»

Novi Athloni v torek

več strani - Procesorski vojni še ni videti konca. Pravzaprav se vedno bolj zaostruje, saj kani AMD, če gre verjeti X-Bitovcem ter The Inquirerjevcem, prvega oktobra izdati najmočnejša predstavnika Athlon XP serije, modela 2700+ in 2800+, ki bosta neposredna konkurenta trenutnemu Intelovemu paradnemu konju, Pentiumu 4 2,8 GHz. Najpomembnejša novost je vsekakor uporaba 333 megaherčnega sistemskega vodila, ki bo dodobra izboljšalo zmogljivost ter izkoristek novih procesorjev. Uradno bo to vodilo podprto šele z novimi BIOSi na obstoječih KT400 ploščah, neuradne govorice pa so, da bodo ti procesorji delovali tudi na KT333 ploščah. Logično. Klik, Klik!

4 komentarji

Intel v juriš

X-Bit Labs - Ja, Intel namerava narediti ponovno revolucijo v nizkoproračunskih procesorjih po izdaji prvega Celerona s sekundarnim predpomnilnikom. Intel namerava namreč izdati Celeron procesorje, temelječe na Tualatin jedru. Zakaj bo Intel z izdajo Celerona 1000A (heh, to me res spomni na 300A ) pridobil? Ker je procesor grajen v .13 mikronski tehnologiji, ni logičnega dvoma v neoverclockabilnost. Če upoštevamo, da se lahko Tualatini, frekvenčno enaki AMDjem, lahko celo kosajo v zmogljivostih ter vzamemo v račun tudi to, da ima AMD strašne probleme z dobavljanjem svojih Duronov, zgrajenih na Morgan jedru, lahko rečemo samo tole - dobra poteza. X-Bitovci na širše.

5 komentarjev

Tualatin 1.33 GHz?

X-Bit Labs - Pojavila se je indikacija, da so Intelovci začeli razpošiljati svojo 1.33 GHz izvedenko Tualatin procesorja z 256 KB predpomnilnika. Ni dvoma, tako x-bitovci, da se je Intel spustil v masovno izdelavo procesorja, vprašanje je le, heh, kam točno ga misli vtikati. Procesorja namreč še ni na uradnem Intelovem ceniku. Bomo v kratki prihodnosti stare BX legende sparjali z 1.33 GHz Tualatinom?

0 komentarjev

Čisto na kratko

več strani - Razmišljam, da bi uvedel novo sekcijo novic. Zna se zgoditi, da je bila kakšnemu produktu na naši strani že dodeljena novica z opisom (primer: odklepanje Athlonov XP, test Thermaltake Volcana 7, ipd). Tako se lahko zelo dobro zgodi, da vam gre že peta novica na isto temo že pošteno na Falus. Tako bom, ko se bom spravil pisati novice, v novico strnil kup testov, katerih ponovni opisi bi bili le ponavljanje stare slame. Pa pojdimo:

8 komentarjev

Testiranje procesorjev v Photoshopu

X-Bit Labs - Ker vsi ne potrebujejo procesorja samo za igranje najnovejših iger, ampak tudi za resno delo, se je ekipa X-bit labsov odločila, da v Photoshopu stestira nekaj najzmogljivejših procesorjev iz družin Athlon, Pentium 3 in Pentium 4. X-bitovci so vse procesorje poslali skozi serijo bolj ali manj zahtevnih testov in prišli do ugotovitev, da so Athloni še vedno tisto pravo, če iščete dokaj poceni a zmogljiv procesor, čeprav jih najnovejši Pentiumi 4 pri 1.7 GHz posekajo na celi črti. Roko na srce, rezultati so se razlikovali samo za nekaj sekund ali največ za kakih 10 sekund, kar pa ne upraviči naložbe v dražje Pentiume 4. No, X-bitovci pa niso samo testirali, ampak so tudi razložili, zakaj utegne biti Photoshop v nekaterih primerih precej nezanesljiv pripomoček za testiranje.

3 komentarji

Prvi test IWill KA266-R plošče

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so objavili verjetno prvi test IWillove DDR plošče z imenom KA266-R, Gre za ploščo zgrajeno okoli ALijevega MAGiK 1 čipovja, ki je namenjena AMDjevim SocketA procesorjem. X-Bitovci so ploščo preizkusili s PC1600 DDR SDRAMom in nekako niso bili najbolj navdušeni nad performansami, saj je sistem bil le okoli 5% hitrejši od konkurenčnega SDR sistema. To gre delno pripisati počasnosti samega čipovja, delno pa neoptimiziranosti preizkusne različice matične plošče, tako da se bo stanje v prihodnosti po vsej verjetnosti izboljšalo.

0 komentarjev