» »

Kaj za <i>vraga</i> pomeni DDR-II?

Kaj za vraga pomeni DDR-II?

Lost Circuits -

Vam zgornje vprašanje deluje nekoliko znano. Da, računalniški uporabniki so nenehno obkroženi z goro kratic tehnologij, za katere sploh ne vedo kaj predstavljajo, kaj šele da bi vedeli katere prednosti omogoča kakšna tehnologija. In DDR-II je zagotovo taka. Vsi pričakujemo dvokratno povišanje hitrosti, nihče pa se ne vpraša na račun česa? Je DDR-II torej res dvakrat hitrejši od navadnega DDR ter štirikrat hitrejši od SDR? Zakaj potem takšno ime?

No, na vsa ta vprašanja so se odločili odgovoriti na LostCircuits, kjer so spisali članek, ki se sicer ukvarja z različnimi vrstami računalniškega pomnilnika, prednost pa nedvomno daje DDR-II. Če vas torej zanima, čemu so DDR-II poimenovali tako, kot so ga, utegne biti ta članek izvrstno branje za vas.

5 komentarjev

Filo ::

....uf uf težko branje, težko branje. Se moraš kar malo bolj spoznati na zadevo......je pa zanimiv tale EDDR oziroma.........>:D

AtaStrumf ::

Z enim stavkom povedano: DDR-II bo imel višje frekvence delovanja a tudi višje latence, a bo povečanje frekvence premagalo povečanje latence in tako bo DDR-II delal hitreje od DDR-a. Nekaj podobnega RAMBUS-u, samo bolje.

Buggy ::

Pa se nazaj ne bo kompatibilen, tako da bojo zopet nove plosce na udaru - proizvajalci maticnih plosc bodo kot vedno do sedaj zopet prisli na svoj racun, ce ne z 'fake' dodatki kot so AGP 8x itd. pa tako.

Tic ::

hehe.. zacaran krog :)
persona civitas ;>

Brane2 ::

Dober link, le da so tipi IMHO malo preveč zakomplicirali stvari. Če koga zanima kako stvari laufajo, si pač lahko lepo sname Micronov datasheet za navadne SDRAMe in za DDR SDRAMe.
Dokumenti niso jako dolgi in zelo precizno pojasnjujejo stvari.

Lepo je videt, da je DDR SDRAM interno skorajda povsem enak navadnemu, le da ima izpiljen vmesnik za komunikacijo z okoljem. Natačnejši timingi, diferencialen clock. brdo dodatnih pinov za napajanje in maso, strožje zahtevve pri načrtovanju tiskanine so bistvo sprememb med navadnim in DDR DRAMom. Podoben korak je prehod na DDR-II ali karkoli bo že naslednja generacija.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

komponente (plata, proc & rami) do 300€

Oddelek: Kaj kupiti
91159 (908) kmetek
»

dva grafična favorita - katerega izbrati

Oddelek: Kaj kupiti
11875 (786) Caligula
»

Micron in DDR-II

Oddelek: Novice / Pomnilnik
72442 (2442) Eschelon
»

FIC o R9800 in R9800Pro

Oddelek: Novice / Grafične kartice
161396 (1396) MrX
»

NV30 z gigaherčnim pomnilnikom

Oddelek: Novice / Pomnilnik
102288 (2288) smash

Več podobnih tem