» »

Pok!

Pok!

CPU Tweak - Oglejte si tole sliko. Kaj je narobe na njej? Nič, razen tega, da so kondenzatorji počili :D. Sicer mi ni jasno, kako se je to zgodilo, kaj je vzrok razpočenja ter če plošča MSI Pro266 še dela (v kar dvomim). Je pa zanimivo videti tole:

15 komentarjev

Alec999 ::

Men se je neki tazga zgodil na Abit VA6 pa sm nesu popravt pa caku pol leta ... po so pa rekl, da je krivo nihanje v elektriki pa da garancije noujo priznal :\

Bane_ ::

to se zgodi takrat ko je prevelika napetost na kodenzatorju!

Opkow ::

Na firmi smo 4 plate stran vrgli, ker niso vec delale.
VSe so imele napihnjene kondenzatorje..
Diagnoza. Slabi napajalniki!

MH0 ::

Dva BX133-RAID z napihnjenimi kondenzatorji. Mlacom pravi "garancija ne velja, ker je do tega prišlo zaradi overclockanja!"

hatch ::

Meni se je zgodilo isto na ABIT BE6-2... problem ni slab napajalnik ampak slabi kondenzatorji.. (na njej so tocno te, zeleni elektroliti) 9.3V 6uF ? al neki tazga so..
Problem je bil.. ker se comp ni zagnal v 90% primerih.. ko pa je 1x zagnal je pa laufal stabilno....
no potem se pa pac sam zamenjal kondenzatorje(3 kom).. in od takrat nobenih problemov vec.

Brane2 ::

Elektroliti so NAMENOMA NAREJENI s tistim "X" zgoraj, da se vprimeru nastalega pritiska ne razletijo, ampak se lepo odprejo. V teh stvareh je tekoči elektrolit, ki pri višjih temperaturah lahko odhlapeva. Kjer vidiš napihnjen kondi, vedi, da je dalj časa delu obremenjen in se je grel ali pa ga je grelo kaj od zunaj.

V starih dobrih časih, ko teh stvari ni bilo, si si lahko lepo implantiral kak Iskrin elektrolit dosmrtno v čelo, če ga je soliden šus raznesu glih, ko si z nosom v vezju iskal napako.
Počlo je, ko bi iz puške istrelil in kancerogeni hlapi elektrolita so prav lepo zasmrdeli po delavnici...

Elektroilti se obnašajo v velki meri kot baterije (v nasprotju z navadnim kondijem tu poleg fizike igra vlogo še kemija) in če vidiš napihnjen elektrolit, ga je treba zamenjat...


tadyŽ ::

če je previsoka napetost na kondenzatorju bo crknil!!!
zamenjaj ga :D

franci ::

Ta plata sploh ni za stran.
Tip nej sam kondenzatorje zamena

CaqKa ::

newem zakaj noben ne komentira prvega komentarja... a ni tak da mora distrubicija zagotavljat konctantno napetost in tok in s tem ne more in ne sme prit do nihanj... in so oni v trgovini cisto lepo napizdli na bedast način?

Bagr ::

Teoretično res ne bi smelo biti nihanja napetosti v distribuciji. A ker je teorija daleč od realnosti je dovoljeno nihanje omrežja +/-10%. Krivec da pride do napihovanja kondenzatorejv sta dva plata in kondenzatorji sami, ker proizvajalec ne daje primernih kondenzatorejv na plato in z tem privarčuje nekaj denarcev.

glavic ::

mah sam zamenjas jih.

Highlag ::

Ja možno je tudi, da so jih prilotali napačno.
Mislim zamenjali so lahko + in -

Posledice so popolnoma enake:D

Pravilna polatiteta je najbrž označena na tisku pod kondenzatorjem.

gumby ::

Elektroliti prav lepo počijo, če jih z obrnjeno polariteto vežemo na dovilj močen napajalnik>:D . Še posebej tisti večji z kapaciteto nekaj 1000uF. Idealno, če kdo ne more priti do petard in dimnih bomb:D
aja.. otroci, tega ne delajte doma:\

miranpozar ::

Na tak nacin se Abitke najraje pokvarijo. Sem jih videl ze prevec (zadnjo prav vceraj)!

KoMar- ::

Zanimivo zanimivo; po 1000 letih pridem na SLO-TECH in - eureka! - najdem tole novičko o kondenzatorjih. Zakaj je to zanimivo? Ker se je isto zgodl moji plošči ABIT SA6R; na srečo je bla kupljena pri podjetju Sun Rise in ne pri Mlacom-u (ki drgač še vedno rula na sceni) - tko so mi jo v skladu z garancijo popravl. Tut men se ni hotla vklučt ene 10-20x, pol je pa delala. Zanimivo, sej pravm.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri kodeki

Oddelek: Pomoč in nasveti
111135 (980) Spajky
»

Laptop se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
292414 (2232) Janac
»

[IGRA] Kaj je na sliki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
694723 (3346) Kaličopko
»

Ugani kaj je na sliki

Oddelek: Loža
302571 (2003) tx-z

Pika Božič Štuk Dirty pics (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7210074 (6351) sketch

Več podobnih tem