» »

Testiranje procesorjev v Photoshopu

Testiranje procesorjev v Photoshopu

X-Bit Labs - Ker vsi ne potrebujejo procesorja samo za igranje najnovejših iger, ampak tudi za resno delo, se je ekipa X-bit labsov odločila, da v Photoshopu stestira nekaj najzmogljivejših procesorjev iz družin Athlon, Pentium 3 in Pentium 4. X-bitovci so vse procesorje poslali skozi serijo bolj ali manj zahtevnih testov in prišli do ugotovitev, da so Athloni še vedno tisto pravo, če iščete dokaj poceni a zmogljiv procesor, čeprav jih najnovejši Pentiumi 4 pri 1.7 GHz posekajo na celi črti. Roko na srce, rezultati so se razlikovali samo za nekaj sekund ali največ za kakih 10 sekund, kar pa ne upraviči naložbe v dražje Pentiume 4. No, X-bitovci pa niso samo testirali, ampak so tudi razložili, zakaj utegne biti Photoshop v nekaterih primerih precej nezanesljiv pripomoček za testiranje.

3 komentarji

Ribicija ::

slycer: saj ne da bi te hotel grajat, ampak če boš izračunal matematično boš videl da pri večini testov teh nekaj sekund pomeni 40% hitrejšo obdelavo. In če ima nekdo za obdelat sliko veliko nekaj 10 MB pomeni 40% veliko.Če že plačam za dobro mašino pol milje bom pa še tudi našel 30 jurjev za "boljši" proc.

Daedalus ::

Se popolnoma strinjam Ribicija. Pač ne bojo vedno Athloni najbolši proci in čas bi že bil, da enim to postane jasno, a ne?[:\]

slycer ::

Se popolnoma strinjam z vama, samo ne zdi se mi vredno dajati, da bi folk za nekaj sekund dajal par 10000 SIT več. Aja, drugače pa (trenutno še) nisem v AMD-jevemu taboru, ampak v Intelovem. Drugače pa kakorkoli obrneš, ostaja Thunderbird procesor, ki ima najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zmanjšanje porabe pri grafičnih karticah

Oddelek: Novice / Grafične kartice
122895 (2359) MrStein
»

3D Studio MAX na SMP sistemih

Oddelek: Novice / Procesorji
121515 (1515) Matri[X]
»

Intel v juriš

Oddelek: Novice / Procesorji
51526 (1526) alien-w
»

Čisto na kratko

Oddelek: Novice / Grafične kartice
81704 (1704) tha_man
»

ATI spet odgovarja nVidii

Oddelek: Novice / Nova vsebina
71732 (1732) Brane2

Več podobnih tem