» »

Zamujanje DirectX 9 ter prodaja Radeona 9700

Zamujanje DirectX 9 ter prodaja Radeona 9700

DigiTimes - Digitimeovci pišejo o tem, kako naj bi zamujanje DirectX 9 vplivalo na prodajo Radeona 9700. Kot najbrž že veste, je ATijev Radeon 9700 kronološko druga kartica (za Parhelio), ki podpira prihajajoči DirectX 9. Najbrž ste brali tudi njene teste, tako da veste, da je z nad 100 milijoni tranzistorjev, visoko frekvenco, širokim barvnim spektrom, širšim vodilom ter predvsem visoko ceno danes najbolj zmogljiva igričarska grafična kartica. Cena, 400 ameriških zelencev, mora biti upravičena, ako se spravimo v nakup take zverine. No, ker je ta kartica (na papirju) dobesedno odvisna od datuma prihoda DirectX 9, so se ljudje začeli spraševati, kako bo to vplivalo na prodajo čipa. Kanadsko podjetje nima bojazni, saj meni, da bo kartica delala nadpovprečno v vseh do danes izdanih igrah, katerih večina pa sploh še ne podpira DirectX 8.1 standarda. Klik!

2 komentarja

sinko999 ::

Torej če sem prav razumel je potem to samo voda na mlin nvidi ker se še ati 9700 še ne prodaja in s tem tudi nvidia nima prevelikega zmanjšanja dobička/dohodka.
Ni? ni ve?no !

Senitel ::

OK, še enkrat: DirectX 9.0 NE zamuja! Predviden release date je november in to že vsaj od MAJA če že ne od prej. ATI je točno vedel, kdaj bo MS releaseov DirectX 9.0 že vsaj 2 meseca preden so lansirali Radeon 9700. Večina špilov danes je pisanih za DirectX 8.1 ampak to sploh še ne pomeni, da igra SPLOH uporablja pixel ali vertex shaderje. Vse kar to pomeni je, da mora uporabnik imeti inštaliran DX 8.1, da bo lahko igro igral. Ena izmed prvih DX 9 aplikacij, ki bo tudi izkoriščala kar nekaj dobrot iz DX 9 bo pa novi 3D Mark, ki zna priti ven še letos.
Ne vem komu se je pač sanjalo, da bo DX 9 zunaj že sredi poletja?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Are you ready?

Oddelek: Novice / Grafične kartice
172129 (2129) Super Sonic
»

NV30H&R300

Oddelek: Kaj kupiti
171169 (895) Senitel

Več podobnih tem