» »

Kanievi monstrumi

Kanievi monstrumi

Heatsink Guide - Kanie se je proslavil s svojimi Hedgehogi, ki so bili narejeni iz bakra, sedaj pa se poizkuša uveljaviti še z drugimi imeni. Eden izmed najnovejših hladilnikov, ki so dobili novo ime je gotovo "The Wing", ki je nekakšen siamski dvojček dveh Hedgehogov (izgleda tako, kot da bi bila dva Hedgehoga zlepljena skupaj) in je po besedah avtorja članka eden izmed najbolj glasnih gladilnikov, saj ima na sebi kar dva Deltina 7000rpm ventilatorja. Čeprav je hladilnik v primerjavi z ostalimi primerki precej velik, pa so se pri Kanieju zelo potrudili z dizajnom, saj ne blokira napajalnega konektorja na matični plošči. Vendar za vsak slučaj avtor navaja, da je zdravo preveriti združljivost z matično ploščo, preden se podamo v nakup.
Seveda pa Kanie ni pozabil na svoje Hedgehoge; pred kratkim so bili pri Kanieju zvesti bakru, vendar so kmalu ugotovili, da se da pri izdelavi kvalitetnega hladilnika privarčevati, zato so predstavili "hybrid" Hedgehog, ki ima polovico hladilnih reber iz bakra, polovico pa iz aluminija. S tem pa niso samo zmanjšali ceno izdelave, ampak tudi težo, saj je aluminij lažji od bakra. Ravno zaradi take zasnove, so ljubitelji hladilnikov le-tega začeli ljubkovalno imenovati Zebra. Poleg precej zanimivega dizajna, pa ima hladilnik še do sijaja zbrušen baker na spodnji strani in Deltin 7000 RPM ventilator, ki učinkovito opravlja svojo nalogo, vendar je - kakor se za Delte spodobi - precej glasen.
Kaj pa test teh dveh ventilatorjev? Test bo objavljen na Anandtechu, do takrat pa se zabavajte z gledanjem slike tega gromozanskega hladilnika .

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD delovna postaja, ki bo zdržala 5 let (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6311525 (9890) bedak
»

Za vse lastnike Volcano 7+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
402129 (1402) Coinbird
»

Vulcano 6cu VS 6cu+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211525 (1112) Jux
»

Test : TT Dragon ORB 3

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
51641 (1641) Mitja 34

Več podobnih tem