosnik, ki bo brez tezav opravljal moje vsakodnevne potrebe kot so brskanje po spletu, urejanje dokumentov, delo v Photoshopu in ob sprostitvi kako igro kot je League of Legends in Starcraft 2.
Cenovni rang je okoli 600e. Najbolj se nagibam k znamki Asus, nevem pa ali je za moje delo bolj pomembna grafična kartica ali procesor? Bi bila integrirana intel hd 4000 dovolj in je bolje vzeti boljši procesor ali obratno?
Sprasujem se veliko stvari, bi bilo nekaj takega smiselno kupit ali ne?
http://www.mimovrste.com/artikel/275061...
Hvala za vaso pomoc, pa SRECNO in ZDRAVO novo leto vsem! :)
Cenovni rang je okoli 600e. Najbolj se nagibam k znamki Asus, nevem pa ali je za moje delo bolj pomembna grafična kartica ali procesor? Bi bila integrirana intel hd 4000 dovolj in je bolje vzeti boljši procesor ali obratno?
Sprasujem se veliko stvari, bi bilo nekaj takega smiselno kupit ali ne?
http://www.mimovrste.com/artikel/275061...
Hvala za vaso pomoc, pa SRECNO in ZDRAVO novo leto vsem! :)
shadeX ::
Prenosnik k si ga linkal bo z mezincem poganjal LoL in SC2. Mam veliko slabši prenosnik kot tisti z linka in mi Dota 2 (bolj zahtevna kot LoL) laufa, brez problema.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
Dela ze, koliko fpsjev pa imas? Zelo me zanima ce je tale nVidia GeForce GT 710M 1 GB sposobna poganjat oboje na 60 fps recimo na medium nastavitvah.
Mam okol 30FPS sam na low nastavitvah. Sam je prenosnik star 5 let in še malo sem dal za njega takrat.
Mah 60 FPS itak da dobiš tud na high nastavitvah po mojem mnenju. Recimo poglej si ta video
Tip ima isto grafiko kot un z linka in celo slabši procesor, in mu laufa BF3 na medium-high brez problema. BF3 je pa grafično veliko bolj zahtevna kot LoL.
Mah 60 FPS itak da dobiš tud na high nastavitvah po mojem mnenju. Recimo poglej si ta video
Tip ima isto grafiko kot un z linka in celo slabši procesor, in mu laufa BF3 na medium-high brez problema. BF3 je pa grafično veliko bolj zahtevna kot LoL.
Zdej recimo , če hočeš lahko naročiš tudi iz Nemčije. Tale prenosnik se mi zdi boljši kot tisti k si ga linkal. Ima boljšo grafiko in isti procesor. Ima tudi večji zaslon ( kar je boljše pri gejmanju, gledanju filmov itd )..
Rainbow Dash ::
ali pa če daš 50€ več od budgeta pa kupiš kj takega : http://www.computeruniverse.net/product...
Malo gledam tole spletno stran in tukaj dobim veliko vec za enak denar, vendar se nikoli nisem naročal nič iz tujine, kako je potem z garancijo? 12e pride poštnina, kar je malo.
Tale Acer, ki ga je predlagal -Rainbow Dash- je se mi zdi daleč najboljši tukaj za ta denar! i5 procesor, Full HD zaslon, grafična 750M 4gb, 8 gb rama, tanek - lahek, velika kapaciteta baterije..Tole je po mojem best buy, ampak po kvaliteti in izdelavi nevem kaksen je. Najbolj me privlači Asus, kvaliteta, dizajn... naj me kdo popravi če se motim!
A mi lahko nekdo razlozi kaksna je razlika med tema dvema procesorjema- Core i5-4200U 2x 1.60 GHz (2.60 GHz Turbo) in Intel Core i5-3230M 2x 2.60 GHz (3.20 GHz Turbo). Razumem da gre za 4 in 3 generacijo?
Sta enako zmogljiva, glede na to da ima i5-3230M visjo frekvenco in posledično večjo porabo?
A mi lahko nekdo razlozi kaksna je razlika med tema dvema procesorjema- Core i5-4200U 2x 1.60 GHz (2.60 GHz Turbo) in Intel Core i5-3230M 2x 2.60 GHz (3.20 GHz Turbo). Razumem da gre za 4 in 3 generacijo?
