»

Global WIN YYC-8870

RipNet - Drugo ohišje danes prihaja iz tekočih trakov Global WINa, opisali pa so ga pri RipNetu. Ohišje je iz aluminija in ima sprednjo masko lepo zaobljeno. Pred 5,25" pogoni je pokrov, saj so zaščiteni proti elektromagnetnim impulzom. Pogoni lepo zdrsnejo v reže in se pritrdijo s posebnimi plastičnimi zatiči, priloženi pa so tudi posebni distančniki, ki omogočajo lažjo namestitev matične plošče. Poleg ohišja dobimo tudi 2 Powerlogicova 80mm ventilatorja in PalčneŠraufe™ za lažjo pritrditev stranice. Zaradi aluminija, iz katerega je kištica izdelana, tehta le 5 kilogramov. Po besedah avtorja članka sta minusa le težavna namestitev trdih diskov in majhna odprtina za disketnik na sprednji maski. Vsekakor je nakup ohišja priporočljiv (a ne pri nas - kar postaja že kliše), tako da čimprej preberite opis.

1 komentar

Kanievi monstrumi

Heatsink Guide - Kanie se je proslavil s svojimi Hedgehogi, ki so bili narejeni iz bakra, sedaj pa se poizkuša uveljaviti še z drugimi imeni. Eden izmed najnovejših hladilnikov, ki so dobili novo ime je gotovo "The Wing", ki je nekakšen siamski dvojček dveh Hedgehogov (izgleda tako, kot da bi bila dva Hedgehoga zlepljena skupaj) in je po besedah avtorja članka eden izmed najbolj glasnih gladilnikov, saj ima na sebi kar dva Deltina 7000rpm ventilatorja. Čeprav je hladilnik v primerjavi z ostalimi primerki precej velik, pa so se pri Kanieju zelo potrudili z dizajnom, saj ne blokira napajalnega konektorja na matični plošči. Vendar za vsak slučaj avtor navaja, da je zdravo preveriti združljivost z matično ploščo, preden se podamo v nakup.
Seveda pa Kanie ni pozabil na svoje Hedgehoge; pred kratkim so bili pri Kanieju zvesti bakru, vendar so kmalu ugotovili, da se da pri izdelavi kvalitetnega hladilnika privarčevati, zato so predstavili "hybrid" Hedgehog, ki ima polovico hladilnih reber iz bakra,...

0 komentarjev

Senfujev CPU hladilnik

Overclockers Australia - Podjetje Senfu je še kako znano, saj je ponudilo eno izmed prvih poceni vodnih hlajnj, razne overclockerske mizice in Senfu Thermal probe, ki je znan po svoji preprostosti in učinkovitosti. Sedaj pa se seli tudi v vode zračnega hlajenja. Enega izmed prvih hladilnikov iz novo nastale družine so preizkusili na Cool Hardwarez. Zunanjost hladilnika je iz bakra, notranjost pa iz aluminija. Njegove mere so 60x60x65mm, dobimo pa ga lahko z Deltinim, YS Techovim ali Evercoolovim 6500-7000 rpm ventilatorjem. Ker je to Senfujev izdelek, ima tudi poseben nastavek za Thermal probe. Rezultati so obetavni in če bo Senfu ohranil tradicijo kvalitetnih izdelkov, potem se Thermaltaku obeta kar močna...

1 komentar

Senfu "Overclocking DIY House"

Overclockers Australia - Podjetje Senfu se je proslavilo s svojim poceni vodnim hlajenjem, sedaj pa se poizkuša uveljaviti tudi na drugih področjih. V vsej svoji zagnanosti so izdali nekaj čudnih, a precej zanimivih izdelkov. Eden bolj zanimivih (in izvirnih) je Senfu "Overclocking DIY House", ki je nekakšen nadomestek za ohišje, čeprav niti malo ne spominja na ohišje. DIY House je bolj podoben nekakšni dvojni mizici, na katero položimo komponente. Vendar zakaj bi rabili tako stvar, če imamo komponente lahko lepo na varnem v ohišju? Hja, to se je spraševal tudi avtor članka in ugotovil, da je DIY House najbolj primeren za tiste, ki neprestano (dobesedno) šarijo po računalniku, za druge pa nima kake vrednosti . Test.

1 komentar

Nova družina hladilnikov Orb-Dragon Orb

X-Bit Labs - Danes je TT predstavil svojo novo umetnijo. Dragon orb hladilnike, ki so narejeni za naše najbolj vroče mašince (od P3 do Athlonov). Serija vsebuje tri modele, ki variirajo v materijalu, ki je bil uporabljen pri izdelavi, in tudi v sami konstrukciji. Obenem pa je TT spremenil tudi pritrdilni mehanizem, ki naj bi sedaj omogočal lažjo inštalacijo samega hladilnika. Dragon Orb 1 je v celoti iz aluminija, Dragon Orb 2 pa ima aluminijasto jedro na katerega so pritrjeni bakreni in aluminijasti pini, Dragon Orb 3 pa pa je v celoti iz bakra. Vsi trije modeli imajo premer 69mm in so visoki 79mm. Ventilator je pa prava turbina (seveda glede hitrosti). Zmore kar 7000 rpm in 38 CFM. TT obljublja, da sama glasnost ventilatorja ne bo presegla 39 dB, vendar če vem je glasnost na prvem mestu bo TT izdal tudi posebno serijo Dragon Orbov z 4900 rpm ventilatorji. Za slikice odsurfajte sem: Dragon Orbi

1 komentar

Novi GlobalWinov hladilnik

HardOCP - Na HardOCPju sem zasledil ekskluzivne slikice novega GlobalWinovega hladilnika, CAK38. SIcer nikje ne piše, ali je hladilnik le pobarvan ali pa je dejansko bakreni, toda po moje gre za slednje. Oblika je drugače zelo podobna starim FDP/FEP32 modelom, tako da bodo boljše performanse lahko izvirale le iz drugačnega materiala, 7000 rpm ventilatorja (glaaaaaasno!) in zračnega usmernika, ki ga bodo deležne dejanske produkcijske enote (na slikah je prototip).

vir: HardOCP

vir: HardOCP

0 komentarjev

Blizzard S370 Solid Copper Heatsink

Flipchip - Na FlipChipu sem našel test zelo zanimivega hladilnika, ki je zelo podoben Copper hedgehogu, čeprav pravijo, da so vse podobnosti zgolj naključne. Zanimivo je, da se ta hladilnik zelo dobro obnese, v primerjavi z Copper Hedgehogom pa je celo cenejši, in to za več kot polovico. Rezultati, pridobljeni z 933 megaherčnim Pentium III procesorjem, pa so 23 stopinj pri idlanju, kar je le eno stopinjo več od temperature ohišja. Temperatura po 20 minutnem igranju Quakea pa je bila samo 32 stopinj. Če vas test zanima, si ga oglejte tukaj.

0 komentarjev

Hedgehog, n-tič

Virtual Hideout - Tudi na Virtual Hideoutu so testirali Kaniejev bakreni Hedgehog hladilnik, toda na voljo so imeli tudi posebni ventilatorski adapter, s pomočjo katerega so na hladilnik prišraufali 80mm ventilator. Hedgehog je že tako ali tako eden izmed trenutno najboljših Socket hladilnikov, s to predelavo pa res nima konkurence (mogoče edino Swiftechove hladilnike). Verjetno je ta hladilnik edina konkurenca vodnem hlajenju brez peltierja... No, preberite test in presodite sami.

4 komentarji