» »

Distribucijska eksotika

Distribucijska eksotika

Kiberpipa - Vam je dolgčas? Je vaše spolno življenje pusto? Želite preizkusiti kaj novega? Če ste na katero od vprašanj odgovorili pritrdlino, potem berite naprej! (Minmax pa zveni kot Top Shop prodajalec -- alien-w)
Za popestritev bivanja z vašim življenskim sopotnikom (računalnikom) vam v KiberPipi pripravljamo distribucijsko eksotiko - namestitveno delavnico Slackware in Gentoo Linuxa.
  • Slackware je smatran kot "originalna linux distribucija". Spada med ene najstarejših distribucij in je temu primerno tudi dorasla. Na Distrowatch stoji na 7. mestu po popularnosti;
  • Gentoo pa je ena najnovejših distribucij in temelji na samem "source-code", kar pomeni, da se vsak paket pri instalaciji optimizira po konfiguraciji sistema, za lahkoto uporabe pa skrbi portage - sistem podoben ports sistemu za BSD ... sliši se komplicirano, ampak ni [:))]. Za informacijo: na Distrowatch kotira po priljubljenosti na 3. mestu, takoj za Mandrake in RadHat
Več informacij o tem, kaj potrebujete za udeležbo in kje se prijaviti pa na tejle strani. (To, da je stvar zastonj pa je tako ali tako samoumevno.)

1 komentar

IceIceBaby ::

Damn, bi prišel pa mam šolo takrat pa si nemorm privoščit da bi manku.
A bote to delavnico tut posnel tko kot predavanje od Sergiota ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obvezno branje!

Oddelek: Operacijski sistemi
1130120 (13668) MrStein
»

Slovenski PCLinuxOS

Oddelek: Operacijski sistemi
71746 (1455) 'FireSTORM'
»

Kateri OS priporočate?

Oddelek: Operacijski sistemi
101237 (1070) Fatboyslim
»

Linux-KATERI?

Oddelek: Operacijski sistemi
71227 (1085) Pithlit
»

Kateri linuxi so najboljši za uporabo

Oddelek: Operacijski sistemi
262178 (1671) mte

Več podobnih tem