Sta enako zmogljiva, glede na to da ima i5-3230M visjo frekvenco in posledično večjo porabo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Spaarkie ()
-its jure- odkar gledam tale computer universe se mi zdi tale ki si mi ga linkal zelo drag :D
Rainbow Dash ::
iMiha... razlika med zgornjima 2 proceorjema je, da je intel i5-4200u narejen na hawell platformi, kar pomeni da porabi bistveno manj energije... mislim da ima ta procesor porabe samo okoli 15w..
on drug je pa zgrajen z ivy bridgom... sj bistvene razlike neboš opazu, samo to da ti bo pri haswellu zdržala baterija dlje...
aja pa glede tega acerja... jaz imam istega, samo da imam samo hd zaslon nimam full hd-.- ...
no v glavnem.. po 2 mesecih uporabe ti lahko povem da je prenosnik vreden vsakega € ki sem odštel zanj... pa ker je tako tanek sem mislil da se bo hudo pregreval, pa je tako hladen skos... zdle med brskanju na internetu je 25stopinj celzija not u masini, drugače med igranju pa max. 55...
edino kar bi jaz dodal je še kak usb vhod... drugače mi je pa tale komp tako top... Jaz sem kasneje dal notri še 120gb ssd, in sem super zadovoljen!
pa še ko sem ga kupoval me j e skrbelo da bo imel baterijo ki bo zdržala največ kake 2 uri...
razultat:
nesem ga v šolo in je v šoli 8 ur vžgan in pridem domou in ima še kar 20%... v glavnem stvar je zares op...
drugače pa se tudi gejmat da... LoL laufa na max settingsih na 60 fps bp, bf3 laufa na high pa ia 40 fps...
če te zanimajo kakšni fps-ji pri igrah ali še karkoli mi pa piši...
Lp
on drug je pa zgrajen z ivy bridgom... sj bistvene razlike neboš opazu, samo to da ti bo pri haswellu zdržala baterija dlje...
aja pa glede tega acerja... jaz imam istega, samo da imam samo hd zaslon nimam full hd-.- ...
no v glavnem.. po 2 mesecih uporabe ti lahko povem da je prenosnik vreden vsakega € ki sem odštel zanj... pa ker je tako tanek sem mislil da se bo hudo pregreval, pa je tako hladen skos... zdle med brskanju na internetu je 25stopinj celzija not u masini, drugače med igranju pa max. 55...
edino kar bi jaz dodal je še kak usb vhod... drugače mi je pa tale komp tako top... Jaz sem kasneje dal notri še 120gb ssd, in sem super zadovoljen!
pa še ko sem ga kupoval me j e skrbelo da bo imel baterijo ki bo zdržala največ kake 2 uri...
razultat:
nesem ga v šolo in je v šoli 8 ur vžgan in pridem domou in ima še kar 20%... v glavnem stvar je zares op...
drugače pa se tudi gejmat da... LoL laufa na max settingsih na 60 fps bp, bf3 laufa na high pa ia 40 fps...
če te zanimajo kakšni fps-ji pri igrah ali še karkoli mi pa piši...
Lp
Alessio983 ::
Pozdravljeni,
Jaz pa za očeta kupujem prenosnik. Je ta ok ?? http://www.mimovrste.com/artikel/275061... Pa prosim res max cena je to kar je 600 €.
Gledal sem te integrirane grafične. Kako se odnesejo. Uporablja se za normalno vsakodnevno uporabo. Igrce se ne igrajo, vendar nikoli se ne ve :)
Jaz pa za očeta kupujem prenosnik. Je ta ok ?? http://www.mimovrste.com/artikel/275061... Pa prosim res max cena je to kar je 600 €.
Gledal sem te integrirane grafične. Kako se odnesejo. Uporablja se za normalno vsakodnevno uporabo. Igrce se ne igrajo, vendar nikoli se ne ve :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | izbira prenosnika!Oddelek: Pomoč in nasveti | 5674 (4991) | hebla57 |
» | Nakup prenosnikaOddelek: Kaj kupiti | 2252 (1956) | Lightning17 |
» | Nakup prenosnika (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 20274 (19482) | krneki0001 |
» | Low-cost prenosnikOddelek: Kaj kupiti | 2194 (1972) | broken/link |
» | Kateri prenosnikOddelek: Kaj kupiti | 1148 (1041) | p0ki |