» »

Evropska komisija&Intel

Evropska komisija&Intel

AnandTech - Evropska komisija raziskuje Intel-ovo umazano taktiko igre. Očitno je šel Intel s svojo agresivno politiko trženja tokrat predaleč. Evropski komisiji gre namreč v nos Intel-ova "Intel Inside" marketinška oznaka. Le-ta naj bi namreč nagrajevala proizvajalce računalnikov, ki uporabljajo le Intel-ove čipe in kaznovala tiste, ki bi uporabljali čipe konkurenčnih proizvajalcev. Da povzamem: evropska komisija je jezna na Intel, ker le-ta daje na računalnike s samo Intel-ovimi čipi "Intel Inside" nalepke. Šlo naj bi za nelojalno konkurenco, ki spodbuja uporabo izključno Intel-ovih čipov, čeprav bi drugi, konkurenčnih proizvajalcev, prinesli boljše rezultate za potrošnika.

4 komentarji

Boeing ::

bog pomagaj intelu, ker sam si ne bo :) mislim intelu gre pa res slabo... po AMD-ju se mu je zgodilo še to z komisijo...
he he...>:D

kirc ::

Amd, je bil ravno tako v težavah, pa je preživel. Če pa Intel ne more brez umazanih igric, je pa to njegov problem. Sicer pa Intelu vsa čast za BX nabor čipov, itd...

lp, Kirc

||_^_|| ::

Mislm kašna bedarija!! Da te pobere! Zdej ga bojo zajebaval zato ker lep nalepke na računalnike?!?!?!?! pa te so čist prfu*neni! P*zda to je isto k da bi se ena "komisija" spravla na Coca-Colo ker u unih kafičih k jo prodajajo lohka visi uzuni njen logo v ostalih pa ne. ????

kirc ::

Sicer kaj mu pa morejo, sej to je Evropa in ne Amerika. Vseen pa je to bistveno manjša kršitev, kot jo je zagrešil Microsoft s svojimi sovražnimi prevzemi. Ce bo kdaj kej iz tega ratalo sem lahko tudi papež če je treba.

lp, Kirc:P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EU Qualcommu izrekla milijardno globo

Oddelek: Novice / Tožbe
158595 (7173) Poldi112
»

Intel izgubil pritožbo, dolžan 1,06 milijarde evrov

Oddelek: Novice / Tožbe
135030 (3915) filip007
»

Intelu izrečena rekordna kazen (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Tožbe
12114679 (10870) destroyer2k
»

AMD razkril oznake Phenomov

Oddelek: Novice / Procesorji
325717 (3698) OChack
»

Evropska komisija grozi Microsoftu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
575734 (5734) undefined

Več podobnih tem