»

Pok!

CPU Tweak - Oglejte si tole sliko. Kaj je narobe na njej? Nič, razen tega, da so kondenzatorji počili :D. Sicer mi ni jasno, kako se je to zgodilo, kaj je vzrok razpočenja ter če plošča MSI Pro266 še dela (v kar dvomim). Je pa zanimivo videti tole:

15 komentarjev

Nore modifikacije!

Afrotechmods - To je pa stran z najbolj norimi modifikacijami kar sem jih kdaj videl! Prejšnja novica opisuje združevanje PSXa in PCja. Ko pa sem še malce deskal po Afrotechmods, sem odkril še eno noro modifikacijo. Ustvarjalci te zelo preproste a grozno domiselne strani so pod oddelek "zelo poceni modifikacije" opisali tudi hlajenje pomnilniških čipov na grafični kartici s kovanci. Samo oglejte si tole sliko in vse vam bo jasno: Priporočam vam, da še malce podeskate po tej strani, saj boste presenečeni, kam seže domišljija nekaterih osebkov! Dodatek:
- Tukaj je opis "papirnega hlajenja";
- Tukaj so uporabili alu folijo pri hlajenju Athlona;
- Tukaj imate kup neumnosti in tako naprej...

4 komentarji

VIA se pripravlja na Tualatina...

X-Bit Labs - VIA je danes, Intelovemu protestiranju navkljub, najavila celotno serijo veznih čipovij za Pentium III Tualatin procesorje, ki bodo med nami julija. Pripravljajo celotno serijo čipovij, od integriranih SDR različic do DDR čipovij, večinoma pa gre za malce predelane že videne izdelke. Več podrobnosti bomo izvedeli na Computexu, tukaj pa so osnovne informacije:
  • VIA Apollo Pro266T: nadgradnja Apolla Pro266 z DDR podporo
  • VIA Apollo Pro133T: nadgradnja Apolla Pro133A s SDR podporo
  • VIA ProSavage PL133T: integrirano SDRAM čipovje s S3 Savage4 grafiko
  • VIA Apollo PLE133T: low-end integrirano čipovje s Tridentovo grafiko

0 komentarjev

DDR vs SDR vs RDR

Simmtester - Še posebej te dni je vojna med pomnilniškimi standardi zelo vroča tema. Nihče več prav ne ve kaj za vraga se dogaja, saj ni nič tako, kot bi moralo biti: DDRja od nikoder ni, RDRAM se je neverjetno pocenil in tako naprej. Zato je ta test Simmtester strani toliko bolj zanimiv. Primerjali so vpliv različnih pomnilnikov na hitrost celotnega sistema, osredotočili pa so se na Intelovo platformo. Barve SDRja je zastopal i815E, RDRja i820, DDRja pa VIA Apollo Pro266. Če vas zanimajo izidi, si zadevo kar oglejte. Priporočam!

0 komentarjev

Začetek cenovne vojne za vezna čipovja

X-Bit Labs - Nekateri tajvanski proizvajalci matičnih plošč poročajo, da je VIA začela spuščati cene svojih ProSavage PM133 in Apollo Pro266 DDR čipovij. Razlog za to je nedavna Intelova najava i815EP čipovja, ki bo stalo pod 30$. Pred tem čipovjem VIA seveda ni bila v skrbeh za svoj položaj, saj je edini konkurent njihovim čipovjem bil Intelov precenjeni i815E. Z pojavo novega čipovja in napovedano masovno podporo proizvajalcev, pa so morali ukrepati. Ceno PM133 so tako spustili na 31$, ceno Apollo Pro266 pa na 30$ ( seveda v večjih količinah... ). To pomeni, da bodo nove matične plošče s temi čipovje stale približno toliko, kot stare na osnovi Apolla Pro133A. Kaj naj rečem... Naj se igre začnejo [:D].

2 komentarja